Laptopumdan bıktım.

Deli_yazilimci

Asistan
Reaksiyon puanı
107
İnşallah tez zamanda alırsın güzel bir bilgisayar dualarımız seninle ?
Banada bı Macbook Air alsalar ne güzel olur bendekide eski

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,286
Kendi laptobum o kadar kötü ki bıktım. Bazen diyorum ki zaten laptop zoom da donuyor bir süre sonra üstüne güç tasarrufunu açıp ekran kartını da başarım dan pil tasarrufuna alıp babama kasıyor diye göstereyim. Ama şaka bir yana yapmıcam tabii ki. Var mı benle aynı durumda olan? ?.

Yeni PC alacaktı alsa da kurtulsam. Durumumuz da zaten iyi ama almıyor.

Intel i5 2520M.
Intel HD Graphics 3000.
6 GB Ram.
Sende en azından ne var.
İntel Celeron N4000 işlemci
4 gb ram
128 mb ekran kartı
Ssd
Overclock desen yapamıyorum.Windows 10'u kullanmak zorundayım,sürücelerin resmi desteği yok.Linux kuruyorum ekran kartı yine yok o yüzden geri siliyorum.Android oyunu oynamak için emulatör yerine bilgisayara kurduğum androidi kullanıyorum.Oyun desen bilgisayar temizlenmediği için oynanmıyor.103 derece oluyor işlemci.Bilgisayar yeni ve annem ne var bilgisayarında diyor.Sence burda haline şükretmesi gereken sen değilmisin ki bende şükrediyorum benden daha kötüleride var ama en azından senin bilgisayarın daha iyi.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,658
Normal şartlarda olsa sana katılırım ama şimdi dersler hep internette çocuk nerden dinlesin dersleri
Aynen öyle, bizim için okullar açık fakat canlı ders olan günler bişey yapamıyorum. Telefondan birşey anlayamıyorum. Sonra hoca mesaj atıyor derse girmemiş diye babam da bana patlıyor.

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,286
Telefon mevzusun da da bekletip daha iyisini aldı fakat konu ders. Bu sene LGS' ye girmem lazım bilgisayar Zoom'da donuyor sadece başlat kısmı çalışıyor, fanlar masaüstünde bile çok dönüyor. Arkadaşlar Valorant oynuyor ben de anca CS 1.6.
Bilgisayarında bir sorun var demek ki.Ben kendim problem yaşamazken senin yaşaman saçma.Format at temizle macun değiştir,sonra durumu gözden geçir.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,658
Bilgisayarında bir sorun var demek ki.Ben kendim problem yaşamazken senin yaşaman saçma.Format at temizle macun değiştir,sonra durumu gözden geçir.
Çok gitti tamire. Bilgisayar vasat bence. Virüs taraması da temiz çıkmıştı.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,658
Hiç girmemekten iyidir. Üstelik bizim hocalar whatsapp kullanıyor benim telefon yok şu an linki bile alamıyorum.
Hiç gitmemekten daha iyi evet. Ama sorun şu; bana çok baskı yapıyorlar derslere gireceksin diye. LGS'den yüksek almassan seni şuraya veririm buraya veririm falan diyor babam çok umrumda olmasa da haksızlık bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sonra da derse katılmamışsın, notların düşük muhabbeti oluyor.

Format attın mı?
Evet. Tamire gitti kaç kere formatta atıldı.

Reaksiyon puanı
120
Kendi laptobum o kadar kötü ki bıktım. Bazen diyorum ki zaten laptop zoom da donuyor bir süre sonra üstüne güç tasarrufunu açıp ekran kartını da başarım dan pil tasarrufuna alıp babama kasıyor diye göstereyim. Ama şaka bir yana yapmıcam tabii ki. Var mı benle aynı durumda olan? ?.

Yeni PC alacaktı alsa da kurtulsam. Durumumuz da zaten iyi ama almıyor.

Intel i5 2520M.
Intel HD Graphics 3000.
6 GB Ram.
Bende de durumlar aynı, İntel Celeron, HD Graphics, 4GB Ram, ne yapacağız bilmiyorum. Dolar, Ethereum, Ekonomi... Her şey üst üste binince bir PC almak imkansız hale geliyor. Offff, geçen gün Half Life Remake olan Black Mesa oynayacağım. Çok kasmıyor ama depolama sıkıntısı var. Ben de yarışmalardan Laptop koparmaya çalışıyorum. Takma kafana geçici şeyler bunlar elindekiyle idare etmeye bak imkan varsa al yoksa takma kafaya bir monitörün renkliliği ya da ışın izleme teknolojisini görmek için kendini paralamaya değmez.

He eğer kafaya takacaksan da şu şarkıyı söyle:

Hangimiz düşmedik, RTX 3090'a
Hangimiz toplamadık çılgınlar gibi
Hangimiz bir Ekran Kartı başında
Bir Ultra Ayar için yol gözlemedik...

Kısaca ekran kartları uçtu, birçok kişi zor durumda. Neyse duanızı bekliyorum ben de. Arkadaş ortamı bilgisayarın yerini dolduruyor gerçi daha doğrusu daha iyi de. Çok geniş olmayınca o da teselli etmiyor

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
Hiç gitmemekten daha iyi evet. Ama sorun şu; bana çok baskı yapıyorlar derslere gireceksin diye. LGS'den yüksek almassan seni şuraya veririm buraya veririm falan diyor babam çok umrumda olmasa da haksızlık bence.

Sonra da derse katılmamışsın, notların düşük muhabbeti oluyor.

Evet. Tamire gitti kaç kere formatta atıldı.
E haklı, eğitim adeletli bir sistem değil, hiç değil. Gerçekten kendi iraden ile yüksek puan almak adına çalışmak istiyorsan burada konu açman bile haram. Şimdi kendine bir program oturt, kapa o bilgisayarı, fırlat telefonu yatağa ve çalış. Eğer hedefinin bile üstünde puan alırsan istediğin bilgisayarı sana alacaktır merak etme.

Telefon olsa bile orada verimli olmuyor küçücük ekranda yazılar bile zor okunuyor
Uzaktan eğitim verimsiz hüü, çalışmıyorum LGS falan, derse de girmeyecem, LGS'ye de çalışmayacağım. Harcanıyoruz hüü!
Diyen siz değilmiydiniz? Ne ara verimli verimsizi tartışıyoruz?

Bende de durumlar aynı, İntel Celeron, HD Graphics, 4GB Ram, ne yapacağız bilmiyorum. Dolar, Ethereum, Ekonomi... Her şey üst üste binince bir PC almak imkansız hale geliyor. Offff, geçen gün Half Life Remake olan Black Mesa oynayacağım. Çok kasmıyor ama depolama sıkıntısı var. Ben de yarışmalardan Laptop koparmaya çalışıyorum. Takma kafana geçici şeyler bunlar elindekiyle idare etmeye bak imkan varsa al yoksa takma kafaya bir monitörün renkliliği ya da ışın izleme teknolojisini görmek için kendini paralamaya değmez.

He eğer kafaya takacaksan da şu şarkıyı söyle:

Hangimiz düşmedik, RTX 3090'a
Hangimiz toplamadık çılgınlar gibi
Hangimiz bir Ekran Kartı başında
Bir Ultra Ayar için yol gözlemedik...

Kısaca ekran kartları uçtu, birçok kişi zor durumda. Neyse duanızı bekliyorum ben de. Arkadaş ortamı bilgisayarın yerini dolduruyor gerçi daha doğrusu daha iyi de. Çok geniş olmayınca o da teselli etmiyor
Bende senin geçtiğin yollardan geçtim? Ve yapabileceğim notun en iyisini yaptığım halde 4 yıl bilgisayarsız kaldım. Sonunda ise her oyunu Ultra ayarlarda açabilen bir bilgisayarım oldu.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
120
E haklı, eğitim adeletli bir sistem değil, hiç değil. Gerçekten kendi iraden ile yüksek puan almak adına çalışmak istiyorsan burada konu açman bile haram. Şimdi kendine bir program oturt, kapa o bilgisayarı, fırlat telefonu yatağa ve çalış. Eğer hedefinin bile üstünde puan alırsan istediğin bilgisayarı sana alacaktır merak etme.

Uzaktan eğitim verimsiz hüü, çalışmıyorum LGS falan, derse de girmeyecem, LGS'ye de çalışmayacağım. Harcanıyoruz hüü!
Diyen siz değilmiydiniz? Ne ara verimli verimsizi tartışıyoruz?

Bende senin geçtiğin yollardan geçtim? Ve yapabileceğim notun en iyisini yaptığım halde 4 yıl bilgisayarsız kaldım. Sonunda ise her oyunu Ultra ayarlarda açabilen bir bilgisayarım oldu.
Işık oldunuz resmen ya :)

mertbaba41

Doçent
Reaksiyon puanı
572
neyse yaz geliyor
vakalar düşünce bir yerde garsonluk filan yaparım
xbox 360 konsolu almayı düşünüyorum
sonra artan parayla xbox game pass alıcam

Reaksiyon puanı
120
neyse yaz geliyor
vakalar düşünce bir yerde garsonluk filan yaparım
xbox 360 konsolu almayı düşünüyorum
sonra artan parayla xbox game pass alıcam
O profil fotoğrafınızdaki kişiyi birine benzettim... Kimdi ya Porçay'ın yanında biri vardı şişman biri ona benzettim.

Deli_yazilimci

Asistan
Reaksiyon puanı
107
Ben o devirleri çoktan geçtim LYS falan mazide kaldı benim için çoktan
şöyle söyleyeyim bilgisayar için canlı derse denk geldim bı hocanın yanında
30 kişilik sınıftan gelen sayısı 5 :)
Bu arkadaş ders çalışmak istiyor ama derse bile giremiyor bunun gibi kactane öğrenci var

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,603
Benimde laptopda aşırı iyi değil ama gidip ARK ve Star Wars Jedi Fallen Order oynayabiliyorum tek yapman gereken oyun dosyalarından ayarları en lowa almak çok görüntü farkı olmasa bile fps aşırı yükseliyor.

Laptop bu ben bununla Assasins Creed Origins bile oynadım :D.

Eğer ayarları oyun dosyalarından nasıl değiştirebileceğini bulamadıysan youtube da bununla ilgili çok video var.