Laptopu Şarjda Kullanmak

isa başak

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Asus tuf fx505gt laptop kullanıyorum prizde kullanmadığımda tam performans alamıyorum oyun oynarken şarjda kullanıyorum. Onun dışında bazen prize takmadan kullanıyorum. Pil ömründe sıkıntı olur mu?

syrexdll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
63
İster sarjda kullan ister kullanma bir sorun olmaz. Oyunlardayken şarjda oynaman yeterli. Onun dışında şarjda veya şarj olmadan kullan bi sorun olmaz. Elektrik şarj aletine geliyor ama pc şarjı almıyor yani şarj olmuyo bende zaten sürekli şarjda kullanıyorum.

Dailo000

Doçent
Reaksiyon puanı
819
Hocam bizim laptop da tam tersi şarja takınca performansı düşüyor.
Benim ki de öyle. Oyunumu şarjda değilken oynuyorum. Şarjı azalmaya başlayınca takıyorum pc yormayacak sitelerde geziyorum o sırada şarj doluyor yeniden çıkarıp oyuna giriyorum.

syrexdll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
63
Benim ki de öyle. Oyunumu şarjda değilken oynuyorum. Şarjı azalmaya başlayınca takıyorum pc yormayacak sitelerde geziyorum o sırada şarj doluyor yeniden çıkarıp oyuna giriyorum.
şarjdan çıkarıp oyun oynamak pc yi dahada yorar öyle oynamayın zararlı. masaüstü gibi değil sonuçta.

LinuxIsNotUniX

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
963
pil yetmeyeceği yerde şarzda oynamak pile zarar vermez ama günlük kullanımda şarzda tutarsanız pil bozulabilir değil kesinlikle BOZULUR

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Şarjda kullanmak pil için daha iyi olacaktır. Sürekli doldurup boşaltmak ömrünü azaltır.

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Asus tuf fx505gt laptop kullanıyorum prizde kullanmadığımda tam performans alamıyorum oyun oynarken şarjda kullanıyorum. Onun dışında bazen prize takmadan kullanıyorum. Pil ömründe sıkıntı olur mu?
Pil ömrü azalır ama o pilin ömrü elbet bir gün azalacak zaten. Ayrıca pil takılı kullanmak ani elektrik gitmelerinde voltaj düşüklerinde bilgisayar sağlığı açısından kurtarıcı olabiliyor. Tabi sanırım sizin modelde zaten pil gömülü vaziyette. Yine de pildeyken sistemi aşırı fazla yormak ömrü olumsuz etkiler ağır işler yaparken prize takılı olmasında fayda var

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Kaç yıldır şarjda kullanıyorum, herhangi bir sorun olmadı hızlı gitmesi dışında. Onun sebebi de arkada aşırı sayıda uygulama/program/sekme açık olmasından dolayıdır.

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,991
HP Pavilion G6 cihazımda şarjda kullanım pil ömrünü bitiriyor, sanırım yeni nesil cihazlarda bu tür sorunlar yok. Sizdeki cihaz için kesin bir şey söylemek mümkün değil, şahsen ben şarjda kullanmanızı önermem.

syrexdll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
63
Kaç yıldır şarjda kullanıyorum, herhangi bir sorun olmadı hızlı gitmesi dışında. Onun sebebi de arkada aşırı sayıda uygulama/program/sekme açık olmasından dolayıdır.
laptopların geneli öyle zaten.