Laptopu Şarjda Bırakmak ?

tolgay007

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar acer aspire 5520G kullanıyorum,bişey sorucaktım,laptopun şarjı full iken şarjda bıraksam ama çalışırken değil tabi kapalıykenki halini söylüyorum pilin ömrünü kısaltırmı ?

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
açık olsada kapalı olsada pilin ömrünü zaten kısaltıyor değişen bir şey yok, sen sadece gök gürlemeleri sırasında şarzdan ve elektirik kesintilerinden itibaren şarzdan çıkar bu senin için daha iyi olur

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bişey fark etmez kardeş.:)

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Pili 14 saatten fazla şarjda birakmaz ömrünü azaltir

say55

Asistan
Reaksiyon puanı
1
benim notebooku sürekli şarjda çalıştırdım.sonuç batarya iflas etti..yeni 160-180 arası fiyat henüz 1.5 senelik makina..

bybilal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ömrü azaltır erken biter bilin şarjın doldukça fişte bırakmama ya dikkat et.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ben kullanırken hep şarjda kullanıyorum 1.5 yıldan fazla oldu yıpranma oranı %6 civarında.

m!ndf!elds

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Sanırım markadan markaya değişiyor,ben 1 yıldan fazla bir süredir Toshiba kullanıyorum,ve daima pil takılı olarak şarjda kullanıyorum yıpranma oranı %0 . Ayrıca pil yıpransa bile makinandan önemli değildir,pili çıkık bir şekilde kullanırken ani elektrik kesintisi veya voltaj yükselmesi gbi durumlarda makinanız kullanılmaz hale gelebilir,aman dikkat.

tolgay007

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar ben kapalıyken diyprum açıkken değil kapalıyken şarjı full olarak bıraksak ve hala şarjda olsa pilin ömrü azalırmı ?

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Pili hep sonuna kadar bitirip tekrar doldurma, genelde hep dolu tut. ;)

Black_ICE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tavsiye edilen uzun kullanımlarda pili notebooktan ayırmaktır. uzun süreli şebeke elektiriğinde kullanılacağı zaman bataryayı %60 doluluk oranında notebooktan çıkartmak en doğrusudur. hatta olayı abartıp soğuk bir yere (buzdolabına bile) koymanızı tavsiye ediyorlar sıcaklık bu pillerin içerisindeki kimyasalların birbirine karışması sonucu pilin ömürü kısaltıyor çöpe gidecek düzeye geliyor. bazı notebookları pilleri okadar pahalı oluyor ki toshiba notebookumun pili 300 lira civarında bir fiyatı oluyor ki kimse bu parayı da dışarı atmak istemez.
notebook çalışırken yada çalışmazken fişte kalması arasında hiçbir fark yoktur. ama kullanmadığın zaman fişten çıkartmak gerekir çünkü herhangi birşey olurda aşırı voltaj ile gelirse hem pilin patlaması hemde notebook un yanması ile sonuçlanabilir. tabi bu en kötü senaryo oluyor.