Laptopta Sabitdisk sorunu (disklerim görünmüyor)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erkek2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hersey bilgisayarimi 2 gün önce takildiginda kapatma dügmesinden kapatmamla basladi. adini tam hatirlamadigim bir datayin eksik oldugunu söyledi. windows root ...system32 .....dll...
bu datayi diger bilgisayardan kopyaladim daha bir sürü datay eksikmis ve microsoftun sayfasina girdim bazi GECICI yöntemler önerdi ama pek ise yaramadi. Gecici yöntemler oldugu icin cözümü formatta gördüm. Benim Laptop 80 GB C: ve D: MiniXP bölümleri ( C: ve D: ) yi görmedi donup kaliyordu. Ubuntu nun CDden calisan sürümüyle ulasmaya calistim C: ye ulastim ama D: ye gelince donup kaliyor ve acilmiyor gibi uyarilar veriyordu. C: nin icindeki gerekli dosyalarimi aldim ve C:yi bosalttim. Format atmaya calistim olmadi. C: ve D: nin önünde NTFS yazmiyordu artik. "bilinmeyen" olarak tanimlanmisti NTFS yerine.. Neyse sonucu söyleyeyim size. Dün XP CDsini takip bir tusa bastim sonra orda F6 yaziyordu ona bastim ve C: ve D:nin önüne NTFS geldi. Sonra C: ye format atmayi denedim format attim ama resimdeki gibi hatalar verdi.
Dil Almanca malesef. CHKDSK dataylari kontrol ediyor. 28 datay okunamiyor diyor. ikinci bölümde 25 datayin $O listesinin icinde hata var diyor.
30vbv4y.jpg

Sonra neyse C: ye XP yi kurdum. C: ve D: nin önüne NTFS geldigi icin XP yi acinca D: ye girdimki D: gelmis calisiyor. Sonra cafedeki bilgisayara D: deki dosyalari laplink kablosuyla aktarmaya gittim ama cok yavasti. 4 GB i 2 saatte aktardi. Bitince ben de 15 dakika falan laptopu ellemedim. 15-20 dakika sonra kendigilinden yeniden basladi laptop ama xp acilmadi. asus yazisi geldi orda durdu. kapatim yeniden actim ctrl+alt+delete tuslarina basip yeniden baslatin yazisi geldi hep. Neyse sonuc olarak asagidaki durumdayim.
24pdu2a.jpg

Asagida bilgisayardaki mevcut bölümler ve bölünmemis bölümler yani partitionlari görüyorsunuz diyor. Asagi yukari tuslariyla secip silebilirsiniz, olusturabilirsiniz yada xp yi kurabilirsiniz diyor. Dikdörtgenin icinde de "bu sabitdiske ulasilamiyor" diyor.

2 gün icinde bu ikinci mavi ekran da gelmisti ama sonra tekrar sorun cözülmüstü. Ama ben birsey yapmadim ve yaptigim herseyi aynen tekrar denedim degismedi birsey.

Hirensbootcd, miniXP, ubuntu var bende. Hirensbootcd den partition magic aciliyordu iki gün önce bu sorunu yasarken. ama simdi o da acilmaz oldu. Ubuntuyu kurarken orda hatali da olsa bölümler görünüyordu simdi hic birsey görünmüyor. Ben silmedim birseyi !!!

Amacim D: deki dosyalarimi kurtarip laptopu sagligina kavusturmak. Herhalde recovery cdleriyle yapilir bu isler?... O konuda da tavsiyelerinizi bekliyorum. Tskler.

Laptop takildiginda kapatma dügmesinden kapattim bu kadar soruna yol acti. :confused:

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Halâ cevap gelmemesinin nedeni bu kadar uzun yazmanız bence...

Hikaye anlatır gibi sorununuzu yazmışsınız öz birşekilde yazsaydınız keşke...

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Basligin Özeti:

Asagida bilgisayardaki mevcut bölümler ve bölünmemis bölümler yani partitionlari görüyorsunuz diyor. Asagi yukari tuslariyla secip silebilirsiniz, olusturabilirsiniz yada xp yi kurabilirsiniz diyor. Dikdörtgenin icinde de "bu sabitdiske ulasilamiyor" diyor.

Disklerim görünmüyor cözüm nedir?

24pdu2a.jpg

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
xp cdsini taktiktan sonra acilirken sürekli sata kelimesi geciyor. pata degil galiba. ayni soruyu baskasi da sormustu.

sata ve ata isimleri geciyor :S

tskler hemen bakiyorum.

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
asus un recovery cdsi var bende. laptopum asus yani. acaba C: yi bu cd ile düzeltebilir miyim? nasil yapacagim bunu? Recovery cdsini takinca aynen söyle yaziyor:

Microsoft Windows Startup Menu

1. MS-DOS with CD-ROM Support.
2. Recovery Windows XP to first partition only.
3. Recovery Windows XP to entire HD.
4. Recovery Windows XP to entire HD with 2 partition.

Enter a choice: 1 Time remaining:28

---------------

sizin verdiginiz linke baktim. onu da denicem ama o biraz uzun. recovery cd varken daha kolay olmaz mi?

-------------

denedim.

ikinci secenegi seciyorum. tam baslarken asagidaki uyariyi veriyor.

Recovery not finish.
Please try again.
C:\>_

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
anladığım kadarıyla hdd sürücünde bad sector oluşmuş. daha sonra da tamamen kullanılmaz hale gelmiş. bu aşamadan sonra yapabileceğin bişey yok. yeni bir sabit disk alman gerekiyor.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Harddiskinde dorun olduğu anlaşılıyor. Değiştirmen gerekiyor.

İyiki verileri kurtarabilmişsin.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
hdd yi başka bilgisayara tek ordan verilerileri kurtarmayı dene eger kurtardıysan laptopa başka hdd tak çünkü eski hdd ölmüş sana ondan daha yarar gelmez

ertan2002

Asistan
Reaksiyon puanı
112
Selamlar,
Maalesef arkadaşların yaptığı yorumlar çok yanlış. Sabitdiskinde sorun yok. Ben şöyle konuya giriş yapayım

Windowsunun çökme sebebi, hal.dll, ntrldr gibi kritik dosyalarından birinni zarar görmesi yada silinmesi yüzündendir.. Çözüm ise yeniden kurulum yada o dosyaları tekrar sisteme kopyalamaktır.. Neyse formatı attın. Orda F6 tuşuna basman diskin scsi yada raid sürücü olarak tanımasına sebep olmuş.O yüzden de gerekli partitonları görmez. Yapacağın şey şu
bırak kurulum kendisi ilerlesin ilerleyebildiği kadarıyla.Sonra sözleşme ekranı gelecek, ordan f8 ile sözleşmeyi kabul et.Disklerini ve partitonlarının orda görebilirsin. Eğer yine göremiyorsan sorun sata hdd olmasıdır. O zamanda kendine bir tane sata desteli xp cdsi yapacaksın.. aşağıda verdiğim sitede adım adım anlatıyor nasıl hazırlayacağını.Uğraşmak istemiyorsan da internette daha önce hazırlanmış sata xp cdleri bulabilirsin.
Sata desteli xpcd siyle kurulum yaptığında artık disklerini görecektir.(F6 ya basma yine :) )

sata xp cdsi hazırlama:
http://www.notebook.gen.tr/viewtopic.php?f=24&t=18

kolay gelsin

ertan2002

Asistan
Reaksiyon puanı
112
ayrıca recoverynin olmamasının sebebi paritionların dosya sisteminin ntfs ve fat32 den farlı oluşundandır. raw yada ext3 tarzı dosya sistemi olursa kurulum yapmaz..

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Selamlar,
Maalesef arkadaşların yaptığı yorumlar çok yanlış. Sabitdiskinde sorun yok. Ben şöyle konuya giriş yapayım

Windowsunun çökme sebebi, hal.dll, ntrldr gibi kritik dosyalarından birinni zarar görmesi yada silinmesi yüzündendir.. Çözüm ise yeniden kurulum yada o dosyaları tekrar sisteme kopyalamaktır.. Neyse formatı attın. Orda F6 tuşuna basman diskin scsi yada raid sürücü olarak tanımasına sebep olmuş.O yüzden de gerekli partitonları görmez. Yapacağın şey şu
bırak kurulum kendisi ilerlesin ilerleyebildiği kadarıyla.Sonra sözleşme ekranı gelecek, ordan f8 ile sözleşmeyi kabul et.Disklerini ve partitonlarının orda görebilirsin. Eğer yine göremiyorsan sorun sata hdd olmasıdır. O zamanda kendine bir tane sata desteli xp cdsi yapacaksın.. aşağıda verdiğim sitede adım adım anlatıyor nasıl hazırlayacağını.Uğraşmak istemiyorsan da internette daha önce hazırlanmış sata xp cdleri bulabilirsin.
Sata desteli xpcd siyle kurulum yaptığında artık disklerini görecektir.(F6 ya basma yine :) )

sata xp cdsi hazırlama:

kolay gelsin

Öncelikle herkese tesekkür ederim.
Kendi Laptopum oldugu icin sesinden bozulup bozulmadigini ölüp ölmedigini az cok anlayabiliyorum.:) Isin sakasi bir yana adem54 ün verdigi sayfada da diskin ölmedigi baska bir sorundan kaynaklandigi yaziyordu. internetten diger sitelerden de okumustum.

Evet windows root.. system32... hal.dll hatasini almistim. sonra baska isimler de gecmisti. Benim cd de sözlesme yeri yok ürün anahtarini da kendi otomatik giriyor. Üniversiteden veriyorlar. Sonuc: partitionlari göremiyorum.

Kurulum sadece o ikinci verdigim resme kadar ilerliyor. Daha ilerisi yok.

sata desteli xp cdsini verdiginiz link sayesinde yaptim. cdyi taktim bir tusa bastim. sonra baska birsey yapmadim ikinci resme geldi. Aynisi. Simdi ne yapayim?

Bir de asagidakileri deneyecegim.

Adem54 dün verdigi yerde su bilgiler yaziyor:

Kefren43
arkadaşlar aynı sorun bendede vardı yani sata hdd ye format atamıyodum anakart desteklemediği için distek harincede bi çözüm daha var nlite die bi program var programı indirip kurun sonra drıver cd sinden hdd drıver içinden hdd drıveri alın nlite çalıştırın ve xp cdsinin içine çıkardığınız drıveri entegre edin ve tekrar kurmaya başlayın bu kadar bütün sorun ortadan kalkıyor.

Merichack
alıcaksın anakartın cd sini onun içinde sata ile ilgili bi bölüm var ordan disket yaratıyosun sonra xp cd sini tekrar koyuyosun aynı anda ikisine başlatıyosun entere basın dedğini anca disketi iktir içine sona başlar bu kadar.

©oolermaste®
Disket bazı anakartlara hdd nini tanıtmanız için gerekiyor.

Malik
Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu
http://forum.donanimhaber.com/m_9356538/mpage_1/key_sata%2Ckurulum//tm.htm#9356538

aliaser
ARKADAŞLAR SAÇMALAMAYIN ALLAH AŞKINA HİÇ SATA HDD 'YE DİREKT XP CD SİYLE YÜKLENİRMİ (YANİ SADECE)ŞİMDİ ARKADAŞLAR SİSTEME FORMAT ATMAK İÇİN ANAKAR CD SİNİ ALIYOSUNUZ TAKTIĞINIZ CD OKUYUCUSUNA(CD-ROM,RW,DVD-ROM,RW VEYA COMBO)SAĞ TIKLIYOSUNUZ AÇ DİYOSUNUZ SONRA İÇİNDEN DRİWER KLASÖRÜNE TIKLAYIN SONRA O KLASÖRÜN İÇİNDEN RAID OLAN KLASÖRE TIKLAYIN RAID KLASÖRÜNÜN İÇİNDE MAKE DİYE Bİ SETUP ÇIKAR KARŞINIZA(BU SETUP GENELLİKLE DİSKET SİMGESİNDEDİR YANILMAYIN) SONRA DİSKETİ TAKIP O SETUBI YÜKLÜYOSUNUZ(Kİ BAŞKA YERE ATMA İMKANINIZ YOK SADECE DİSKET OLUYO) SONRA BİLGİSAYRINIZA REST ATIP BİOSUNUZDAN CD ROM U 1. DEVİCE YAPIYOSUNUZ SONRA F10 BASIP KAYDEDİP ÇIKIYOSUNUZ SONRA HEMEN BİLGİSAYR YENİDEN BAŞLAMADAN XP Yİ TAKIYOSUNUZ VE KARŞINIZA XP YÜKLEMEK İÇİN BİR TUŞA BASIN İLETİSİ ÇIKIYO TUŞA BASIYOSUNUZ SONRA MAVİ EKRAN ÇIKIYO KARŞINIZA EKRANIN ALTINDA İLK İLETİ OLARAK SATA/RAİD YÜKLEMEK İÇİN F6 YA BASIN DİYO O ANDA F6 YA BASIYOSUNUZ YÜKLEME DEVAM EDİYO VE EN SON KARŞINIZA AYGIT BELİRLEYİN DİYO S 'YE BASIP DİSKETİ TAKIYOSUNUZ SONRA ENTER 'A BASIPYOSUNUZ ORADAN KURMAK İSTEDİĞİNİZ İŞLETİM SİSTEMİNİ(Kİ BU GENELLİKLE XP CD SİDİR YANİ TAKTIĞINIZ İŞLETİM SİSTEMİ CD Sİ)ENTER 'A BASIP DEVAM SONRA TEKRAR ENTERLAYIP DEVAM EDİYOSUNUZ VE XP BÖYLECE NORMAL YÜKLEMESİNE DEVAM EDİYO ŞİMDİ DİSKETİSİZ OLMUYOMU YADA PROGRAMSIZ DERSENİZ OLUYOR BEN BİLGİSAYAR ÖĞRENCİSİYİM VE BEN SATA 'YA FORMAT ATMAYI BİLMEDİĞİM SIRALARDA HOCAMA GÖTÜRDÜM BİOS TAN Bİ AYARINI DEĞİŞTİRDİ PROGRAMSIZ VE DİSKETSİZ FORMAT ATMIŞTI BİLGİSAYARIMA EN YAKIN ZAMANDA O HOCAMA GİDİP SORUCAM VE SİZE ONUDA ANLATACAM

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
simdi cafedeyim. isteyen cafedeki bilgisayara baglanabilir. laptop ve akla gelebilecek hersey yanimda.

ertan2002 verdiginiz linkte satayi xp icine gömdüm ama ikinci resimdeki gibi ayni. degisen birsey olmadi. benim laptopun driver cdsi yanimda. bu sata dosyalari verdiginiz linkteki sayfada verilmisti. ama sonuc alamadik. benim driver cdsinin icinde SATA driveri belki vardir. Ama nerde oldugunu bilmiyorum.

Bir de benim disklerin SATA olup olmadigindan nasil emin olabiliriz?

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Sata destekli windows xp cd si hazırla bence ;)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
arkadaşım laptopundan daha önce recoveryi silmediysen bilgisayarı açtıktan sonra boot yapmadan önce f9 sık sık basarak recovery sayfasına gel ve ordan recovery yap recovery cd lerine gerek yok... ama daha önce format attıysan bilgisayara recovery bölümünü sildiysen bu işe yaramaz...

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
aliitemel
ben de onu yapmaya calisiyorum.

elbruz46
benim laptopta recovery yok icinde. o recovery yeni laptoplarda oluyor. recovery cdsi var sadece.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Gördüğüm kadarıyla yapman gereken hdd yi başka bir pc ye 2. hdd olarak takıp format atman yada internetten Maxblast 4 programı iso haliyle indir cd ye yazdır
biostan cd rom olarak ayarla hdd yi sıfırlaman lazım
vaktim olmadığı için yazamıyorum gerekli ayrıntılar ve indirme linki burada http://www.pckoloji.com/sabit-diskler/2075-maxblast-4-hdd-onarim-ve-sifirlama.html

ve en son olarakta nlite proğramı ile sata desteği eklenmiş bir xp cd si ile kur sistemini

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tskler.

hddyi baska bir bilgisayara takamam. benimki laptop icini kendim acamam? baska laptop ta yok zaten. ama diger yöntemi deniyorum hemen.

yukarda yazdigim gibi sata destekli xp cdsi yapmada bazi sorunlar yasadim. onlari da yazdim.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
sata destekli xp cdsi yapmada bazi sorunlar yasadim. onlari da yazdim.

internette bunların iso halinde hazırları var Perfect Xp diye aratırsan bulursun diğer yöntemin riskleride var onları göze al ben 80 lik hdd de yaptım sorun çıkmadı aman ha sonra üzülürüm

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bakiyorum hemen. isin kötü tarafi benim D: de dataylarim var onlari kurtarmam gerek.

Maxblast 4 programı:

aman ne yapiyorsunuz ben o kadar cesur degilim daha D: de kurtarilmayi bekleyen dosyalarim var. :)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
bakiyorum hemen. isin kötü tarafi benim D: de dataylarim var onlari kurtarmam gerek.

2. hdd takmadıkca onlar için yapacak pek bişey görünmüyor gibi taksan bile senin hdd nin MBR bölümü hasarlıysa o da çözüm değil sıfırlama hdd yi kurtarabilir ama verileri asla geri dönülemez sekilde siler

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
perfect xp 2008 i yapacak kadar bilgili birisiymis ama rapidden baska upload edecek site bulamamis sagolsun. onu bekliyom. indirme hizi 30 kb.
www.remixshare.com tavsiyelerimi yaptim.
neyse..

RosenRood65

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Selamlar,

sata xp cdsi hazırlama:

kolay gelsin

Ölmeyen Hdd den Ümit Kesilmez diyor arkadas +1 :D

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
perfect xp yi cdye cektim. Disket yerinden OEM Sürücülerini yüklemesi gerekmis. Ama laptopumda disket sürücüsü olmadigi icin disket sürücünüz yok diyor.

simdi cafedeyim. isteyen cafedeki bilgisayara baglanabilir. laptop ve akla gelebilecek hersey yanimda.

ertan2002 verdiginiz linkte satayi xp icine gömdüm ama ikinci resimdeki gibi ayni. degisen birsey olmadi. benim laptopun driver cdsi yanimda. bu sata dosyalari verdiginiz linkteki sayfada verilmisti. ama sonuc alamadik. benim driver cdsinin icinde SATA driveri belki vardir. Ama nerde oldugunu bilmiyorum.

Bir de benim disklerin SATA olup olmadigindan nasil emin olabiliriz?

Bu cdlerin kullanimini bilen yok mu?

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bugün Laptopu tamirciye götürdüm. "sabitdiskin ölmüs. ama aslinda tam ölü degil de bozuk. kesin birsey söyleyemem. ama sabitdisk okuyucu bir alet satin alip calisip calismadigina bakabilirsin" dedi. O aleti simdilik almadim.

En önemlisi benim sabitdisk SATA degil IDE ymis. Simdi kaldigimiz yerden devam edebiliriz :)

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Bugün Laptopu tamirciye götürdüm. "sabitdiskin ölmüs. ama aslinda tam ölü degil de bozuk. kesin birsey söyleyemem. ama sabitdisk okuyucu bir alet satin alip calisip calismadigina bakabilirsin" dedi. O aleti simdilik almadim.

En önemlisi benim sabitdisk SATA degil IDE ymis. Simdi kaldigimiz yerden devam edebiliriz :)

ben dedim ölmeye yakındır diye :(
o dediği cıhazı alsan iyi edersin(tabi fiyatı uygunsa) çünkü o kadar veri var diyosun