Laptopta Sabitdisk sorunu (disklerim görünmüyor)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erkek2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bugün sabitdisk okuyucu aleti yani sabitdisk adapta sini aldim. ama sabitdiskim görünmedi. yeni bir sabitdisk alacagim bu hafta.
Laptopum 6 ay önce tekrar bozulmustu ve tüm dosyalari internet cafedeki bilgisayara yedeklemistim. Hala duruyor cafede. 6 aylik zararim olacam ama neyse...
Laptopu test ettirmistim. Kisa bir süre sonra baska bir tamirciye test ettirecegim. Ondan sonra duruma göre yazar hareket ederim.

benim sabitdisk IDE. IDE yerine SATA disk alsam benim laptopa uyar mi? Benim laptop biraz yavas. SATAlar daha hizli oluyor diye duydum. SATA alsam daha mi hizli olur?

Reaksiyon puanı
0
laptopa sata olup olmayacağı modeline (anakarta) göre değişecek.
yani modeli bilmemiz gerekiyor cvp vermek için.

ayrıca laptop halihazırda düzgün bir anakarta ve iyi bir donanıma da sahip değilse sata ve ide arasındaki farkı zor anlarsın ;)

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
anliyorum. o zaman IDE sabitdisk alayim. Zaten kisa bir süre sonra yeni laptop almayi düsünüyorum.

HERSEY ICIN HERKESE SIMDILIK TSKLER. Kisa bir süre sonra basliga tekrar sabitdiskin ikinci test sonuclarini yazacagim.

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
diskimi laptop tanimiyordu. internete 1 bucuk haftadir cdden calisan UBUNTU ile giriyordum. dün gece internete giremez oldum. hddnin ölmediginden büyük ihtimal emindim. cünkü ubuntuda 80 gblik diskimin 3 e bölünmüs bölümleri aynen görünüyordu ama acilmiyordu !!! onun icin hem hdd belki calisir ümidiyle hem de yeni hdd alana kadar mecburen 1 bucuk hafta sorunlu hddyi kullanirken dün gece internete giremez oldum ve sagi solu kurcalarken 3 bölümden biri olan E: bölümü canli görünüyordu ve girebildim. Hemen xp cdsini takip format attim. Hersey güzel calisiyor fakat su noktaya geldim.

--------------

ntfs dosya sistemi ile formatlanmis ve icinde önemli bilgilerin oldugu D: sürücüsüne cift tikladigimda, hepimizin sorunlu disketlerde sikca karsilastigimiz "bicimlendirilmemis disk. simdi bicimlendirilsin mi?" gibi bir mesaj veriyor.

dosyalarima nasil ulasabilirim?