Laptoplarda tümleşik Ekran Kartları

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim laptopda tümleşik ekran kartı var değiştirmek istiyorum bir çözüm yolu var mı acaba? Bazı yerlerde Agp girişi olduğu taktirde tümleşik ekran kartının biostan işlevini durdurup yeni bi ekran kartıyla çalıştırılabileceği söyleniyor doğru mu? Benim laptopum Toshiba Satallite A300 17N ve intel Gm965 ailesinden X3100 graphic chipseti var.Buna intelin sitesinde 16x ekpress girişi olduğu tazıyor aynen aktarıyorum:
Mobile Intel® GM965 Express ChipsetOverview

The Mobile Intel® GM965 Express chipset, featuring the Mobile Intel® Graphics Media Accelerator X3100, delivers

• Microsoft Windows Vista* Premium support with the highest level of Windows Aero* experience
  • Intel® Clear Video Technology for excellent video quality
  • Enhanced 3D graphics performance, delivering over 2X scores on 3DMark*06Δ
The Mobile Intel GM965 Express chipset features dual-channel DDR2 memory, 800/533 MHz system bus, PCI Express* x16 graphics ports and PCI Express x1 I/O ports, Serial ATA, and Hi-Speed USB 2.0 connectivity.

Use of the Mobile Intel GM965 Express chipset supports Intel® Active Management Technology (Intel® AMT),◊ the next generation of remote client network management for business.:helpsmilie::helpsmilie:

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
güzel soru sormuşsun bilen varsa cevaplandırısa faydalı olur... ne de olsu çoğu laptop tümleşik ekran kartı ile geliyor sonra GRİD diye bir oyun indiriyorsununz kuruyorsunuz açacağınız zaman ekran kartın shade 3.0 ı desteklemiyor avcunu yalarsın diye bir uyarı çıkıyor...

harbinur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dedicated olan ekran kartlarinda anakartiniz destekledigi taktirde yukseltme imkani var.
ama bahsettiginiz kartin pci express girisi olsa da laptopunuzun kasa yapisi ile uyusmazlik olmasi durumunda karti nasil yerlestireceksiniz makinaya? sanirim onemli bi durum

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Zaten Her kart uyumlu diyemeyiz ama takılır mı takılmaz mı ilk önce bence önemli olan bu

2105

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptoplarda hem değişen hemde değişmeyen modeller mevcut. Genelde birden farklı soket yapıları ıle bağlanıyorlar.tümleşik ekran kartları yani onboard oanlar değişmez harici ekran slotu varsa değişebilir. şu sıralar oyun için üretilen laptoplar buna göre üretiliyor.Ama bende çok dolaştım değiştiriyim diye bana verilen cevap hiç riske girme oldu...ben dell inspiron 1501 kullanıyordum sırf ekran kartını değiştiremediğim için gittim acer 6530 G aldım :(