Laptopdan Yanık Kokusu

taylorsaundles

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Merhaba hemen konuya gireyim laptopumda oyun oynarken bi anda kapandı ve bende malum şeyi düşünüp hemen koklamaya başladım... Çaresiz koku gelmişti, şuan soğuması için açmadım ancak ne yanmış olabilir ve bu bana nekadara patlar?

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,242
Ekran kartınız yanmış olabilir. Cihaz fazla ısındıysa soğutma sistemi de yetersiz gelmiş olabilir. Soğuduktan sonra açmayı deneyin. Eğer sadece ekran kartı yandıysa görüntü alırsınız ancak direkt açılmıyorsa muhtemelen diğer parçalar da zarar görmüştür.

taylorsaundles

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Ekran kartınız yanmış olabilir. Cihaz fazla ısındıysa soğutma sistemi de yetersiz gelmiş olabilir. Soğuduktan sonra açmayı deneyin. Eğer sadece ekran kartı yandıysa görüntü alırsınız ancak direkt açılmıyorsa muhtemelen diğer parçalar da zarar görmüştür.
Yaklaşık 5-10 dk dır bekliyorum koku biraz azaldı ancak ortalama nekadar süre beklemeliyim? Ha birde ekran kartı için artık çok geç diyebilir miyiz?

Çay Perisi

Profesör
Reaksiyon puanı
929
O kokunun benzeri sistem fazla ısındığında da gelebiliyor, ben mesela oyun oynarken arkadaki fanları kokluyorum bildiğin çok hafiften yanık kokusu geliyor. Karıştırmamak lazım. Üstteki mod abimizin dediği gibi bi süre bekleyip açmayı dene.

taylorsaundles

Asistan
Reaksiyon puanı
120
O kokunun benzeri sistem fazla ısındığında da gelebiliyor, karıştırmamak lazım. Üstteki mod abimizin dediği gibi bi süre bekleyip açmayı dene.
Çok teşekkürler şimdi açtım bilgisayarı sorun yok gibi gözüküyordu. bunu bilgisayar içinden anlayabiliyor muyuz? Yardım etmeye çalıştığınız için çok teşekkürler, size minnettarım

Çay Perisi

Profesör
Reaksiyon puanı
929
Çok teşekkürler şimdi açtım bilgisayarı sorun yok gibi gözüküyordu. bunu bilgisayar içinden anlayabiliyor muyuz? Yardım etmeye çalıştığınız için çok teşekkürler, size minnettarım
Garantisi bittiyse içini açıp is izi gibi bir şey var mı bakabilirsin, garantisi devam ediyorsa sistemdeki şüphelendiğin tüm parçaları denemen gerekiyor, mesela ekran kartı için harici olanı veya dahili olanı devre dışı bırakıp diğeri tek çalışıyor mu bakabilirsin.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Stres testine sokun sıcaklıklar 90 üzeri fırlarsa stoplayın. Ki macunları yenilersiniz.