Laptop'da Ekran Kararması

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Arkadaşlar toshıba a200 1ah laptopda ekran tamamen kapandı,
bilgisayar normal çalışmasına devam ederken bir anda bilgisayarın ekranı sanki bilgisayarı kapatmışız gibi oldu.
Bilgisayar çalışmaya devam ediyor, açıp kapattığımızda normal müzik çalmaya devam ediyor ama monitörde hiçbir şey görünmüyor, monitör sanki kapalıymış gibi siyah, yani monitorde siyahın farklı bir tonu bile yok.

sıkıntının kaynağı ne olabilir?
eğer varsa çözüm önerileriniz nelerdir?

elyn_noyt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
güç ayarlarını kontrol et anlattıgına göre uyku moduna almış yana da klavyede uykumoduna geçiren tuşa bastın yanlışlıkla

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
güç ayarlarını kontrol et anlattıgına göre uyku moduna almış yana da klavyede uykumoduna geçiren tuşa bastın yanlışlıkla
kardeş bilgisayarı kapatıp açtım, ayrıca internette dolaşırken aniden gitti, uyku modu olmadığına eminim.

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Monitörün kablosunda temassızlık olabilir. Kabloyu kontrol et. Düzelmezse başka bir monitörle test etmeyi dene. Arıza monitörde de olabilir

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
FN tuşu ve F bilmem kaç tuşu ile ekranı kapatıp görüntüyü VGA/DVI/HDMI ne varsa ona verir. Böyle bişey yapmış olabilirmisin?

F tuşlarının üstüne bak, F5-F8 arasındaki tuşların üzerinde CRT veya ekran simgesi olan kare/dikgörtgen gibi bir simge olur.

Aksi taktirde ekranın bozulmuş olabilir.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Ekrana karanlık ortamda dikkatlice bakmayı denedin mi? Işıklandırma gitmiş olabilir.
Bir ihtimal ekran kablosunda sorun olabilir.
Yanlış hatırlamıyorsam bu model eski ve centrino. Bizde de ekranın yağından 4 parmak kısım kararmıştı. Serviste ekran değişmişti. Seninki komple kararmışsa atman gerekebilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim bak bnmde aynı şey oluyordu onun tek bı çözümü var butun kabloların bırlestıgı 4lu yada 6 lı prız varya ordan gereksız kabloları cıkart duzelır butun kabloları elektrık kaldırmıyor :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeşim Benimde Şu An Laptobu Şarza Takınca Ekranı Kararıyor Ve Kapagını indirdiğimde Bilgisayart Kendini Kapatıyor Ama Normal Batarytası Doluyken Kapanma Olmuoı AçıkLarmısınz _?

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Kardeşim Benimde Şu An Laptobu Şarza Takınca Ekranı Kararıyor Ve Kapagını indirdiğimde Bilgisayart Kendini Kapatıyor Ama Normal Batarytası Doluyken Kapanma Olmuoı AçıkLarmısınz _?
Shift tuşuna çok sık basılan windows bilgisayarlarda bu çok sık görülen bir arıza.
Belli ki sende fazlası ile basıyorsun. Basmazsan düzelir.

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
bu modeldede varmı bilmiyorum fakat lenovo z500 te tümleşik grafik kartının son güncellemesinden sonra olmuştu güncellemeyi geri alıp halletmiştim.bir dene eski sürücüye dön

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilgisayarı pirize takınca kendi kendini kapatıyor format atsam düzelirmi ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sa KArdeş Benim Bilgisayarım Şarzı Fulken Kapanma Olmuyor ama Pirize Takınca Ekran Kararıyor Format Atsam Düzelirmi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bence olabilir çünkü yapılan bozuk ayarlar yenilenip düzelir

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşım senin lcd ekranın aydınlatma floresanları bitmiş, değişmedi gerek.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127

%100 doğru tespit kendi servisi komple lcd paneli değişimden söz edebilir yada soğuk katod florasanı değiştirirler fiyatı sorman gerek .

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ve basit bişey değil evde yapamazsın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru

Samsung monitörümdede aynı sorun olmusutu pc normal çalısıyor herhangi bir tuşa batıgında anlık görüntü veriyordu lcd ekranın aydınlatma floresanları bitmiş dediler 45 $ dolara yaptırdım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benım toşhibanın ekranı gitti ama ışık vardı mat bı şıyahlık yok tu aydınlık bı karanlık vardı. fare gorukuyor ama diğer hic bişey gorukmuyor bilgisayarı bi kac kere ac kapa yaptım yıne de düzel medı bnde bataryasını çıkartım taktım ekran düzeldi. sizce bu neden olmuştur bılenınız var mı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ekrana karanlık ortamda dikkatlice bakmayı denedin mi? Işıklandırma gitmiş olabilir.
Bir ihtimal ekran kablosunda sorun olabilir.
Yanlış hatırlamıyorsam bu model eski ve centrino. Bizde de ekranın yağından 4 parmak kısım kararmıştı. Serviste ekran değişmişti. Seninki komple kararmışsa atman gerekebilir.
benim lenovo y500 laptoptada 90 dereceyi geçtikten sonra aynı şekile ışıklandırma gidiyor garantiyi aradım gelip alacaklar acaba kullanıcı hatası derlermi?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
büyük olasılıkla donanımsal bi sorundur. dizüstüler özellikle çok ısınıyor, içindeki birakç parça şişmiştir sıcaktan. eğer böyle bişeyse teknik servise gösterin. 50-60 liraya yaparlar hizmet bedeli dahil. tabi sorun buysa büyük ihtimalle fan da yetersiz kalıyor olabilir. yani önce servise göster

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhba pc acılınca 1 sanıye kadar kararıyor.ınternete gırınce kararyor
sonra ekran donuyor ve hıc ıslem yapmıyor ctrl+alt+del bıle ıse yaramıyor ?

yardım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar toshiba satllite L70-b-12f kullanıyorum ekran ışığı kendi kendine kısılıyor film seyrederken de kısılıyor bunun nedeni nedir? bilgisayarı alalı 1 ay oldu.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende de ayni sorun var ekran gidiyor laptobu tekrar actigimda ekran gelmiyor fan calismiyor bilgisayar hic acilmamis gibi.. ben nette arastirdim ayni sorunu olan bi baska arkadas bi video paylasmis bozuk laptobun butun hava deliklerini kapatmis ve laptobu isininip kapanincaya kadar calistirmis ve tekrar bilgisayari actiginda bilgisiyar calisiyor bende aynisini yaptim benim laptop ta calisti. ama surekliligi yok bi sure calisiyor sonra ekran gidiyir bende tekrar kapatiyorum isitiyuorum laptop tekrar calisiyor .. acaba sorun nedir ??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler Laptopta oyun oynarken bazen film veya video izlerken ekran kararıyor ama pc çalışmaya devam ediyor. Bilgisayarcıya götürdüm ekran çipindendir dedi değiştirdik ama hala bir değişme yok ne yapmam lzım