Yardım Laptopa Maden Suyu Döküldü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan echtr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

echtr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Dün laptopa maden suyu döküldü, bazı tuşlar çalışmıyor. Bu tuşları nasıl düzelteceğim? Bilgisayar bozulur mu?
Soda sadeydi ve 120ml kadar döküldü.

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
Dün laptopa maden suyu döküldü, bazı tuşlar çalışmıyor. Bu tuşları nasıl düzelteceğim? Bilgisayar bozulur mu?
Soda sadeydi ve 120ml kadar döküldü.
Cihaz sökülecek,elektronik devrelere ulaştıysa alkol ile temizlenecek.Klavye değişecek.Lütfen mümkünse yetkili servise götürünüz!

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
Bilemiyorum,piyasa çok değişken.Modeline göre değişir.500-1000tl?

ikakbay

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Soda içindeki mineraller tuşun yüzeyini kapatmış olabilir. Eğer basmayan tuşları söküp temizlediğinde çalışmazlarsa, yeni bir klavye alman lazım.

Takması kolaydır sen de takabilirsin. Youtubeda videolardan da yardım alabilirsin.

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
Soda içindeki mineraller tuşun yüzeyini kapatmış olabilir. Eğer basmayan tuşları söküp temizlediğinde çalışmazlarsa, yeni bir klavye alman lazım.

Takması kolaydır sen de takabilirsin. Youtubeda videolardan da yardım alabilirsin.
Klavyenin mutlaka değişmesi gerek.Laptop pahalıysa risk alma,klavye değişim zorluğu modelden modele göre değişir.200-300tl işçilik ver git temiz bir yerden yaptır.Soda içerken dikkatli ol,bu ürünler çok pahalı yazık değil mi cebinize,emeklerinize.