laptop'a hdd ile ssd aynı anda takılır mı?

Nycros

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Lenovo İdeapad 320 laptopuma hdd'mi değiştirmeden ssd takmak istiyorum.

laptopum tam olarak bu:

Tam modelini söyler misiniz? Eskiden di genel modeli söyleyince bulmak şimdi ise hepsi aynı olduğu için yani bir modeli devam ettirdikleri için çeşidi çok. BIOS'ta ya da laptobunda altında yazar.

Mehmet Aldemir

Profesör
Reaksiyon puanı
710
Lenovo İdeapad 320 laptopuma hdd'mi değiştirmeden ssd takmak istiyorum.

laptopum tam olarak bu:

Pc de cd okuyucu var mı cd okuyucuyu çıkartıp içine normal ssd takabilirsin cd okucuyu yoksa hdd mi ssd mi diye seçmen lazım cd okucuyu yoksa 2 sini kullanamazsın

Nycros

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Pc de cd okuyucu var mı cd okuyucuyu çıkartıp içine normal ssd takabilirsin cd okucuyu yoksa hdd mi ssd mi diye seçmen lazım cd okucuyu yoksa 2 sini kullanamazsın
cd okuyucum var ama cd okuyucunun yerine ssd takarsam cd'leri ne ile okuyacağım?

Nycros

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Tam modelini söyler misiniz? Eskiden di genel modeli söyleyince bulmak şimdi ise hepsi aynı olduğu için yani bir modeli devam ettirdikleri için çeşidi çok. BIOS'ta ya da laptobunda altında yazar.
Lenovo İdeapad 320-15IKB yazıyor laptobun altında.
Ayriyetten de model name diye farklı bi yer var,orada da 81BT yazıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

cd okucuyu iptal olur ? onun içinde çözüm var merak etme cd okucuyu aparatlar var internette onlar dan alabilirsin gerçi almana gerek yok cd yerine usb kullan
aparat nasıl oluyor?

Nycros

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
onda m2 olcak nvme ne dedikleri...
ben bilgisayarın donanımından pek anlamıyorum neyin ne ile bağlanıp neyin nereye koyulduğunu bilemem.
Bu yüzden videoları anlamadım.
Kısaca cevap verebilir misiniz, benim laptopuma hdd'yi veya cd okuyucuyu çıkarmadan ssd takılabilir mi?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
ben bilgisayarın donanımından pek anlamıyorum neyin ne ile bağlanıp neyin nereye koyulduğunu bilemem.
Bu yüzden videoları anlamadım.
Kısaca cevap verebilir misiniz, benim laptopuma hdd'yi veya cd okuyucuyu çıkarmadan ssd takılabilir mi?
yokmuş sata dvd çıkar cady ile hdd cadye ssd hdd yerine.