Laptop tavsiyesi...

Sizce hangi marka?

• Kullanılan toplam oy
    20

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Merhabalar güzel arkadaşlar... :)

Bir arkadaşım benden laptop tavsiyesi istedi. Ben de az çok bilgiliyim ama sizlerinde yardımını alayım dedim:) ee ne demişler? "bir bilsen de bir bilene danış" :P Neyse konuya geçiyorum.

-Şarjı uzun olsun

-Oyun oynanabilirlik özelliği çok gerekli olmasa da olsa da fena olmaz yani.

-İşlemcisi iyi olsun. Ekran kartı(harici de olsun) iyi olsun.

-Fiyatı ise 750 ile 1250 lira arasında... Eğer çok iyi makine olursa 1400 e kadar da çıkabiliriz belki...

Onun istedikleri bu şekilde... benim düşündüklerim ise şu şekilde...

-Marka olarak kafamdaki en büyük marka HP. Servis ağı gayet iyi. Bundan sonra Samsung geliyor. Hem ucuz hem kaliteli... Sizce samsung iyi mi? Bunların haricinde ise Asus var kafamda... Genel olarak ne düşünüyorsunuz markalar hakkında?

-i3 işlemcili, ddr 3 ram bellek, harici ekran kartı olmalı ...

Evet arkadaşlar işte bu kadar... Reçeteyi verdim. Ölcek miyim:mrgreen:

Yardımlarınızı bekliyorum :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Bence packard bell de düşün. Ben kullanıyorum. Kesinlikle öneririm. Elimden geldiğince başka marka kullanmam :)

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bence ekran kartını anakartını yani genel bileşenlerini kendisi üreten bi markadan almalısın, tavsiyem asus.. Ama o parayada bilmiyorum..

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Şimdi sana şöyle anlatayım hocam, atıyorum casper aldın diyelim casper içerisindeki parçaları dışarıdan alıyor zaten, ama asus öylemi. Asus hem anakartını üretiyor hem ekran kartını üretiyor hem ramini vs vs vs.. Yani demek istediğim şu ; Asusta şu şu parça uyum sorunu yaşadımı düşüncesine kapılmazsın. Ama casper veya dell öylemi tabiki değil, adamlar zaten çoğu ürünü asustan veya baskasından alıyor. Ne gerek var imitasyon markalardan almaya.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Şimdi sana şöyle anlatayım hocam, atıyorum casper aldın diyelim casper içerisindeki parçaları dışarıdan alıyor zaten, ama asus öylemi. Asus hem anakartını üretiyor hem ekran kartını üretiyor hem ramini vs vs vs.. Yani demek istediğim şu ; Asusta şu şu parça uyum sorunu yaşadımı düşüncesine kapılmazsın. Ama casper veya dell öylemi tabiki değil, adamlar zaten çoğu ürünü asustan veya baskasından alıyor. Ne gerek var imitasyon markalardan almaya.

Teşekkürler:)

Imm şöyle diyeyim. Zaten Casper a para vermem. Asla! Toshiba da pahalı, üstelik servisinde çook sıkıntı var. Büyük bir risk bu ikisi. Bunları düşünmem zaten.

Asus kafamda zaten. Düşüneceğim dediklerini sağol:)

StReeTsTyLe

Asistan
Reaksiyon puanı
2
78228661.png

packard bell 1,170 tl

http://www.bimeks.com.tr/urun/117675/packard-bell-tm81-sb-005tk-siyah-.aspx

dostum resimde gordugun gibi gerçek 4 çekirdek işlemci.i5 ler gibi 2 gerçek 2 sanal değil.ram performası winodowstan 7.2 alıyo gayet başarılı.ekran kartı ati 5650 alabileceğin laptop için en performasnlı erkan kartlarından biri açamadıgı oyun yok craysis 2 full ayar oynarsın.amd işlemci,ati ekran kartı ve ram kombinasyonu nescafe 3 u bi arada gibi :) ısınma açısından intele gore 3-4 derece fazla oda şu şekilde intelde ilk çekirdek 55 derece diyelim 2. çekirdek 43 derecede bunda ise tum çekirdekler 47 derecede bu olay işin teknik detayı ama sonuç olarak ne takılma nede donma sorunu yok sistem yuk altında saatlerce rahatça çalışıyo.fan sesi rahatsız edici değil bundan once hp g6 1020 et kullanıyodum bunun yanında ucak motoru gibiydi sesi ayrıca çok çabuk ısnıyodu:(packerd bell marka olarak ilk başta çok terettudlu yaklaştım aklımda tek marka sony vardı hem isim hem kalite olarak ama bu urunde beklentilerimin üzerinde oldu açıkçası.kasası sade guzel bence.fiyat performans olarak 10 numaro.

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
HP den mutlaka uzak durmalısın.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar:)

Rica etsem moderatör den arkadaştan konuya anket ekleyebilir mi? Kafam karıştı çünkü...

of.duman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o fiyat aralığında sadece acer dan iyi bi makina alabilirsin
vatanda indirim var hatta bi bak acer lara

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
makina iyiyise fiyatı aşabiliriz. Tavsiyen için sağol bakayım vatan computer a şimdi :)

ObreuS

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ankette asus işaretledim ama sadece senin yazdıklarına istinaden yoksa fiyat biraz yükselebilir dersen bence dell den vazgeçme derim.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Vayy bee! HP yi iyi bilirdim ben. Demek ki sandığım gibi değilmiş.

myphone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bütçeni zorlasan sana kesinlikle Sony öneririm.. Ama 2. seçenek olarak kesinlikle Dell....

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Laptop dedin mi 1 dakika durucaksın,2 dakika düşünceksin 5 dakikada karar vermiyeceksin.....

Dell Laptop denildimi : gözün Kapalı alıcaksın.... Çok sağlaam ve laptopta bence geçemezler dell yapıyor ;)

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Laptop dedin mi 1 dakika durucaksın,2 dakika düşünceksin 5 dakikada karar vermiyeceksin.....

Dell Laptop denildimi : gözün Kapalı alıcaksın.... Çok sağlaam ve laptopta bence geçemezler dell yapıyor ;)

ahaha koptum mesajına. Güzel tavsirdi:D

Teşekkürler.Fikrim iyice kaymaya başladı. ASUS ve Dell' e

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
bencede fikirlerini birazcık genişlikten daraltalım istedim çok markayla kafanı karıştırmıyalım ;) ama istediğine sor del nasıL diye diyeceği cümle bellidir :)

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
bencede fikirlerini birazcık genişlikten daraltalım istedim çok markayla kafanı karıştırmıyalım ;) ama istediğine sor del nasıL diye diyeceği cümle bellidir :)

Dell ' in bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum. Tamam iyi olduğunu biliyordum ama beklemedim şahsen bu yorumları.

HP de hayal kırıklığına uğrattı beni.

Sanırım dell, asus dağa ağır basıyor. Bu ikisi olmazsa packard bell ile samsung dan birini tercih ederim:)

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
yani bilmemen normaldir birşey diyemem o konuda fakat gerçekten sağlamlar yani ve hakediyorlar.. hp ye ben şahsen inan para vermem...

StReeTsTyLe

Asistan
Reaksiyon puanı
2
laptop kosuunda çok araştırma yaptım dell eskiden kapıda teknik servis gibi hizmetler veriyodu artık yok billdigim kadarıyla ayrıca kasalarıda eskisi gibi sağlam değil menteşelerde problemler yaşanabiliyo formlardan araştır derim.ama bu markanın kotu oldugunu gostermez tabi sonuçta kaliteli bi marka.bence laptop alacaksan sorunda istemiyosan basacan 4.000-ila 11.000 arası parayı monster yada alienware alacan :) yada o kadar paran yoksa alacaksın bi packerd bell kafan rahat olacak :D

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
modellere bakıyorum şimdi... Artık kafamda sıralama yaptım. Birazdan linkleri burada paylaşırım. Siz de şu daha iyi dersiniz :)