comolokko34
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Satellite P50-B 117 PSPNUE bilgisayarıma format attım, herzamanki gibi format sonrası driverları kurdum ama ses yok.
-Araç çubuğunda ses simgesi VAR
-Ses simgesinde ses göstergesi hareketli. Sese göre iniyor çıkıyor tepki VAR
-HDMI ile tvye bağladığımda ses VAR
-Driverlar DOĞRU yüklendi
-İşletim sistemi GÜNCEL
-Laptop kasa açılmadı, herhangi bir bağlantı DEĞİŞTİRİLMEDİ
-Herhangi bir ses ayarı ile OYNANMADI
Format öncesi şüpheli harektler:
Kurduğum bir program sonrası ses gitti. Geri getiremeyince önce 8.1den Windows 10a geçtim. Ses gelmeyince tekrar HDD bölümlerini temizleyip yeniden 8.1 kurdum. Yalnız 10 kurulumu bitince otomatik Bios'a girdi. İhtimal dahilindeki virüs Bios ayarlarıyla oynamış olabilir mi?
Not: Bios ayarlarını kontrol ettim bir sorun yok ve hatta default ayarlara çektim.
Sonuç: Bilgisayarda ses YOK, kulaklığı takınca ses YOK, hdmi ile tvye bağlayınca ses VAR. Hoparlörden ara ara kısa bir tık sesi geliyor. Şu ara kayboldu. HDD'de etkinlik süresi %100 oldu, ama en son format öncesi sorunu çözdüm.
Velhasıl, ne yaptım ettim çözemedim.
Lütfen yardım.
-Araç çubuğunda ses simgesi VAR
-Ses simgesinde ses göstergesi hareketli. Sese göre iniyor çıkıyor tepki VAR
-HDMI ile tvye bağladığımda ses VAR
-Driverlar DOĞRU yüklendi
-İşletim sistemi GÜNCEL
-Laptop kasa açılmadı, herhangi bir bağlantı DEĞİŞTİRİLMEDİ
-Herhangi bir ses ayarı ile OYNANMADI
Format öncesi şüpheli harektler:
Kurduğum bir program sonrası ses gitti. Geri getiremeyince önce 8.1den Windows 10a geçtim. Ses gelmeyince tekrar HDD bölümlerini temizleyip yeniden 8.1 kurdum. Yalnız 10 kurulumu bitince otomatik Bios'a girdi. İhtimal dahilindeki virüs Bios ayarlarıyla oynamış olabilir mi?
Not: Bios ayarlarını kontrol ettim bir sorun yok ve hatta default ayarlara çektim.
Sonuç: Bilgisayarda ses YOK, kulaklığı takınca ses YOK, hdmi ile tvye bağlayınca ses VAR. Hoparlörden ara ara kısa bir tık sesi geliyor. Şu ara kayboldu. HDD'de etkinlik süresi %100 oldu, ama en son format öncesi sorunu çözdüm.
Velhasıl, ne yaptım ettim çözemedim.
Lütfen yardım.