Laptop İşlemci Isınma Sorunu ! Lütfen YARDIM

byquantiq

Öğrenci
Katılım
28 Nisan 2013
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Asus Model Bir Laptopum var işlemcisi çok aşırı ısınıyor 90 dereceye çıkıncada kapanıyor ben çözüm için termal macunu değiştirdim + fanı temizlettim fakat yine aynı bilgisayarım kapanıyor ben bu sefer fanın daha hızlı çalısması için birşeyler düşünüyorum lütfen yardım edin çözüm önerilerinizi bekliyorm



İşlemci Bölümü 1: http://puu.sh/30jXD.png



İşlemci Bölümü 2: http://puu.sh/30k0H.png




Algılayıcı Bölümü: http://puu.sh/30k3r.png



- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaşlar Yardım Edebilecek Olursa Çok Makbüle Geçer Ne Zamandır Bu Sorunu Çekiyorum Önceden Yokdu 1 Aydır Bu Sorunla Uğraşıyorum Eminim Bu Konu Çözüldüğünde Benim Gibi Bir Başka Arkadaşda Yararlanacakdır.
 

cenk79

Öğrenci
Katılım
22 Mayıs 2013
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
işlemci soğutucularını denediniz mi? (Tabi dandik soğutucuları kastetmiyorum, dandikten kasıt soğutma kapasitesi hem iyi değil hem de laptopta sıcak havanın atıldığı yeri yaptığı akımla kapatıp içeride sıcak havanın hapsolmasına neden olmaktalar.)
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bilgisayarınızın işlemci ile soğutucu metali arasındaki termal macun ömrünü doldurmuş. Tazelemeniz gerekmektedir. Lütfen bu şekilde kullanmamaya çalışınız. Hem işlmecinizin hemde (yakın konumlandırıldığından) aşırı sıcak nedeniyle pilinizin ömrünü tüketiyorsunuz. Bu durumda notebook soğutucuları sorununuzu çözemez.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bunun dışında ekran kartınızında durumuda (termal macun) benzer sebeplere neden olabilir. Ayrıca soğutucu metalin hava oluğunda kaçak olabilir, yani dışarı atılması gerekiyorken içeride kalıyor olabilir. Ramlerin takıldığı noktalarda da toz kontrolü yapmayı deneyin. CPU ve GPU çevresinde aşırı tozlanma kontrolü yapın. CPU termal macunu yeterli olmayabilir (nadiren).
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler aynı sorunla bende karşılaşmaktayım bilgisayar markası asusn55sf ıslemcı guclendırme tusu var o tuş ile işlemciyi yavaşlatırıyorum o şekil ısınmıyo bilgisayar ama performansı dusuyor:blink:
 

merterden19

Öğrenci
Katılım
7 Eylül 2013
Mesajlar
24
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Notebook altlığı al fanlı olanlardan biraz da güçlü olursa rahat edersin. Hem de işlemcinin ömrü artar sadece işlemciyi değil tüm parçaları soğutur.
 

intricate

Profesör
Katılım
15 Aralık 2008
Mesajlar
1,692
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
Notebook fanlı soğutucuları 5-10 derece fark eder senin asıl sorununuz bence içeride, işlemci ya da grafik işlemci soğutma sisteminde... Toz dolmuş olabilir, termal macun yenilemesi isteyebilir, daha iyi bir soğutma sistemine terfi gerekebilir.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
bataryasız fişe takarak kullanın,hd tune ile kaç derece kontrol edin
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
yav adam termal macun değiştirdim diyor içinizden daha termal macun yenile ömrü tükenmiştir diyor. fan tam oturmamıştır fanı doğru tak diyor arkadaşım fan doğru oturmazsa pc kendini otomatik kapatır sen pc yi açarsın 3 - 4 saniye pc çalışır ama ekran görüntüsü gelmez ve pc kendini otomatik kapatır. Sanırım bu sorunun çözümü yok kardeş pc eskidikçe isterse en sağlam en donanımlı pc sende olsun belli bir süre sonra ısıtmaya başlıyor. ben kendi pc imden biliyorum. linux kurulu geçen termal macun yenileyip fan temizledim ama minimum bir ısı düşüşü oldu. o yüzden sanırım tek çare kışı bekleyip karın üstünde pcyi çalıştırmak olacak xD .
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim dell 3125 laptopum var aynı sorunu bende yaşamaktayım sadece benimki kapanmıyor ama 33 dereceye kadar ısınıyor en az ise 35 dereceye kadar ısınıyor ve bu performansı düşürdüğü için canıma tak etti lütfen bir cevap yazın :(
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende işlemciyi sürekli olarak düşük performansta çalıştırıyorum çünkü yüksek performansa alırsam hemen 95 -100 derece oluyor kapanıyor. Ama 2.30 Ghz olan işlemcimi 1.30'a alınca oyunlarda 95-100 derece olmak yerine 85-70 derece oluyor. Bu benı avutuyor ama artık 10-15 fps oyun oynamakta sıkmıyor diyemem. Nerede o 2 sene önce 2.3 ghz sürekli çalışan ve 70 dereceyi Assasin's creed gibi oyunlarda bile geçmeyen laptobum. offf ooff
 
Üst