Laptop ekran görüntüsü gelmiyor

woshcoom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sa arkadaşlar geçenlerde mavi ekran hatası verdi laptop ve sistem kendini onarıyor vs gibisinden bişey dedi bekledim neyse 10 15 dk düzeldi işim cıktı kapattım laptopu neyse geldıgımde tekrar açtım ve yine aynı hata neyse yine düzeldi biraz kullandıktan sonra kapattım ve bir sonraki açışımda yanı suan ki açışımda power a basıyorum işiklar yanıyor fan sesi 3 sn kadan geliyor sonra bi 3 5 sn duruyor ve daha sonra sürekli fan sesi geliyor yanı çalışıyor fakat bu esna da ne windows açılış sesi geliyor nede ekrana görüntü geliyor yardımcı olursanız sevinirim saygılar..

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Sa arkadaşlar geçenlerde mavi ekran hatası verdi laptop ve sistem kendini onarıyor vs gibisinden bişey dedi bekledim neyse 10 15 dk düzeldi işim cıktı kapattım laptopu neyse geldıgımde tekrar açtım ve yine aynı hata neyse yine düzeldi biraz kullandıktan sonra kapattım ve bir sonraki açışımda yanı suan ki açışımda power a basıyorum işiklar yanıyor fan sesi 3 sn kadan geliyor sonra bi 3 5 sn duruyor ve daha sonra sürekli fan sesi geliyor yanı çalışıyor fakat bu esna da ne windows açılış sesi geliyor nede ekrana görüntü geliyor yardımcı olursanız sevinirim saygılar..
Kardeşim büyük ihtimal ramler bozulmuş olabilir,çünkü mavi ekran ramdeki sorundan kaynaklanıyor büyük ihtimal üstüne başlangıç onarma geliyorsa kesin ramler diyebilirim.

tolgasonmez87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkesin başına geleceği için tarih eski olsa bile cevap verme ihtiyacı duydu.

Yukarıdaki işlemleri yaptığınızda eğer halen sorun devam ediyorsa öncelikle bilgisayarınızı harici bir monitöre baglayın. Halen calısmıyorsa sorun demek ki pc ekranında olmadığını anlamış oluyor ve asıl işleme geçiyoruz.

Bilgisayarın içini açıp saat piline benzeyen bir bios pili bulunmaktadır. Bunu pc zarar vermeden çıkarıp 5 dk bekleyip yerine takın bu kadar :)

http://www.degerlisozler.com/degerli-sozler-ozlu-sozler/sozler/degerli-sozler

bugr8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence sorun ramlarda.. slotlarda yerlerini değiştirerek çözüm sağlanabilir. ya da hatalıyı bulup sökmek çözüm getirebilir.

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Mavi ekranın birçok sebebi vardır. İşletim sistemi, Sürücü uyumsuzluğu, HDD Bad sectör gibi.. Bunları hepsini deneyerek elemen gerekiyor. Ama şuanda windows açılış sesi gelip görüntü gelmiyor ise LCD Panelin de gitmiş gibi duruyor. standart 15.6'' ise 150-200tl arası bir fiyatı vardır. Bilgin olsun.