Laptop CPU Aşırı Isınıyor..

ibaltaci90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,

HP Pavilion dv3 4300st bilgisayarımın aşırı ısındığını düşünüyorum.
Bilgisayarda Win 8.1 Preview yüklü şu an işlemci de Intel i5 M480

Bilgisayar açıldıktan yaklaşık yarım saat sonra ve sadece Chrome kullanırken Everest ile ölçtüğüm değerler şöyle:
Sıcaklıklar
CPU #1 / Çekirdek #1 87 °C (189 °F)
CPU #1 / Çekirdek #2 83 °C (181 °F)
PCH 72 °C (162 °F)
GMCH 12 °C (54 °F)

Görev Yöneticisinden baktığım çalışma değerleri de şu şekilde:
CPU:44% - Bellek:51% - Disk: 50%

Windows Defender dışında da bir antivirüs yok.

Sanırım 80°C üstü tehlikeli. Bilgisayarın hava deliklerini elektrik süpürgesi ile de temizledim.

Windows ya da bir programın çalışmasından dolayı olabilir mi? Sizce ne yapabilirim? Garantisinin bitmesine 3-4 ay kaldı. Garantiye göndermeli miyim?

İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
İçi tozlanmış, fanlar sıcak havayı dışarı atamıyor olabilir, sıcak havanın çıktığı yere elinizi koyun, eğer sıcak hava üflüyorsa iyidir, üflemiyorsa sıcağı dışarı atamıyordur. Hplerin karakteristik özelliğidir ısınmak, bence garantisi bitmeden garantiye gönderin. Hpler diğerlerine kıyasla yüksek ısıda daha iyi çalışıyor.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
hp laptopların klasik sorunudur aşırı ısınma. bir bilgisayarcıya götür fanı temizlesinler termal macunları yenilesinler, çok farkedecektir. bir de cpu %44 gösteriyorsa muhtemelen altta çalışan bir yada birkaç hizmet işlemcini sömürüyor demektir. svchost dosyalarından cpu kullanımı %15 üzeri olanları sonlandır. svchost bir paket olarak çalıştığı için kablosuz bağlantın yada ses hizmetlerinde durabilir onları hizmetlerden tekrar başlatabilirsin. hizmetler menüsünde kullanmadığın gereksiz gördüğün hizmetlerin başlangıcını manuel yap.

ibaltaci90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hizmetlerin bazılarını kapattım ve başlatmasını elle yaptım CPU kullanımı %30 lara düştü. Bu normal sanırım.
Havayı sadece hissedilecek kadar az üflüyor. İçini açsam veya açtırsam garantisi bozulur muhtemelen.
Bu sıcaklığın sorun olduğu konusunda hemfikir olduğumuza göre en iyisi garantiye göndermek.
Çok teşekkürler yardımlarınız için.

macerce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Her zaman her bilgisayar almak isteyen arkadaşlarıma söylüyorum hp pavilion g6 dersinin öncesindekiler hep ısınma sorunu var ve tamirini yapmıyorum g6 ya gelince yeni çıktı şuanda ısınma sorunu yok gibi.

HP mi aman uzak dursun

abdullahcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kardes yeni aldiysan pcyi e bu sorularida sorduguna gore pek uzman deglsn anlaslan garantiye ver pcyi artik hp servisi halledyor eskisi gbi dgl eger garantisi yoksa guvendgn bi pcciye gotr temzlettr icini

ibaltaci90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet çok profesyonel değilim bilgisayar konusunda. Garantisinin bitmesine 3-4 ay kaldı. Öğrenmek istediğim sorun olup olmadığı, eğer sorunsa da ne kadar büyük olduğuydu. Dediğiniz gibi garantiye vermeyi düşünüyorum. Sağolun yardımlarınız için..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Dostum sorun tamamen Windows 8.1 ile alakalı bende de 7 vardı fan hiç açmazdı 8.1 yükledim bilgisayar alev topuna dönüştü, 7 ye geçince eski haline geri geldi