Laptop çok yavaşladı

onurkece

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nirvana CGA laptobum var.Alalı oldu biraz.
Yaz ayları çok sıcak ve günlük 10-12 saat bilgisayar açık duruyor.
Adamlar kasanın altını dümdüz yapmış hava alıcak bi yer yok hem ısınıyor hem de söküp parçaları temizleyemiyorum toptan dağıtmam gerekiyor.
Fan tam kapağım açıldığı yerin orda arka kısımda yani. sert zemine koymadıkça fayda sağlamıyor normalde de etkili değil çok

Ben de biraz ağır kullanan biriyim yükleniyorum yani zaten celeron garibim gücü yetmiyor 3-4 saat açık kalsın inanılmaz ısınıyor ve donuyor kışın böyle değildi

Sizden tavsiye istiyorum sağlam bi soğutucum var ama altı kapalı olduğu için pek işe yaramıyor ne yapılabilir?

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Nirvana CGA laptobum var.Alalı oldu biraz.
Yaz ayları çok sıcak ve günlük 10-12 saat bilgisayar açık duruyor.
Adamlar kasanın altını dümdüz yapmış hava alıcak bi yer yok hem ısınıyor hem de söküp parçaları temizleyemiyorum toptan dağıtmam gerekiyor.
Fan tam kapağım açıldığı yerin orda arka kısımda yani. sert zemine koymadıkça fayda sağlamıyor normalde de etkili değil çok

Ben de biraz ağır kullanan biriyim yükleniyorum yani zaten celeron garibim gücü yetmiyor 3-4 saat açık kalsın inanılmaz ısınıyor ve donuyor kışın böyle değildi

Sizden tavsiye istiyorum sağlam bi soğutucum var ama altı kapalı olduğu için pek işe yaramıyor ne yapılabilir?
http://www.vatanbilgisayar.com/xigm...u-(2-port-usb)/productdetails.aspx?I_ID=57214
ben bu soğutucudan kullanıyorum bilgisayar hiç takılmıyor
şu düz dediğin laptopun altının resmini koyar mısın ? güzel bir fikrim var :)

onurkece

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://www.vatanbilgisayar.com/xigm...u-(2-port-usb)/productdetails.aspx?I_ID=57214
ben bu soğutucudan kullanıyorum bilgisayar hiç takılmıyor
şu düz dediğin laptopun altının resmini koyar mısın ? güzel bir fikrim var :)

Telefonun kamerası yok ipodun şarz aleti kayıp foto yok yani:D
Düm düz işte sadece 4 kösesi kaymasını önlemek için plastik parçalar var altı alüminyum full bi de sadece kodun yazdığı kısım var o kadar:D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bi de ben zaten bunu tanıdık sayesinde 600 tl ye aldım.Soğutucuya 105 tl mi verek gardaş:D

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Telefonun kamerası yok ipodun şarz aleti kayıp foto yok yani:D
Düm düz işte sadece 4 kösesi kaymasını önlemek için plastik parçalar var altı alüminyum full bi de sadece kodun yazdığı kısım var o kadar:D
tam kodu ne "Nirvana CGA" diye arayınca yeniler çıkıyor sen alalı oldu biraz demişsin :) kaç senelik ?

6D0F21A0C18A449599B4B85CDF0E9833.jpg

yaw şunun arkası gibi değil mi seninki de ? hava girişleri yok mu ?

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
İçini açıp bir temizle. Sonra termal macun sür. Fazlada performans bekleme eski ise cihazın.

onurkece

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır hayır sene felan olmadı kendi sitesinde gösterdiği cga serisi kırmızı varya o işte:D
hatta bu sitede videolu incelemesi de var altı felan gözüküyor zaten dümdüz hiç hava girişi felan yok

DAKİKA 3.30 A BAK

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Hayır hayır sene felan olmadı kendi sitesinde gösterdiği cga serisi kırmızı varya o işte:D
hatta bu sitede videolu incelemesi de var altı felan gözüküyor zaten dümdüz hiç hava girişi felan yok

DAKİKA 3.30 A BAK
ne kadar oldu alalı ? geri vermeyi düşünür müsünüz ?
eğer böyle birşey düşünmezseniz şöyle http://www.vatanbilgisayar.com/xigm...u-(2-port-usb)/productdetails.aspx?I_ID=57214 bir soğutucu şart :/

onurkece

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öyle bir şey yapalım o zaman mecburen artık masaüstü pc mi tamamladım o kadar yüklenmem zaten
Ben de s-link in 10 tl lik bi soğutucusu var 1500 rpm lik mesela şuan iyi gece serin soğutucu da var ama öğlen olsa yine kötü olucak şart diyosanız alalım mecbur

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Öyle bir şey yapalım o zaman mecburen artık masaüstü pc mi tamamladım o kadar yüklenmem zaten
Ben de s-link in 10 tl lik bi soğutucusu var 1500 rpm lik mesela şuan iyi gece serin soğutucu da var ama öğlen olsa yine kötü olucak şart diyosanız alalım mecbur
incelemede fan sesi az çıkıyor diyor ama ızgara göremedim ben neyse
bu soğutucu işi sizin bileceğiniz iş fakat 10tllikler pek iş görmüyor :) zor dönen fanları var çoğunun maalesef...
keşke şu iyi güzel olanları 10tl olsa da onlardan önersek fakat maalesef onlar da iyi değil :/
garantisi geçmiş olsaydı eğer alt tarafı delmeyi önericektim ben fakat yeni laptopa yapılmaz :)

abdullahcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
icini acip temizlemen ve sonrada bnm yaptigim gibi kendine bi sogutucu yapman gerek