Laptop aldım ilk şarj

utkutoptas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yeni laptop aldım. Bilgisayarın ilk şarj süresi ne kadar olmalı ve şarj sırasında bilgisayar ne durumda olmalı? Laptop: CASPER CN TKI-480A NOTEBOOK

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
şarz olduğu zaman elektriği keser zaten istediğin kadar şarz ederim diye bir durum söz konusu değildir.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşın söylediği gibi batarya dolduğuunda sistem bataryaya giden elektriği keser! ilk şarj son şarj yok yani...

Bataryayı da sürekli takılı olarak kullan... sürekli elektrikte bile takılı kullansan batarya takılı olsun... ani bir elektrik kesintisinde cihazının zarar görmemesi için çok önemli...

Batarya ömrü uzun olsun istiyorsan ayda bir bataryayı tamamen boşaltır yeniden şarj edersin...

laptobun hayırlı olsun...

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Arkadaşın söylediği gibi batarya dolduğuunda sistem bataryaya giden elektriği keser! ilk şarj son şarj yok yani...

Bataryayı da sürekli takılı olarak kullan... sürekli elektrikte bile takılı kullansan batarya takılı olsun... ani bir elektrik kesintisinde cihazının zarar görmemesi için çok önemli...

Batarya ömrü uzun olsun istiyorsan ayda bir bataryayı tamamen boşaltır yeniden şarj edersin...

laptobun hayırlı olsun...

Benim bilgisayarda şarj dolduğunda beyaz ışık yanıyor kasa kısmında bende şarjdan çıkartıyorum. Pil azaldığında tekrar şarja takıyorum. Sizce sürekli şarjdamı kalsın? Bu seferde elektrik faturasına fazla gelmez mi?

Utkutoptas bilgisayarın hayırlı olsun güle güle kullan.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
lion batarya sistemleri bukadar kesin sonuçlarla ifade edilemez. bukadar stabil değildir. birşeyler bilmek istiyorsanız ancak istatistiksel değerlere bakmanızı öneririm.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Benim bilgisayarda şarj dolduğunda beyaz ışık yanıyor kasa kısmında bende şarjdan çıkartıyorum. Pil azaldığında tekrar şarja takıyorum. Sizce sürekli şarjdamı kalsın? Bu seferde elektrik faturasına fazla gelmez mi?

Tak çıkar tak çıkar nereye kadar :) Üstelik bataryayı daha çok yıpratırsın...

Ben 3 yıl boyunca neredeyse sürekli masaüstü bilgisayar gibi elektrikte takılı kullandım batarya da sürekli takılı bulundu...

3. yılın sonunda batarya zayıfladı...

zaten bir bataryanın da 3 yıl ömrü olması çok çok iyi bir performans...

laptopların çoğu bile 3 yıl yaşamıyor :)

batarya ve elektrik sürekli takılı olsun zaten batarya dolduğunda sistem otomatik olarak bataryaya giden elektriği kesitiği için bataryanın fazla şarj olması diye bir şey söz konusu olamıyor... 15 gün ya da 1 ay sürelerde de elektrikten çıkarır bataryayı tamamen boşaltır yeniden doldurursunuz...

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61

o şekilde kullanmaya devam edersen pilin kısa sürede yıpranacaktır :) ayrıca pilden kullandığın zaman makina tam performansta çalışmaz :) cihazdaki pil hem elektrik kesintisine hem de voltaj dalgalanmasına karşı cihazınızı korur pilin ömrünü uzatmak istiyorsanız pili soğuk tutmaya bakın :)

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9

Ben 3 yıl boyunca neredeyse sürekli masaüstü bilgisayar gibi elektrikte takılı kullandım batarya da sürekli takılı bulundu...

batarya ve elektrik sürekli takılı olsun zaten batarya dolduğunda sistem otomatik olarak bataryaya giden elektriği kesitiği için bataryanın fazla şarj olması diye bir şey söz konusu olamıyor... 15 gün ya da 1 ay sürelerde de elektrikten çıkarır bataryayı tamamen boşaltır yeniden doldurursunuz...

Bundan söyle böyle kullanıcam bilgi için çok teşekürler. Ayda 1 boşaltırım artık. :D

@freewill Ekstra bi soğutucu kullanıyorum zaten pilide soğutuyodur heralde alttan. :D Ayrıca pil yıpramam 43 küsür bişeydi en son baktığımda 1 yıl oldu alalı kötü değildir umarım. :D

yi_ces

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
casper cn tkı-480a benim de almayı düşündüğüm bir bilgisayar bir kullanıcı olarak önerir misin. oyunlarda güçlü müdür ? ram ekran kartı işlemci rakamları etkileyici ancak gerçekten iyi bir bilgisayar mı

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bazı modellerde batarya sürekli şarj olur. Bu bataryayı öldürür. Bazılarında ise fişe takılı iken bataryayı şarj eder, batarya şarj oldumu şarj işlemini keser. Bu modellerin batarya ömrü daha uzun olur. İnternette araştır.

pagi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Bu konuda sana sonuna kadar destek veriyorum. Benim diz üstü pc de bu şekilde çalışıyor ve 4. senesi ilk 2.5 sene boyunca şarji 2 ila 2.30 saat arasında gidiyordu sonra düşmeye başladı 4. senesi ılmasına rağmen 1.30 ila 2 saat arasında gidiyor halen bu şekilde kullanmakta ısrarcıyım tak cıkar boşalsın tak cıkar boşalsın yıpratıyor pili..

İlk şarj denen olaya gelince pcyi alırken vatanda görevli birisi ilk şarj 16 saat olmalıdır dediydi ama ben inanmıyorum ona :) geldim eve şoklanmış bataryayı bitirmedim bile taktım fişe doldu cıkardım bitirdim tekrar taktım doldu hala kullanıyorum işte :D

Bu arada ben cep telefonu bataryası ararken burya nasıl geldim onuda bilmiyorum...

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Ne kadar ugraşırsan uğraş herşeyin bir sonu olduğu gibi bataryanında belli bir şark sınırı var. ister surekli şarjda tut ister doldur boşalt yap 2 yıl sonunda sık kullandıysan 3-4 saat ilk aldığında gidiyorsa kullandığın sıklığa göre bu 5-10 dk kadar düşebiliyor. hiç boşuna kasma ve uğraşma tadını çıkarmaya çalış... ha ilk şarja takacaksan da mümkün olduğunca ful doldurup şarjı kesip batarya boşalana kadar bir sefere mahsus kullan sonra kafana göre takıl.

murat0288

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

allah aşkına daha nice elektrik çeken cihazlar varken laptop ne kadar elektrik parana etki edecek evlerimiz yakın olsaydıda gelip hergün benden şarj edeydin....

Fearlees

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Şarj dolu olduğunda ya bataryayı yada fişi çıkar,ben yapmadım pişmanım şimdi...

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Şarj dolu olduğunda ya bataryayı yada fişi çıkar,ben yapmadım pişmanım şimdi...

Bilgisayar kaç yıllık?

Bilgisayarın markası ne?

Kullanım şeklin nasıl?

Kullanım ortamın nasıl sıcaklık çok mu? Bilgisayarın fazla ısınıyor mu?

Fearlees

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayar kaç yıllık?

Bilgisayarın markası ne?

Kullanım şeklin nasıl?

Kullanım ortamın nasıl sıcaklık çok mu? Bilgisayarın fazla ısınıyor mu?
2-3 yıllık
samsung r580
internette gezinme ws. oyun yok
ortam normal,ısınmıyor :)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
2-3 yıllık bir bilgisayarda pil ömrünün kısalması gayet normal. Bataryayı bu zamana kadar kullanmış olman bilgisayarın için sigorta vazifesi görmüş. Batarya takılı olmadığında ani bir elektrik kesintisi sonucunda bilgisayarın ciddi derecede hasar görebilirdi. ( Arkadaşımın 500 gb hard diski çöpe gitti )
Batarya fiyatı ile bu riski karşılaştırdığında yemişim bataryayı bilgisayara bir şey olmasın.

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
notebook'uma ithafen;

ilk şarjını bilmemde, sonraları pek bi kısa oluyor hacım... :D