utkutoptas
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Arkadaşlar yeni laptop aldım. Bilgisayarın ilk şarj süresi ne kadar olmalı ve şarj sırasında bilgisayar ne durumda olmalı? Laptop: CASPER CN TKI-480A NOTEBOOK
Arkadaşın söylediği gibi batarya dolduğuunda sistem bataryaya giden elektriği keser! ilk şarj son şarj yok yani...
Bataryayı da sürekli takılı olarak kullan... sürekli elektrikte bile takılı kullansan batarya takılı olsun... ani bir elektrik kesintisinde cihazının zarar görmemesi için çok önemli...
Batarya ömrü uzun olsun istiyorsan ayda bir bataryayı tamamen boşaltır yeniden şarj edersin...
laptobun hayırlı olsun...
Benim bilgisayarda şarj dolduğunda beyaz ışık yanıyor kasa kısmında bende şarjdan çıkartıyorum. Pil azaldığında tekrar şarja takıyorum. Sizce sürekli şarjdamı kalsın? Bu seferde elektrik faturasına fazla gelmez mi?
Utkutoptas bilgisayarın hayırlı olsun güle güle kullan.
Benim bilgisayarda şarj dolduğunda beyaz ışık yanıyor kasa kısmında bende şarjdan çıkartıyorum. Pil azaldığında tekrar şarja takıyorum. Sizce sürekli şarjdamı kalsın? Bu seferde elektrik faturasına fazla gelmez mi?
Tak çıkar tak çıkar nereye kadarÜstelik bataryayı daha çok yıpratırsın...
Ben 3 yıl boyunca neredeyse sürekli masaüstü bilgisayar gibi elektrikte takılı kullandım batarya da sürekli takılı bulundu...
3. yılın sonunda batarya zayıfladı...
zaten bir bataryanın da 3 yıl ömrü olması çok çok iyi bir performans...
laptopların çoğu bile 3 yıl yaşamıyor
batarya ve elektrik sürekli takılı olsun zaten batarya dolduğunda sistem otomatik olarak bataryaya giden elektriği kesitiği için bataryanın fazla şarj olması diye bir şey söz konusu olamıyor... 15 gün ya da 1 ay sürelerde de elektrikten çıkarır bataryayı tamamen boşaltır yeniden doldurursunuz...
Tak çıkar tak çıkar nereye kadarÜstelik bataryayı daha çok yıpratırsın...
Ben 3 yıl boyunca neredeyse sürekli masaüstü bilgisayar gibi elektrikte takılı kullandım batarya da sürekli takılı bulundu...
3. yılın sonunda batarya zayıfladı...
zaten bir bataryanın da 3 yıl ömrü olması çok çok iyi bir performans...
laptopların çoğu bile 3 yıl yaşamıyor
batarya ve elektrik sürekli takılı olsun zaten batarya dolduğunda sistem otomatik olarak bataryaya giden elektriği kesitiği için bataryanın fazla şarj olması diye bir şey söz konusu olamıyor... 15 gün ya da 1 ay sürelerde de elektrikten çıkarır bataryayı tamamen boşaltır yeniden doldurursunuz...
Şarj dolu olduğunda ya bataryayı yada fişi çıkar,ben yapmadım pişmanım şimdi...
2-3 yıllıkBilgisayar kaç yıllık?
Bilgisayarın markası ne?
Kullanım şeklin nasıl?
Kullanım ortamın nasıl sıcaklık çok mu? Bilgisayarın fazla ısınıyor mu?