Laptobun Kendi Wİ-Fİ Kartının Wifi adapterden daha iyi indirme yapması ?

Bil_Berk

Asistan
Reaksiyon puanı
30
Merhaba arkadaşlar oyun oynarken (cs go) gibi ani ping yükselmeleri oluyor diye TP Link TL-WN722N modelini aldım (150mbps). Oyunlarda çözüme eriştim pingim ani olarak oynamıyor fakat speedtest gibi test uygulamalarına girince laptopbun kendi Wİ-Fİ kartı ile 24mbps alırken aldığım wifi adapterde genellikler 9-16 arasında oynuyor. Acaba bunun nedeni Adaptöre bağladğım USB girişinin gecikmesi ile alakalı olabilir mi ? (ilk resim laptobun kendi interneti ile alınmıştır max:2.7mbps) (2. resim wifi adapter ile yapılmıştır max:2.1mbps)
Mesaj otomatik birleştirildi:

fotoğraflar steamden çekilmiştir

Ekli dosyalar

• hjhjh.jpg
    hjhjh.jpg
    9.4 KB · Görüntüleme: 88
  • ewqeeqw.jpg
    ewqeeqw.jpg
    9.2 KB · Görüntüleme: 93

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Dahili adaptörün aktarım hızı yüksektir ama aynı hızı uzun süre veremez. Oyun gibi çok internete ihtiyaç duyan uygulamalarda harici kart kullanımı bence daha düşük bir hız ancak daha düşük gecikme süreleri sağlayacaktır.

Bil_Berk

Asistan
Reaksiyon puanı
30
Dahili adaptörün aktarım hızı yüksektir ama aynı hızı uzun süre veremez. Oyun gibi çok internete ihtiyaç duyan uygulamalarda harici kart kullanımı bence daha düşük bir hız ancak daha düşük gecikme süreleri sağlayacaktır.
Ama şöyle bişey de var 2 gün önce test yapıtğımda laptobun interneti 15 çıkarken adaptörün interneti 24 çıkıyodu. Bu ani değişim moralimi bozdu

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Ben uzun uzun yazmıştım ama tekrar okuyunca anladım. Adaptörünüzün çekim gücü ve WiFi kartı düşük. Ya kablo çekip ya da yeni adaptör alarak sorunu çözebilirsiniz.

Bil_Berk

Asistan
Reaksiyon puanı
30
Ben uzun uzun yazmıştım ama tekrar okuyunca anladım. Adaptörünüzün çekim gücü ve WiFi kartı düşük. Ya kablo çekip ya da yeni adaptör alarak sorunu çözebilirsiniz.
Çekim gücü laptpbun wifi kartında 2 tık. adaptörde sadece 1 tık eksik. Modeme oldukça uzağım modem yukarıda ben aşağıdayım.