Yardım laptobum açılmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ufuk321
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ufuk321

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Dün akşam normal şekilde laptopu kullanıp kapattım bugün acicagim zaman şöyle oldu:
şarja taktım sonra sarj ışığı birkaç saniye yandı geri söndü güç tuşuna bastığımdada açılmadı tak çıkar yaptım başka prize taktım gene aynı sonuç sebebi nedir?
(markası:HP)

Son düzenleme:

Sami Özmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
su kaçmış olabilir mi? veya bir darbe gibi bir şey?

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,150
su kaçmış olabilir mi? veya bir darbe gibi bir şey?
Hasar aldığını belirtmemiş,gereksiz bir cevap olmuş bu.
Dün akşam normal şekilde laptopu kullanıp kapattım bugün acicagim zaman şöyle oldu:
şarja taktım sonra sarj ışığı birkaç saniye yandı geri söndü güç tuşuna bastığımdada açılmadı tak çıkar yaptım başka prize taktım gene aynı sonuç sebebi nedir?
Dün akşam enson ne yaptınız? Ve sistem özellikleriniz nedir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

sanmıyorum çünkü olay sabah oldu ve ben dün gece kullandım laptobu
Bataryayı takıp çıkarmayıda deneyebilirsiniz.

Ufuk321

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
pili çıkıyor mu?

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
evet bataryası çıkıyor ama çıkarıpta denedim gene aynı sonuç
Çıkarın, 20 sn filan güç tuşuna basılı tutun, elktriği boşalsın. bu arada şarja takılı olmasın. sonra sadece bataryayı takıp tekrar deneyin bir bakalım...

Ufuk321

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Çıkarın, 20 sn filan güç tuşuna basılı tutun, elktriği boşalsın. bu arada şarja takılı olmasın. sonra sadece bataryayı takıp tekrar deneyin bir bakalım...
maalesef olmadı

Kendinizce düzeltmeye çalışırken bir zarar verirseniz daha pahalıya patlar. Bu tür şeyler için yetkililerden yardım alın.
kendimce düzeltmeye çalışacağım şeylerden kastım batarya çıkarma takma veya güç tuşuna basılı tutup deneme gibi öneriler bunlardan zarar geliceğini pek sanmıyorum

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
maalesef olmadı

kendimce düzeltmeye çalışacağım şeylerden kastım batarya çıkarma takma veya güç tuşuna basılı tutup deneme gibi öneriler bunlardan zarar geliceğini pek sanmıyorum
laptopun herhangi ışığı yanıyor mu güç tuşuna basınca? nasıl tepki veriyor? fan filan dönüyor mu?

Ufuk321

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5

Mexy_1864

Öğrenci
Reaksiyon puanı
70
Bilemiyorum ki çok zorlamadım açıkçası
Yetkili servise gönderin. Bu arada hiç mi ekran gelmiyor? Arkadaşların dediği gibi gücü boşaltıp yeniden deneyin, RAM'lerin yerlerini değiştirin, eski bilgisayarsa lehimlerin birleşmesi için bilgisayarın ısınmasını sağlayın.

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
hiçbir tepki olmuyor sadece şarj aletini çıkarıp biraz bekleyip takınca birkaç saniye güç ışığı yanıyor ve geri sönüyor

Bilemiyorum ki çok zorlamadım açıkçası
elinde multimetre var mı ? Adaptör bozuksa ve batarya boş ise leptop sağlamdır ama enerji yok :)

EĞER böle ise adaptörün ucundan ölçüm almak gerekir. adaptör sağlam ise yani elektriği düzgün veriyorsa o zaman leptop sıkıntılı demektir. adaptör bozulmuştu bir kere benim leptop dediğin gibi idi çünkü akşamdan bataryası da bitmiş. sonra bilgisayarcıya götürdük sağlam adaptör taktık şak diye açıldı leptop :D

Ufuk321

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
elinde multimetre var mı ? Adaptör bozuksa ve batarya boş ise leptop sağlamdır ama enerji yok :)

EĞER böle ise adaptörün ucundan ölçüm almak gerekir. adaptör sağlam ise yani elektriği düzgün veriyorsa o zaman leptop sıkıntılı demektir. adaptör bozulmuştu bir kere benim leptop dediğin gibi idi çünkü akşamdan bataryası da bitmiş. sonra bilgisayarcıya götürdük sağlam adaptör taktık şak diye açıldı leptop :D
yarın arkadaşımın leptopunun şarj aleti ile deniyeceğim açmayı Elimde maalesef multimetre yok ?

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
hem 100-250v
hemde 19.5v yazıyor hangisidir bilemiyorum
yukarıdaki 250v yazan yer giriş voltudur. çıkış voltun ise doğru akım 19.5 volttur.

yani 19 veya 19.5 volt akım veren ucu uyan herhangi bir laptop adaptörü olur :) sıkıntı yok.

Ufuk321

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
yukarıdaki 250v yazan yer giriş voltudur. çıkış voltun ise doğru akım 19.5 volttur.

yani 19 veya 19.5 volt akım veren ucu uyan herhangi bir laptop adaptörü olur :) sıkıntı yok.
sabaha kadar bataryayla birlikte sarjda bıraksam bi sonuç olurmu

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
sabaha kadar bataryayla birlikte sarjda bıraksam bi sonuç olurmu
iyi de zaten bizim tahminimiz şarj aleti bozuk olduğundan enerji vermemesi yani ne bataryayı doldurabiliyor ne de leptopu açabiliyor? önce adaptör sağlam mı bozuk mu diye bakmalıyız. adaptör bozuk ise batarya da dolmaz, leptop da çalışmaz.

Ufuk321

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
iyi de zaten bizim tahminimiz şarj aleti bozuk olduğundan enerji vermemesi yani ne bataryayı doldurabiliyor ne de leptopu açabiliyor? önce adaptör sağlam mı bozuk mu diye bakmalıyız. adaptör bozuk ise batarya da dolmaz, leptop da çalışmaz.
anladım teşekkürler

Bmc Belde

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
(markası:HP)G
Geçmiş olsun hocam bende durumu aynı yaşamıştım biranda bir oyun oynarken bilgisayar aniden kapandı Birdaha açılmadı Büyük ihtamalle anakartı yanmıştır veya ram veya ekran kartı bozulmuşta olabilir yada güç kaynağı