Hocam peki son senemde kredi alabilir miyim ?Şimdi buna yanıt verebilmemiz için okuduğun üniversite bölümünün 2 yıllık mı yoksa 4 yıllık mı olduğunu bilmemiz gerekiyor. 2 yıllık bölümdeysen 2 yıl süreyle, 4 yıllık bölümdeysen 4 yıl süreyle kredi alırsın. Bu durumda hazırlık okuduğunda üniversite süren 3 yıla çıksa bile, verilen kredi 2 yıl süreyle devam edecektir. Sonuçta bu sürenin hesaplaması, ön lisans ve lisans süresine göre yapılmaktadır.
Başvur kredi verirler. Herkese veriyorlarHocam peki son senemde kredi alabilir miyim ?
Bilginiz var mi bu konu hakkinda teşekkür ederim
Süren dolduğunda, ikinci kez kredi başvurusu yapıp alamazsın. Tekrar kredi alabilmen için bir üst öğretim aşamasına geçmiş olman gerekiyor. Yani her öğretim aşamasında kredi bir kere verilir.Hocam peki son senemde kredi alabilir miyim ?
Bilginiz var mi bu konu hakkinda teşekkür ederim
Hazırlık okumak normal öğrenim süresini uzatmaz. Yazıda okulu uzatmaktan bahsediliyor. Hazırlık + 4 yıl toplam 5 yıl burs alan arkadaşlarım var. 2 yıllık bölümler için farklı bir durum varsa bilemeyeceğim. GSB'yi arayıp sormanızı tavsiye ederim. Son sene de alabiliyor olmanız lazım.Süren dolduğunda, ikinci kez kredi başvurusu yapıp alamazsın. Tekrar kredi alabilmen için bir üst öğretim aşamasına geçmiş olman gerekiyor. Yani her öğretim aşamasında kredi bir kere verilir.
Aşağıdaki linkte sık sorulan sorularda ise senin konunun başunda sorduğun sorunun yanıtı bulunmaktadır.
18. Öğrenimlerini normal öğrenim süresi içerisinde tamamlayamayan öğrencilerin burs/kredi alma hakkı devam eder mi?
Yükseköğrenim gören öğrencilere normal öğrenim süresi kadar burs/kredi ödemesi yapılmaktadır. Öğrenim süresi uzayan öğrencilere burs/kredi ödemesi yapılmamaktadır.
Hazırlık okumak normal öğrenim süresini uzatmaz. Yazıda okulu uzatmaktan bahsediliyor. Hazırlık + 4 yıl toplam 5 yıl burs alan arkadaşlarım var. 2 yıllık bölümler için farklı bir durum varsa bilemeyeceğim. GSB'yi arayıp sormanızı tavsiye ederim. Son sene de alabiliyor olmanız lazım.