Soru KYK Kredi Borcu Hakkında

Anderian

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar, dört yıl önce 22bin civarına imza atmıştım ve şu an borcum 36bin civarında. Nasıl bir işlem yaptılar da bu kadar arttı? Enflasyondan dolayı deniyor ama ben daha detayını merak ediyorum. Bunun hesaplaması nasıl yapılıyor, bilen paylaşabilir mi?

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,646
35. Öğrenim kredisi borçları nasıl hesaplanmaktadır?

Kredi alan öğrencilerin borcu, kredilerinin verildiği tarihten öğrenim süresi bitimine kadar geçen süre veya herhangi bir sebeple kredilerinin kesildiği tarihe kadar; kredi olarak verilen miktarlara, Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ndeki (Yİ-ÜFE) artışlar uygulanarak bulunan miktarın ilave edilmesi suretiyle hesaplanmaktadır.

36. Katkı kredisi borçları nasıl hesaplanmaktadır?

Katkı kredisi alan öğrencilerin borcu ise katkı kredilerinin verildiği tarihten itibaren öğrenim süresi bitimine kadar geçen sürede veya herhangi bir sebeple kredisinin kesildiği tarihe kadar; öğrenci adına üniversite hesaplarına ödenen miktarlara, katkı kredisi verilen öğretim yılının ocak ayından başlamak üzere en son kredi aldığı yılın aralık ayındaki Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ndeki (Yİ-ÜFE) artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle hesaplanmaktadır.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,545
Ben 28K'ya imza atmıştım şu an 48K. Üşenmedim hesaplama yaptım. Ziraat bankasından o zaman kredi çeksem 5 yıl ödemeli şekilde toplamda 42K falan geri ödeme yapacaktım. Devletimiz sağ olsun kendi ülkesinin gençlerine müthiş derecede uyguna kredi veriyor...

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Bende 12 bin TL ye imza atmıştım. Ödemeyince en son 24 bin TL lere çıkmıştı kredi borcu.

Sonra devlet nakit ödemede faizi sıfırlama kampanyası yapmıştı. Sadece çektiğimden 300-500 TL mi ne fazla olacak şekilde ödemiştim.

Neredeyse her yıl belli bir süre kampanya yapılıyor ya gelin yapılandırın yada toplu ödeyin faizi silelim diye öyle bir fırsat olunca hemen ödeyip veya yapılandırıp kurtulmaya bakıyn yoksa çok faiz biniyor...

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,545
Bende 12 bin TL ye imza atmıştım. Ödemeyince en son 24 bin TL lere çıkmıştı kredi borcu.

Sonra devlet nakit ödemede faizi sıfırlama kampanyası yapmıştı. Sadece çektiğimden 300-500 TL mi ne fazla olacak şekilde ödemiştim.

Neredeyse her yıl belli bir süre kampanya yapılıyor ya gelin yapılandırın yada toplu ödeyin faizi silelim diye öyle bir fırsat olunca hemen ödeyip veya yapılandırıp kurtulmaya bakıyn yoksa çok faiz biniyor...
Peşin ödemede halen o imkan var ama artık faizi komple silmiyorlar. Ben peşin ödersem 48K'yi 42K olarak ödüyorum o kadar.