Kürtler şerefli kardeşimiz"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
kendini bi b*k sanan İT SÜRÜSÜ!

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
itlere hakaret etme onlr sadık hayvanlarrr

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Arkadaşlar yorumlarımıza biraz daha dikkat edelim, hassas bir konu üzerinde yrum yapıyorsunuz, ortamı gerecek yorumlara devam edilirse konuyu kitlemek zorunda kalıcam ve ben bunu istemiyorum , kolay gelsin. ;)

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
amesfa dedi ki:
Arkadaşlar yorumlarımıza biraz daha dikkat edelim, hassas bir konu üzerinde yrum yapıyorsunuz, ortamı gerecek yorumlara devam edilirse konuyu kitlemek zorunda kalıcam ve ben bunu istemiyorum , kolay gelsin. ;)
Onlara az bile!

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
Zibi$ dedi ki:
amesfa dedi ki:
Onlara az bile!
ewt biz kötü bişey söylemiyoruz olanları söylüyoruz onalrı böşücülük yapmadan önce düşünseydi

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ziraatci63 dedi ki:
Zibi$ dedi ki:
amesfa dedi ki:
Onlara az bile!
ewt biz kötü bişey söylemiyoruz olanları söylüyoruz
Gerçekler acıdır..

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ülkede pkk'lıdan çok kişi nefret ediyor, ama hakaret olmazsa daha iyi olur, benim de içimden çok şey geçiyor ama her zaman bunu dışarı vurmak doğru olmaz. :)

Okuyan üçüncü şahıs; fikirleri, kullanılan kelimelere göre değerlendirebilir. Hakaret o zaman ters etki yapar. ;)

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
BacKDooR dedi ki:
Ülkede pkk'lıdan çok kişi nefret ediyor, ama hakaret olmazsa daha iyi olur, benim de içimden çok şey geçiyor ama her zaman bunu dışarı vurmak doğru olmaz. :)

Okuyan üçüncü şahıs; fikirleri, kullanılan kelimelere göre değerlendirebilir. Hakaret o zaman ters etki yapar. ;)
Bencede hakarete varmasın bide kürtler demeyelim her kürt aynı değil pkklılar diyelim diyorsak her kürtün aynı olmadığını seçim sonucuda gösteriyor dtp istediği desteği kim ne derse desin bulamadı.

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
bdco dedi ki:
BacKDooR dedi ki:

Bencede hakarete varmasın bide kürtler demeyelim her kürt aynı değil pkklılar diyelim diyorsak her kürtün aynı olmadığını seçim sonucuda gösteriyor dtp istediği desteği kim ne derse desin bulamadı.
ona bende katılıyorum zaten tüm kürtleri yargılamak doğru olmaz misal benm en yakın arkadaşımda kürt ama benden farksız değill .pkk yanlılarıırına gelince zaten onlar kaliteli kişiliklerinden belli oluyolar pardon kalitesizz dicektim:)

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ziraatci63 dedi ki:
bdco dedi ki:
BacKDooR dedi ki:

ona bende katılıyorum zaten tüm kürtleri yargılamak doğru olmaz misal benm en yakın arkadaşımda kürt ama benden farksız değill .pkk yanlılarıırına gelince zaten onlar kaliteli kişiliklerinden belli oluyolar pardon kalitesizz dicektim:)
yani o zaman ifadelerimizin yanlış olmaması için pkklılar demek daha doğru ;)

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Zibi$ dedi ki:
ziraatci63 dedi ki:
Zibi$ dedi ki:
amesfa dedi ki:
Onlara az bile!
ewt biz kötü bişey söylemiyoruz olanları söylüyoruz
Gerçekler acıdır..

Yaptığım uyarı sizin kötü birşey yaptığınızdan değil hassas bir konu üzerinde yapılan yorumların ortamı gereksiz yere germesini istemiyorum.

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
zaten bu konular yüüznden yeterince okulda başım derttee bari burda rahat durayımm konuyu kendi açımdan kapatıyorum :)

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
değerli backdoor kardeşim

anlaşılan o ki memleket meselelerinde her T.C. vatandaşının olması gerektiği kadar hassassın ve de bu konularda kültür sahibisin
gerçekten samimiyetle sizleri tebrik ediyorum
inanın ben sizin kadar gündemi takip edip hassas olamıyorum
olmam gerekir inşallah olmaya çalışacağım da

said nursi bir küllüyat yazmış
ve tüm insanlığın istifadesine sunmuş
geride kendisi için ne bırakmış (eserlerinden başka)
adamın mezarı bile belli değil
parası pulu malı mülkü evladı veya varisi hiçbirşeyi yok.

size soruyorum böyle bir adam dünyada en çok okunanlar listesine giren ve yurt dışındaki kütüphanelere kadar sokulan bir eser yazsın ve sonunda mezarı bile belli olmasın
ne kadar çelişkili bir durum değil mi?

diğer kürtçülük ve türkçülük meselesine girmeyeceğim
ama birtek şey yazmadan da geçemiyeceğim
hac neden farz kılınlmıştır?biliyor musunuz?
müslümanların hiçbir ırk gözetmeden dil mezhep farklılığına gidilmeden toplanıp herkesin kefen gibi bir beze sarılması halini bir düşünün?
sizce o halde iken kim üstündür?
hiç kimse sadece takvası olan
bizimde aynı şekilde memletimizde olmamız gerekmez mi?
zaten beş vakit camilerimizde oluyor?
zengini fakiri kürdü türkü aynı safta öyle değil mi?
ama maalesef bizi topla tüfenkle bölemeyenler aramıza kürt türk diyerek bölmeye çalışması normal değil mi?

daha doğrusu bu işin neticesinde kim karlı çıkar
elbette türk ve kürt düşmanlığı pekişir yatağımızda rahat uyuyamayız?
ve harici güçler geçmişte elde edemedikleri başarıyı tereyağından kıl çeker gibi elde ederler

gelelim cemaat meselesine
her söylediğinize hak veriyorum
cemaat deyince gidip bir gruba dahil olmak değil ki
ben risaleleri okuyorum ama gidip bir grubun yurdunda kalmıyorum
o eserlerden imanımın kuvvetlenmesi için istifade etmeye çalışıyorum.
bu tür cemaatler yüzünden saidi nursiye çamur atmak doğru değil
belli bir gruba dahil olmakda gerekmiyor
alırsın okursun anlaşılmayan yerinede lugate bakarsın

eğer bir kimse insanlığa faydalı birşey yazmış,teknolojik bir alet geliştirmiş,hastalıklar için ilaç bulmuş ise ben ve herkes onun milletine ve dinine bakmaz istafe eder.
Atıyorum!!!
kullandığımız bilgisayar tayland malı onlar gavur malı diye kullanmayacak mıyım?
ilacımız amerikadan geliyor onu kullamayacak mıyım?
doğru değil mi:

said nurside bir eser yazmış ama bazı gruplar ve cemaat onu kullanarak piyasada yer etmeye çalışımış
bunda suç kimin?

bana said nursinin 130 parça eserinin hangi paragrafını,insanlığın ve toplumun zararına yazdığını gösterebilir misin?

bunu eski mahkemelerin hepsi didik didik araştırmışlar ve birşey bulamamaışlar

eğer siz bulursanız bende o eserleri asla bir daha elime almayacağım.

saygılarımla

honen

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Çok ağır sözler bunlar kullandığımız kelimelerin daha gergin bir ortam oluşturduğunun farkına vararak yorum yaparsak daha iyi olacak sanırım ve genelleme yapılarak yorum yapılması da çok yanlış.

honen

Profesör
Reaksiyon puanı
1
mehmet1101 dedi ki:

anlaşılan o ki memleket meselelerinde her T.C. vatandaşının olması gerektiği kadar hassassın ve de bu konularda kültür sahibisin

size soruyorum böyle bir adam dünyada en çok okunanlar listesine giren ve yurt dışındaki kütüphanelere kadar sokulan bir eser yazsın ve sonunda mezarı bile belli olmasın

müslümanların hiçbir ırk gözetmeden dil mezhep farklılığına gidilmeden toplanıp herkesin kefen gibi bir beze sarılması halini bir düşünün?
ama maalesef bizi topla tüfenkle bölemeyenler aramıza kürt türk diyerek bölmeye çalışması normal değil mi?

ve harici güçler geçmişte elde edemedikleri başarıyı tereyağından kıl çeker gibi elde ederler

eğer bir kimse insanlığa faydalı birşey yazmış,teknolojik bir alet geliştirmiş,hastalıklar için ilaç bulmuş ise ben ve herkes onun milletine ve dinine bakmaz istafe eder.
Atıyorum!!!
kullandığımız bilgisayar tayland malı onlar gavur malı diye kullanmayacak mıyım?
doğru değil mi:

said nurside bir eser yazmış ama bazı gruplar ve cemaat onu kullanarak piyasada yer etmeye çalışımış
bunda suç kimin?

bana said nursinin 130 parça eserinin hangi paragrafını,insanlığın ve toplumun zararına yazdığını gösterebilir misin?

saygılarımla

Katılıyorum

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
honen dedi ki:
mehmet1101 dedi ki:

Atıyorum!!!
doğru değil mi:

bunda suç kimin?

saygılarımla

Katılıyorum
bende

goki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aslında bu kürt türk meselesi değil bu batılı güçlerin oyunudur evet pkk kürtleri felan temsil etmiyo hadi diyelimki kürtleri temsil ediyo yav bi düşünün g.doğudaki insanların çektikleri yoksulluğu bu insanlar nerden okadar para bulacakta pkk ya silahtı erzaktı sağlıyacak insanlar kendi karınlarını doyuramıyolar zaten pkk nın arkasındaki ülkeleri siyasetçilerde Genelkurmay da açıkladı anlıyacağınız pkk yı kürtler değil dış güçler Türkiye nin başına bela etmiştir bence Türkiye nin maşayı değil maşayı tutan eli kırması lazım.
Tarihe biraz bakacak olursak osmanlıda bu şekilde yıkılmadımı ermeniler ayaklandırıldı türk köyleri basıldı bir sürü insan katledildi yani osmanlı içerden karıştırıldı ve yıkıldı anlıyacağınız oyun hep aynı ama oyuncular farklı.
Şimdi kürt azınlık diyolar hayır Türkiye de azınlık yok çünkü lozan barış antlaşması bunu diyo açık bir şekilde Türkiye de azınlık yoktur maddesi lozanda var zaten oyunda burda ya bi taşla iki kuş hem Türkiye de kürt türk çatışması çıkaracaklar hemde lozanı delecekler yani sevr hortlaması paronoya felan değil planlı bir gerçektir.
Şunu da unutmamak lazım eğer Türkiye bölünürse ki bana göre Türkiyenin sınırları ancak "büyüyerek" değişir ama senaryo yapacağız ya diyelimki bölündü ne olacak bu işler bitecekmi sanıyoruz hayır bu seferde alevi diyecekler laz diyecekler süryani çerkez yani böl parçala yönet yani emperyalizm.
Türk milleti bir ulustur ve uluslar bir çok ırktan oluşur.
Zaten ATATÜRK te "Ne mutlu Türk üm diyene" derkende bunu söylemiş ulus devleti
işaret etmiştir burda ki türk lük kavramı ırk değil ulustur.

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mehmet bey.
Öncelikle düşünceleriniz için teşekkür ederim.
Hac olayı farz kılınmıştır, cuma namazı da bir araya gelmek içindir, bayram namazları da öyle bir amaç içerir.
Orada herkes bir ve eşittir ama kuranı kerim bile ırklardan bahsetmiştir, ırk kavramı kuranı kerimde de yer almaktadır, israiloğullarından bahseder, bugün yahudi düşmanlığının nedenlerinden birisidir, kuranı kerimde yazanlardan dolayıdır.

Yani tamamen biz fanilerin ürünü değildir.
Kuranı kerim eşitlikten bahseder ırkların tekliğinden bahsetmemektedir. Kaldı ki faşist kimliği seçen leyla zana ve benzerlerine karşı biz din kardeşiyiz yapmayın demek, timsah saldırdığında elinle dur işareti yapmaya benzer.

Saidi kürdi konusuna gelince.
Saidi kürdi eserlerini yabancı marka ürüne benzetmişsiniz, kullanmakta sorun olmaz demişsiniz haklısınız da "ilim çinde de olsa alın" demiş Hz. Muhammed, fakat ideolojiler bir teknik cihaz gibi muamele göremez, hatta ilim’de ki gelişmelerin sahip olunan ideolojiye göre değiştiği gerçeği ortadayken hiç teknik cihaz muamelesi yapamayız.

İki önceki mesajımda pkk forumundan alıntı yaptım, bu adamların saidi kürdiye hayranlığının sebebi nedir?
Dini açıdan olayı değerlendirmedikleri aşikar peki neden?

Saidi kürdilerin kötü bir şey yazmadığını söylemişsiniz elbette yazmamış.
Peki siz hiç pkk'lı kişilerin yazdığı kitaplardan birisini okudunuz mu? Üniversite yıllarımda yurttaki ilk üç ayımda o pkk’lılar pkk yayınları getirirdi orada okudum, Saidi kürdiyi övmesi bir yana o kitaplarda da kötü bir şey yazmamakta, okuduğunuz zaman hatta çoğu kısımda "doğru" diyorsunuz, ama ben içinde doğru şeyler de yazıyor diye kitap yazarını kayıtsız savunmayı doğru bulmam. Geçende abdullah öcalan bir yazı yazmış ve yayınlatmış, yazıyı okuduğumda çok doğru tespitleri olduğunu gördüm, ama bu beni Abdullah öcalan’cı yapamaz yazdıkları doğru diye Öcalancı olmayı da doğru bulmam.

Bugün bana diyemez ki hiç kimse “saidi kürdi sadece güzel sözler söylemiş biridir o nedenle seviyoruz”. Bunun fazlası var, övme geceleri düzenlenir, günler düzenlenir, yurtlarda sürekli ondan bahsedilir yani bu ilim almak değil, artık kendini kaptırmak ve bir oyuna alet olmaktır.
Şimdi saidi kürdi onu savunan kesimin gözünde sadece sıradan bir kişi değil, onlara göre ermiş, evliya, kuranı kerim’de son peygamber Hz. Muhammed demeseydi belki de peygamber ilan edilecekti. İşte ben buna karşıyım.

Peygamberimiz ilim Çin’de de olsa alın derken, ilmi alın demiş Maocu olun dememiş ki.

Saidi kürdi adı neden saidi nursi olmuş? Neden kürdi denmiyor da nursi deniyor? Bunlar hep taraftar toplamak için. Saidi kürdi diye duyulsaydı Türkler buna o kadar yaklaşmazdı. Amaç da budur Türk’leri bu şekilde etkilemektir. İddiaya girerim saidi nursi’nin gerçek adının saidi kürdi olduğunu ben nurcuyum diyen adamların çoğu bilmiyor.

Nurculuk bir oyundur, bugün amerikanın içinde olduğu oyunlardan birisidir, ılımlı İslam projesinde nurcuların yani kürdicilerin yeri büyüktür. Bu sayede de amerikan oyunu gerçekleşecektir, büyük Ortadoğu planı içersinde “ılımlı İslam devleti” ve bir “kürt devleti” vardır. Saidi kürdiciler her iki özelliğe sahiptirler. Ilımlı İslam rejimleriyle, kardeşlik ayağına, yöneticiye kulluk sağlayarak kürt devleti projesi yani büyük İsrail projesinin başlangıcı sağlanacaktır.

Fethullah gülen’in amerikadan gelememe nedeni de budur, kendi isteğiyle amerika’da değildir. Bir zamanların İran’ı geldi aklıma, Humeyni de fransa’da tutuluyordu sonra iran’a yollandı amerika’nın yazdığı oyunu sergilemek üzere.

Sonumuz hayır olsun.

Ek olarak da evet bu dış güç oyunudur pkk da öyledir zaten herkes bilincinde, sevr hortlatılmaya çalışılıyor arkadaş haklı.
Lozanda azınlıkları tarif etmiştir, rumlar ve ermeniler bunların dışında azınlık yoktur.
Bunu düşman haline getirerek yapıyorlar onda da haklı.
Ama neden özveride bulunan hep biz oluyoruz? Bayrak yakıldı kürtler neredeydi? Terör kim tarafından desteklenirse desteklensin, halk destek olmadığı sürece yaşayamaz bu teröre doğu ve güneydoğudan destek var. Diyarbakırda özerklik diye basın toplantısı yaprlarken oradaki kürtler nerede? İnternetten biz kardeşiz diyen kürtler var yahu kardeşsin de diyarbakırda sesin neden çıkmıyor?

Bazı şeyleri dile getiremiyoruz, ama ben siyasetçi değilim oy kazanmak gibi derdim yok o nedenle doğuda ki desteği açıkça dile getiriyorum, söylemekten çekinerek bu tehditi yok edemem aksine insanları uyutarak yanlış yapmış olurum.

Türk insanı tepki koymalı. Hakkari’de, Şırnak’da terör mitingi yapılmış da herkes bunu övüyor, bir kere bunu öven adamlar doğu ve güneydoğuyu tamamen kürt sanıyor bu konuda da bu belli, doğu ve güneydoğu tamamen kürt değil ki Türk sayısı çok. Asıl yanlış olan orayı kürt bölgesi sanmaktır.

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Türk, Kürt, Laz , Çerkez, v.b. hepimiz bu Güzel Vatanın evlatlarıyız.

Arkadaşlar yorumlarınız için gerçekten teşekkür ederim

KİLİT !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...