Kürtler şerefli kardeşimiz"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153

Kürtler şerefli kardeşimiz"

Tüzmen: "Kürtler şerefli kardeşimiz, PKK şerefsiz bir örgüttür."
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ülkede bazı şeylerin ayrımının çok iyi yapılması gerektiğini belirterek, ''Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim şerefli kardeşlerimizdir. PKK, şerefsiz bir terör örgütüdür'' dedi.

Tüzmen, partisince Şehitkamil Belediyesi konferans salonunda düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında, Gazianteplilerle birlikte yola çıktığını anımsatarak, ''Acemi birliğimiz bizim burasıydı ama, sizler hakikaten gösterdiğiniz son derece güzel arkadaşlık ve kardeşlik ile gerek Gaziantep'in gerekse Türkiye'nin önünü açan son derece önemli bir yolculukta bizlere yoldaş oldunuz '' diye konuştu.

Hep beraber 2002 yılında çalışmalara başladıklarını, halkın içinde rahat dolaşarak bugünlere geldiklerini ifade eden Tüzmen, uzun süreler kırmızı ışıkta bekletilen Türkiye'nin, bugün AK Parti'den aldığı ışıkla yoluna hızla devam ettiğini vurguladı.

Tüzmen, 2002 seçimleri, 2007 seçimleri ve arada yerel seçimler ile referandumun sonuçlarının aynı şeyleri gösterdiğine değinerek, şunları söyledi:

''Ülke kendi içinden gelen insanlarla yönetildiği zaman, samimi bir şekilde yönetildiği zaman ve yapacaklarımızı vadettiklerimizi yaptığımız zaman, yapamadıklarımızı da neden yapamadığımızı tek tek anlatarak halkımıza bunu samimi bir şekilde açıkladığımız zaman işte aldığımız sonuç ortada... Bundan sonra da aynen devam edeceğiz. Türkiye'nin önümüzdeki dönem yapacağı çalışmayı engellemek isteyenler var. Neden? 2002 Türkiye'si 36 milyar dolar ihracatı, 51 milyar dolar ithalatı olan bir Türkiye, 87 milyar dolar dış ticareti olan bir ülke... 2007 Türkiye'si yaklaşık 105 milyar dolar ihracatı, 167 milyar dolar ithalatı, 270 milyar dolar dış ticareti olan bir ülke. 2002 Türkiye'si 2 bin dolar kişi başına geliri olan, 2007 Türkiye'si 5 bin 500 dolar kişi başına geliri olan bir ülke. 2002 yılına baktığımız zaman enflasyon, faiz oranları yüksek, 2007 Türkiye'sinde enflasyon tek haneli rakamlara inmiş, faiz oranları da aşağı indirilmeye çalışılmış ve şu anda sağlık, eğitim, hangi alanda olursa olsun yapılan çalışmaların hepsini vatandaşımız takdir ediyor.

Biz Türkiye'nin her tarafına aynı şekilde gayret gösterdik. Gaziantep'e 2002'ye oranla 2007'de tekrar baktığımız zaman korkunç bir gelişme ve büyüme... Burada artık beş yıldızlı oteller yapılıyor. Zeugma Müzesi var. Uluslararası hava alanı var. Uluslararası hastaneleri var. Eğitimde 85 kişilik sınıflardan aldığımız Gaziantep'te artık 40-30 kişilik sınıflar var. Bunların hepsi Sayın Başbakanımızın liderliğinde sizlerle beraber yaptığımız çalışmaların sonucu. Bu arada unutmadan da söyleyeyim, 'Gaziantep'e gidiyorum' deyince, Başbakanımız 'Benim selamlarımı hepsine teker teker anlatacaksın' dedi.'' Türkiye'nin bu hızlı gelişmeyi gösterdiği sırada dünyada lider ülkeler pozisyonuna girmeye başladığını vurgulayan Tüzmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bakın, Türkiye'nin yaptığı dış ticaret rakamları şu anda Türkiye'yi Avrupa altıncısı ülke konumuna soktu. Makro ekonomik dengeler açısından girmeye çalıştığımız Avrupa... Bir taraftan bu çalışmaları yaparken, diğer taraftan da engellemeye çalışıyorlar bizi içerden ve dışardan... Bizde bir ayrı gayrı var mı arkadaşlar? Yok. Ama, bir ayrım yapmak zorundayız. Kürt kökenli kardeşlerimiz, onlar bizim şerefli kardeşlerimizdir. PKK, şerefsiz bir terör örgütüdür. Bu ayrımı yapmak zorundayız. Çünkü Kürt kökenli kardeşlerimiz, kendisini Kürt hisseden kardeşlerimizle biz bu vatanın savunmasını her alanda binlerce yıl yaptık.

Aynı şekilde devam ediyoruz. Ay-yıldızlı bayrağı seven, bu vatanda tek millet, tek bayrak, tek dil, tek din biz bunları yaşadık yüzyıllarca. İlk önce bir sağ-sol ayrımı getirdiler. Sonra Alevi-Sünni. Sonra Kürt-Türk ayrımı yapıp kaşımaya çalışıyorlar. Olmaz. Etle tırnak birbirinden ayrılmaz. Mümkün değil. Yarın, kısa boylu-uzun boylu, öbür gün şişman zayıf. Yani hangi ayrımı getireceksin kardeşim. Bu ülkenin bütün fertleri, bütün vatandaşları hepsi eşit. Biz, şimdi buna çalışıyoruz. Şu elin parmaklarını çimentoyla birleştirmeye çalışıyoruz. Çimento kişi başına gelir rakamının büyüklüğüdür. 2 bin dolarlarda bu zor, 5 bin dolarlarda bu daha kolaydır. 10 bin dolara çıkaracağız. Yumruk olacak Türkiye. O zaman Türkiye'yi kimse engelleyemeyecek.''

TÜRK BAYRAĞI DAİMA DALGALANACAKTIR

Tüzmen, bu ayrımı yapmak gerektiğini belirterek, ''Çünkü şerefliyle şerefsizi ayırmak lazım. Bu ülke kalkınmaya çalışırken, bu ülkede bebek katilleri, bu ülkede hamile kadın katillerini şerefsiz terör örgütünü ayırmak lazım'' dedi.

Şerefli kardeşlerle hep beraber yollarına devam edeceklerine dikkat çeken Tüzmen, şunları söyledi:

''Bu konuda tabi ki soğukkanlılıkla hareket etmek zorundaydık, onu yapmaya çalıştık ve siz merak etmeyin. Bu ülkenin insanlarının tohumu besmelelidir. Onun için bu ülke ilelebet ayakta duracaktır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ay-yıldızlı Türk bayrağımız daima dalgalanacaktır. İslam ülkeleriyle toplantı yapıp, hepsiyle beraber serbest ticaret anlaşmaları yapmaya çalışıyoruz. Neden, çünkü bölgenin sıkıntısı da fakirlik.

Bizim insanımız iş-aş bulduğu zaman bir sıkıntı kalıyor mu? Aynı şey bölge için de söz konusu, Türkiye sadece kendi içindeki sorunları değil, bölgedeki sorunları da çözmek zorunda olan bir ülke. Niye, bu bize tarihin mirası. Osmanlının mirasını reddedebilir misin? Cezayir'e, Fas'a, Tunus'a gidiyorum, serbest ticaret anlaşması yapıyorum, hep aynı şey... (Sizler bizlere son derece güzel hizmetler verdiniz, bizlerle 600 yıl beraberce yaşadınız, biz sizin gitmenizi istemedik, siz bize adalet getirdiniz) diyorlar. Gidiyorum Arnavutluk'ta anlaşma yapıyorum, orada da aynı şeyi söylüyorlar.''

ZENGİN KOMŞUSU OLAN ZENGİN BİR TÜRKİYE OLACAĞIZ

Bu durumun, çok farklı etnik kökenden, çok farklı dilden ve dinden, bir çok ülkeyi bir araya getirip onlarla beraber büyüme mücadelesi veren ecdadın, bilgi birikimi, olgunluğu ve o adaletli anlayışı olduğunu söyleyen Tüzmen, anlı şanlı tarih denildiği zaman, başarıyı getiren bu anlayışın olduğunu, bunun son derece önemli bir yönetim becerisi olduğunu anımsattı.

Kendilerinin atalarından bu yönetim becerisini almış insanlar olduğunun altını çizen Tüzmen, dolayısıyla sadece Türkiye için değil, Türkiye'nin gelişirken bölgedeki ülkelerin de gelişmesi için eskiden olduğu gibi yardımcı olmak zorunda olunduğunu dile getirdi.

Tüzmen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesinin temelini attıklarını ondan önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan-Türkiye arasındaki gaz boru hattının tamamlama törenine katıldığını anımsatarak, Türkiye'nin Asya'yı Avrupa'ya bağladığını ve bir enerji koridoru haline geldiğini, ulaşımın, enerjinin, bilginin kesiştiği yerin Türkiye olduğunu söyledi.

Şu anda üzerinde yaşanılan toprakları hak etmek gerektiğini ifade eden Tüzmen, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bunun için de en fazla verebileceğimiz ne var, canımız var o da feda olsun bu ülkeye. Olaya bu şekilde bakarsak, (sorunların üstesinden gelememek) diye bir şey söz konusu olmaz. Canla başla çalışacak ve önümüzdeki dönemde Türkiye'yi hak ettiği yere hiç ayrım yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde getireceğiz. Başarının esas sırrı budur, yüzyıllar boyunca böyle olmuştur. Gururla yaşadığımız bir ülke burası. Hedef belli. Bugün adaleti ve kalkınmayı Türkiye'ye Adalet ve Kalkınma Partisi veriyor.'' AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin de milletle aralarına mesafe koymadıklarını, terörün sadece askeri önlemlerle değil, ekonomik kalkınma ve demokrasi ile önlenebileceğini anlattı.

AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu ise partilerinin hayır için ve ülkeye hizmet için çalıştığını kaydetti.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak

honen

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kürtlük türklük ayrımı olmamalı zaten hepimiz bu güzel vatanın evlatlarıyız.

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Aynen öle bu Vatan bizim Bu Bayrak Bizim Ayrımcılık olmasın

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
bende katılıyorumda onlar kendilerini ayrııı tutuyolarr :S

honen

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ziraatci63 dedi ki:
Ben diyarbakırlıyım kürt kökenliyim ama benim için önemli olan bu vatan o ayrımı yapan kişiler kürtlüğü savunmuyorlar zaten kendi çıkar ilişkileri içinde kürtlüğü kendilerine bir yol olarak seçmiş kişiler.Bu ülkede topraklarında yaşıyoruz ve ben bundan gurur duyuyorum.

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
honen dedi ki:
ziraatci63 dedi ki:
Ben diyarbakırlıyım kürt kökenliyim ama benim için önemli olan bu vatan o ayrımı yapan kişiler kürtlüğü savunmuyorlar zaten kendi çıkar ilişkileri içinde kürtlüğü kendilerine bir yol olarak seçmiş kişiler.Bu ülkede topraklarında yaşıyoruz ve ben bundan gurur duyuyorum.
öylemi sen istisnasın diebilirim şu ana kadr çok diyarbakırlı tandııdm ve çok çok ii arkadaşlıklarda kurdum fakat son günlerde bu meselelrden dolayı aramıaz açıldı.onlar türk kürt ayrımı yapıolarr bnde anlamadım bu işii:S

razumihin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğitim meselesi...pkk gerçekten kürtlerin temsilcisi değildir.(siyasiler son zamanalarda epeyce kullandı bu lafı ama en doğru lafları bu)
doğudaki vatandaşlar çok muhafazakardır pkk marksist bir örgüttür
pkk nın militanlarında doğu kökenli vatandaşların oranı düşüktür.sujriyehli ağırlıktadır.Ama buna rağmen üniliiler bile bu örgüte katılıyor yada sempati duyuyor.

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Tam başlığı görüp "orası doğru, şerefsiz olan PKK" diyecektim ki, bakan bey tamamlamış benim yerime. Helal olsun.

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bakan Tüzmen' e tam destek, Türk Kürt Kardeştir, Kürt de Türktür, Laz da Türktür!

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Zibi$ dedi ki:
honen dedi ki:
Kürtlük türklük ayrımı olmamalı zaten hepimiz bu güzel vatanın evlatlarıyız.
katılmıyorum kürtüne bağlı.

sözün kısası nedir diye bana sorsaydınız bende bunu sölerdim.katılıyorum arkadaşıma.
oturduğum yerde biçok kürt var.milli takım gol attığında norveçe,üzülenler bile vardı.yada sınır ötesi için seferberlik ilan edilse kılımı kıpırdatmam bu ülke bana ne verdiki diyen .....ları bile vardı.yani kürt türk kardeştir.ewet ama kürdüne bağlı.bi genelleme de yapıcam.çoğu kürt olası bi kürt devleti kurulması yandaşı...

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
p2mfilm dedi ki:
:D :D hahah
mersine gelin de kardeşlerinizi görün
Mersin lileri ülkemize düşman edicek sözler bunlar

Orda Türk Bayrak'ı hem ayaklar altına alındı,Hem baş üzerine Kaldırıldı
Yani bölücüler, Doğu da var,bu bi gerçek ama azınlıklar!,6-7 kişi toplanınca kendilerini Kral sanıyorlar ve Hasar veriyorlar nereye yine Mersin'e yani Mersinli değil bu şerefsizler,Dışardan geliyolar,
Habur sınır kapısında rüşvet işlemese orada barınamazlar,Diğer illerdede barınamayacakları gibi

p2mfilm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mersinde bu p..ler SEHIT CENAZESINI tasladilar.

Benim kardesim falan degiller
kurtten turke kardes olmaz onlar bunu cok iyi biliyor bir biz ... bilmiyoruz

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
p2mfilm dedi ki:
mersinde bu p..ler SEHIT CENAZESINI tasladilar.

Benim kardesim falan degiller
kurtten turke kardes olmaz onlar bunu cok iyi biliyor bir biz ... bilmiyoruz
Al sana kürt işte helal olsun kardeşim katılıyorum +100

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
O zaman bursaya gelin, şerefliymişler, adamlar bizim orayı bastı (kaldığım yer ortalama 12000 nüfus), jandarmada firar. Sonra şerefli olsunlar. Ülke kurmak istesinler bizim ülkede. Kadın çocuğa vursunlar. Bu mu şeref sonra kaçsınlar. Hiç kimse kızmasın alınmasın, ben dünyadaki kimseyi ırk,din, ten gibi kriterlere göre değerlendirmem , yaptıkları ve yapacaklarına bakarım. Adamlar kendileri herkese eşit davranmıyor bi kere. İlk önce bunu öğrensinler.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
hayırlı sabahlar arkadaşlar
yapmayın
hepimiz müslümanız

rabbimiz bir
dinimiz bir
peygamberimiz bir
kitabımız bir
kıblemiz bir
vs.....vs....

bu kadar bizi birbirimize bağlayan unsurlar varken böyle kasıtlı insanların oyununa gelip ülkemizdeki yaşayan türk ve kürt kardeşliğimizi bölmeyelim.

yoksa çanakkalede,geliboluda bizi bölüp parçalayamayan güçler;türk ve kürt meselesini ortaya atarak parçalamalarına müsade etmiyelim

yoksa evimizde bile rahat uyuyamaz oluruz

saygılarımla
hayırlı cumalarınız olsun

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
mehmet1101 dedi ki:
yapmayın
hepimiz müslümanız

rabbimiz bir
dinimiz bir
peygamberimiz bir
kitabımız bir
kıblemiz bir
vs.....vs....

bu kadar bizi birbirimize bağlayan unsurlar varken böyle kasıtlı insanların oyununa gelip ülkemizdeki yaşayan türk ve kürt kardeşliğimizi bölmeyelim.

yoksa çanakkalede,geliboluda bizi bölüp parçalayamayan güçler;türk ve kürt meselesini ortaya atarak parçalamalarına müsade etmiyelim

yoksa evimizde bile rahat uyuyamaz oluruz

saygılarımla
hayırlı cumalarınız olsun

yaa arkadaşım neyden bahsediyosun yaa.tamam hep biz barışçılız hep biz affediyoz kardeşimiz diyoz vs vs. ama onların yaptıklarına bak.genlerinde var bi uyuşmazlık.biz tarih boyunca bir çok ulusla yanyana iç içe yaşadık.bunlarlamı yaşayamıycaz.ama görüyoruzki kürt olunca bi art niyet oluyo.azınlık demiş bi arkadaş.azınlık değil.kürtlerin %90 ı o şekilde.
bende sölemiyim diye diretmiştim ilk konu açıldığında.ama madem yeri geldi kürtler benimde kardeşim deil.%10 luk kısmı hariç.
eğer onlarda müslümansa bu tartışmalar çıkmaz zaten.

son olarak: bir italyan bir rus bir çinli bi alman ... nekadar kardeşimse onlada okadar kardeşim...

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mehmet1101 dedi ki:
yapmayın
hepimiz müslümanız
…

Yine ümmet fikriyle kardeşiz, mardeşiz, hepimiz müslümanız şudur budur. Ümmetçilik dünyada öldü her şeyden öteye kürtlerde aşırı milliyetçilik başladı.

Birileri bizi ümmettir carttur, curttur uyutmaya çalışıyor, biz ümmetçi olurken kürtler milliyetçi oluyor.

Ümmetçi demek teslimiyetçi demektir Amerika bile bunun farkında olduğu için ılımlı İslam zımbırtısını amaçlayıp destekliyor.

Kürtlerin yüzde doksanı bu devlete karşı, yüzde 10u tavlayacam diye ümmetçi olacak halim yok, yoksa yüzde doksanı bizi yer bitirir.

Sadece "ben bu devletin yanındayım" diyen kardeşimdir.
Çoğu takiyecidir, tepki alacaklarını bildikleri için mecburen takiyeyi hayat biçimi olarak almışlardır.

Nereye giderlerse bozuluyor, bir arkadaşım evlerini kiraya verip taşınacaklar mahallelerinden, sokağa çıkılmıyor rahat edemiyoruz, çok fena oldu buralar diye.

Tavşan gibi çoğalıp, bedava elektrik kullanırlar, her türlü çeteleşmenin içinde olup, İstanbul'da değnekçiiklere kadar başında olurlar, bayrak yakarlar ses çıkarmazlar, üstüne üstlük terör örgütü üyeleri kürt kaynaklıdır pkk üyelerinin yüzde doksandokuzu kürttür, istanbul'da şeriatçilerle beraber hepimiz ermeniyiz diye bağıranlar da bunlardır, sokağın ortasında balgam çıkarmaktan, duvara işemeye, topuklara basıp gezmeye kadar her türlü, insanı kendinden soğutacak haraketi yaparlar.

Bana eğitim ya da ekonomi demesinler, batıda da binlerce eğitimsiz bölge var, tarihleri boyunca sürekli kullanılmışlardır, içinde yaşadıkları ülkeleri sürekli karıştırmışlardır, iran, suriye, ırak en güzel örnekleridir. Sürekli başkalarının dediklerini yapmışlar maşa olmuşlardır.

Irkçı mırkçı değilim kimse bana ithamda bulunmasın, ırkçı adam kendi milletini üstün tutar ama ben lazlar, boşnaklar ya da başkaları hakkında böyle düşünmüyorum onlara kardeş derim ama kürtler için önce düşünürüm.

Ağrıma gidense şeriatçilerle, kürtlerin işbirliği yapmaları. Bu kanıma dokunuyor, şeriatçilerin ise hala ümmetçilik ayağıyla bu adamlara pirim vermelerinden dolayı bugün sokaklarda belediye otobüslerine varıncaya kadar yakılıyor, yahu akşam saat altıda otobüsten insanlar indirilip molotofla yakılıyor artık, neye güvenerek yapıyorlar? Şeriatçilerin sözde hoşgörüsüne.

Saidi kürdi'nin adını bile saidi NURsi olarak değiştirip Türk halkına kakalamayı başarmışlardır.
Türk insanı bile saidi kürdi peşinde koşar olmuştur, kürt devleti hayaliyle yanıp tutuşan, ben müslümanım demeden önce kürdüm diyen bir adamın fikirlerini yaşatmak için seferber olmuşlardır.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
BacKDooR dedi ki:
mehmet1101 link=topic=13321.msg116107#msg116107 date=1197017199 dedi ki:
yapmayın
hepimiz müslümanız
…

Yine ümmet fikriyle kardeşiz, mardeşiz, hepimiz müslümanız şudur budur. Ümmetçilik dünyada öldü her şeyden öteye kürtlerde aşırı milliyetçilik başladı.

Birileri bizi ümmettir carttur, curttur uyutmaya çalışıyor, biz ümmetçi olurken kürtler milliyetçi oluyor.

Ümmetçi demek teslimiyetçi demektir Amerika bile bunun farkında olduğu için ılımlı İslam zımbırtısını amaçlayıp destekliyor.

Kürtlerin yüzde doksanı bu devlete karşı, yüzde 10u tavlayacam diye ümmetçi olacak halim yok, yoksa yüzde doksanı bizi yer bitirir.

Sadece "ben bu devletin yanındayım" diyen kardeşimdir.
Çoğu takiyecidir, tepki alacaklarını bildikleri için mecburen takiyeyi hayat biçimi olarak almışlardır.

Nereye giderlerse bozuluyor, bir arkadaşım evlerini kiraya verip taşınacaklar mahallelerinden, sokağa çıkılmıyor rahat edemiyoruz, çok fena oldu buralar diye.

Tavşan gibi çoğalıp, bedava elektrik kullanırlar, her türlü çeteleşmenin içinde olup, İstanbul'da değnekçiiklere kadar başında olurlar, bayrak yakarlar ses çıkarmazlar, üstüne üstlük terör örgütü üyeleri kürt kaynaklıdır pkk üyelerinin yüzde doksandokuzu kürttür, istanbul'da şeriatçilerle beraber hepimiz ermeniyiz diye bağıranlar da bunlardır, sokağın ortasında balgam çıkarmaktan, duvara işemeye, topuklara basıp gezmeye kadar her türlü, insanı kendinden soğutacak haraketi yaparlar.

Bana eğitim ya da ekonomi demesinler, batıda da binlerce eğitimsiz bölge var, tarihleri boyunca sürekli kullanılmışlardır, içinde yaşadıkları ülkeleri sürekli karıştırmışlardır, iran, suriye, ırak en güzel örnekleridir. Sürekli başkalarının dediklerini yapmışlar maşa olmuşlardır.

Irkçı mırkçı değilim kimse bana ithamda bulunmasın, ırkçı adam kendi milletini üstün tutar ama ben lazlar, boşnaklar ya da başkaları hakkında böyle düşünmüyorum onlara kardeş derim ama kürtler için önce düşünürüm.

Ağrıma gidense şeriatçilerle, kürtlerin işbirliği yapmaları. Bu kanıma dokunuyor, şeriatçilerin ise hala ümmetçilik ayağıyla bu adamlara pirim vermelerinden dolayı bugün sokaklarda belediye otobüslerine varıncaya kadar yakılıyor, yahu akşam saat altıda otobüsten insanlar indirilip molotofla yakılıyor artık, neye güvenerek yapıyorlar? Şeriatçilerin sözde hoşgörüsüne.

Saidi kürdi'nin adını bile saidi NURsi olarak değiştirip Türk halkına kakalamayı başarmışlardır.
Türk insanı bile saidi kürdi peşinde koşar olmuştur, kürt devleti hayaliyle yanıp tutuşan, ben müslümanım demeden önce kürdüm diyen bir adamın fikirlerini yaşatmak için seferber olmuşlardır.

senin o bahsettiğin kimseler terörist olanları
onların hepsine bende karşıyım
ayrıca koyu punto ile yazılanların haricindekiler bir fikirdir saygım var

ama said nursi hakkında ileri geri konuşmanızı çok hoş karşılayamam.
eğer onun hakkında birşey söylemek istiyorsan önce o adamı bir tanı
onun eserlerini bir oku
sonra gel deki bu adam kürt devleti kurmak istiyor
ben said nursinin kitaplarını okudum
ve hiçbir yerinde demiyorki kürt devleti kurun
ve menfi hareket edin

hep derslerinde demiştir
müsbet hareket etmek lazım
elimizde nur var topuz yok

saygılarımla

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mehmet1101 dedi ki:
senin o bahsettiğin kimseler terörist olanları
...

saygılarımla

Pkk'lı olanlara karşı olduğunuzdan şüphem yok bir ithamım olmadı size karşı.

Ama bugünün gerçeği şudur ki faşist dedikleri Türkl'lerden daha da faşistler, faşistlik Türk'lere has değildir. Bu faşistliğin ilacı ümmetçilik olamaz, değil de. Çünkü ümmetçiliğin silahları bu işe çözüm olacak şekilde değil, cesaretlendirecek niteliktedir, bugün olduğu gibi.

Önceden adamlar tek devlet derlerdi hatırlarsanız bugün adamlar özerklik diyor, yarın ayrı devlet de diyecekler, bugüne kadar hiç bu söylemleri yoktu adamlar cesaretlendirildi malesef, peki kim tarafından? Ümmet anlayışında olanlar tarafından.

Saidi kürdi konusuna girmiyorum ben onun bir iki kitabını okudum, dershanelerine gitmiştim onların, yurtlarında da kaldım.
Derste ve yurtta hocayla kavga bile ettim kavga ettiğim için de beni çok sevmişti, benimle acayip ilgilenirdi hatta bana üniversite kazandığımda İstanbul'da çok iyi noktaya gelebilirsin bizim yurtlarda kal demişti.

Coğrafya hocası desrte üstü kapalı Atatürk'e laf sokuyordu ben lafı geri sokunca da "sen yanlış anladın" falan dedi ben de "herkesi zırcahil sanmayın siz coğrafyacısınız tarihçi değil" dedim ders arası da odalarına gittim onun yanında tarih hocasına dedim ki hocam bu hoca böyle diyor bu doğru mu yanlış mı? Adam yanlış deyince coğrafyacı kıpkırmızı kesildi, yurtta da akşamları sohbetler vardı sınıf hocası Halide Edip'e ... gibi ithamda bulunmuştu ki verdiğim cevaptan sonra bir daha saçmalayamadı.

Onları da çok iyi tanırım, saidi nursinin adı saidi kürdidir, Türk'leri milliyetçilikten uzaklaştırmak için, bu sayede de bugünkü o sözde hoşgörü ama özünde ise insanları bu dini söylemlerle uyuşturmayı amaçlayan bir yapılanmadır.
Kitaplarında kürt devleti kuracağını yazmaması gayet normaldir, yoksa kürt olmayan mehmet arakdaşım onu burada savunamazdı, bu adamlar aptal değil.

Kürtlerle, şeriatçilerin (saidi kürdiciler de dahil) ortak noktaları çoktur.
Atatürk düşmanıdırlar, milli mücadele dönemindekilere küfrederler ki örnek de verdim, TSK düşmanıdırlar, beraber olup ermeniyiz diye bağırırlar, amerikancıdırlar bir düzineden fazla sayarım. Hatta şeriatçiler de, üniversitelerdeki kürtçüler de YÖK karşıtıdır, devlet yurduna düştüğüm de ilk 3 ay kaldığım odada 2 tane pkk lı bir tane de cemaatçi vardı, adam pkk propagandası yapardı diğeri kardeşiz ayağına yatardı, ortak noktaları ise YÖK karşıtı gösteriye 6 kasımda beraber gitmişlerdi ;D

Bu kadar ortak noktalarının olmaları tesadüf değildir.

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
Kürtlerle, şeriatçilerin (saidi kürdiciler de dahil) ortak noktaları çoktur.
Atatürk düşmanıdırlar, milli mücadele dönemindekilere küfrederler ki örnek de verdim, TSK düşmanıdırlar, beraber olup ermeniyiz diye bağırırlar, amerikancıdırlar bir düzineden fazla sayarım. Hatta şeriatçiler de, üniversitelerdeki kürtçüler de YÖK karşıtıdır, devlet yurduna düştüğüm de ilk 3 ay kaldığım odada 2 tane pkk lı bir tane de cemaatçi vardı, adam pkk propagandası yapardı diğeri kardeşiz ayağına yatardı, ortak noktaları ise YÖK karşıtı gösteriye 6 kasımda beraber gitmişlerdi

Bu kadar ortak noktalarının olmaları tesadüf değildir

katılıyorum size sanki burdakileri söylüyosunnuzzz... pkk yandaşlarıı artı türk düşmanlarıı

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Kardeşim diyosunuz kürtler bizden falan filan ama aramızda fark var bizim en son yapacağımız şeyleri onların BAZILARI en baştan yapıyolar olay bu !

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir pkk forumundan alıntıdır, Elazığ'mız hakkında yapılan konuşmalar.
Bir faşist kürt ile Türk şeriatçinin ortak saygı duyduğu insana ve Türk insanının saygı duyduğu ama şeriatçi ve faşist kürtlerin nefret ettiği kişilere örnekler.

Saidi kürdi övülürken Atatürk'e sövülüyor.
Türk şeriatçi de bunu yapıyor ülkemizde. Ne üzücü.

1: Arkadaşlar sizden bir ricam,;Elazığ ilinin etnik yapısı hakkında bana ayrıntılı bilgi verebilir misiniz acaba?

Çünkü bu ... türklerin çoğu elazığlı

__________________________________________________ ________________
2.Dogrudur bu elazig milleti cogu türktür, elazig milleti yeniden kazanilmali, öbur bati Kürdistan deki yerler gibi. orada bana göre cogu aktif orgutler dernekler kurulmali. elazig in karakocani da eskiden Dersime baglidir sasirmasam, zaten elazigda kürtlugune sahip cikan karakocanlilar.
Sivrice , baskil, ağın, merkez gibi sehirler türktür ve Kürtlerinde türklesmelerine izin verilmemeli.

3.:elazığ,,,,
kemalist rejimden önce önemli kürt beyliklerindne olan xerput sancağıydı..
yozlaşmış ve asimile edilmiş ilk kürt bölgelerindne biridir,,,
şeyh said isyanının önemli merkzlerinden olan palu ve çevresi bugün tarikatlar eliyle adeta sarılmış ,,kırmanclardan ziyade zazalar vardır,,,
80 öncesinde ülkücü faşist hareketlerin merkezi niteliğindei yerdir,,
şehrin en büyük 2 mahallesinden olan fevzi çakmak ve yıldızbağalrı semti dersimli halktan olup 80öncesi dönemde faşist hareketin ildeki en büyük rakibiydi,,,
bugün itibarıyla baktığımız zaman şehre beton mısto tarafından sokulan ve adı bölgede "gakkoş" olarak geçen türkmenler tamamıyla şehirden uzaklaşmış faşist kitle bi hayli azalmıştır,,,kürt alevi mahallerine ek olarak 90 dan sonra şehre eklenen özelikle muş,bingöl ve kısmi diyarbakırdan göçler şehrin demografk yapısını değiştirmiş,,
bildiğim kadarıyla şehirde faşizm bi hayli azalırken eskiden şehre hakim tarikatçılık ki en büyüğü aczmendi tarikatıydı - faşist harekete pararlel azalımıştır,,,
düzenin ildeki alevilere yönelik yozlaştırma politikası malesef şehrin tamamına yansımıştır,,bugün kurdistanda yozlaşma denilince ezberden diyarbakır örnek verilsede gidilip görüldüğü zaman nüfus olarak diyarbakırın ancak 4 te birine denk gelen bu şehirde yozlaşma diyarbakırdan kat kat üstedir,,,,bir zamanlrın faşist ve dini tarikat şehri elazığda bölgenin hiçbiryerinde bulunmayan sıra sıra pavron ,bar ve içkili resturantlar kafalarda soru işareti bırakıyor!tyine fuhuşun sayı olarak (diyarbakırda 6 bin hayat kadını denilir) elazığda diyarbakırdan çok olduğu söylenmektedir,,,
alınan bilgilere göre bugün ülkücülerin şehirde genelev yapılması için bld ve valiliğe dilekçe vurmaktan öte göze çarpan pek hareketleri yok,,
90 lar ve özelikle 80 öncesinde kürt öğrencilerin okuyamadığı fıratta bugün yögeh kendi çapında örgütlü durumda ,,,,kendi çaplarında tr solu (özelikle cephe ve partizan)alevi halkın yoğun olduğu yerlerde örgütlenmiş ama gözlemlendiği kadarıyla oraları yozlaştırmaktan öte bir değerleri yok.
bugün itbnarıyle özelikle palu ve keban ilçeleri faşistlik için devşirilmiş bölgeler arasındadır,,
bir karakoçan ve kovancılar ulusal düşüncelesiyle kendilerini belli etirir şehirde,
velhasılı kelam eski elazığdan numune yok ama özgürlük hareketinin ve muhalif güçlerinde karralı bir duruşu var denilemez,,,

__________________________________________________ _________________
4. ilk kürt isyancisi seyh said ve bediüzzaman said kürdi bu durumu görse ne üzülürdü.

__________________________________________________ ____________
5. aslında yurtseverlerimizinde çok olduğu bir kent....ama demografik yapısı karmakarışık işte her türlü etnik yapı var....

MAZLUM DOĞAN DA ELAZIĞLI(KARAKOÇAN) UNUTMAYALIM!!!

__________________________________________________ ___________
6. "MAZLUM DOGAN KARAKOCANLI DEGİL DERSİM MAZGİRTLİDİR AMA KÖYLERİ KARAKOCANA YAKINDIR.

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
seyh said mi onun ben ....... böyle kürlterinde ........ allah ıslah versin dicem de bunlar insan değil ..

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
ya bunlar nasıl insanlar ayrım yapmak gerekiyorsa bunuu BİZİM yapmamız lazımm ki biz ırkçı değilizz, ama böyle insanları görünce en ırkçısıda millliyetçiside oluruzz.KİMM BUNLARRR???

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...