Kurtlar Vadisi'nin cılkı çıktı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mila12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Kurtlar Vadisi eski tadından çok uzakta. Bazı sahneler izleyiciyle dalga geçer nitelikte..

Türkiye'nin en çok izlenen dizisi 'Kurtlar Vadisi Pusu'nun son bölümündeki bazı sahneler, dizinin performansını zedeler nitelikteydi.

Zaman'dan Yusuf Bülbül dizinin forum sitelerine söz konusu hataları eleştiren görüşleri yazdı.

Kurtlar Vadisi izleyicisi, haftalardır İskender Büyük'ün elinde olan Polat Alemdar'ın nasıl kurtulacağını görmek için önceki akşam televizyonun karşısına geçti.

Ancak Memati'nin Polat'ın intikamını alacağını düşünenler hayal kırıklığı yaşadı.

Polat'ın kaçmak için klozeti sökme ve betonu kırma sahnesi inandırıcılık bir yana, şaşkınlık vericiydi. Kafası matkapla delinmiş ve üç defa ilaç enjekte edilmiş Polat'ın Rambovari kahramanlıkları, Battal Gazi ve Malkoçoğlu filmlerindeki abartılı sahneleri aratmadı.

Tam kaçırıldı derken komadaki İskender'in onu tanıması, Abdülhey'in tanınacağını bile bile böyle bir girişimde bizzat rol alması ve daha neler neler...

Sonuç olarak Polat'ı kurtarma sahneleri kalite açısından izleyiciyi tatmin etmedi. Bakalım gelecek bölümlerde bu hataları unutturacak derecede başarılı sahneler görebilecek miyiz?

Kaynak

paleokastro

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bu kadar sezondan sonra şahsen kaliteli ve de ahım şahım sahneler beklemiyorum. Zaten denildiği gibi eski tadı kalmadı dizinin. Nerede o eski kabadayıları canlandıran "Seyfo Dayı(Nihat Nikerel), Duran Emmi(Kurtuluş Şakirağaoğlu), Şahin Ağa(Turgay Tanülkü)" gibi usta oyunculara yer verilen ilk bülümler, nerede şimdiki bölümler...

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
yani evet bu sezon abartı var biraz.iskenderin birden ayılması,klozetin altının boş olduğunu nerden biliyo?,abdülhey insan önder gider tanınmamak için ,zati senaryo artık daha dar bir alanda dar alanda kısa paslaşmalar oluo :D

xarax

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sadece kurtlar vadisi değil çok uzun süren birçok dizi artık saçmalamaya başladı sırf ilgi çekmek için tuhaf ilişkiler oluşturuluyor bunları izledikten sonra zaten bu dizi bitmiştir diyosunuz ama devam ettiriyorlar sırf reyting olayından.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşlar bunun tek sebebi senaryo yazarlarının yazamaması değil...
Tv sahipleri yapımcılara masrafları kısması yönünde talimat vermişler...
aksi halde ne kadar çok izlenirse izlensin yayından kaldırılacak...
dünyadaki ekonomik kriz sonucu reklam verenler reklamları azaltma yoluna gidince ortaya böyle bir sonuç çıktı... Kurtlar Vadisi de az para ile zaman doldurmak adına bir kaç yerde çekilen sahneler ile günü kurtarmaya çalışıyor... ancak bu böyle gitmez...
bu seyirci sayısında düşmeye dolayısıyla reklamların azalmasına yani paranın daha da azalmasına ve sonuç olarak ya diziyi bitirmeye yada iyice izlenmez hale getirmeye doğru gider... Kurtlar vadisi kurtulma istiyorsa masrafları kısmak yerine adam akıllı yapmaya devam etsinler... reytingler bir düşerse kimse kurtaramaz polat da kurtaramaz muro da...

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Evet "Kurtlar Vadisi Pusu" kriz nedeniyle bu hafta yok. Diğer hafta ne olacak bilmiyoruz. Yoksa dizi çok güzel. Çok da izleniyor. Bir çok dizi de kaldırıldı yayından.

SHOW TV: “Hayat Güzeldir”, “Altı Pas”, (Kurtlar Vadisi önümüzdeki hafta tekrar bölümüyle ekranda olacak. Pana Film’in kanaldan ödeme alamamasından dolayı böyle bir karar aldığı öğrenildi.)

Atv: “Servet Avcısı”, “Dolu Dizgin Yıllar”, “Gurbet Kuşları”, “Gonca Karanfil”, “Elif”

KANAL D: “Düğün Şarkıcısı”, “Konuşa Konuşa”, “Cesaretin Var mı Aşka”

STAR: “Pulsar”, “Bir Varmış, Bir Yokmuş”

FOX: “Ece”

KANAL 1: “Aşkım Aşkım”, “Pınar Altuğ-Bebeğim” (Başlamadan bitti)

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
sadece kurtlar vadisi değil çok uzun süren birçok dizi artık saçmalamaya başladı sırf ilgi çekmek için tuhaf ilişkiler oluşturuluyor bunları izledikten sonra zaten bu dizi bitmiştir diyosunuz ama devam ettiriyorlar sırf reyting olayından.

sana katılıyorummm

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Prison break kokuyordu klozet sahnesi :)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Kaldırırlarsa iyi olur.
Hiç şaşırmadım :D
sizin ergenekoncular da KURTLAR VADİSİ YAYINDAN KALKMALI diyordu :D

Terör örgütü Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından Güler Kömürcü'nün bilgisayarında ele geçirilen araştırma şirketi SESAR'ın "Yeni Milis" adlı raporunda “Kurtlar Vadisi” dizisinin dış güçlere hizmet ettiği ve engellenmesi gerektiği savunuldu.

Terör örgütü Ergenekon ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan araştırma şirketi Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi'nin (SESAR) Haziran 2004 tarihli Yeni Milis raporu da Ergenekon'un binlerce sayfadan oluşan 441 klasörü içinde yerini aldı. Rapor Ergenekon sanığı gazeteci Güler Kömürcü'nün bilgisayarında çıktı. SESAR'ın Başkanı İsmail Yıldız, Ergenekon davası kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Dizi çok ciddi bir tehlike

"Çözülme sürecine akıllı direniş için; kanın son damlasından önce beynin son hücresine kadar mücadele gereği" sloganıyla kaleme alınan raporda sevilen dizi Kurtlar Vadisi'nin ciddi bir tehlike olduğu ileri sürüldü. Tehlike olarak görülen dizi, "Kurtlar Vadisi Etkisi Dizginlenmeli" başlığıyla dizi toplumsal bir dönüşüm olarak değerlendirildi. Raporda geçen değerlendirme ise şöyle:

Çakallar daha uyanık olmalı

"Bugün birçok noktada ‘Kurtlar Vadisi Etkisi’ dediğimiz bir dönüşüm yaşanmakta. Toplumsal bir histeri haline dönüşen dizi, hedeflediği ve hedeflemediği birçok amacı; arka plandaki derin senaryo desteği ile gerçekleştirme konusunda hayli başarılı. Dizi ile toplumun bilinçaltına verilen mesajlar, bir yandan toplumun bir yandan da devletin atomize olmasına ve bunun yadırganacak değil, mevcut konjonktürün doğal bir uzantısı olduğu yolunda ön kabul yaratılmasına yardımcı oluyor."

Türkiye'yi çözülme süresine sokan dış güçlerin, bu tip diziler sayesinde eleman sıkıntısı çekmeyeceğini dile getiren SESAR, nasihat etmeyi de ihmal etmiyor: "SESAR olarak; Kurtlar Vadisi'nde dolaşan çakallara her zamankinden daha fazla uyanık olunması gerektiğinin bilincinde olmak zorunluluğu var."

Kaynak

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu sezon eğer derin bir siyaset bilmiyorsanız saçma gelecek. O dizideki tek hikaye adam polat alemdar ve saz arkadaşları. Gerisinde anlayana çok şeyler var ;)

ErdiGio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence lost kurtlar vadısı gıbı dızıler artık cıvıttı

zafercem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tamamen kaldırılsa daha iyi olur.Kurtlar Vadisi Pusu'yu devamlı takip ederdim ama son 2 haftadır izlemiyorum.Film AKP'nin propaganda aracı haline geldi.Ergenekon safsatasında insanlara dezenformasyon uyguluyor.Film'de artık saçma sapan sahnelerde artmaya başladı.Başka filmlerden aşırmalar da artınca zevki kaçtı.

ademaktekin

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bence gayet güzeldi bu bölüm(diğerleri gibi)

tudroy a katılıyorum film gerçekten derin anlamlar taşıyo, anlayana tabi :)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Evet bazı sahneleri abartmışlar :) ama Okadarda abartmamak lazım :)

mr.meseli

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bence gayet güzeldi bu bölüm(diğerleri gibi)

tudroy a katılıyorum film gerçekten derin anlamlar taşıyo, anlayana tabi :)
Tabikide. Bırakın o farkı herkez anlamasın çoğu insan silah & tespih için izler o diziyi.
Ama polatın iskender tarafından kaldırılmasından (bölüm42+) sonra vadi cıvıttı. Eskisi kadar heycanlı beklemiyorum artık matkapla kafa delmeler beyne ilaç enjekte etmeler vs.. yola gelmeli artık. Önce Deli hüsnü sonra çetonun sesi değişti 44. bölümdede hemşire elvan komple değişti çok amatör hareket bunlar. PUSU SİLKELENSİN İSTİYORUM!...

angoren

Doçent
Reaksiyon puanı
5
abartı konusu tamam ama bazılarının da hoşuna gitmiş bu kv yi eleştirme olayı. neden ergenekonculara vurunca bazılarına da batıyor tabii. normal.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ben hiç KV izlemedim. ama yatılı okuldayken en sevdiğim günlerdi KV günleri;
herkes KV izliyecem diye kantine iner etüd salonları da bize kalırdı. sessiz sakin...

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
biraz önce izledim hd halini. bu arada adam gibi rip'leyen birisi olmayacak sanırım bu diziyi :D hq izleyeceğim diye rezil oluyorum.

çok para kazanıyorlar maşallah. bence en kısa zamanda yabancı da olsa prof. insanlarla çalışmaları lazım.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
yabancı filmlere benzetmeye calısıyolar yeni szeonda