Kürtçe Satış Programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mfd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Jeaquares , eyw sağol ...

---------- saat 11:20 eklendi ---------- önceki mesaj saat 11:18 eklenmişti ----------

din alet degildir ,din yasamdir tarzidir ,insanin yasayis seklini belirler,benim dinim
de islamdir ve dogru -yanlisimi ondan alirim,o benim yani gercek müslümanin
miken tasidir,baska bir sey degil,eger bunun icinde virgul kadar baska fikir olursa kaypi edenlerden olur

Ya tamam da , bizde Müslümanız .
Ama çıkıp sağda solda söyleyip gösteri yapmıyoruz.
Ibadetini yaparsın , seni engelliyen yok kardeşim , ama böyle konulara karıştırmamanı rica ediyorum .

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Hay adım kadar başınıza taş düşsün. :D Nereden vuracağınızı bilemiyorsunuz. :D

Birincisi ben Türk değilim. Türk vatandaşıyım ama Türk asıllı değilim. Bu yüzden bana Tonyukuk, Alp Er Tunga örneklerini verme. Onları zaten vermen saçma, çünkü onlar erkek adı.
bak üşenmedim sana netten güzel osmanlı kadın isimleri de buldum (kıymetimi bil :D :D)

Habibe, A. Sevgili, sevilen dost
Hacer, A. Kaya, taş. Hz.İsmail (a.s.)'ın annesi
Hafize, A. Kur'an-ı Kerimi ezbere bilen
Hale, A. Ay ve Güneş etrafında görünen ışıklı halka
Halide, A.Yaşından küçük görünen
Halime, A. İnsanı hoş tutan, yumuşak huylu
Hamide, F. Allah'a (c.c.) şükreden, hamdeden
Hamiyet, A. Fazilet, insanlık, vatanseverlik
Handan, F. Mutlu, güler yüzlü, sevimli
Hande, F. Gülüş, gülme
Hanife, A. Hanif olan tehvid inancına bağlı
Hasibe, A. Eli açık, cömert, asil, itibarlı kadın
Hatice, A. Erken doğan kız
Havva, A. Esmer kadın. Hz.Adem a.s.'ın eşi
Hayriye, A. İyilik sever, hayır sever
Hayrünissa, A. Kadınların hayırlısı
Hazal, A. Kuruyup, dökülen ağaç yaprakları
Hazan, F. Sonbahar
Hesna, A. Hanım kadın, güzel kadın
Hidayet, A. Allah'ın ilhamı ile doğru yolu bulmak
Hunde, A. Sessizlik
Huri, A. Cennet kızı
Huriye, A. Hurilere ait
Hurrem, F. Gözde, Güleryüzlü ferahlık veren
Hülya, A. Kuruntu, düşünme
Hümeyra, A. Beyaz tenli kadın
Hüner, F. Beceriklik, marifet
Hüsna, A. Güzel, güzellik
Hüsniye, A. Çok güzel kadın
Hüveyda, F. Açık, apaçık belli olan

seç seç kullan :D :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
bak üşenmedim sana netten güzel osmanlı kadın isimleri de buldum (kıymetimi bil :D :D)

Habibe, A. Sevgili, sevilen dost
Hacer, A. Kaya, taş. Hz.İsmail (a.s.)'ın annesi
Hafize, A. Kur'an-ı Kerimi ezbere bilen
Hale, A. Ay ve Güneş etrafında görünen ışıklı halka
Halide, A.Yaşından küçük görünen
Halime, A. İnsanı hoş tutan, yumuşak huylu
Hamide, F. Allah'a (c.c.) şükreden, hamdeden
Hamiyet, A. Fazilet, insanlık, vatanseverlik
Handan, F. Mutlu, güler yüzlü, sevimli
Hande, F. Gülüş, gülme
Hanife, A. Hanif olan tehvid inancına bağlı
Hasibe, A. Eli açık, cömert, asil, itibarlı kadın
Hatice, A. Erken doğan kız
Havva, A. Esmer kadın. Hz.Adem a.s.'ın eşi
Hayriye, A. İyilik sever, hayır sever
Hayrünissa, A. Kadınların hayırlısı
Hazal, A. Kuruyup, dökülen ağaç yaprakları
Hazan, F. Sonbahar
Hesna, A. Hanım kadın, güzel kadın
Hidayet, A. Allah'ın ilhamı ile doğru yolu bulmak
Hunde, A. Sessizlik
Huri, A. Cennet kızı
Huriye, A. Hurilere ait
Hurrem, F. Gözde, Güleryüzlü ferahlık veren
Hülya, A. Kuruntu, düşünme
Hümeyra, A. Beyaz tenli kadın
Hüner, F. Beceriklik, marifet
Hüsna, A. Güzel, güzellik
Hüsniye, A. Çok güzel kadın
Hüveyda, F. Açık, apaçık belli olan

seç seç kullan :D :D

Ben Osmanlı torunuyum diye geçinenlerden değilim. :) Sen kendine bir isim beğen, durumuna göre en güzeli "Hazal" olsa gerek. :)

---------- saat 11:24 eklendi ---------- önceki mesaj saat 11:23 eklenmişti ----------

hangimiz daha cok türküz göster tarihini bakalim istersen biraz ,sonunda ne cikacagini merak ediyorum

http://tr.wikipedia.org/wiki/Alişeyhli,_Sulakyurt

Ben Türk değilim. :)

Tarihimi göstereyim sana. Ermeni soykırımı diye araştır, al sana yalan tarihim. Gerçek tarihim ise Kurtuluş Savaşı'nda gizli.

Soy olarak Türk olmasam da, senden daha çok Türk'üm ben be. ;)

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
yok be Hazal'dan nefret ediyorum..Aşktan soğutmuştu beni vakti zamanında :D :D

ha bu arada dikkat ettiysen Osmanlı kadın isimleri ya arapça kökenli ya farsça.. E ne olacak şimdi ? Osmanlı yoksa Türk düşmanı mı?

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
@Jeaquares
hmm şimdi sen soykırımda var dersin

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
türk degilim diyorsun neden türklük üzerinde konusuyorsun :) sen basta bitmissin ,iste seni gibi ler ortaligi karistiriyor ya olan kürt kardeslerime oluyor,suna acik acik ermeniyim desenen ,pkk nin asil merkezi,bu arada hriytiyan millet olarak osmanliya en bagimli millet ermenilerdir,onlarida ruslar azitti,yoksa kültürel olarak türklere cok benzerler ,namus anlayisina kadar bir dinleri islam degil,yani osmanli yaramis onlara :)

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
:D:D:D

İşte biri çıkıyor , yazıp çiziyor. Biz tartışıyoruz.
Sevmiyorum Kürt ' leri. Var mı ötesi ?

Ama fark var tabi . Elbetteki aralarından iyi side çıkar.
Günahını almayım . :D

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
:D:D:D

İşte biri çıkıyor , yazıp çiziyor. Biz tartışıyoruz.
Sevmiyorum Kürt ' leri. Var mı ötesi ?

Ama fark var tabi . Elbetteki aralarından iyi side çıkar.
Günahını almayım . :D
Kesin senin isminde bir matematik teorisinden geliyordur veya bir polinom veya integraldir yoksa bu kadar türkçe hayranı biri yabancı bir isim kullanmaz :D :D

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
blaz sen nesin yunan mi :) bu arada bende seni sevmiyorum ne olacak simdi :)

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
türk degilim diyorsun neden türklük üzerinde konusuyorsun :) sen basta bitmissin ,iste seni gibi ler ortaligi karistiriyor ya olan kürt kardeslerime oluyor,suna acik acik ermeniyim desenen ,pkk nin asil merkezi,bu arada hriytiyan millet olarak osmanliya en bagimli millet ermenilerdir,onlarida ruslar azitti,yoksa kültürel olarak türklere cok benzerler ,namus anlayisina kadar bir dinleri islam degil,yani osmanli yaramis onlara :)

:thumbup: tamamen katlıyorum

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
aslında olaya şöle bakmak lazım Türk olmayan biri kürtlerin yaptıgı bu olaydan bu kadar rahatsız ise biz nasıl olmayalım değil ?

gurhan36

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben sonuna kadar bir TÜRK evladıyım ama Türk yada Kürt demek doğru değil din birliği ni sağlamak gerekiyor. Her zaman heryerde bunu söyler ve savunurum. Yarın ahirette seni Türk yada kürt kimliğinle sorgulamayacaklar....

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
yok be Hazal'dan nefret ediyorum..Aşktan soğutmuştu beni vakti zamanında :D :D

ha bu arada dikkat ettiysen Osmanlı kadın isimleri ya arapça kökenli ya farsça.. E ne olacak şimdi ? Osmanlı yoksa Türk düşmanı mı?

Ben Arap veya Fars kökenli olmadığımdan sorun yok arkadaşım. Osmanlı Ermenilere, Kürtlere, Araplara ve daha sayamayacağım birçok ırka büyük hoşgörüler beslemiş büyük bir devlettir. Sonuna kadar saygım da vardır. Ne senin gibi densizlerin sözleri, ne de başkalarının ifadeleri o konuda düşüncemi değiştiremez. :)

@Jeaquares
hmm şimdi sen soykırımda var dersin

Beni tanımadan yorum yapacak kadar düşüncesizsiniz işte. :) Soykırım hakkımda ne dediğimi herkes biliyor, sen bilmesen de olur.

Türklük üzerine konuşmadım ben. Dikkatini çekerim, konu Türkçe.

Bu arada Ermenileri bana anlatma istersen? :D

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
aslında olaya şöle bakmak lazım Türk olmayan biri kürtlerin yaptıgı bu olaydan bu kadar rahatsız ise biz nasıl olmayalım değil ?

rahatsız oldukları konusunda şüphelerim var. bence sanki biraz seviniyorlar gibi.

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Ben sonuna kadar bir TÜRK evladıyım ama Türk yada Kürt demek doğru değil din birliği ni sağlamak gerekiyor. Her zaman heryerde bunu söyler ve savunurum. Yarın ahirette seni Türk yada kürt kimliğinle sorgulamayacaklar....

yani islam ülkesi olalım komik :blink:

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
:D:D

Stajer , o counter dan kalma bi nickti . :D
Ama kız uğraşmış , matematiği seviyormuş yapmış :D
Seninki çok düzgün sanki :D
Stajer , y yi unutmuşsun ... :D

shakal , sevmek zorunda değilsin kardeşim. Ne olursun sev :D
Ayrıca nickimi düzgün yaz ... :@
Blaz ne ya maraz gibi :D:D:D

Sevmiyorum adamları , denk geliyor heralde ... Her yerde karşıma çıkıyorlar :D

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
evet ya soykirim hakkinda nediyorsun ,olduyasa kim kime soykirim yapmis ,eger türklerin sevmiyecegi bir millet varsa oda ermeniler olmali ,koynumuzda yilan beslemisiz,ne söylesene
@ Jeaquares
bu arada ben yine irkcilik yapmam ,ne olursan ol yine gel :)

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ya okuyup ta yazın ...
ne yazılıyor , ne ile cevap veriyorsunuz ... :S :D

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
cevap icin soru gereklidir eger cevap veriliyorsa soru okunmustur :) blazen yazacaktim öyle sannedttim cünki almanca bir kelime cok pis anlamlari var vaz gectim yazmadim ,gerci biri üfleme

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
konu aldı başını getti hadi kapatın konuyu

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
cevap icin soru gereklidir eger cevap veriliyorsa soru okunmustur :) blazen yazacaktim öyle sannedttim cünki almanca bir kelime cok pis anlamlari var vaz gectim yazmadim ,gerci biri üfleme

blazedanger35

35 izmir 35.5 karşıyaka ....

ne almancası ya ..
ingilizce dir o . :D
ufakken cs de nickimdi o .
10 yaşlarında iken yazdım onu sözlükten baka baka :D
blaze : alevlenmek
danger : tehlike ...

okuyupta cevap yaz ...
cevap için soru gerekliymiş ...
ezbere konuşma ...

---------- saat 11:59 eklendi ---------- önceki mesaj saat 11:58 eklenmişti ----------

gvn haklısın ...
ama böylelerine cevap vermeden içim rahat etmiyor ...

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ben Arap veya Fars kökenli olmadığımdan sorun yok arkadaşım. Osmanlı Ermenilere, Kürtlere, Araplara ve daha sayamayacağım birçok ırka büyük hoşgörüler beslemiş büyük bir devlettir. Sonuna kadar saygım da vardır. Ne senin gibi densizlerin sözleri, ne de başkalarının ifadeleri o konuda düşüncemi değiştiremez. :)
:D

Ben senin ermeni olduğuna inanmam çünkü ermeniler zeki olur ama sen anlama konusunda sıkıntılar çekiyorsun.. Dur sana tane tane anlatayım..

1- Diyorum ki sen Türkiye'dekilerin türkçe konuşması gerektiğini başka dillerin kabul edilemez olduğunu söylüyorsun ama türkçe kullanımına nickinden başlamıyorsun

neymiş matematikmiş teoriymiş Q harfi şuradan geliyormuşmuşmuş..

2-Sana rastgele bir osmanlı isim listesi yayınlıyorum ve diyorum ki bak osmanlı kadın isimlerinden hiç biri türkçe değil, sen bana diyorsun ki ben arap ve fars kökenli değilim..

ben senin fars kökenli olduğunu iddia etmedim dedim ki bak Osmanlı devletinde bile diğer dilleri kullanmaktan çekinmiyor diyorum..Yani osmanlı dememiş benim ülkemde yaşayan türkçeden başka dil kullanamaz

3- Bana densiz demişsin. Bak daha geçen gün banlanmıştın hakaretten yine hakaret ediyorsun.. Nedenini söyleyim mi bu kadar çok hakaret etmenin..

Çünkü senin fikirlerin derme çatma, o yüzden fikirlerini ve kendini sağa sola küfür etmeden savunamıyorsun..

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
senin yüzünden nickimi değiştirmem söz konusu değil .
ne yazarsan yaz .
bir şeyi nasıl savunacağını öğren .
o yeter ...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
yav neyse blazen degilde blasen di dagildim iyice gece 12 den beridir calisiyorum ;) bende türküm yazarken m-p-b kelimelerini hep karistiriyorum ;)

neyse hepiniz iyi geceler yani sabahlar ben uyuyacam ,dumanli ,dumanli oy bizim eller oturup aglasam delidir derler,yok abi uyukum var :)

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar bu konu kırıcı olmaya başladı ben bu başlıkta başka mesaj yazmayacağım, kalbini kırdıklarım varsa affola..
Sadece sizden istediğim biraz empati yapmanız, her dile, dine, ırka saygılı olmanız

hadi sağlıcakla kalın..

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ben senin ermeni olduğuna inanmam çünkü ermeniler zeki olur ama sen anlama konusunda sıkıntılar çekiyorsun.. Dur sana tane tane anlatayım..

1- Diyorum ki sen Türkiye'dekilerin türkçe konuşması gerektiğini başka dillerin kabul edilemez olduğunu söylüyorsun ama türkçe kullanımına nickinden başlamıyorsun

neymiş matematikmiş teoriymiş Q harfi şuradan geliyormuşmuşmuş..

2-Sana rastgele bir osmanlı isim listesi yayınlıyorum ve diyorum ki bak osmanlı kadın isimlerinden hiç biri türkçe değil, sen bana diyorsun ki ben arap ve fars kökenli değilim..

ben senin fars kökenli olduğunu iddia etmedim dedim ki bak Osmanlı devletinde bile diğer dilleri kullanmaktan çekinmiyor diyorum..Yani osmanlı dememiş benim ülkemde yaşayan türkçeden başka dil kullanamaz

3- Bana densiz demişsin. Bak daha geçen gün banlanmıştın hakaretten yine hakaret ediyorsun.. Nedenini söyleyim mi bu kadar çok hakaret etmenin..

Çünkü senin fikirlerin derme çatma, o yüzden fikirlerini ve kendini sağa sola küfür etmeden savunamıyorsun..

Geçen gün ceza almamın sebebi Türk askerini savunmam, aynı mesaj içerisinde Amerikan askerine "katil" dememdi. Bu birilerine battığı için ceza almıştım, hakaretten değil. :)

1- Başka diller tabii ki kabul edilemez! Türkiye'de yaşıyorsan, kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yazıyorsa, Türkçe konuşacaksın kardeşim! Türkçe kullanımıma kullanıcı adımdan başlamıyorum çünkü kullanıcı adım İngilizce veya başka bir dile ait değil. Herhangi bir dile ait olmadığı için de bana gelip burada Türkçe olmadığından bahsedemezsin. Benim Türkçe konusundaki hassasiyetim üst seviyededir, forumdaki yorumlarımı takip et. Bir cümlem bile yoktur ki sonunda noktalama işareti olmasın. :) Kullanıcı adımın nereden geldiğini açıkladıktan sonra gerisi senin düşünme yeteneğine kalmıştır. :)

2- O bahsettiğin kadınların zaten çoğu Türk kökenli olmadığı için o isimlere sahip olmuş olmasınlar sakın? :D Hey Allahım, sen önce "türk" kelimesini düzgün yaz, sonra bana laf et, tamam? "Türk" yazacaksın. :) Ayrıca Osmanlı'nın Türkçe'ye ne kadar değer verdiğini de tarih kitaplarında öğrendik. Senin sözlerinle bilgilerimi sınayacak değilim. :)

3- Densiz dedim, densizin anlamına bakarsan sevinirim. Neden dediğimi de iyi anlarsın o zaman.

Ha Ermeni asıllı olduğuma inanmamışsın. Ben de "çok da tınn" der, geçerim. :) Benim kimseye bir şey kanıtlama derdim yok. Ermeniler zeki olurmuş, Türkler daha zekidir ona bakılırsa. Şimdi de hangi ırk zeki diye mi tartışacağız? Sen zekayı ırklara göre ayırıyorsan kendine ayrı ırk ismi bulman gerekir. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...