Kürtçe Satış Programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mfd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
yavf anlamıyorum hepiniz belli sevide insanlarsınız niye bir birinizi kırıyosunuz anlamıyorum birde okumuş olacaksınız şurda adam akıllı tartışın

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
müslüman olan kisi zekidir,digerleri geri zekalidir,kendisini yoktan var eden Allaha inanmayan onun gönderdigi peygamberleri kendi kafasina göre secebilen kisi ,einstein dahi olsa,edison dahi olsa bilmem ne sekil bilim adamida olsa salaktir,ismini bilmiyorum ama eger ermeniysen türküm demiceksin,istedigin kadar güzel türkce konus yaz , farketmez ,sen neysen osun saten bu ne üzülecek ne sevinecek bir sey ,bu ayni dolap olmak mi daha üstün yoksa ayakkabi mi üstün gibi gereksiz bir seydir,islam önünde herkez birdir ,cünki hepmiz ayniyiz benim icin ermeni bir müslüman bütün kafir türklerden benim icin bin kez daha hayirlidir .

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
müslüman olan kisi zekidir,digerleri geri zekalidir,kendisini yoktan var eden Allaha inanmayan onun gönderdigi peygamberleri kendi kafasina göre secebilen kisi ,einstein dahi olsa,edison dahi olsa bilmem ne sekil bilim adamida olsa salaktir,ismini bilmiyorum ama eger ermeniysen türküm demiceksin,istedigin kadar güzel türkce konus yaz , farketmez ,sen neysen osun saten bu ne üzülecek ne sevinecek bir sey ,bu ayni dolap olmak mi daha üstün yoksa ayakkabi mi üstün gibi gereksiz bir seydir,islam önünde herkez birdir ,cünki hepmiz ayniyiz benim icin ermeni bir müslüman bütün kafir türklerden benim icin bin kez daha hayirlidir .

Nerede Türk'üm dedim ben ya? :unsure: Of cidden sıktı muhabbetiniz.

Bana gelip de İslam'ı anlatanlarla konuşmayı pek sevmem. Allah için onu da senden iyi biliyorumdur.

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
program amaç açısından oldukça güzel.. gelir getirecektir..

olayı kürt-türk.. ermeni-islam gibi konulara getirenlere de hayret ediyorum..

biri kürtçedeki kelime sayısının yüzde türkçe kelime oranını vererek türkçeleyi yüceltmiş -kendince-.. türkçe sözlükte kullanılan kelimeleri ingilizce-fransızca-arapça-farsça ağırlıklı..

biri olayı "ben herşeyi bilirime getirmiş".. diyecek bir lafım yok.. herşeyi bilenin sadece "sallayanlar" olduğunu bilirim ki bu bana yeter..

çanakkaleye gidin, polatlıya.. şöyööyle bir şehitliği dolaşın kaç tanesinin beğenmediğiniz kürtlerden olduğuna bakın..

özellikle inönü ve cunta devirlerini araştırın yaşamak nasılmış güneydoğuda diye.. kardeş kardeş kurtarılan bir ülkede birden aşağılık muamelesi görmek nasılmış.. adam başı 5 asker nezaretinde yaşamak nasılmış.. oysa ilk mecliste -Atatürk meclisinden bahsediyoruz- kürtçe konuşulduğu gerçeği var.. şu olmayan dil, olmayan insanların konuştuğu.. anlatılacak binlerce olay olduğunu açık.. kürt türk muhabbeti yapacağınıza devlet arşivlerini en azından 50'lere kadar olanların açılması için çaba gösterin.. bakalım ne var orada..

teknoloji-sohbet amaçlı bu sitede siyasi yazmak üzücü.. kusura bakmayın..

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Lazca, çerkezce, arapça, kürtçe, ibranice de yazılsın. Aman ha sakın Türkçe yazmayın. Zaten avrupada ve amerikada yazılan programlar (birkaçı hariç) tutupta yunanca bile ekliyor ama Türkçe eklemiyor adam yerine bile koymuyorlar, siz de koymayın. İyice köreltin güzelim dilimizi, Türkiye'de her dili yazın ama sakın ola Türkçe yazmayın. Bakın başımdan geçen bir olayı anlatayım:

Bir çinli ile msnde konuşuyoruz, ortak gelir sermayesi, iş durumları vs. konu benim profesyonel olmayan ingilizceme geldi. Çinli sordu neden ingilizce konuşulmuyor orada, ben de çünkü burası Türkiye dedim. Ama burası da çin fakat çok kimse ingilizce konuşuyor evrensel dil oldu artık, çok geri kalmışsınız. Dedim ki evet biz geriden geliyoruz, sizin düştüğünüz çukurlara basmıyoruz, dikkatli davranıyoruz. Ne alakası var dedi. Bak Yung efendi, bir ülkenin özü geleneklerdir, o ülkenin ana dilidir. Bu namustur, şereftir. İki Türk arasında ingilizce konuşuyorsa benim için ölsünler daha iyi. Bizde bir söz var bilirmisin "Bir gün herkes Türk olacak" evet bu gerçekten de olacak! Hayran kaldım bu vatanseverliğinize keşke burası da böyle olsa dedi.

Burası Türkiye, eğer ki Kürdistan diye (Allah yazmasın) bir ülke olsaydı seve seve ihraç ederdik prgramınızı. insanların Türkçe öğrenmesi lazım, kürtçe değil.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Lazca, çerkezce, arapça, kürtçe, ibranice de yazılsın. Aman ha sakın Türkçe yazmayın. Zaten avrupada ve amerikada yazılan programlar (birkaçı hariç) tutupta yunanca bile ekliyor ama Türkçe eklemiyor adam yerine bile koymuyorlar, siz de koymayın. İyice köreltin güzelim dilimizi, Türkiye'de her dili yazın ama sakın ola Türkçe yazmayın. Bakın başımdan geçen bir olayı anlatayım:

Bir çinli ile msnde konuşuyoruz, ortak gelir sermayesi, iş durumları vs. konu benim profesyonel olmayan ingilizceme geldi. Çinli sordu neden ingilizce konuşulmuyor orada, ben de çünkü burası Türkiye dedim. Ama burası da çin fakat çok kimse ingilizce konuşuyor evrensel dil oldu artık, çok geri kalmışsınız. Dedim ki evet biz geriden geliyoruz, sizin düştüğünüz çukurlara basmıyoruz, dikkatli davranıyoruz. Ne alakası var dedi. Bak Yung efendi, bir ülkenin özü geleneklerdir, o ülkenin ana dilidir. Bu namustur, şereftir. İki Türk arasında ingilizce konuşuyorsa benim için ölsünler daha iyi. Bizde bir söz var bilirmisin "Bir gün herkes Türk olacak" evet bu gerçekten de olacak! Hayran kaldım bu vatanseverliğinize keşke burası da böyle olsa dedi.

Burası Türkiye, eğer ki Kürdistan diye (Allah yazmasın) bir ülke olsaydı seve seve ihraç ederdik prgramınızı. insanların Türkçe öğrenmesi lazım, kürtçe değil.

Daha ne denebilir ki?..

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
çanakkaleye gidin, polatlıya.. şöyööyle bir şehitliği dolaşın kaç tanesinin beğenmediğiniz kürtlerden olduğuna bakın..

özellikle inönü ve cunta devirlerini araştırın yaşamak nasılmış güneydoğuda diye.. kardeş kardeş kurtarılan bir ülkede birden aşağılık muamelesi görmek nasılmış.. adam başı 5 asker nezaretinde yaşamak nasılmış.. oysa ilk mecliste -Atatürk meclisinden bahsediyoruz- kürtçe konuşulduğu gerçeği var.. şu olmayan dil, olmayan insanların konuştuğu.. anlatılacak binlerce olay olduğunu açık.. kürt türk muhabbeti yapacağınıza devlet arşivlerini en azından 50'lere kadar olanların açılması için çaba gösterin.. bakalım ne var orada..

arkadaşın söylediğinie %100 katılıyorum. benim için kendini arabanın önüne atan kürt arkadaşlarım bile var. Sorun zaten kürtlerle değil, kürtçe ile.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Haddimi biliyorum zaten. :) Çanakkale'de şehit olan insanlar Türkçe'nin ve Türkiye'nin varlığı için öldüler. Allah aşkına bana gelip de bunlardan bahsetme... Şu an Kürtçe'yi savunanların tek amacı, zamanında İngilizlerin, Fransızların yapamadığını yapmaya çalışmak. Bu ülkeyi bölmeye çalışmak.

Güneydoğu'yu benden iyi mi bileceksin? Benim hala orada yaşayan akrabalarım var, anne ve babam da orada doğmuş. Eğitimsizlik çeken kişiler ile bile bile Türkçe konuşmayan kişileri ayırt edebilecek yaştayım. Az daha konuşursam haddimi aşacağım, açıklama yapmak istemiyorum çünkü aşağıdaki yoruma sert bir cevap yazmam lazım şimdi. :) Çok istersen, özel mesajla konuşuruz bunları.

Annem Babam Güneydoğuda doğmuş diyorsun Türk değilim diyorsun güldüm şimdi :) Fransız mı oluyorsun bu durumda yoksa Alman mı. Güneydoğu'da yaşamıyorsun :) Ben ise Batman'da yaşıyorum. Tabii ki Güneydoğuyu senden daha iyi bilecem. Kat kat daha fazla gezdim dolaştım ve yedi ceddim burada yaşıyor. Kaç kere Batman'a, Hakkari'ye, Şırnak'a geldin? Dediğim gibi hayata buğulu camdan bakıp yorum yapıyorsun. Ben ise ....ip gitsin dediğin insanlarla yaşıyorum ve bende onların soyundan geliyorum... Ve haddimi aşmıyorum diyorsun.. Hadsizin teki olduğunu belli ediyorsun o yüzden aşmaman normal geliyor.. Şu kadarını söyleyeyim.. Korkuyorsun! (uz)

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Annem Babam Güneydoğuda doğmuş diyorsun Türk değilim diyorsun güldüm şimdi :) Fransız mı oluyorsun bu durumda yoksa Alman mı. Güneydoğu'da yaşamıyorsun :) Ben ise Batman'da yaşıyorum. Tabii ki Güneydoğuyu senden daha iyi bilecem. Kat kat daha fazla gezdim dolaştım ve yedi ceddim burada yaşıyor. Kaç kere Batman'a, Hakkari'ye, Şırnak'a geldin? Dediğim gibi hayata buğulu camdan bakıp yorum yapıyorsun. Ben ise ....ip gitsin dediğin insanlarla yaşıyorum ve bende onların soyundan geliyorum... Ve haddimi aşmıyorum diyorsun.. Hadsizin teki olduğunu belli ediyorsun o yüzden aşmaman normal geliyor.. Şu kadarını söyleyeyim.. Korkuyorsun! (uz)

yani açıkçası kimsenin kimseden korktuğu yok, yok olmasına yok ta sen yanlış anlıyorsun bence. Jeaq'in savunduğu şey kürtçeyi ortaya atanların vatanı bölmek istediği ve aynı toprağı paylaştığımız kürtlerle aramızın bozulması. Olay tamamen bundan ibaret.

Az damarımıza sahip olalım. korkuyorsun(uz) falan filan hoş şeyler değil. Üç beş çapulcuyamı 100 yıllık ilişkimizi bozduracaz. Sakin olun!

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Bak evladım, evladım diyorum çünkü başka türlü samimi olduğumu anlayamayacaksın.

Türk vatandaşıyım. Annem ve babamın Güneydoğu'da doğmuş olmaları, onların Türk olduğunu göstermez. Kürt olduğunu da göstermez ki değiller zaten. Aslen Ermeni asıllı olduğumu söylemiştim. Hakkari Türkiye'nin hangi coğrafi bölgesinde bulunuyor, bir düşün bakalım. Ona göre konuş. Burada Güneydoğu Anadolu'dan bahsediyorduk, sen nerelere getirdin lafı. :)

Ben kime ...ip gitsinler dediğimi çok iyi biliyorum. Sana da sormayacağım neyi bilip bilmediğimi.

Evet, Türkçe'yi savunduğum, Türkiye'nin bölünemez varlığını savunduğum, onun bunun gibi 2-3 PKK çapulcusunun peşinden koşmadığım için, Türkçe'nin tek dil olduğunu sana gösterdiğim ve bundan korktuğun için haddimi aşıyorum! Aştım da! Aşacağım da! NOKTA!

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Konu gereğinden fazla sapmış yoruma kapatmak en güzeli.

Sevgilerle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...