Kuran'da hesap hatası var mıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

milliemin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayırlı akşamlar arkadaşlar...
Burada ayetlerde kusur arayanlar ilk önce bu hükmü kabul eden müslümanların hükmü nasıl uyguladıklarını bilmeleridir.Konuda geçen sayfalara baktığımızda bir çok izahat yapılmıştır.

Rasulullah bu hükmü nasıl uygulamıştır.Önemli olan budur.
Unutmayınız ki Allah Teala Kur'an'da namazı müslümanlara farz kılıyor.Lakin namazın nasıl kılındığına dair bilgi yok.İşte burada devreye Rasulullah giriyor.Namazın nasıl kılınacağını tüm müslümanlara uygulamalı olarak öğretiyor.Ayrıca bir çok ayeti kerimede Allah Teala Rasulullah'ın kur'anı açıklayıcı olduğunu bildirmiştir (ör; nahl,64)
Şimdi iddia sahipleri diyecektir ki bu Hz.Ömer r.a'ın icadıdır.
Hadislerde Rasulullah 4 halifenin sünnetini(uygulamasını) kendi sünneti gibi olduğunu tüm müslümanlara bildirmiştir.

Kusur arayanlara Allah Teala bakın nasıl cevap veriyor;
Yoksa, ”Onu (Kur'an'ı) kendisi uydurdu” mu diyorlar? De ki: Eğer doğru iseniz Allah'tan başka çağırabildiklerinizi (yardıma) çağırın da siz de onun gibi uydurulmuş on sûre getirin.Eğer (onlar) size cevap veremiyorlarsa, bilin ki, o ancak Allah'ın ilmiyle indirilmiştir ve O'ndan başka tanrı yoktur. Artık siz müslüman oluyor musunuz? (Hud süresi 13-14 ayetler)

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
kuran-ı kerim sıradan bir kitap değil.bizzat allah tarafından korunan ve gönderilen bir kitabdır.inanın ben bu kelimeleri bile yazarken özenerek bir yalnışa düşmeden itina ile yazmaya çalışıyorum.kaldı ki şu aciz kişiliğimizle yüce kitabda hata aramaya çalışmayalım.bunlar çocuk oyuncağı değil.lütfen bu konularda biraz daha dikkatli olalım.saygılar

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Ne Biliyosun Belki Bize Matematiği Yanlış Öğrettiler!
Bu Yüzdende Sonuçlar Farklı Çıkabilir!

Kuranda Yazılanlar Her Zaman Doğrudur ;)

onlinemovies

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ey iman edenler, sizden önce kendilerine kitap verilenlerden dininizi, alay ve oyun (konusu) edinenleri ve kafirleri dostlar (veliler) edinmeyin Ve eğer inanıyorsanız, ALLAH'tan korkup-sakınınOnlar, siz birbirinizi namaza çağırdığınızda onu alay ve oyun (konusu) edinirler Bu, gerçekten onların akıl erdirmeyen bir topluluk olmalarındandır

Kuranda herşey açık kardeşim bi daha seni aramızda istemiyoruz Yorum Yapmazsan çok sevinirim ...
Saygılarımla...

ıslamaköfte

Asistan
Reaksiyon puanı
4
matematikçi değilim ama 11 yıl dil eğitimi almış ve 3 yıldır da aynı eğitimi veren birisi olarak söylüyorum, "EĞER" sözcüğü kullanılıyorsa aynı durumun eklerinden değil değişik durumlardan bahsediliyor demektir. yani orada gördüğünüz bütün oranları alt alta toplayıp da düz mantık hesabıyla yorum yapamazsınız. bu durumda orcagadanın konunun birinci sayfasında pisho'ya verdiği cevap geçersizdir.

Elmalılı'nın tefsirine göre bu ayetlerde 2 türlü bağlantı var:
1. soy direği bağlantısı ( anne baba çocuklar)
2. vasıtalı bağlantı ( evlilik, kardeşlik)

ve tefsire göre öncelikli olarak birincisi göz önüne alınıyor.

yani;

1) 3 kızı varsa 2/3(4/6) ü kızların 1/6 anne ve1/6 baba = 6/6 hiçbir sıkıntı yok. Hatta tefsire göre 2 kız da bu duruma dahil. çünkü bu miras ayetleri bir rivayete göre Sad bin Rabi'nin şehit olması ve 2 kızının Peygamber efendimize gelmesi sonucu inmiştir.

2) eşin payına gelince;
(çocuklar ve anne baba olduğu için kardeşe birşey yok)
bir kız çocuğu olduğunu düşünelim. yarısı yani 3/6 kıza 1/6 anneye 1/6 babaya
geriye 1/6 kalıyor. toplam mirasın 1/8 i eşe veriliyor. kalan para da erkek olduğu için babaya kalıyor.

1.durum toplam para 120000 ytl
80000 ytl kızların (2/3)
20000 ytl annenin (1/6) toplam 120000 ytl
20000 ytl babanın (1/6)

2.durum toplam para 120000 ytl
60000 ytl kızın (1/2)
20000 ytl annenin (1/6)
20000 ytl babanın (1/6)
15000 ytl eşin (1/8)

kalan 5000 ytl ise erkek olduğu için tekrar babaya kalır toplam 120000 ytl

kardeş hesabını da anlatmayayım hacıcavcav karagözden dayak yemişe döndü, orcagadanın da şaşkınlıktan sadece kılçığı kalmış zaten.
nasıldı o sezen aksunun firuze adlı şarkısı: kıskanır rengini pazarda patlıcan

isteyen konuyu aşağıdaki bağlantıdn daha ayrıntılı inceleyebilir:
KUR'AN-I KERİM,ELMALILI TEFSİRİ: NISA SURESİ

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar şu ****** insanın açtığı başlığı ***** hitini arttırmayalım lütfen... Herkes kendi bildiğini yapar, sonucunada katlanır...

İyi Günler..

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0

Vay be Nesrin Topkapı bile daha az kıvırmıştır.

Yahu yazmayayım diyorum ama zorla da adımı verip kaşıntısını belli etmeseler olmuyor,

Islamaköfte,

A akıllım,

Hesapla bakalım babaya düşen pay tekrar ona verildiğinde orada yazan kadar miras mı almış oluyor?

Hiç mi kafan çalışmadı buna?

Hadi onu da geçtim bu uygulama nerede var?

Yani kuran elinde 1400 küsür yıllık araplar yapamadı hala avliye kullanıyorlar ve sen çıkmış bu hesap doğru diyorsun.

Tebrik ederim.

Bu kadar da eğitim alıp üstüne bu yorumu yapabilmeniz bile din eğitiminin ne kadar pasif olduğunun kanıtıdır.

Bir de onun için tebrik edeyim.

Yalnız bu ara yazmak istemiyorum fazla.

Beni dilinize dolamadan yorum yazın.

Yoksa kılçığımı boğazınızdan lağman pompası zor çıkarır.

Bu miras öyle sizin dediğiniz gibi artanı buna ver,kalanı fakire dağıt,olmadı kendin ye gibi dağıtılmaz.

Oranlar verillmiş ve miras da söylenmiş.

Dağıtın da göreyim.

Keşke biraz da matematik eğitimi alsaymışsınız.

Sadece oryantalle bu kadar oluyor tabi...

ıslamaköfte

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ya mosmor olmanın şaşkınlığıyla ya da bilerek benim yazımın nereye dayandığını okumamışsın. verdiğim linke tıkla da oku.
ama o kadar beynin çalışmıyordur belki ben buraya o kısımla ilgili alıntıyı vereyim.

"Zaman, Yüce Allah'ın yeri ve gökleri yarattığı gündeki şekliyle dönüp dolaşmaktadır." Düsturu gereğince oğlan çocuk, yanında başka bir mirasçı bulunmazsa mirasın hepsini alabilecektir. Bir derecede akrabalık yön ve kuvvetleri aynı olan mirasçılarda da bu kural geçerli olacaktır. Fakat çocuklar, yalnız kadın veya kadınlar olduğu takdirde eğer çocuklar ikiden fazla dişiler iseler hepsinin hakkı mirasın üçte ikisidir. Ve eğer bir kız ise ona mirasın yarısı düşer. Acaba iki kız olursa ne olacak? Bu açıkça anlatılmamış görünüyorsa da bunun da üçte iki olduğu sözün mânâsından değişik yönlerle anlaşılıyor. Kuralının bir ile iki mukayesesindeki anlatma şekli, aynı şekilde bu iki şart cümlesinin tam karşılığı gibi anlatım ipuçları ile birinci şart cümlesi iki ve daha fazla dişiler iseler, demek olduğunu değişik yönler ile isbat etmişlerdir. Ancak burada İbnü Abbas hazretleri yalnız başına muhalif olarak kalmış iki dişinin payı da mirasın yarısı olmalıdır demiştir. Çocuk erkek olursa anne ve babasının herbirine altıda bir miras düşer. Geriye kalan mirasın tamamını erkek çocuk alır. Geride kalanlar erkek ve dişi karışık olursa "erkekler iki dişinin payı kadar alırlar." İki veya daha fazla kız iseler kalan miras üçte ikiye denk olduğundan tamamını alırlar. Bir kız ise mirasın yarısını alacağından altıda bir pay geri kalır ki o da yine babaya ait alacaktır. Çünkü ileride göreceğiz ki baba hisselerden artan mirası alabilen asabelerdendir. Çocuğu bulunmadığı ve anne ve babası kaldığı takdirde hem baba ve hem annenin mirasçı oldukları zaman annenin hakkı üçte birdir. Bundan dolayı kalan kısmın babaya ait olduğu zaruri olarak bellidir. Ayrıca açıklamaya gerek yoktur. Şu halde baba yalnız kalacak olursa bütün malı alabilecektir. Ne zaman hisselerden artan bulunursa onu da alacaktır. Görülüyor ki, babaya karşı anneye üçte birinin belirlenmesi de kuralının bir uygulaması demektir. Çocuklar, bulunmayınca anne ile baba çocuklardan bir oğlan ile bir kız karşılığında bulunmuş oluyorlar. Buradan çocuklar bulunduğu zaman baba ile anne-babanın eşit olarak neden birer altıda bir aldıklarını çıkarabiliriz. Bilindiği gibi iki altıda bir üçte bire eşittir. Bir üçte bir ise babaya karşı bir annenin payıdır. Demek oluyor ki çocukların yakınlık derecesine göre çocuklar karşısında anne-baba, baba karşısında bir anne hükmünde tutulmuş ve ona göre üçte bire eşit olmak üzere eşit olarak birer altıda bir verilmiş ve artık babanın anneye karşı erkekliği nazar-ı itibara alınmıştır. Ve bu nokta kıyâs-ı celiye (açık kıyasa) aykırı görünürse de kıyâs-ı hafiye (kapalı kıyasa) uygundur ki, erkeklik hakkının çocuklar tarafından bulunmasının gerekli bir sonucudur. Ve ikisine ortak olarak bir üçte bir takdir edilmeyip de birer altıda bir diye tahsis edilmesi de bu hikmetle ilgili olsa gerektir. Bunun için çocuk, bir kız olduğu taktirde çocuklar tarafındaki erkeklik hakkını tamamlayamadığından bunu baba tamamlar da, iki altıda birle bir yarımdan kalan kısmı yine baba doğrudan doğruya bir erkek olarak alır ki, buna asebelik ile birlikte hisse alma denilir. Bu şekil üzere koca ve karı kelale (akrabalığı uzaktan olma) miraslarında da kuralının uygulanması bellidir.

bu da sana kapak olsun.

not: sanırım yine anlamayacaksın çünkü okuma özürlü olduğun belli. ben din eğitimi değil dil eğitimi aldığımı söyledim.

ıslamaköfte

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar şu haysiyetsiz insanın açtığı başlığı hortlatıp hitini arttırmayalım lütfen... Herkes kendi bildiğini yapar, sonucunada katlanır...

İyi Günler..

katılmıyorum kardeşim. İnançsızın inançsızlığını yüzüne vurmak ve kelime oyunlarıyla inançlıların kalbine fesat yaymalarına engel olmak müslümanın görevidir.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Arkadaşlar;
Bir babanın 3 oğlu var.
Herkese eşit bir paylaşım yapacağız
Elimizde 10 YTL para var.
Nasıl bölüştürürüz?
10/3=3,333333
Sağlama yapalım.
3.333333X3=9,999999
Eeeee!!!!
Ne olacak şimdi.
Ya Matematikte hata var.
Ya bu miras taksimini belirleyen yanlış belirlemiş.

Bu hesabı eşit bir şekilde bölüştürün.
Bende ateist olayım.

Saygılar

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Arkadaşlar;
Bir babanın 3 oğlu var.
Herkese eşit bir paylaşım yapacağız
Elimizde 10 YTL para var.
Nasıl bölüştürürüz?
10/3=3,333333
Sağlama yapalım.
3.333333X3=9,999999
Eeeee!!!!
Ne olacak şimdi.
Ya Matematikte hata var.
Ya bu miras taksimini belirleyen yanlış belirlemiş.

Bu hesabı eşit bir şekilde bölüştürün.
Bende ateist olayım.

Saygılar

A akıllım mirastı verasetti noterdi zaten o paradan vergi alıncak onu da mı düşünemedin

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
böyle arkadaşları ibretle izliyorum. bakalım daha neler yumurtlayacaklar. iyi yer bulmuş keyfini çıkartıyor besbelli. kuran bilmez, sünnet bilmez, usul bilmez, furu bilmez, tarih bilmez, önünde bilgisayar site site dolaş alim ol. yürü kim tutar sizi.

keslok

Asistan
Reaksiyon puanı
3
böyle arkadaşları ibretle izliyorum. bakalım daha neler yumurtlayacaklar. iyi yer bulmuş keyfini çıkartıyor besbelli. kuran bilmez, sünnet bilmez, usul bilmez, furu bilmez, tarih bilmez, önünde bilgisayar site site dolaş alim ol. yürü kim tutar sizi.

sımdı yazmaya baslamasam sabaha kadar surer yazdıklarımı bu beynınle ****************************************

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
80000 ytl kızların (2/3)
20000 ytl babanın (1/6)

60000 ytl kızın (1/2)
20000 ytl annenin (1/6)
20000 ytl babanın (1/6)
15000 ytl eşin (1/8)

Yok arkadaşım sen hakkaten de anlamıyorsun,

Ben konuyu deşmiyeyim dedikçe üstelemeye devam ediyorsunuz.

Bırak bu hata kalsın.

Ama madem ki meydan okudun o zaman cevabını al da git.

Sana haybeye matematik de öğrenseydin demedim.

Bak bakalım şimdi ne olacak?

1. durumu ele alalım;

80000 ytl kızların (2/3)
20000 ytl babanın (1/6)

Hani arkadaşım annenin payı?

Hem annenin payını yut hem de hesap doğru diye maval oku.

Sen alıntı yaptığın yerin kıvırtmasını aynen taşıdın diye inanacaz falan mı sandın?

Eğer bunu bilinçli olarak yaptıysan sana ne deneceğini biliyorsun,

Yok farkında olmadan yaptıysan hatanı gör.

Anlayın artık bu para bölünmez imkansız.

Hadi bir de 2. duruma bakalım;

60000 ytl kızın (1/2)
20000 ytl annenin (1/6)
20000 ytl babanın (1/6)
15000 ytl eşin (1/8)

Yukarıda 2/3 yazanı aşağı 1/2 olarak geçirmişsin,

Kızların sayısına göre pay verilmiyor,oran sabit.

Nesin sen uyanık falan mı?

Üst üste iki kere saçmalamış olmana rağmen bunu kesinlikle senin de anlayamamana veriyorum.

Eğer bilerek yapmış olduğunu düşünseydim sahtekarlıkla bile suçlanabileceğin bir davranış bu.

120.000 liranın;
2/3=80.000
1/6=20.000
1/6=20.000
Daha burada miras bitti ama devamını gör belki anlarsın,
1/8=15.000 anneye

Ne oldu?

135.000

Cebinden öde sen istersen.

Kafanıza göre kuranı değiştirebiliyor olmanız da ilginç ötesi.

Orada yazan rakamları kullanacaksın.

Hadi canım güle güle,

Yine beklerim...

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Orcagada,Kuran yanılamayacağına göre matematik yanılmıştır.Hah hah hahhhhhhhhhhhh...Bu müslümanlar öldürecek beni yawwww.:icon_:

ıslamaköfte

Asistan
Reaksiyon puanı
4
alıntı yaptığım yer şu anda çağın en çok kabul edilen en geçerli tefsirdir.( Elmalılı M. Hamdi Yazır) anlaşılan açıp bakmamışsın.

gerçekten de okuma problemin olduğuna inanıyorum. ben tefsirdekini adam gibi anlattım. yazımın başında da belirttiğim gibi murisler ikiye ayrılır. 1 kısım anne baba çocuklar gibi kan bağı olanlar 2. kısım eş gibi kardeş gibi hatta anlaşma yoluyla meydana gelen diğer bağlar. eğer birinci gruptan kişiler varsa ve bu oranlarla bölüşüldüğünde mal veya para artmıyorsa ikinci gruba pay düşmez yani anne baba ve 3 kız varsa eş pay almaz.

2. durum ise kızların 3 tane değil 1 tane olmasıyla alakalı hesaptır.

bunları açık açık yazdım ama anlamadın.verdiğim bağlantıyı okuma cesareti gösterebilseydin belki! anlardın.

aslında anlayacağını düşünerek yapmadım bu açıklamayı. çünkü Hz. Muhammed(SAV) senin gibilerin gözleri önünde (Allah'ın izniyle ) ayı bir parmak işaretiyle ikiye bölmesine rağmen senin gibiler yine de inkar etmişlerdi. Allah'ın mühürlediği kalbi açacak halim yok. Sadece bu gerçekleri ve tefsiri anlatmakla fitne sokmaya çalıştığınız kalpleri rahatlatmayı umdum o kadar.

ereklim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Orcagada,Kuran yanılamayacağına göre matematik yanılmıştır.Hah hah hahhhhhhhhhhhh...Bu müslümanlar öldürecek beni yawwww.:icon_:
sen müslüman değilmisin birader adam ol erkekce söyle kıvırtma insanlarıda tahrik edip no post aldırtma

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı sabahlar arkadaşlar;

Özellikle ateistler.

Bana adil olarak 10,00YTL'lik bir mirası 3 kişi arasında adil olarak bölüştürür müsünüz?

AMA LÜTFEN ADİL OLSUN

Saygılar

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Mehmet kardeşim, onların adalet kaygısı yoktur. O yüzden umurlarında değildir. Akıllarınca amaçları bizleri kendi silahımızla vurmaktır. Yoksa 10.000'i ona versen 3'e de böler 7'ye de böler kafasına göre. Çünkü onlar için bir "ölçü" asla söz konusu değildir. Kendi gönüllerince, adaleti gözetmeye gerek olmadan bir bölüşüm yaparlar.

Buna rağmen, bizim ölçülerimizle bize karışmayı ve bize ahkam kesmeye kalkışmayı da ihmal etmezler. Örneğin adam ölçüye inanmıyor, ama "niye ölçüye göre bölüştürmüyorsunuz" diyor. Dolayısıyla bu onların kaale alınmaması için yeterli bir sebeptir.

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bana adil olarak 10,00YTL'lik bir mirası 3 kişi arasında adil olarak bölüştürür müsünüz?
Al eline hesap makinası böl Mehmet.

Bu hesap da açık verir kabul ama aynı şey değil.

Azıcık kafası çalışan herkes bu örneğinin nisa11-12 ile hiçbir alakası olmadığını ve konuyu saptırmak amaçlı olduğunu anında anlar.

Tüm sayılar bibirine net olarak bölünür diye bir iddiamız (ki yine esas konuyla hiçbir alakası yok) olduysa o zaman haklısın.

Kaldı ki böyle birşey de demedik.

Kusura bakma ama boş iş yapmışsın.

Mehmet kardeşim, onların adalet kaygısı yoktur. O yüzden umurlarında değildir. Akıllarınca amaçları bizleri kendi silahımızla vurmaktır. Yoksa 10.000'i ona versen 3'e de böler 7'ye de böler kafasına göre. Çünkü onlar için bir "ölçü" asla söz konusu değildir. Kendi gönüllerince, adaleti gözetmeye gerek olmadan bir bölüşüm yaparlar.
Sırf saçmalamak adına yazılmış klasik usul *******yazısı.

Neden bizim adil olamayacağımızı delilleriyle getir.

Yoksa asıl sen kaale alınmayacaksın.

Boş boş konuşma.

Adalet ve müslüman yan yana bile gelemez bunu da kafana sok.

Her ortamda ispatlarım.

Maçan yiyorsa şeriatı kafa kafaya çarpışırız.

Hodri meydan.

Buna rağmen, bizim ölçülerimizle bize karışmayı ve bize ahkam kesmeye kalkışmayı da ihmal etmezler. Örneğin adam ölçüye inanmıyor, ama "niye ölçüye göre bölüştürmüyorsunuz" diyor. Dolayısıyla bu onların kaale alınmaması için yeterli bir sebeptir.
Sen var ya resmen kıvırıyorsun.

Kuranı ben mi yazdım?

Oradaki oranları ben mi tayin ettim?

Kuranın yazdığı ölçüyü kim vermiş Elmacık?

Tanrı kelamı dediğin şeyleri de bana mı yıkacaksın?

Müthiş bir demagogsun sen.

Ama bana sökmez.

Sen böldün de haberimiz mi yok?

Tabi ki ahkam keserim hala Kuran doğru ama matematik yanlıştır diyen birine.

Bir de "ölçüye inanmamak" ne demek Elmacık?

Boş boş konuşmanın süsü olmuş da merak ettim.

Ben ölçü birimlerini bilir ve uygularım.

Matematiği de uygular hatalı yerde konuşurum.

Sen neyine dayanarak atıp tutuyorsun?

Dolayısıyla asıl sen ve senin gibi bu Kuranı kusursuz sananları kaale almamak daha mantıklı.

İspat edin dedik milyon tane saçmalamayla kıvırıp kıvırıp durdunuz şimdi de akıllı bir iş yapmış gibi böbürleniyorsunuz.

Hadi pışpışlayıp avutun kendinizi.

Başka bir numaranız yok.

Bu kadar habis şekilde yazacağına hesabı düze çıkart da sesimizi keselim.

Yoksa ben diyorum işte KURAN HATALI,

Değil diyorsan ya ispatla ya da kabullenip sus.

İspat göster maval okuma.

Senin karşında ne dersen doğru sanan saf müminler yok.

Ona göre davran.

hasal111

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bak ağzımı bozduracaksınız KUR'AN-ı AZİMÜŞŞAN'da eksiklik arayan******* Unutmanın ne olduğunu dahi unutacak kadar hafızası sağlam olan ve pratik zekaları sayesinde zamanlarının önde gelenleri olan İmam-ı Azam,İmam-Şafii,İmamı-ı Hanbeli,İmam-ı Maliki,İmam-ı Gazali,İmam-ı Rabbani (r.a.) bunlar bulamamışta sen mi buldun... Bu saydığım kişiler bir defa okuduklarını ikinci defa okumaz, tek seferde ezberlerlerdi. Ayrıca Kur'an hakkında yorum yapmak için Hadis,Fıkıh,Tefsir,Kelam vs.vs. İslami ilimler ile Fen ilimlerinde yeterli seviyede olmak gerekir. Ben çıksam bu gün atomun yapısı hakkında yeni bir şey söylesem sen benim kim olduğumu ne kadar bilgi sahibi olduğumu araştırırsın değil mi? Peki sen kimsin? O ****** ile ne bulmayı umuyorsun. Unutma ki Allah(c.c.) hiç bir şeyi eksik ve hatalı yaratmaz. Sen kendine bak hata ve eksiklik bizlere mahsus. Omur iliğin zedelense felç oluyorsun hadi elindeyse felç olma, gözüne bir şey kaçınca kör oluyorsun hadi yiğitsen kör olma...

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Orcagada arkadaşım;
Siz matematik 2x2=4 demiyor musunuz?
Şimdi kuran diyor ki;
Babanın malını evlatlarına eşit bir şekilde taksim edin? diyor.
Doğru mu?
Şimdi elimizde 10 veya 100 veya 1000 YTL var eşit bir şekilde taksim ediver lütfen.
Ben hesapladım çarptım,böldüm bir kimse biraz fazla alacak.
Tam adil olamadım.
Matematik beni adil bir sonuca ulaştırmadı.
Ne yöntem kullanırsın?
Kurandaki belirtilen meselede avliye metodu ile taaaa Hz.Ömer zamanından beri halledilmiş.
Şimdi ben 10 YTl'yi bölemedim diye suçu kime atayım?
Matematiğe'mi,Kuran'amı,

Şimdi orcagada arkadaşım;
Senin al eline hesap makinesi ile böl dediğin mevzdua Hz.ömre zamanında halledilmiş.
Senin aradığın şeyi bende 10YTL'yi bölmekte arıyorum.

bilimsel72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Orcagada arkadaşım;
Siz matematik 2x2=4 demiyor musunuz?
Şimdi kuran diyor ki;
Babanın malını evlatlarına eşit bir şekilde taksim edin? diyor.
Doğru mu?
Şimdi elimizde 10 veya 100 veya 1000 YTL var eşit bir şekilde taksim ediver lütfen.
Ben hesapladım çarptım,böldüm bir kimse biraz fazla alacak.
Tam adil olamadım.
Matematik beni adil bir sonuca ulaştırmadı.
Ne yöntem kullanırsın?
Kurandaki belirtilen meselede avliye metodu ile taaaa Hz.Ömer zamanından beri halledilmiş.
Şimdi ben 10 YTl'yi bölemedim diye suçu kime atayım?
Matematiğe'mi,Kuran'amı,

Şimdi orcagada arkadaşım;
Senin al eline hesap makinesi ile böl dediğin mevzdua Hz.ömre zamanında halledilmiş.
Senin aradığın şeyi bende 10YTL'yi bölmekte arıyorum.

Sevgili Dostlar Matematiğe güvenmiyor, bilmi hiçe sayıyorsunuz. Hz. Ömer'de MATEMATİĞİ kullanarak yalnışı düzeltmiştir. Bu noktayı hep atlıyorsunuz...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Orcagada, "balık" sözcüğünü "hakaret" sayıp beni kendince "kaale almaman"a karşılık, şimdi senin bu "kıvırtma, dansözlük, atıp tutmak, boş konuşmak, demogogluk, maval okumak, maçası yememek" gibi cehalet örneği ithamlarını ne yapmalı? Bir "balık" sözcüğü kaale alınmamayı gerektiriyorsa, senin buna karşılık yaptığın neyi gerektiriyor acaba?

İşte sizin adalet anlayışınız bu kadar. O yüzden ölçüsüzsünüz diyorum. Bu adaletsizliğiniz kanıtı olarak yeter, ama olsun, madem kanıt istiyorsun;

Bu hesap da açık verir kabul ama aynı şey değil.

Sen daha önce ne demiştin? Matematiğe dayandırdığınız noktayı kırdım dediğim zaman, matematiğin tam bir ölçü olduğunu iddia etmemiş miydin? Oysa şimdi "bu hesap da açık verir kabul" diyorsun. Yani çelişkili kabuller.. Bu da adalet ölçünüzün olmadığının başka bir kanıtı.

Ölçüsüzlük ile neyi kastettiğimi biliyor musun? Zannımca hayır, ölçüsüzlük, neye göre karar vereceğini bilememektir. Hangi kurala göre. Adaletin adalet olduğunu belirleyen nedir, size göre hiç, o anki duygularınız. :)

Olayın Nisa ile alakası olmadığını iddia etmişsin, matematik aynı matematik değil mi? Eğer söz konusu adaletse ve Kur'anın adaletli olmadığını iddia ediyorsanız, o halde sizin adaletinizin ölçüsü nedir? Çünkü 10.000 'i 3 kişiye eşit paylaştıramıyorsunuz. Demek ki sizin adaletinizin bir ölçüsü yok, oysa Kur'anın, size göre yanlış bile olsa bize göre bir ölçüsü var.

Kuranı ben mi yazdım?

Oradaki oranları ben mi tayin ettim?

Çok güzel, işte ben de tam da bunu diyordum. Sen mi yazdın? Hayır, o halde kendi koymadığın bir ölçüyü niye kendi ölçünle kıyaslamaya çalışıyorsun? Hatta olmayan bir ölçüyle. Yani Kur'anı Allah indirmiş, ölçüyü O koymuş, ona inanmak isteyen de inanmış. Olay bu. Kur'anı sen yazmadığına göre Kur'an üzerinde, yani kendin koymuş olmadığın ve kabul etmediğin bir ölçü üzerinde nasıl ahkam kesebiliyorsun?

Bu aynı Kemal Sunal'ın bir filmindeki "bul karayı al parayı" sahnesine benziyor. İki kişi kendi aralarında oynuyorlar, oyunu bilmeyen üçüncü kişi, oyunun kuralları hakkında ahkam keserek utanmadan bir de oyuna dahil olmaya çalışıyor.

Tabi ki ahkam keserim hala Kuran doğru ama matematik yanlıştır diyen birine.

Kesemezsin efendim. Ne kadar amaçsız ve boş yaşadığını ıspatlamanın başka yolları da var. Üstelik hiç kimse matematik yanlıştır demiyor, matematik tek başına bir ölçü olamaz diyoruz biz. Kanıtını da Mehmet kardeşim gayet güzel bir soru ile koymuş ortaya. Matematik tek başına adaletin ölçüsü ise 10.000 'i üç kişi arasında eşit ve adaletli bir şekilde bölüştürün o zaman! Bu matematiğin yanlış olduğunu göstermiyor, adaleti belirlemede tek başına ölçü olamayacağını gösteriyor. Kaldı ki bu hesapta açık olduğunu kendi ağzınla söylemiş ve ölçüde yetersiz olduğunu itiraf etmişsin.

Böyle olmasaydı bile, insanların kendi yaşamlarında, sadece kendileri için kabul ettikleri bir ölçüyü eleştirme hadsizliğini yapmış oluyorsun. Yani ölen bir kimsenin mirasına karışacaksın neredeyse, adamın gönlü razı, mirasçıların gönlü razı, ama sen "hayır ben razı değilim" diyorsun. Allah Allah, sen kim oluyorsun ki? Sana göre doğru olmayabilir, pek tabi inanmayabilirsin, kabul etmeyebilirsin ve saire; hani nerede kaldı başkasının özgür düşüncelerine saygı? Nerede kaldı laiklik? Olayın trajikomik boyutunun farkına varabildin mi? Bir de utanmadan "ahkam keserim tabi" diyorsun.

Hakaret ederken bile Kur'andan sözcükler kullanıyorsun. :) Hey gidi.. Takılın gönlünüzce, herkesin zamanı kısıtlı.

Vallahi asıl kendini avutmak, "bizi kimse yaratmadı, biz kendimiz var olduk, hiçlikten, sıfırdan" demektir. Kendi kendini yalanyalarak avutmak..

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Ben 2 adet link vereceğim,
Öncelikle hacicavcav'ın linki
2x2=4 misali var orda
Ama nedense 10/3=3,33 yok.

2.link orcagada arkadaşımın;
Aya roket yollamıyacaksınız.
Sadece 10 lirayi 3 kişi arasında bölüştüreceksiniz.

Şimdi alın elinize kağıt kalemi.
Başlayın hesaplamaya.
Artık işiniz bitince bizide bilgilendirirsiniz,değil mi?

wipex

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yav ************* Biri Foruma yazı yazmıs Sizde Laf Anlatmaya Calısıyorsunuz.
Ona Tek Denilecek Laf;
Lan **** Sen **** Kadar Beyninle KUR'AN'ı Kerime nasıl Laf Atıyorsun. Şunu Bil
1- ALLAH ( C.C. ) Hata Yapmaz.
2- KUR'AN'ı Kerimde Günümüne kadar Hic Bir Değişiklik Yapılmadı.

Ha Nerden Biliyorsun Dersen Topkapı sarayına git orda Efendimiz Zamanından kalma KUR'AN'ı kerim var ondan tercüme et...

Böyle Şemsiyeyle Dolaşan Satanistleri ***************

ıslamaköfte

Asistan
Reaksiyon puanı
4
İspat edin dedik milyon tane saçmalamayla kıvırıp kıvırıp durdunuz şimdi de akıllı bir iş yapmış gibi böbürleniyorsunuz.

Başka bir numaranız yok.

Yoksa ben diyorum işte KURAN HATALI,

Değil diyorsan ya ispatla ya da kabullenip sus.

İspat göster maval okuma.

Senin karşında ne dersen doğru sanan saf müminler yok.

Ona göre davran.

Atatürk'ün isteği üzerine devrin en önemli Kuran alimi tarafından hazırlanan tefsiri kullanarak İSPATLADIM daha ne istiyorsun? Eş konusu ayrı ayette ele alındığı halde tefsire bakmıyorsun. sırf işine geliyor diye genel hesaba katmaya çalışıyorsun.Sanki Kuran ilmini Elmalılı'dan daha iyi biliyorsun. sana gerekli cevabı yapıştırdım hala Kuran'a çamur atmaya çalışıyorsun.

Hesabı düze çıkartmıyoruz çünkü zaten düzdeydi. Ama sen böylesi işine geldiği için araştırmadın, sadece meale bakarak fesatlık yapmaya kalkıştın. Senin görmek istemediğini bütün kanıtlarıyla gözüne soktuk hala anlamamazlıktan geliyorsun. Hesabı düze çıkartın da sesimizi keselim teklifinin altının boş olduğunu biliyoruz çünkü bu şeytanın sesidir ve ilahi imtihan gereği kıyamete kadar susmayıp insaları yoldan çevirmeye çalışacaktır.

KRALMAS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
wipex dedi ki:
Ha Nerden Biliyorsun Dersen Topkapı sarayına git orda Efendimiz Zamanından kalma KUR'AN'ı kerim var ondan tercüme et...

Topkapı Sarayı'ndaki, el yazması Kuran-ı Kerim, Selçuklular dönemine aittir ve 11. yüzyılda yazılmıştır. Karbon-14 testleri bunu doğrulamaktadır.

Topkapı Sarayı'ndaki Kuran ile ilgili 1999 yılına ait bir haber;
Radikal-online / İnsan / Topkapı'dan Kuran çalındı!

Zaten Muhammed'in yaşadığı dönemde (570 - 632) kağıt henüz arap halkı tarafından keşfedilmemişti. 800. yüzyıl ortalarında Çin ile yapılan savaşlar sonucunda kağıt ile ilk defa tanışmış oldular. Bu nedenle o döneme ait herhangi bir Kuran veya Hadis veya Peygamber'in hayatını anlatan yazılı döküman bulunmamaktadır. Döneme ait orjinal metinler elde olmadığı içinde orjinali yoktur ve Kuran'ın değiştirilmediği kanıtlanamaz.

Kağıt, Çin'den, Orta Asya'ya oradan da İran'a geçti. 751 senesinde yapılan Talas Meydan Muharebesinden sonra, Çin'den alınan esirlerden kağıt yapımı öğrenildi.
Kaynak: Kâğıt - Vikipedi
Gelelim 10 ytl'yi Türk Medeni Kanununa göre 3 kardeşe bölme işine. Miras bırakan kişinin hiç bir borcu olmadığını, para dışında hiç bir mal varlığı bırakmadığını, 3 çocuğu dışında karısı veya hiçbir akrabası kalmadığını varsayarsak vergilerin ve işlem ücretlerininde alındıktan sonra geriye 3 kişiye pay edilmesi için 10ytl kaldı diyelim. Kişi başına 3,30 ytl verilir. Geride kalan 10ykr devlet tarafından alınır.

TMK'daki dağıtımda kişiler bu tür bir paylaşımdan kadın erkek ayrımı olmaksızın dağıtım yapılamayan en küçük mebleğa kadar zarara uğramış olurlar. Şimdide Kuran'a göre miras paylaşımı yapalım. Aynı mantıkla 3 erkek(!) kardeşin paradan pay alacağını düşünelim.

Nisa Suresi(11)
Allah size, çocuklarınız hakkında, erkeğe, kadının payının iki misli (miras vermenizi) emreder. (Çocuklar) ikiden fazla kadın iseler, ölünün bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer yalnız bir kadınsa yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, ana-babasından her birinin mirastan altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da ana-babası ona vâris olmuş ise, anasına üçte bir (düşer). Eğer ölenin kardeşleri varsa, anasına altıda bir (düşer. Bütün bu paylar ölenin) yapacağı vasiyetten ve borçtan sonradır. Babalarınız ve oğullarınızdan hangisinin size, fayda bakımından daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Bunlar Allah tarafından konmuş farzlardır (paylardır). Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir.

Nisa Suresi (12)
Yapacakları vasiyetten ve borçtan sonra eşlerinizin, eğer çocukları yoksa, bıraktıklarının yarısı sizindir. Çocukları varsa bıraktıklarının dörtte biri sizindir. Çocuğunuz yoksa, sizin de, yapacağınız vasiyetten ve borçtan sonra, bıraktığınızın dörtte biri onlarındır (zevcelerinizindir). Çocuğunuz varsa, bıraktığınızın sekizde biri onlarındır (zevcelerinizindir). Eğer bir erkek veya kadının, anababası ve çocukları bulunmadığı halde (kelâle şeklinde) malı mirasçılara kalırsa ve bir erkek yahut bir kızkardeşi varsa, her birine altıda bir düşer. Bundan fazla iseler üçte bire ortaktırlar. (Bu taksim) yapılacak vasiyetten ve borçtan sonra, kimse zarara uğramaksızın (yapılacak)tır. Bunlar Allah'tan size vasiyettir. Allah her şeyi hakkıyle bilendir, halîmdir.
Yukarıdaki ayete göre 3 çocuğa dağıtılacak miras paylaşımı aşağıdaki gibidir.
(1/6) + (1/6) + (1/6) = 3/6 = 1/2

Bu durumda 10ytl mizi dağıtalım. 10 / 6 ~ 1.66 ancak 6ykr verilemiyeceğine göre 1.60 sayalım.
1.60 + 1.60 + 1.60 = 4,8

Mirasçıların hepsi erkek olmasına rağmen geriye dağıtımı yapılmayan bir para kalmıştır. Bu durumda geriye kalan 5,2ytl yi, hangi ayete göre ne yapacağız? Yukarıdaki hesaplamalara göre TMK mı yoksa Kuran mı daha adil paylaşım yapmıştır?

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
KRALMAS;
Kusura bakma,ama ne kuran okumayı biliyorsun,ne Tefsir ilmini biliyorsun,ne kelam ilmini biliyorsun.
Birde kalkıp Kuran'daki bir ayetten hüküm çıkarıyorsun.
Ayetten ölenin hem çocuğu hem ana babası varsa diyor"
Behey cahil,kara cahil
O 1/6 hisse ana babaya ait.Çocuklara değil.
İkiside 1/6'şar hisse alırlar.
Geri kalan çocuklar arasında pay edilir.
Bu kadar cahil ve kör olmayın.
Okuduğunuzu copy/paste den önce bir ölçüp biçin ki rezil olmayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...