Kuran'da hesap hatası var mıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
hacicavcav
çok kısa şeyler dicem sana küsürattan bahseden sensin şimdi kalkıp 2+2=4 diyorsun :D

Eskiden dünyanın öküzün bpoynuzu arasıdna olduğıu düşünülürdü şimdi yuvalak olduğu boynuzla ilgisi olmadığı herşey ortada bugun 2+2=4 yarın nereden biliyorsun 5 olmuyacağı ilk okulda bizi en küçük sayı 0 dır diye öğrettiler başka sayı yoktur dediler 2. sınıfa geldik 0 dan küçük sayı var dediler. bu saçma oldu ama olsun senin dediklerin kadar değil :D

bide türkler hakkında bişey demişsin :D çok güldüm Al sana kapak

Kuran-ı Kerim'de, gelecekte Islama hizmet edecek olan millet hakkında söyle buyruluyor:

'Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse, Allah öyle bir millet getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah’ı severler; onlar mu'minlere karşı alçak gönüllüdürler, kâfirlere karşı onurlu ve güçlüdürler; Allah yolunda savaşırlar ve hiçbir kınayanın kınamasından korkmazlar. İşte bu, Allah’ın bir lütfüdür ki, onu dilediğine verir. Allah’ın lütuf ve ihsanı geniştir ve her şeyi bilendir.” Maide suresi 54.ayet.

Bu ayette, ileride İslama hizmet edecek olan milletlerden birinin de Türk milleti olduğuna işaret edilmiştir. Bunun en büyük kanıtı Peygamber Efendimizin müjdesidir.

'İstanbul elbette fetholunacaktır; onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden asker ne güzel askerdir'

Hadisi şerifindeki kumandan da Türk’tü askerleri de Türk’tü.

Peygamberimizin bu müjdesine layık olabilmek için pek çok İslam kumandanı İstanbul'u kuşatmış, fakat almayı başaramamıştır. İstanbul’un alınması büyük Türk hükümdarı Fatih Sultan Mehmet’e ve onun kahraman askerine nasip olmuş, Fatih ve onun askeri Peygamberimizin müjdesine ve övgüsüne hak kazanmıştır.

Türk Milleti Müslümanlık sayesinde Türklüğünü ve milli varlığını günümüze kadar koruyarak gelmiş, islamdan aldığı güç ve heyecanla dünyada büyük devletler, imparatorluklar kurmuş yüksek medeniyetler meydana getirmiştir. Müslüman olmayan Türkler ise varlıklarını koruyamamışlar. Türklüklerini kaybetmişler ve başka milletlerin kültürleri arasında eriyip gitmişlerdir.

Gerisinide buradan oku Oku oku ki...

xetanor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konuyu başlatan arkadaşa miras mı kalmış da bu denli içerleyerek yazdı ???
Allah c.c islah eylesin bu ve bunun gibileri.

Yönetici kardeşim , yazıldığı gibi silmen gerekirdi bence bu konuyu , şeytanın oyunlarına gelip kafa karıştırmayalım.

İbadetlerimizi yapıp , farz ve sünnetleri yerine getirip gerisini Allah'a bırakalım. O bizi doğru yola götürür.

Allah hepimize akıl fikir ihsan eylesin... Başka da bir şey demiyorum

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Hacıcavcav, sen gerçekten "gerçeği ve doğruyu" önemsiyor musun? Nitekim demişsin ki: "Kur'anın hatalı olduğunu ortaya koymamıza rağmen dayanaksız itirazlarda bulunulduğunu üzüntüyle izliyorum". Arkadaşım, biz de senin bir çok fikrinde yanıldığını ıspatlamıştık ama her defasında konu değiştirip laftan lafa sen atladın, konuştuklarımızı hiç konuşmamışız gibi devam ettin.

Hem sonra bilmediğin şeyi nasıl ıspatlıyorsun onu açıklar mısın? Arapça biliyor musun ki Arapça yazılı bir metni bize anlatıyorsun? Öğretmeye kalkıştığın şeyi sen kendin bilmiyorsun ki!

Bilen birine sor dediğimiz halde burada asıl laf kalabalığını sen yapıyorsun. Diyoruz ki, hodri meydan, gerçek bir alime sor. Yemiyor mu? Neden burada 15-25 yaş arası bilgisiz gençlere bilmedikleri şeyi sorarak İslam'ın yanlış olduğunu ıspatlamaya çalışmak gibi absürd bir trajedi içine sokuyorsun kendini? Ben şimdi ilkokul çocuğuna trigonometri sorsam, o çocuk bilemeyince "ahaha trigonometrinin hatalı olduğunu ıspatladım bak bu çocuk bilemedi" demem mi lazım? Ne kadar da akılsızca.. Ya da sen araba kullanmayı bilmiyorsun diye arabanın varlığını inkar mı etmem lazım? Demek ki asıl laf kalabalığı senin yaptığın.

İkinci olarak, benim matematiksel hesabım din dışıydı, senin soruna cevap niteliği taşımıyordu. Sanırım sen orada konuyu kaçırdın ve amacı anlayamadın.

Ayrıca, idyelim ki dediğin gibi bir hesap hatası var, ne olacak? Yani biz senin asıl amacını öğrenmek istiyoruz. İnanmadığın bir şeyle neden bu kadar meşgul oluyor kendini heder ediyorsun?

Ya da diyelim ki böyle bir hesap hatasının olmadığını, aslında senin bilginde eksiklik olduğunu fark ettin, o zaman ne olacak? İnanacak mısın? Hayır, o halde yine amaçsızlığa düşüyorsun.

Orcaga da "ıspatlayın inanacağım" demişti, olmayan bir tanrıya mı inanacaksın Orcagada abim? Bulduğun diğer "kanıt"ları, bu kadar çabuk mu reddedeceksin?

Son olarak, hala anlamamakta ısrar ettiğiniz şey; BİYOLOJİ KİTABINI OKUYARAK BEYİN AMELİYATI YAPABİLİYORSANIZ HODRİ MEYDAN, ben size gerekli kitapları göndereceğim! O kitabı öğreten olmadıktan sonra okuduğun biyoplojiden ancak ilk yardımı anlarsın, düşünme kabiliyeti olmayan kişinin onu bile anlaması zordur.

O halde biliyormuş gibi yapıp da aslında başkasından kopya yapmaktan öteye gidemeyen sevgili hacıcavcav, sen bu dersi ortaya koyan öğretmenden dinledin mi?

ortitorti

Asistan
Reaksiyon puanı
0
HACICAVCAV
kuran da hata yok. ama varsayalım hatalı yada sen işine gelen ayetleri alıp
hain gazeteciler gibi

aaa hata nar bu kura nda diye bilirsinn..senden cok VAR PİYASADA.

PEKİ O ZAMAN BANA Bİ DİN ANLAYISI GÖSTER Kİ... HİÇ HATASIZ... OLSUN ..ALLHA İNANAN...

zatialim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar mrb tekrar
kendinizi kasmayın.Yaradanın dediği gibi ben kendimi onlara göstersem onlar bu büyü diyerek yinede onlar inanmaz çünkü onların kalbi mühürlenmiştir diyerek peygamber efendimize söylemiştir.
Kaç kere yazdım bi cevap alamadım.bunu bu kadar merak ediyorsanız bizden daha bilgin islam hukuku konusunda bilgisi olan birine sordunuz mu diye?yok sormazlar çünkü korkarlar.anca burada kesin yanıt alamayacakları için kendi egolarını tatminden başka yapacakları tek birşey yok.
Sayın elmacik arkadaşım.Kitapları parası benden.sen yorulma.başımın gözümün sadakası olsun...

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Elmacık kardeşim, bahsini ettiğim kişi İmam Şafi Hazretleri imiş. Fetvasını durumun pratiğe dökülmesinden sonra açıklamayı uygun görürmüş. Öte yandan İmam-ı Azam hazretleri ise olsa da olmasa da açıklarmış. Bir usül farkı ve bir zenginlik sözkonusu. Gerçi böyle güdümlü sorulara zaten cevap vermeye gerek yok. öte yandan bir durumun pratiğe dökülmesi durumun daha iyi ve doğru değerlendirilmesi için kimi zaman olmadan değerlendirilmesine göre daha doğru sonuçlar verebilir. hani tecrübeyle sabittir derler ya.(tersi veya böylesi doğru veya yanlıştır demiyorum tabi)

bu acıcavcav ve ortacagda arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. ama bu "benim inanmadığım ve bu yüzden anlamadığım Kur'an'da hata var" diye bağıran konunun da daha fazla uzamasını hoş karşılamıyorum. neden çünkü bu iki kişi cevap aldıkça kusura bakmayın ve bakmasınlar ama adeta bilerek anlamamakta ısrar edip azıyorlar. ama ironi işte bu inananın imanını artırıyor sağolsun...
miras sorusunun cevabıyla Allahu Teala'ya inanacaklardan başka bişi de beklenmezdi.

Elmacık, greyderden sonra trigonometri ile kafaları allak bullak olmuş bu iki kişiye daha fazla yüklenme diyecektim ama biyoloji kitaplarıyla beyin kitapları demişsin ya, şimdi korkarım ikisinden birisi "inanmıyorum işte, gel acıcavcav kitabı aldım, KANITlayalım" diyecekler, ikisi de heder olacak...

drazrail

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hacicavcav biladerim bak şimdi bana görüyonmu?Ne bu?
KArdeşim yapma bu windows vista veya XP değil hata arama bunlarda...

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Cems efendi,

Neyi ispatladın da havalardasın?Hesapla diyorum sadece birbirinizi pışpışlayıp imamdı,hocaydı saçmalıyorsunuz.

Bak arkadaşım tanrın matematikten anlamıyor çünkü yok.Dolayısıyla kuran dediğin çelişki yumağı muhammedin ve etrafındakilerin uydurması.

Bariz bir hesap hatası ve halife ömer görüp avliye metoduyla açığı kapamış. Şimdi o kadar atıp tutmanın ardından tanrı diye taptığın şeyin,kuran diye yolladığını sandığın kusursuz diye iddia ettiğin kitabını kullanarak şu parayı bölebiliyorsan konuş.

Yok bu olmaz diyorsan da ki olmayacak zaten belli olsa biriniz çoktan yapardı.Öyle zannedildiği yada zannettirmeye çalıştığınız gibi çetrefilli bir hesap değil çünkü bu bildiğin kesirler.

Ayrıca kafası allak bullak olacak biri yok senin karşında.Sana artık belki anlarsın diye tekrar etmenin bir mantığı kalmamış.Çünkü anlaşılan idrak yolları iltihabından müzdaripsin.

HESAPLA İSPATLA VE ÖYLE KONUŞ MAVAL OKUMA.

Benim iddiam açık.Lafı dolandırıp sulandırmasın kimse.Yapabilenin elini öperim.İddia edipte yapamayana da tükürdüğünü yalatırım.

Şimdi al eline kağıt kalem hesapla sonrada sessizce bir kenarda ağla.ÇÜNKÜ BUNUN ÇÖZÜMÜ İMKANSIZ...

Hadi şimdi sana geçmiş olsun...

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sayın orcaga

Şu verdiğim rakamları teknoloji kullanmadan kafandan bi hesaplarmısın olmuyor dimi çünkü aklın yetmiyor ama lütfen kağıt üzerinde yaparmısın ama bunu AVL yaparsın yani hisse attırırsın ilk rakamdan alırsın bir sonrakinide bir öncekinden alırsın BÖYLE SONUCu bulursun yani bak matamatikte aynısı var ne raslantı dimi hani diyorum nur suresinin bu kerameti aslında bu gibi problemleri bulmak için allahın bir taktiri olmasın .:))))

9000000000
1111111111

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sayın Saha

Neden anlamıyorsunuz avliye metoduna bir itirazım yok.Ama avliye kuranda yok o halife ömerin fikri.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
orcagada demişsinki ;
"Bak arkadaşım tanrın matematikten anlamıyor çünkü yok.Dolayısıyla kuran dediğin çelişki yumağı muhammedin ve etrafındakilerin uydurması."

Sen neye inanıyorsun veya neye tapıyorsun. O küçücük kafatasının içindeki beynine mi? Onu sana veren kim? Hadi buna inanırsın beynin görüyorun çünkü peki aklına inanıyormusun. İnanıyorsan seningibi metaryalist düşünen biri için gösterebilirmisin bana aklını çıkarıpta.
"Şimdi al eline kağıt kalem hesapla sonrada sessizce bir kenarda ağla.ÇÜNKÜ BUNUN ÇÖZÜMÜ İMKANSIZ..." demişsin aklını kullanamıyorsun işte çünkü düşünemiyorsun. Bak kardeşim imkansıs diye birşey yoktur. Yarın toprağın altına girdiğinde hesabını veremiyeceğin şeyler yapma ve söyleme.
Biz sizleri uyarıyoruz ama aynı zamanda ibrette alıyoruz. Zavallı küçük Dünya'nızda nekadar umutsuz olduğunuzu görüyoruz. Yastığa başınızı koyduğunuzda yarına sağ salim kavuşmak için malınızı canınızı kime emanet ettiğinizi çok merak ediyorum. Yarın sana gelecek ölümü nasıl karşılayacağınıda? Allah inancı olmadan bir insanın ne kadar yoldan çıkabiliceğini görüyoruz. Allah sizlerin yar ve yardımcısı olsun. Kalp gözleriniz kapanmış sizin. Söylediklerinizin aynada yansıyan Güneş'i görüp aynanın içinde bir tane daha Güneş olduğunu idda etmekten farkı yok. Allah ıslah etsin.

zatialim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
orcagada dedi ki:
Sayın Saha

Neden anlamıyorsunuz avliye metoduna bir itirazım yok.Ama avliye kuranda yok o halife ömerin fikri.
arkadaşım sen neden anlamıyon.bu sorunun cevabını konuya hakim olandan alcan.mühendislik bir konu varsa bana danış yoksa bunu bilene..cık cık

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Orgacada, sanırım bazı yazıları okumadın, yada atladın bilemem. Ama önceki yazılardan okuduğuma göre bir arkadaşımız, bu konunun sizi tatmin olacağınız şekilde açıklığa kavuşturacak kişilerin olmadığını ama sizin de doğruların bu şekilde yani (Elmacik, izin verirsen yazından alıntı yapıyorum)
[quote author=Elmacik]
Bilen birine sor dediğimiz halde burada asıl laf kalabalığını sen yapıyorsun. Diyoruz ki, hodri meydan, gerçek bir alime sor. Yemiyor mu? Neden burada 15-25 yaş arası bilgisiz gençlere bilmedikleri şeyi sorarak İslam'ın yanlış olduğunu ıspatlamaya çalışmak gibi absürd bir trajedi içine sokuyorsun kendini? Ben şimdi ilkokul çocuğuna trigonometri sorsam, o çocuk bilemeyince "ahaha trigonometrinin hatalı olduğunu ıspatladım bak bu çocuk bilemedi" demem mi lazım? Ne kadar da akılsızca.. Ya da sen araba kullanmayı bilmiyorsun diye arabanın varlığını inkar mı etmem lazım? Demek ki asıl laf kalabalığı senin yaptığın.
[/quote]
şeklinde düşünerek ispatlanamayacağını belirttiği halde, ısrarla aynı sözleri söyleyip durmanız buradaki niyetinizi belli ediyor. Arkadaşların da söylediği gibi, bunun cevabını bu şekilde değil de, dini bilgisi iyi olan bir bilgine sormanız gerektiğini tekrar hatırlatayım.
Yok eğer çözüm arayışında değilseniz, - ki öyle görünüyor - aradığınız/istediğiniz cevabı bulamazsınız.

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
zatialim dedi ki:
orcagada dedi ki:
Sayın Saha

arkadaşım sen neden anlamıyon.bu sorunun cevabını konuya hakim olandan alcan.mühendislik bir konu varsa bana danış yoksa bunu bilene..cık cık

Bakın Sayım Zatıalim,

Bu miras paylaşımı için;

Nisa 11-12 kullanılırsa hesap:TUTMAZ

Avliye metodu kullanılırsa :Miras tutturulabilir Ama o zaman da kuran dışı bir paylaşım olur.

Kuran:Tanrının kelamı

Avliye halife ömerin çözümü ve geçerli olan.Ayrıca avliye ile paylaşım oluyor ama bu seferde kurandaki oranlarla tutmadığından yine bir garip yanlış oluyor

Bunu anlamak için konunun uzmanına gerek yok ki.

Sanırım mühendissiniz hesaplar mısınız.

Kolay gelsin...

narch

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu HACICAVCAV isimli sahis haberturk gibi bir cok siteye ayni isimle uyedir arkadaslar.Ve her zaman dine islama akp ye kisacasi islam dinine herseye muhalefettir.Kendisi bilgisayar basindan kalkmayarak internette bu sekilde insanlarin tepkisini cekmek amacli yorumlariyla meshurdur.Bu gune dek yedigi beddualarin haddi hesabi belli olmayip artik ailesine yedigi kufurleride kibarca siz dusunun.Bu adami muhattap alipta cevap yazmaya bile degmez birakin kendi suyunda haslansin zamani gelince suyu bitecek.Saygilar

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
orcagada dedi ki:
efendiliğimi bozmayayım, zira "bana sorunun cevabını verin müslüman olmazsam ...(aklınıza ne geliyorsa) yazarak tükürdüğünü "gece vakti yazmışım sende silersen iyi olur" diyerek yalamış birisiyle bu biraz zor oluyor.

sana göre maval bize göre gerçek, Sana göre ölüm, bize göre yaşam, sana göre yalan bize göre gerçek, sana göre (sanki amcanın oğlu) muhammed bize göre Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed Mustafa AleyhisSelam, sana göre tanrı bize göre Seni yokkende bilen seni, beni ve tüm varlığı yoktan yaratan herşeyin gerçek sahibi Allahu Teala... Sana göre geçmiş olsun bana göre ömrün oldukça hala şansın var ama bu trigonometri, biyoloji ve greyder örneklerinden sonra o da zor görünüyor.

Sen cevaplara bi bak, dediğini destekleyen ve ispatlayamayan acıcavcav dışında bi kişi daha bul, sana çay ısmarlamazsam ...(aklına ne geliyorsa)

zatialim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
orco bak herkes sana diyo ki bu işte sünnetede bakılır.yalnızca Kuran-ı Kerimi esas alarak doğruya çıkamasın.Çünkü bu bir bütündür.Sende bilirsinki belli bir önermeyle doğruya ulaşamassın.Bu yüzden bir çok alim çıkıp Kuran-ı Kerimi yorumlamıştır.Bu yüzden burada direkt matematik hesabı yapıp Aha Kuran yanlış diyemeesin.Kuran'da bunun sağlamasını yapmış olsaydı o zmn hep beraber bu yanlış derdik.
Bu konuyu sağlamca araştırıp çünkü siz yapmıyosunuz(yapmak istemiyorsunuz)size anlatıcam.
Allah'a emanet olun

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
narch dedi ki:
bu HACICAVCAV isimli sahis haberturk gibi bir cok siteye ayni isimle uyedir arkadaslar.Ve her zaman dine islama akp ye kisacasi islam dinine herseye muhalefettir.Kendisi bilgisayar basindan kalkmayarak internette bu sekilde insanlarin tepkisini cekmek amacli yorumlariyla meshurdur.Bu gune dek yedigi beddualarin haddi hesabi belli olmayip artik ailesine yedigi kufurleride kibarca siz dusunun.Bu adami muhattap alipta cevap yazmaya bile degmez birakin kendi suyunda haslansin zamani gelince suyu bitecek.Saygilar

HAkikatten olaya öyle hiç bakmamıştım. Bu adam bize böyle mualefet şeyler yazıp da bilgisayar karşısında eğleniyor veya gülmekten katılıyor olabilir ama son gülen iyi güler HACICAVCAV meraketme hiç sen.

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selamlar.

Hacıcavcav, sen gerçekten "gerçeği ve doğruyu" önemsiyor musun? Nitekim demişsin ki: "Kur'anın hatalı olduğunu ortaya koymamıza rağmen dayanaksız itirazlarda bulunulduğunu üzüntüyle izliyorum". Arkadaşım, biz de senin bir çok fikrinde yanıldığını ıspatlamıştık ama her defasında konu değiştirip laftan lafa sen atladın, konuştuklarımızı hiç konuşmamışız gibi devam ettin.

Dediğim dedik,çaldığım düdük.
Kaç gündür kıvranıyorsunuz.Ama iş cevaba gelince tık yok.Anca biriniz alakasız yazılar yazınca diğerleri onu yıkayıp yağlıyor.Oh ne ala, al gülüm ver gülüm.
Ama dedim ya hani cevap.Bak insan yapısı yasalar gayet kolay bu işi çözerken,her şeye kadir Allahınız nasıl olurda bu hataya düşer.
Ne dersiniz?Allah yanılıyor olabilir mi?

Ne dersiniz belki de Yahidilerin başına gelen ,Müslümanların da başına geldi.Kuran tahrif edilmiş olabilir mi?
Gerçi Allah onu indiren benim ,koruyacak olanda benim demiş.Ama Bir kitabı indirmesi onu korumasını gerektiriyorsa,Tevratı,incili neden koruyamamış?
Onları koruyamadığına göre Kuran’ı da koruyamamış mıdır?
Sorular ,sorular…
Ama iş cevaba gelince cevap verdik diyorsunuz.Ben daha cevap göremedim.
Matematikten,trigonometriden dem vuruyorsun,Bak sayfalarca karalamışsın,ama o iddia ettiğin şeylerden yola çıkarak,basit bir miras meselesini çözemiyorsun.
Bunlar Kuran ayeti değilki meşrebine göre eğip,büküm her tarafa çekesin,kafana göre anlamlar çıkarasın.
Boru değil matematik bu,hesap ister ,işlem ister.Sonuçta senin savunduğun gibi bilinemez yada müphem değildir.sonuç kesindir.

Hem sonra bilmediğin şeyi nasıl ıspatlıyorsun onu açıklar mısın? Arapça biliyor musun ki Arapça yazılı bir metni bize anlatıyorsun? Öğretmeye kalkıştığın şeyi sen kendin bilmiyorsun ki!

Adaletin kılıcı Ömer de Arapça bilmiyordu? değimli?Neden kafasından avliye yöntemini uydurdu.

Olayları çarpıtmayın.Konunun Arapça bilip bilmemekle ilgisi yok.Arapça bilen ömer çözememiş muammayı.Bana bu konuda hiç bulaşma…

Arkadaşım,ne arabası,ne trigonometrisi alt tarafı basit bir cevap.2+2 toplayıp sonuca ulaşacaksın.Bu kadar basit hesabı neden çözemediğini hiç mi düşünmüyorsun?

Sonuç olarak ya diyeceksinki aha şu,şu,şu şekilde ayete uygun olarak mirası taksimettim?Bitti.

Yada çıkıp diyeceksin ki;Nasıl diyordun sen Saha Klavye delikanlısı gibi değil,harbi delikanlı gibi ortaya çıkıp,ben bunu çözemiyorum arkadaş,Kuranın çizdiği sınırlar içerisinde böyle bir taksimat yapılamaz.O yüzdende bükemediğim bileği öpüyorum.O zaman gözümdeki değerin daha büyür.Gerçi şu anda benim için değerli bir insansın,yanlış anlama…

İkinci olarak, benim matematiksel hesabım din dışıydı, senin soruna cevap niteliği taşımıyordu. Sanırım sen orada konuyu kaçırdın ve amacı anlayamadın.

Konu dışıyla ilgilenmiyorum…

Ayrıca, idyelim ki dediğin gibi bir hesap hatası var, ne olacak? Yani biz senin asıl amacını öğrenmek istiyoruz. İnanmadığın bir şeyle neden bu kadar meşgul oluyor kendini heder ediyorsun?

Bu konuda herkes şikayetçi.sanırım bununla ilgili açıklayıcı bir yazı yazmam daha doğru olur.İşlerim yoğun olmasa ilgileneceğim ama her zaman vakit bulamıyorum.Ama söz nedenlerle ilgili olarak bir yazı yazacağım.

Ya da diyelim ki böyle bir hesap hatasının olmadığını, aslında senin bilginde eksiklik olduğunu fark ettin, o zaman ne olacak? İnanacak mısın? Hayır, o halde yine amaçsızlığa düşüyorsun.
Gözünüze gözünüze hesap hatasını soktuk.Kafanıza vura vura anlatıyoruz.Ama siz illede odunumun parası diyorsunuz.Tezimizi çüretemediğiniz gibi gerçeği kabul etmemek için matematik hatalıdır demeye getiriyorsunuz.El insaf.Böyle bir önyargıyla mücadele etmek gerçekten zor.Ama ne yapalım yabancı değilsiniz.Sizi atsak atamayız,satsak satamayız.Anlatacağız meseleleri.Belki anlayan biri çıkar.

Aksini ispat edene kadar benim söylediklerim doğrudur.Hesap ortada.Bilimsel yöntemde yeni teori eskisinden iyiyse,eskisi atılır.Yeni teori geçerlidir.Sizin kitabınız gibi statik,durağan,değişmeyen bir yapısı yoktur bilimin.Sizde benim örneğim üzerinden teorinizi ortaya koyup ispatlarsanız sizin söylediğiniz kabul edilir.Ama hesabı harbi delikanlı gibi yapacaksın.Ona göre.

Son dönemde bigbang evrenin oluşumuna ilişkin en gözde açıklama.Arkasından hemen kuranda teoriyi desdekleyici açıklamalar arzı endam etti.Peki bu teorinin yanlışlığı ispatlanırsa ne yapacaksınız?Kuranı bırakacakmısınız.Yoksa Hiçbir şey olmamış gibi devam edecekmisiniz?
Bilim bu yarın ne bulunacağı bilinemez.
Ama size güveniyorum.Yeni teoriye göre siz Kuran’da mutlaka yeni bir mucize bulursunuz.Az biraz eziyetle ayetler istenilen kıvama getirilir.Ama matematiğin gözünü seveyim.Kıvırmak mümkün değil.

Orcaga da "ıspatlayın inanacağım" demişti, olmayan bir tanrıya mı inanacaksın Orcagada abim? Bulduğun diğer "kanıt"ları, bu kadar çabuk mu reddedeceksin?

Teşpihde hata olmaz.Orda konuyu çözemeyeceğinize vurgu yapılıyor.Nitekim de öyle.Çözemezsiniz.
Ama kendi aranızda yıkama yağlama o biçim.Çaresizlikten,biliyorum…

BİYOLOJİ KİTABINI OKUYARAK BEYİN AMELİYATI YAPABİLİYORSANIZ HODRİ MEYDAN, ben size gerekli kitapları göndereceğim! O kitabı öğreten olmadıktan sonra okuduğun biyoplojiden ancak ilk yardımı anlarsın, düşünme kabiliyeti olmayan kişinin onu bile anlaması zordur.

Ameliyatla ilgili bir iddiam yok.Hayali Sözler uydurup,bunu bize atfedip,arkasından da çürütmeye çalışmayın.Ama koltuğunun altına ilkokul 4 sınıf matematik kitabı al,bu konuyu çözecek kadar matematik bilgisi var orada.O bilgilerle kuran ayetlerinin hatalı olduğunu görebilirsin.

O halde biliyormuş gibi yapıp da aslında başkasından kopya yapmaktan öteye gidemeyen sevgili hacıcavcav, sen bu dersi ortaya koyan öğretmenden dinledin mi?

Sıkışınca hep bunu yazdın.Aferin yazmaya devam et.

Sen Kuranı peygamberden mi öğrendin elmacik…Öğretmenin peygamberin mi?Yoksa başka öğretmenlerinde var mı?Neyi kimden öğrendiğin önemli değil,ne söylediğin önemlidir.Dağda üç koyun güden çoban sana öyle bi laf ederki altından kalkamazsın.O yüzden sana diyorum ki,Birazda kendi aklınla düşün,

Başkalarının bilgisiyle bilgin olabilirsin,ancak sadece kendi aklınla akılı olursun.

Not:Cems’in durumu pek hayra alamet değil.Amacı konuyu kilitletmek.Dikkat etmek lazım!!!

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
hacicavcav dedi ki:
Selamlar.
Not:Cems’in durumu pek hayra alamet değil.Amacı konuyu kilitletmek.Dikkat etmek lazım!!!

işine gelen cevabı leb demeden nasıl da anlıyorsun ama? iş inanmaya gelince fındık mı, fıstık mı, ayçiçek yağı mı diye kıvranırsınız...

üzerinizden greyder geçti, trigonmetri çözüldü, beyin ameliyatı yapıldı, çıkan ancak "konuyu kilitleyebilirler aman dikkat" he... yazık ya, klavyemin karakterlirini bunun için mi terlettim ben.

ortitorti

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hacı cavcav senin ki matematikteki akıl oyun ları gibi bi oyun hazırlamak ve kafaları karıştırmakk..

Mirasta kadın neden farklıdır?

--------------------------------------------------------------------------------

Dinimizin ıslah edip düzelttiği müesseselerden birisi de "miras" hukukudur. Başta cahiliye dönemindeki Araplarda olmak üzere Çin, Roma, Japon hukukunda kadın mirastan tamamen mahrum bırakılmıştı.

Kızın, babasının malında hiçbir hakkı yoktu. Miras doğrudan doğruya erkek evlada geçer, kız çocuklarına hiçbir şey verilmezdi. İşin acı tarafı şu ki, bu batıl adet hala ülkemizin bazı bölgelerinde yaşamaktadır.

Erkek çocuklar mirasla servet ve varlık içinde yüzerken, aynı babanın çocuğu olan kızlar fakr-u zaruret içinde çırpınmaktadır.

Birçok hayati meselelerde olduğu gibi, bunda da köklü değişiklikler yapan ve yenilikler getiren dinimiz asırlar boyu devam eden bu zulme son verdi. Mirası hakça taksim etti.

Nisa Sûresinin 11. ayeti tamamen miras taksimini anlatır. Baş kısmında ise, "Allah çocuklarınız hakkında erkeğe iki kadının hissesi kadar tavsiye eder" buyurulur.

Böylece açık bir şekilde bu yanlış tashih edilmiş oldu. Ancak bu meseledeki İslamın inkılabını tam anlayamayan bazı kişiler, kadına erkeğin yarısı kadar pay verilmesini dillerine dolayıp bununla İslamın kadının hakkını korumadığı yorumuna saplanırlar.

Halbuki mesele hiç de öyle değildir. Mevzuya erkeğin ve kadının sosyal yapısı, ailedeki mes'uliyeti, mükellefiyeti ve psikolojik faktörleri açısından bakılsa Kur'an'ın bu hükmünün tam bir adalet ve hakkaniyet üzere olduğu görülecektir.

İslamın çizdiği hayat prensibine göre, kızın çalışıp kazanma mecburiyeti yoktur. O tüketici durumundadır. Bu, ona layık görülen bir şefkat ve merhametin neticesidir. Kız, baba evinde bulunduğu müddetçe ihtiyaçları babası ve onun yerindeki yakın erkek akrabaları tarafından karşılanır, gözetilir, himaye edilir. Evlendikten sonra da geçimi, nafakası ve ihtiyaçları kocasının üzerine geçer. Kadın, kendi malını, evin ihtiyaçları için harcamaya zorlanamaz.

Çünkü bir erkeğin özel mülkü olacağı gibi, kadının da pekala özel mülk edinme hakkı vardır. Ancak kadın gönül rızası ile, bir zorlama olmadan, isterse, ortaklaşa harcamada bulunabilir. Buna göre, kadının hiçbir şeyi yokmuş gibi bakılır; yeme, içme, giyim kuşam ve benzeri bütün ihtiyaçlarını görmek kocasının sorumluluğu altındadır. Hatta erkek evine bakmaktan vazgeçer, yahut cimri davranarak servetine göre bir harcamada bulunmazsa, kadının kocasını şikayet etme hakkı vardır. Gider, İslam hukuku çerçevesinde hakkını arar.

Diğer taraftan kadın evlenirken erkekten mehir alır, bölgenin adetine göre pek çok hediyeye sahip olur. Erkek devamlı surette harcarken, kadının malı artarak devam eder, çoğalır..

Erkek evlendikten sonra üzerine aile yükü binecek, kendisinin, çoluk çocuğunun, hatta anne-babası ve muhtaç oldukları takdirde dinen bakmakla mükellef olduğu akrabalarının nafakalarını karşılamak durumunda kalacaktır.

Buna göre biri erkek, diğeri kız iki kardeşten erkeğin aldığı üçte iki miras bu şekilde devamlı surette harcanıp azalırken, kız kardeşinin aldığı üçte bir miras hakkı artarak korunabilmektedir. Şimdi gerçek manada erkek kardeşin mi serveti çoktur, yoksa kız kardeşin mi? Erkeğe mi imtiyaz tanınmış, yoksa kadına mı?

Öyle ki, babasından kalan mirasla geçinemeyecek halde bulunan bekar veya dul kız kardeşe, erkek kardeşin yardım etme, zaruri ihtiyaçlarını karşılama mecburiyeti vardır.

Demek ki, İslam her iki cinsin mükellefiyetine ve ihtiyacına göre hakça bir taksimi uygun görmüş, hakkaniyet prensibini muhafaza etmiştir. Erkeğe iki, kadına bir ölçüsü, sadece bir emek sarf etmeden ele geçen miras hukukundadır. Emek sarf edilip kazanılan mala gelince; kadın ve erkek ticaret, tarım, sanayi ve benzeri hangi iş kolunda çalışırsa çalışsın, ücretlerde eşit miktarda alırlar. Aynı şirkete ortak olan kadın-erkek hisselerine göre eşit miktarda kar nispetini hak ederler. Yani ne erkek fazla alır, ne de kadın eksik...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Hacıcavcav, gözlerime inanımıyorum, biz sana milyon tane soru sorduk, sen birine bile cevap veremedin, "siz konuşun arada ben katılırım" gibi kıvraklık yaptın, şimdi o kadar yazıya karşın "hani cevap" diyorsun. Yüzsüzlük bu olsa gerek.. Ben samimiyetine inandığım Orcagada'ya Nisa 11-14 arası ayetlerini açıklayan ve bu tür iddialara cevap veren "bir bilenin yazısı"nı özel mesaj yoluyla tavsiye ettim.

Senin kötü niyetin benim için önem arz etmediğinden, dilediğin gibi "bilemedi sustu" diyebilirsin, nitekim bundan sonra ikimiz arasında bir diyalog olmayacak. O kadar çarpık konuşmana ve olaylara çığırından ve çizgisinden çıkarıp saçma sapan yollara sokmana rağmen, yani kendin her konuyu çarpıtıyor olmana rağmen, sana sorulmuş olan tek bir soruya bile cevap vermemiş olmana ve hep kıvırmış olmana rağmen, kendinle defalarca çelişkiye düşen söylemlerde bulunmuş olmana ve konularda daldan dala atlamana rağmen, şimdi kalkmış her söylediğine cevap veren kişiye "konu değiştirme" diyorsun, söylediklerim konu hakkında olduğu halde. Ayrıca ilginçtir, her sıkıştığında "sıkışıyorsunuz" diyerek hedef de çarpıtıyorsun. Olay insan psikolojisini kullanarak yavuz hırsızlığa dönüştü..

Ben zaten bu hesabı bilmediğimi söylemişken "bilmiyorum de kurtul" demen senin konuyla ilgili olmadığını, amacının başka işler çevirmek olduğunu bir kez daha ıspatlıyor. İkinci olarak, halifenin yöntemini de kabul etmiyorum, benim fikirlerimi benden iyi biliyor gibi konuşuyorsun. :) Sen değil miydin "Kur'an ve hadislerden konuşalım" diyen. Şimdi sıkıştığın için mi "sadece Kurandan konuşalım" diyorsun?

Kusura bakma sayın hacıcavcav, senin düşünebildiğini insanların yazdığını iddia ettiğin kitabın yazarı da düşünebilir. ;) Nitekim senin "açık buldum" edalarıyla yazdığın bu şeyler yüzyıllardır soruluyor, elbette İslam peygamberinin kendisine de soruldu. O da nasıl olduğunu "işte budur, kendi kafanızdan uydurmayın" diyerek açıkladı. Ama dediğim gibi, bu işi bilen birine sormak yemiyor senin açından. Çünkü diyorum, ben bilmiyorum, bilene sor, hala ısrarla bana soruyorsun. Demek ki niyetin kötü. (Bu kaçıncı niyet ıspatı oldu bilmiyorum, ama sonuncu olacağını ümit ediyorum, çünkü senin yazdıklarına cevap vermeyeceğim, ne düşüneceğini de önemsemiyorum. Hatta bilakis, "tanrı"nın ne kadar da doğru söylemiş olduğunu bir kez daha görüyorum. Çünkü o tanrı ateistlerin kendilerinden büyük bir gücün varlığını bildiklerini ve gururlarına yediremediklerinden kabul edemediklerini söylüyor. Sen de "yanlış" olduğunu düşündüğün kitabı bir türlü bırakamadığına göre bu söylemi güzelce ıspatlıyorsun. Çünkü belli ki elinden bırakamıyorsun ve sürekli zamanını buna ayırıyorsun. Eğer kitap yanlışsa, sen boş işlerle uğraşıyorsun demektir. Eğer kitap doğruysa, o zaman doğruya inatla karşı çıkma akılsızlığını gösteriyorsun demektir. Kitapsa ya doğrudur, ya da yanlış. O halde bu iki durumdan hangisine giriyorsan gir, ikisi de birbirinden kötü..

Saygılar.

Düzenleme: Yazımı tekrar okuyunca sert buldum biraz. Kusura bakmayın, yüzyüze bir görüşme olmadığı için ve tüm fikirlerin salt yazıyla ifadesi mümkün olmadığı için öyle görünüyor. Yoksa hakaret veya aşağılama gibi niyetlerim asla yoktur. Din dışı herhangi bir konuda hacıcavcav'la sohbet de edebiliriz, ama din konuları, geneli ilgilendirmedikçe bir daha asla. :)

zatialim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar matematik olmuoo niye olmuoo die zıplarlarken olasılık denilen konuları gözden kaçırmalarından sebeb geliyor.Nisa Suresinde yazan yalnızca bu işin nasıl olması gerektiği konusunda olan bir ayettir.
Eger bu kadar matematige inanıyorsanız olasılığıda inanmanız gerekir.yane lise bilgilerimizi! hatırlarsak "Olasılık bir olayın gerçekleşme oranıdır. Olayın ilgili olduğu bazda, uygun durumların sayısının mümkün durumların sayısına oranı olarak da ifade edebiliriz.

Olasılığını aradığımız olay "A" olsun, P(A) da A olayının olasılığını, "U" uygun durumları, "M" de mümkün durumları göstersin;
P:M/A
olacaktır. Yani uygun durumların sayısının mümkün durumların sayısına oranı olacaktır. Uygun durumlar ile mümkün durumlar birbirine eşit ise sonuç "1" olacaktır, olasılığın 1 olmasının anlamı kesinlik belirtir yani olasılığı 1 olan olay kesin gerçekleşecek demektir, benzer şekilde olasılığı "0" olan olay ise kesinlikle gerçekleşemez, gerçekleşme ihtimali yoktur çünkü, dolayısı ile olasılık aralığında değişen değerler alabilir"(kaynak:viki)
Sanırm bu konu sizi aydınlığa kavuşturacaktır.

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sayın Zatıalim,

Siz gerçekten mühendis misiniz?

Miras hukukunda 120 bin lirayı ayetlerdeki gibi paylaştırmanın olasılıkla ne alakası var?

Aya roket yollamıycaksınız arkadaşım.120 bin lirayı denildiği gibi bölün yeter.

zatialim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım sende zeka geriliği mi var?anlatıyoruz niye anlamıyosun?orada paylaşımın nasıl olması gerektiği anlatılıyor.bu demek değildir ki 120 yi bilmem kaça bölünce sonuç çıkacak.bunun bir çok olasılığı var.madem olasılıktan bihabersin sapmalardan bi habersin herşeyi baştan başla.bu 3 kızda olur 50 kızda olur.sence her seferinde sonuç aynı çıkar mı????

heyula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi şöyle:
Erkek çocuğun payı 2 olduğundan bunu 2/1 şeklinde kız çocuğun payı 1 olduğundan bunu da 1/1 şeklinde ifade edebiliriz, bu iki kesri topladığımızda 2/1 + 1/1 = 3/1 = 3 olmuş olur, dikkat edilirse pay paydanın üç mislidir, böyle olması da gerekir, pay adı üstünde payları temsil eder payda ise paylar belirleme sabitidir, herhangi bir bütünün paylara bölüşümü değildir, yapılan itirazlarda ( (2/3)+(1/6)+(1/6)+(1/8 )= 27/24 = 1,125 bulunur! (Halbuki 1,0 olması gerekirdi!..) denmektedir, bu ifade ise kökten hatalıdır, başta verdiğim örnekte 1,125 bir taraf, pay paydanın 3 mislidir ve hiçbir olumsuzlukta yoktur, böyle bir hata yapmaları paydayı miras sabiti değil de mirasın bölüşümü zannetmeleridir, Paydayı onların ele aldığı 24 rakamına göre ele alalım, bu durumda Erkek Çocuğun Hissesi 2/1 den 48/24, Kız çocuğun ki 24/24 bunları da toplarsak 48/24 + 24/24 = 72/24 bulunmuş olur, kalan miras 27.000.- YTL idi, 27.000.- : 72 = 375.- YTL 24 taban sabitine göre 1 Paya düşen miras olur, bundan da Erkek Çocuk için 375.- x 48 = 18.000.- YTL, Kız Çocuğu için 375.- X 24 = 9.000.- YTL miras hakkı elde edilir, bunları da toplarsak 18.000.- + 9.000.- = 27.000.- YTL görüldüğü gibi pay paydanın tam 3 misli olmasına rağmen, baştaki parmak hesabıyla, kesirsel hesap aynı noktada birleşti, zaten bundan farklı olması da mümkün değil, şimdi karşıt iddiayı yapanlara sormak lazım pay ile payda arasında pay lehine 3misli bulunması payların adaletli dağıtılmasında bir aykırılık oluşturmuyorsa, pay lehine bundan da küçük olarak bulduğunuz 1,125 lik misli nasıl bir bozukluğa yol açmaktadır, neticenin 1,0 olması gerektiği iddianız hatalıdır, bunda yanılmanızın nedeni paydayı mirası bölen bir faktör olarak görmenizdir, halbuki bu işlemlerde payda değişik payların bir birine göre oranını belirleme aracıdır, şöyle bir misal versem umarım ne dediğim kolayca anlaşılır, Erkek Çocuğun payı 2 veya 2/1 dir, Kız Çocuğun payı 1 veya 1/1 dir, bu duruma göre iddia ettiğiniz gibi, payda mirasın bölünmesini temsil ediyorsa, kız çocuğu bütün mirası almış olacağından, ondan 2 misli fazla alması gereken Erkek çocuğa hiçbir şey kalmış olmaz. Hal bu ki, Muhasebe açısından durum hiçte öyle değildir.
Şimdi yapılan iddiayı bir bütün olarak ele alalım, Şöyle ki:

“Bu ayetlere göre varsayalım ki, bir adam öldü ve geride üç kız evlat, bir ana, bir baba ve eşini bıraktı.. Yukarıdaki ayetlere göre miras paylaşımı şöyle olacaktır:

Üç kız evlada mirasın 2/3'ü, ana ve babanın her birine 1/6, karısına 1/8 kalacaktır.

Bu durumu, matematiksel olarak hesaplarsak:

(2/3)+(1/6)+(1/6)+(1/8 )= 27/24 = 1,125 bulunur! (Halbuki 1,0 olması gerekirdi!..)

Bu sonuç Kur'an'da verilen oranların hatalı olduğunu göstermektedir. Çünkü mirasın %112,5 u mirasçılara dağıtılamaz. Böyle %100'ün üstünde bir dağıtım yapmak imkansızdır.” demektedirler.

Daha önce Göstermeye çalıştığım çözüm şekline göre, yukarıdaki örneğin çözümü: Borçların ödenmesinden ve yapılan vasiyetin yerine getirilmesinden sonra yine 27.000.- YTL’lik bir miras kaldığını farz edelim, zira bir miras kalmalı ki bölüştürmek mümkün olsun, aksi taktirde olmayan şeyin bölüşümü bir mana ifade etmez, şöyle ki:
2/3)+(1/6)+(1/6)+(1/8 )= 27/24 = 1,125 veya
(16/24) + (4/24) + (4/24) + (3/24) = 27/24 = 1,125 bu duruma göre miras taksimi,
27.000.- : 27 = 1.000.- YTL , bundan da,

Kız Evlatlara 16 x 1.000.- = 16.000.- YTL
Babaya 4 x 1.000.- = 4.000.- YTL
Anaya 4 x 1.000.- = 4.000.- YTL
Karısına 3 x 1.000.- = 3.000.- YTL
T O P L A M = 27.000.- YTL bulunur böylece herkeste hakkını almış olur.
(alıntı)

Arkadaşlar gönderilen mesajların hepsini okumadım ama konuyu az çok anladım. Umarım yukarıdaki cevap sorularınıza yeterli gelir. Ayrıca biraz önyargıyı kırabilirsek Allahın yüceliğini daha iyi görebiliriz. Sonuçta 1400 yıl önceden dünyanın yuvarlaklığına işaret eden, insanın embriyo halinden nasıl oluştuğu aşama aşama anlatan, içinde edebi olarak en ufak bir hata bulunmayan bir kitaptan herhalde bu kadar basit bir hata bekleyemeyiz. Bilim hiç bir zaman kesin değildir. İnsan oğlunun anlayamadığı bir çok olaylar vardır. İnsanın nasıl yeryüzüne geldiğine dair bilim hala cevap bulamamıştır. Yada evrenin sonu varmı sorusuna. Sonu varsa devamında ne var. Madde nasıl oluştu? Bu tip sorular her daim devam edecektir. O nedenle basit zekamız ve yetersiz bilgimizle bence Kuranı eleştirmeyelim. Yani sonuçta 500 yıl önce yaşasaydın belkide diyecektin ki " Kuran dünya yuvarlak diyor kardeşim! Olur mu hiç dünya düz" diyebilirden...

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
zatialim bey

lütfen işi hakaret boyutuna getirmeyelim.

Konu ''mirasın murisler arasında adil bir paylaşımı nasıl yapılır''konusu değildir.

Konu ayette verilen oranlara bağlı kalmak koşulu ile örnekte verdiğimiz şekilde dağıtılmasıdır.

Oranlara bağlı kalırsanız.Başka bir deyişle Allahın hükmünü ayette istendiği şekilde yerine getirirseniz,Ölen adamın eşi mirastan pay alamıyor.Bu da ayetin bir hesap hatası yaptığını açık biçimde sergiliyor.

E ama ortada birde hayatın gerçekleri var.Mirasında bir şekilde bölüştürülmesi lazım.İşte Ömerin yaptığıda budur.Bi şekilde mirası paylaştırıyor.
Ama bu paylaştırma Kuran ayetine aykırıdır.Çünkü Ömerin avl yönteminde paydalar değiştirilerek Kuran hükmünün aksine murisler için yeni oranlar tespit edilmektedir.

Sonuç:
Kurana uygun olarak bu miras dağıtılamaz.
Mirası avl yoluyla dağıtırsan,Kuranda Allahın koymuş olduğu oranların dışında ,yeni oranlar üzerinden, bir paylaştırma yapmış olursun.Bu da Kurana ve Allaha şirktir.

Bilmem anlatamadım mı? :D

selametle kardeşim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...