- Reaksiyon puanı
- 23,433
O zaman öbür dünyada kötü insanların azap ızdırap çektiğini nerden bilecez?O zaman yeryüzünde çok çok az insan kalırdı, yani yeryüzünde yaşamanın mantığı kalmaz. Kısacası; herkesin aynı şartlarda, aynı yerde hesap verilmesi gerektiğinden bahsediliyor:
“Şayet Allah zulümleri yüzünden insanları cezalandıracak olsaydı, dünyada tek canlı bile bırakmazdı. Fakat onları takdir ettiği bir vâdeye kadar bekletir. Vâdeleri gelince ne bir an öne alabilir ne bir an geriye bırakabilirler.” (Nahl, 16/61)
“Şayet Allah insanları yapıp ettikleri yüzünden hemen cezalandıracak olsaydı, yerin üstünde tek bir canlı bırakmazdı; fakat onlara belirlenmiş bir vadeye kadar mühlet veriyor. Vâdeleri dolduğunda ise, Allah kullarını hakkıyla görmektedir." (Fatır, 35/45)
Kaynak: "Eğer Allah, yaptıkları zulümler yüzünden insanları cezalandırsaydı, yeryüzünde hiçbir canlı bırakmazdı..." anlamındaki ayette geçen "insanlar" kimlerdir? | Sorularla İslamiyet
Öbür dünyadan dönüpte beni yaktılar yada ben cennette hurileri şey yapıp döndüm diyen oldu mu hiç?
İnanan varsa da onun işine karışamam.
Sabah akşam gözümün önünde ibadet etsin bende Duaların kabul olsun derim.