Yardım Kullanılmış telefon iadesi olur mu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ekrkss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ekrkss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
4 gün önce Teknosa adı altında bir satıcıdan Samsung S23 aldım ve 4 gündür kullanıyorum. Almadan önce de inceleme videolarını çok izledim ve hepsinde de şarjı çok iyi diye yorumlanmış. Benim için pek tatmin edici değil. 14 gün içerisinde ki iade hakkından faydalanıp iade edebilir miyim? Ayrıca S23 kullanıcısı arkadaşlar okursa sizde durumlar nasıl yorumlayabilir misiniz?

Son düzenleyen moderatör:

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,645
14 gün iade internetten alışveriş için geçerlidir. Yalnız cep telefonu internetten alınmış bile olsa ambalajı açıldığında tekrardan satılmasına engel teşkil edeceğinden iadesi kabul edilmemektedir.

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
769
14 gün içinde.

AMC

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
845
Şarj süresinin oturma diye bir olayı var ayrıca mucize beklemeyin.

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,448
4 gün önce teknosa adı altında bir satıcıdan samsung S23 aldım ve 4 gündür kullanıyorum. Almadan önce de inceleme videolarını çok izledim ve hepsinde de şarjı çok iyi diye yorumlanmış. Benim için pek tatmin edici değil. 14 gün içerisinde ki iade hakkından faydalanıp iade edebilir miyim ? Ayrıca S23 kullanıcısı arkadaşlar okursa sizde durumlar nasıl yorumlayabilir misiniz ?
Cihazı aldıktan sonra 7 gün içerisinde mazeret bildirmeden cihazı iade edebiliyorsunuz.
Teknosa da size verdikleri faturanın altında da yazıyor. Bakıp kontrol edebilirsiniz.
Bende tablet aldım, açtım 3 gün sonra iade etmeye gittim, teslim aldılar.
İade formu dolduruyorsunuz, bir nüsha sizde bir nüsha da Teknosa da kalıyor.
Ayrıca ödemeyi yaptığınız karta da bir kaç gün içerisinde paranız iade ediliyor.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
4 gün önce teknosa adı altında bir satıcıdan samsung S23 aldım ve 4 gündür kullanıyorum. Almadan önce de inceleme videolarını çok izledim ve hepsinde de şarjı çok iyi diye yorumlanmış. Benim için pek tatmin edici değil. 14 gün içerisinde ki iade hakkından faydalanıp iade edebilir miyim ? Ayrıca S23 kullanıcısı arkadaşlar okursa sizde durumlar nasıl yorumlayabilir misiniz ?
Şikayetçi olduğunuz konu nedir?

ekrkss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Şarj süresinin oturma diye bir olayı var ayrıca mucize beklemeyin.
Hocam zaten bende 1 gün ekran süresi versin demiyorum mucize beklemiyorum. O kadar övülen bir cihaz sonuçta. 4-5 saat ekran süresi kötü yani. Bundan önce Xiaomi 11T Pro kullanıyordum 1 sene olmuştu ve pil durumu kötüydü. O da aynı süreyi veriyordu neredeyse. Böyle olursa ne anlamı kalır?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cihazı aldıktan sonra 7 gün içerisinde mazeret bildirmeden cihazı iade edebiliyorsunuz.
Teknosa da size verdikleri faturanın altında da yazıyor. Bakıp kontrol edebilirsiniz.
Bende tablet aldım, açtım 3 gün sonra iade etmeye gittim, teslim aldılar.
İade formu dolduruyorsunuz, bir nüsha sizde bir nüsha da Teknosa da kalıyor.
Ayrıca ödemeyi yaptığınız karta da bir kaç gün içerisinde paranız iade ediliyor.
Ben satıcıdan aldım bayide biraz daha pahalıydı. Şimdi faturaya baktım iade almıyorlarmış.

Şikayetçi olduğunuz konu nedir?
Şarj süresi. Övüldüğü kadar iyi değilmiş. Maç 4-5 saat ekran süresi veriyor.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Hocam zaten bende 1 gün ekran süresi versin demiyorum mucize beklemiyorum. O kadar övülen bir cihaz sonuçta. 4-5 saat ekran süresi kötü yani. Bundan önce Xiaomi 11T pro kullanıyordum 1 sene olmuştu ve pil durumu kötüydü. O da aynı süreyi veriyordu neredeyse. Böyle olursa ne anlamı kalır?

Ben satıcıdan aldım bayide biraz daha pahalıydı. Şimdi faturaya baktım iade almıyorlarmış
Kullanım özellikleri dediğimiz süreç yaklaşık 3-4 hafta sürer ve sona erdiğinde maksimum 9 saat ekran süresi alabilirsiniz. Ben S23'ü 6 aydır kullanıyorum ve ekran sürem 8 buçuk saate düştü. Telefonda hiçbir ısınma problemi de yok. İlk hafta cihazı zorlamamaya dikkat edin. Daha sonrasında adaptif pil modunu açıkta tutun.

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,448
Hocam zaten bende 1 gün ekran süresi versin demiyorum mucize beklemiyorum. O kadar övülen bir cihaz sonuçta. 4-5 saat ekran süresi kötü yani. Bundan önce Xiaomi 11T pro kullanıyordum 1 sene olmuştu ve pil durumu kötüydü. O da aynı süreyi veriyordu neredeyse. Böyle olursa ne anlamı kalır?

Ben satıcıdan aldım bayide biraz daha pahalıydı. Şimdi faturaya baktım iade almıyorlarmış

Şarj süresi. Övüldüğü kadar iyi değilmiş. Maç 4-5 saat ekran süresi veriyor
Anladım hocam ben o kısma dikkatli bakmadım.

Kullanım özellikleri dediğimiz süreç yaklaşık 3-4 hafta sürer ve sona erdiğinde maksimum 9 saat ekran süresi alabilirsiniz. Ben s23'ü 6 aydır kullanıyorum ve ekran sürem 8 buçuk saate düştü. Telefonda hiçbir ısınma problemi de yok. İlk hafta cihazı zorlamamaya dikkat edin. Daha sonrasında adaptif pil modunu açıkta tutun.
Cihaz kullanım şeklini öğrenmeye çalışıyor o sürede. Ben cihazı zorlayıp nasıl performans gösterdiğini görmek isterim şahsen. Neler yapabildiğini görmek lazım.

Son düzenleme:

aşkınyolcusu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,616
Honor X9A'yı 12'de şarjdan çektim Ekran süresi 12 saat 21 dakika gösteriyor.
Bence bahsettiğiniz modelin şarjı az gidiyor hocam haklısınız.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,659
Honor X9A yı 12'de şarjdan çektim Ekran süresi 12 saat 21 dakika gösteriyor.
Bence bahsettiğiniz modelin şarjı az gidiyor hocam haklısınız
Hocam kullandıkça arkadaşın telefonundaki ekran süresi artacaktır, Samsung'larda ilk yarım ay böyledir. Buna rağmen 4-5 saat ekran süresi de fena değil.

53'lük Genç

Profesör
Reaksiyon puanı
614
Hattını takıp kullandıysan uygulama yüklediysen 2. el durumuna düşer. Hat takmadıysan iade yapılabilir.

Son düzenleme:

ekrkss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Kullanım özellikleri dediğimiz süreç yaklaşık 3-4 hafta sürer ve sona erdiğinde maksimum 9 saat ekran süresi alabilirsiniz. Ben s23'ü 6 aydır kullanıyorum ve ekran sürem 8 buçuk saate düştü. Telefonda hiçbir ısınma problemi de yok. İlk hafta cihazı zorlamamaya dikkat edin. Daha sonrasında adaptif pil modunu açıkta tutun.
Aldığım günden beri zorlamadım daha oyun falan oynamadım henüz. Adaptif pil modu ne oluyor hocam ?

Anladım hocam ben o kısma dikkatli bakmadım.

Cihaz kullanım şeklini öğrenmeye çalışıyor o sürede. Ben cihazı zorlayıp nasıl performans gösterdiğini görmek isterim şahsen. Neler yapabildiğini görmek lazım.
Henüz pek bir kullanım yapmıyorum. Programlarımız vs eski cihazda olduğu için çoğunlukla eski cihazımı kullanıyorum. Oyun bile oynamadım daha ama şarjı çabuk bitiyor.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Aldığım günden beri zorlamadım daha oyun falan oynamadım henüz. Adaptif pil modu ne oluyor hocam ?

Henüz pek bir kullanım yapmıyorum. Programlarımız vs eski cihazda olduğu için çoğunlukla eski cihazımı kullanıyorum. Oyun bile oynamadım daha ama şarjı çabuk bitiyor.
Screenshot_20240422_233455_Settings Suggestions.jpg
Adaptif pil, kullanım özelliklerine ek olarak telefonun ne kadar güç tüketeceğini belirliyor. Bu seçenek normalde açık olarak gelmesi lazım ama eğer sizde kapalıysa açık tutunuz. Yinede telefonunuzda donanımsal bir sorun olup olmadığını samsung destek ekibine bildiriniz. Onlar telefonunuza uzaktan erişim isteyecekler. Cihazınızın pil sağlığını böylelikle öğrenmiş olursunuz. Eğer bu aşamadan sonra sorun çıkmazsa kullanım özellikleri öğrenildiğinde telefonunuz tam verimlilikte çalışacaktır.

ekrkss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Ekli dosyayı görüntüle 189288Adaptif pil, kullanım özelliklerine ek olarak telefonun ne kadar güç tüketeceğini belirliyor. Bu seçenek normalde açık olarak gelmesi lazım ama eğer sizde kapalıysa açık tutunuz. Yinede telefonunuzda donanımsal bir sorun olup olmadığını samsung destek ekibine bildiriniz. Onlar telefonunuza uzaktan erişim isteyecekler. Cihazınızın pil sağlığını böylelikle öğrenmiş olursunuz. Eğer bu aşamadan sonra sorun çıkmazsa kullanım özellikleri öğrenildiğinde telefonunuz tam verimlilikte çalışacaktır.
Açık olarak gelmiş. Bir süre kullanayım arkadaşların dediği gibi belki bir süre sonra pil sorunu düzelir. Bilgi için çok teşekkür ederim.