Kullanılabilir Ram Sorunu

Akıntaşcı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba benim problemim başlıkta belirttiğin gibi kullanılabilir ram miktarı şuan 8gb ram olan bilgisayarımda kullanılabilir miktar sadece 3.46 gb işletim sistemim windows 7 professional 64 bit. Format lazım dediler denedim biosun güncellenmesi lazım dediler denedim bilgisayarcıya verdim o da yapamadı anakarttan bir problem olabilir dediler napıcağımı bilmiyorum yardımcı olurmusunuz.

İŞLEMCİ : AMD A10-4600M APU with radeon(tm) HD graphics 2.30 ghz

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Merhaba benim problemim başlıkta belirttiğin gibi kullanılabilir ram miktarı şuan 8gb ram olan bilgisayarımda kullanılabilir miktar sadece 3.46 gb işletim sistemim windows 7 professional 64 bit. Format lazım dediler denedim biosun güncellenmesi lazım dediler denedim bilgisayarcıya verdim o da yapamadı anakarttan bir problem olabilir dediler napıcağımı bilmiyorum yardımcı olurmusunuz.

İŞLEMCİ : AMD A10-4600M APU with radeon(tm) HD graphics 2.30 ghz
Marka ve modeli yazarsanız daha yardımcı olabiliriz.Ayrıca bilgisayarı aldığınızda içindeki işletim sistemi neydi?

Akıntaşcı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Marka ve modeli yazarsanız daha yardımcı olabiliriz.Ayrıca bilgisayarı aldığınızda içindeki işletim sistemi neydi?
marka samsung modeli bilmiyorum aldığımda işletim sistemi böyleydi ben bu bilgisayarı 2. el aldım

Akıntaşcı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
CPU-Z | Softwares | CPUID bu programı indirin memory kısmından kaç tane ram olduğuna bakın takılı olup olmadığını görebilirsiniz.Ama benim tahminimce ekran kartınız ram'in belli kısmını alıyor.
--- Gönderi Güncellendi ---
Bilgisayarın markası 355v 6gb ram ile geliyor bilgisayar yani ekran kartı bu kadarını alamaması söz konusu degil galiba

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
--- Gönderi Güncellendi ---
Bilgisayarın markası 355v 6gb ram ile geliyor bilgisayar yani ekran kartı bu kadarını alamaması söz konusu degil galiba
Hocam ram update mi yaptınız bilgisayara 6 dan 8 e mi çıkardınız ve ayrıca linkini verdiğim yazılımı kurup memory kısmında ram slotlarına baktınız mı toplamda kaç gb ram gözüküyor.Eğer orda bir eksiklik ram slotlarından birini boş gösteriyorsa anakartınız ram'i görmüyor demektir.Eğer ramleri gösterip toplam hafızasını 8 gb gösteriyor ise farklı bir sorun vardır.