Kullanılabilir Ram Miktarı 2 gb düştü

dermeister

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaklaşık 1 ay önce 4 gb ramim bozulmuştu 2 gb ramle idare ediyordum.

Bugün, internetten sipariş verdiğim 4 gb ram geldi ve 2. ram slotuna yerleştirdim. Fakat bilgisayarı açtığımda Toplam Bellek 6 Gb gösterirken Kullanılabilir bellek 4 Gb gösteriyor.

İşletim sistemim Win 7 Professional 64 bit

Ayrıca ramlerim amd işlemciyle uyumlu.

http://i.hizliresim.com/mzA0y8.jpg

Yardımcı olursanız sevinirim

sametomen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eger ekran kartın paylaşımlıysa ram üzerinden ekran bellegini alır yaani ekran kartı gibi kullanıyor bunun çözümünü bende bilmiyorum ama daha fazla düşmez heralde

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Yaklaşık 1 ay önce 4 gb ramim bozulmuştu 2 gb ramle idare ediyordum.

Bugün, internetten sipariş verdiğim 4 gb ram geldi ve 2. ram slotuna yerleştirdim. Fakat bilgisayarı açtığımda Toplam Bellek 6 Gb gösterirken Kullanılabilir bellek 4 Gb gösteriyor.

İşletim sistemim Win 7 Professional 64 bit

Ayrıca ramlerim amd işlemciyle uyumlu.

http://i.hizliresim.com/mzA0y8.jpg

Yardımcı olursanız sevinirim
anakart modelinizi yazarmısınız.Ayrıca 2 gb rami söküp denediniz mi?

dermeister

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakart modelim gigabyte m61pme-s2p
Evet denedim.2gb ram i sökünce ram paylaşımı olmuyor yani 4 gb ı direk kullanabiliyorum.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Gerçekten ilginç bir sorun mhzleri farklı olsada düşük olanın mhz sinde çalışması gerek ama bu yüzden çalışmamış olabilir.Anakartınız 8 gb ye kadar destekliyor anakartta bir sıkıntı yok.İşletim sisteminde bir sıkıntı yok.Aklıma başka çözüm gelmiyor başka forumlarda aynı şikayeti yaşayanlar ya ramlerin yerlerini değiştirerek sorunu çözmüş yada formatlayarak.Tabi başka çözümlerde olabilir.

dermeister

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Belirtmeyi başlıkta unuttum ama şöyle bir sıkıntı var 4 gb olan ram belleği sola takıp 2 gb ı sağa takınca pc 4 gb kullanılabilir toplamda 6 gb ı görerek açılıyor.Tam tersini yapıncaysa fanlar dönüyor ama ekran gelmiyor.Sağ sokette sıkıntı olabilir mi ??

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Belirtmeyi başlıkta unuttum ama şöyle bir sıkıntı var 4 gb olan ram belleği sola takıp 2 gb ı sağa takınca pc 4 gb kullanılabilir toplamda 6 gb ı görerek açılıyor.Tam tersini yapıncaysa fanlar dönüyor ama ekran gelmiyor.Sağ sokette sıkıntı olabilir mi ??
Ramlerden sadece tekini sağ sokete takıp çalıştırın 4 yada 2 olanı eğer çalışmaz ise anakartta bir sorun vardır eğer çalışırsa ramler uyuşmuyordur.

dermeister

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağolun hocam vakit ayırdınız. Deneyelim bakalım.
İyi geceler.