Kulak çınlaması (Tinnitus) nasıl geçer?

Bu konuyu okuyanlar

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,871
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,116
Puanları
113
çok kasıyorsun yatarken müzik çalsın telefonun zaten şarja takıyon ...
 

Osman Ünal

Öğrenci
Katılım
2 Nisan 2019
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
55
Merhaba arkadaşlar . Öncelikle bu yazı tamamen özgün yazı olup bana aittir.Çünkü bu hastalığı geçirdim ve Allah düşmanımın başına vermesin(Amin). Öncelikle özellikle bu hastalığa yakalananlar ve bil hassa yakalanmayanlar yazıyı sonuna kadar dikkatlice okusun.Öncelikle tinnitus hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler bu konuma göz atabilirler.Unutmayın ! Tinnitus çağımızın en yaygın hastalıklarındandır ancak yeterince bilgi sahibi değiliz.

http://ref5.net/saglik-forum184/tinnitus-senin-duymadigin-bir-ses-duyuyorum-konu92299/#post956725

Şunu da belirteyim bu dediklerimi yapınca ben size çınlamanızın geçeceğinin garantisini vermiyorum.Ama emin olun 7 den 70 e herkeste ufakta olsa pozitif etkisi olacaktır.En azından psikolojik olarak artı etkisi olacaktır.Uygulamaktan zarar gelmez tamamen size kalmış
:yes:

Öncelikle benim hastalığa yakalanma hikayemi kısaca anlatayım.

Ben 1 Temmuzda bir metal konserine gittim.4 saat sürdü konser.Ve konserden çıktığımda kapıdan çıkar çıkmaz fark ettim bu çınlamayı.İlk 1 saat önemsemedim.Konser etkisi dedim.Ancak eve geldiğimde halen aynı şiddette devam ediyordu.Hemen nete girdim araştırma yaptım.Sonra tinnitus denen şeyi öğrendim.Çoğu insanınki kalıcıymış ve hayatları çok etkileniyormuş.Bende hemen tedirgin oldum.Hemen yattım uyudum sabaha geçer dedim.Sabah geçmemişti .İyice psikolojim bozuldu.Araştırdım biraz ve arkadaşıma da sordum 2 güne geçer dediler.Ancak geçmedi.1 haftaya kadar sürebiliyor dediler.Bekledim geçmedi.Ve 1 haftada özel ve devlet hastanelerinde 8 tane doktor gezdim.Hepsi geçer evlat dedi.Ben inanmadım.Kafam dağılsın diye işe girdim.Ancak sonradan öğrendim ki fazla yorulmamak gerekiyormuş.Ne kadar doğru bilemem gittiğim son doktorda bunu yalanladı zaten.

Öncelikle benimki nasıl geçti ? Ben kendime çok iyi baktım . Tabi unutmak yerine sürekli hastalığı aklıma getirmek sayılmıyorsa.

+++KENDİNİZİ SAKIN BENİM YAPTIĞIM GİBİ " HASTALIK GEÇMEYECEK" DİYE ŞARTLANDIRMAYIN.YOKSA ASLA GEÇMEZ , GEÇSE BİLE PSİKOLOJİK OLARAK DEVAM EDER.ÇÜNKÜ SESSİZLİĞİN SESİ DİYE BİR ŞEY VARDIR VE ASLINDA HER İNSAN SESSİZ BİR ORTAMDA ÇINLAMAYI DUYAR.TİNNİTUS OLAN İNSAN BU SESİ DUYMAYA YATKIN OLUR.GEÇSE BİLE FARK EDEMEZ.

+++Doktor Betaserc 24 Mg isimli bir hap yazdı.Zaten sanırsam bu hap çınlama tedavisinde işe yarayan tek hapmış.Eczacı doktor bana hepsi bunu söyledi.Bu hap kanı sulandırarak kan basıncını ve akışını dengeliyor.Bunu tek başına 1 ay kullandım.Sonra başka bir doktor Vastarel MR 35 mg yazdı .İkisini beraber kullandım.ANCAK bir uyarı yapayım.Bu haplar antibiyotik değil ancak ben bunu tıpkı bir antibiyotik olarak kullandım.Yani zamanında aldım ve eksiksiz aldım.Telefonuma oraya buraya alarm kurdum ve her zaman zamanında aldım.Benim dedem madenci.Oda benden 3 ay önce bu hastalığa dinamit patlaması sonucu yakalandı.O da aynı ilacı kullandı ancak düzensiz kullandı ve benim çınlamam geçti ancak kendisi halen çınlama yüzünden uyku problemi çekiyor.Doktora gidin ve yazdırın eğer yazmaz ve bu ilaç işe yaramaz derse onu oracıkta vurun.Bu ilac prospektüsünde de yazdığı gibi tedavisi aylar sürer.Ben yıl sonuna kadar her ihtimale karşı kullanmaya devam edeceğim.

+++ Gürültüden kendimi uzak tuttum ki zaten bu her yerde yazar.

+++ Kulağıma su kaçırmamaya çok dikkat ettim.Buna çok dikkat ediniz.

+++Kulaklık ile müzik dinlemeyi hayatınızdan çıkarın.Kısık ses ile az miktarda dinlemekten zarar gelmez.

+++Kulağınızı saçma sapan cisimler ile kurcalamayın.Zira çınlamanın ilk bir kaç gününe tıkanma ve basınç hissi eşlik eder.Bu durumlarda kişi kulağını kaşıma isteği duyabilir.

+++KENDİNİZİ OYALAYIN. Çınlamayı unutacağınız bir uğraş bulun kendinize.Bunun en etkili yöntemlerinden birisi de Klasik müzik dinlemektir.Ben zaten normal zamanda da dilerdim.

+++ Tüplü tv lerden olabildiğince uzak durun.Çünkü bu tvlerin karıncalanma sesi ile çınlama aynıdır ve bu olay sizin duyumunuzu arttırır.Sıkıntı olur.

+++Tuz,kuruyemişten(özellikle fındık) kesinlikle uzak durun.Ben bunu bir yerde okudum bizzat test ettim.Bir akşam tam 3 büyük paket cips yedim.Ve o gece çok zor uyudum.Gerçekten bu doğru.O okuduğum yazıda kola ve kahve de vardı ancak bunlar olumsuz bir etki yapmadı.

+++Oğuz otu olarak bilinen Melisa Çayını kısa bir süre kullandım.Bu çay stresi önler.Stres neden önemli ? Çünkü stres tinnitus başlangıcı olabilir ve çınlamayı arttırır.

+++Olabildiğinde sıcaklardan uzak durun.Sıcak hava duyumu arttırdığı için çınlamayı daha çok duyarsınız.Buda kesinlikle test ettiğim ve doğruluğunu kendimce kanıtladığım bir gerçektir.

+++Çoğu sitede PC den uzak durun yazar.Bence o kolpadır ben günün 16 saatini pc de geçirdim ve hastalığı belkide bu pc sayesinde yendim.Bana bunu unuttaran tek şey oydu çünkü
?

+++Bu hastalığa yakalananlar ki bende bunlara dahilim.Psikolojileri bozulduğu için sinir ilacına da başlıyor.Bence başlamamaya özen gösterin.Çünkü bu ilaçlar damar ve kasları gevşetir doğal olarak yapısı üzerinde etkisi vardır.Zaten çınlamalar çoğu zaman bu ilaçlar yüzündende başlamaktadır.Ben bu sinir ilacını bıraktım ve çınlamam 2 hafta sonra geçti.Tesadüf müdür bilemem ama bence değil.

+++ Ve son olarak bende işe yaradığını düşündüğüm iğrenç bir karışım var.Cefası bol hediyesi büyük bir karışım oldu benim için.Ender Saraç abimizin bir karışımı.Bu karışımı kullandım ve belkide tesadüftür ki Allah bilir.Çınlamam durdu.Buyrun linkini atıyorum.Ancak belirteyim antibiyotik kuralımız burada da geçerli.Zamanında almayı unutmayın !

http://www.bayanbakim.com/ibrahim-s...s-kulak-cinlamasi-icin-beyaz-lahana-kuru.html

Benim çınlamam az da olsa var ancak tahminimce inşallah 1 aya kadar tamamen geçecek.Yani 3 ayda geçmiş olacak.Sizinkisi geçer mi yada ne kadar zamanda geçer Allah bilir.Ama bu dediklerimi uygulayın.Geçmezse bile azalır azalmazsa bile psikolojik olarak rahatlarsınız.Bir kez daha belirteyim.Bu tedavimi uygulayın.%100 geçer diye bir şey yok.Ama uygulamanında bir zararı yok.Denemekten zarar gelmez.Yani geçmezse bana küfür etmeyin :D

Sonuç olarak bütün bunları yapın.Özet geçecek olursak en çok şunlara dikkat edin.Gürültüden uzak durun , tuzu azaltın,yazdığım ilaçları zamanında ve unutmadan kullanın.Bir alarmınız sürekli olsun.Sinir ilacı kullanmayın.Sıcaktan uzak durun.

Allah hepinize acil şifa versin . Aklınıza takılanları sorun lütfen.




Doktora saldırmak suçu övme fiilidir. Ve cezası 3 yıl hapistir.
 

amedeoaligliani

Öğrenci
Katılım
18 Haziran 2019
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
2
Puanları
1
Yaş
30
Merhabalar arkadaşlar bende de 1 ay 10 gündür var bu illet 15 günden belli betaserc düzenli kullanıyorum ayrıca üzerine günde 3 defa vitamin ve içersinde gingko biloba özleri bulunduran vertoid plus ı kullanıyorum, düzenli besleniyorum hapları düzenli zamanda alıyorum ama birkaç doktora daha gitmeyi düşünüyorum ne dersiniz ?
 

cqsans

Öğrenci
Katılım
17 Aralık 2018
Mesajlar
16
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
24
Merhabalar arkadaşlar bende de 1 ay 10 gündür var bu illet 15 günden belli betaserc düzenli kullanıyorum ayrıca üzerine günde 3 defa vitamin ve içersinde gingko biloba özleri bulunduran vertoid plus ı kullanıyorum, düzenli besleniyorum hapları düzenli zamanda alıyorum ama birkaç doktora daha gitmeyi düşünüyorum ne dersiniz ?
Akustik tramva mı ? önce teşhis önemli. Bende tiz seslerde akustik tramvaya bağlı geçici ya da kalıcı bir işitme kaybı oluştu. Kulak çınlamasında doktorların yapabileceği herhangi bir şey yok bence.
 

amedeoaligliani

Öğrenci
Katılım
18 Haziran 2019
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
2
Puanları
1
Yaş
30
Akustik tramva mı ? önce teşhis önemli. Bende tiz seslerde akustik tramvaya bağlı geçici ya da kalıcı bir işitme kaybı oluştu. Kulak çınlamasında doktorların yapabileceği herhangi bir şey yok bence.
kulaklıkla o kadar sesli müzik dinlemem ama çınlama başlamadan 15 gün felan önce sinuzit yüzünden sanırsam ya da nedenini bilemedigim birşey yüzünden rüzgar esince kulaklarım fena agrırdı 10 gün sonrada cınlama başladı , işitme testinden tiz seslerde cok az işitme kaybım oldugunu söyledi betaserc ve vertoid plus yazdı 2 ay kullan dedi , birde klişe işte tuz azalt o, bu şu.. ama hepsini düzenli yapıyorum beslenmeye cok dikkat ediyorum ve gün içerisinde azalıyor
 

SİBEL KOÇAK

Öğrenci
Katılım
9 Ağustos 2019
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
2
Puanları
1
Yaş
44
15 senedir bu sıkıntıyla yaşayan biriyim. araba çarpması sonucu kafamdan aldığım darbe sonucu oluştu. ilk zamanlar türlü türlü ilaçlar içsem de geçmedi. bu seslerle yaşamaya alışmam söylendi. zamanla kabullenir alışır olmuştum fakat yıllar ilerledikçe bendeki artışta artı. uyuyamaya başladım dalmakta zorluk çekiyorum hergünüm saat 2.5 suları 3den sonra uyanık bi şekilde yatakta sabahlara kadar dönerek geçiyor. hafifte işitme kaybıoluşmuş o kazada. kayıp olduğu için bu sesleri duyuyısun diyorler doktorlar. TMS denedim 20 seans ama 8. seans sonrası bende bırakın hafiflemeyi daha da volüm arttı. birde param yandı. bir haftadır tinnitus özelliği olan işitme cihazı kullanıyorum bakalım devamlılıkta işe yarayacakmı. 5-6 aya kalmaz sesi beyin baskılar daha az işitirsin dediler. umut işte... 5 günden fazla soğan suyuda lahana suyuda içemedim. hani desemki aaa azaldı zorlar içerdim. hem sol kulağımda tıkanıklık hissi hemde beraberinde siren sesi gibi vızırtı gibi hiç bitmeyen bir ses. sinirlerim çok bozuluyor bazen. eğerki birbirimize faydalı olucaksak deneyimlerimizi paylaşabilriz. hepinize iyi günler diliyorum. sami samioğlu isminde bir blog yazar ve onu takip ediyorum umudum o yazarın araştırdığı bi yabancı ilaç firmasının üzerinde çalıştığı oto303 ismindeki iç kulağa enjekte ederek hücreleri yenilendirme şekli. inşallah 2020 de denemeler sonucu pozitif olurda piyasaya sunulur.
 

Misafirrr

Öğrenci
Katılım
6 Ocak 2020
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
54
Öncelikle herkese iyi akşamlar.Biraz uzun olabilir yazıcaklarım ama faydasını gördüm o yüzden sizleri bilgilendirmek istiyorum.Kulak çınlamam Mayıs ayında başladı.İlk başladığında dayanılmaz şekilde şiddeti yüksekti.Bir sigorta şirketinin çağrı merkezinde çalışıyordum fakat bu sebeple çıkmak zorunda kaldım.Neden olduğunu anlayamadığım için internetten ararştırdım öğrendimki latince ismi tinnitus olan başbelası bir hastalık semptomuymuş.Bir kaç gün geçmesini umarak bekledim fakat geçmeyince doktora gittim.Oturduğum yerdeki özel bir hastaneye gittim.KBB doktorunun muayene sonrası bana dediği "kulağında bişey yok bu psikolojik bir hastalık sakinleştirici al kafana takma".Bu cevap beni doğal olarak tatmin etmedi.Tekrardan internetten araştırmaya başladım nörolojik olabildiğini okudum ve burdaki devlet hastanesinde nöroloji doktoruna gittim.Beyin mr ı istedi.Çekildim ve sonuçlarda bişey çıkmadı.Bizlik bi durum yok dediler.Daha sonra Şişli'de kulak çınlaması üzerine yoğunlaşmış profesöre gittim.Çok az ilgilenerek muayene ettikten sonra bana yazdığı ilaçlar betaserc ve vastarel.Bu ilaçları 1.5 ay kullanman lazım dedi.Ben dediği gibi yaptım ama çınlamada herhangi bir azalma olmadı.Başka doktorlara gittim yani gitmediğim yer kalmadı gibi bişey :) En son bi arkadaşın tavsiyesi üzerine YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ nde Müzeyyen Doğan hocaya gittim ve muayen olduktan sonra bana dediği "çene eklemlerinde sorun var ama tam tehşis için çene poliğikinliğine gitmen gerek" demesiydi.Bende kısa süre sonra Yeditepe diş kliğine gittim.Gerçektende çenemde sorun varmış.Bulgunun ismide "temporomandibüler eklem bozukluğu".Şuan tedavi hala devam ediyor.Kulak çınlamam sükürler olsunki yok denecek kadar azaldı.Tamamiyle yok olurmu bilemiyorum ama doğru tehşisten sonra tedavasi bir şekilde oluyo ve insanda psikolojik olarak rahatlıyor buda bence çınlamayı azaltıyo.Yani sizlerinde bildiği gibi kulak dışındaki sebeplerde kulağı etkileyebiliyormuş.Benim sorunum bu,bendeki sorunu buldular ona göre tedavi uyguluyolar.Gittiğim doktoru tavsiye ederim.İnşallah herkes bu hastalıktan kurtulur.Biraz uzun oldu ama yaşadıklarım bunlar :) İyi akşamlar..
merhaba gittiğiniz diş dr adı neydi geçti mi çınlamanız
 

hasanyangel

Öğrenci
Katılım
31 Mart 2011
Mesajlar
47
Reaksiyon puanı
2
Puanları
8
Herkese geçmiş olsun. Ağır sinüzit atağı ve alerjik rinit atağı yaşadım. 15 yaşımda başladı tinnitus. Şu anda 25 yaşındayım. 10 yıldır çekiyorum. Bununla ilgili facebookta tinnitus grubumuz var. Mutlaka sizlerde katılın. Şu anda 10.000 kişi olmaya doğru gidiyor grup. Tecrübelerinizi mutlaka orada da paylaşın.
Grup linki : Tinnitus Sürekli Kulak Çınlaması Olanlar

İnanın şimdilik bir çözümü yok. TMS cihazı seansı alıpta iyileşen hiç duymadım 10 yıldır. Paralarınıza yazık. Umut tüccarlarına dikkat. Şimdilik bir çözümü yok. Sabredip bekleyeceğiz geleceği. :(
 

Krmzydn

Öğrenci
Katılım
25 Mart 2020
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
35
Soğan suyunu deneyenler var mı acaba bana yardımcı olabilir misiniz?Allah rızası için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1 sene hastanelere gittim netice vermediler.
Hocam sonuç alabildiniz mi?
 
Son düzenleme:

buroodriver

Asistan
Katılım
29 Mart 2012
Mesajlar
373
Reaksiyon puanı
12
Puanları
18
Vay be ben bu konuyu açalı 7.5 yıl olmuş. Yüzlerce mesaj gelmiş. Birçok insan derdini anlatmış.

O zaman geçirdiğim bu 7.5 yılı size kısaca özetleyeyim.

Bu rahatsızlık tamamen beynimizin ürettiği hayali bir rahatsızlık demiyorum. Ancak psikolojik durumumuzla ters orantılı olarak rahatsızlık ortaya çıkabiliyor. Konumda da belirttiğim gibi; sessizliğin sesi diye bir şey vardır ve bu sesi dikkatle dinleyen herkes duyabilir. Çınlama hastalığı olduğunu düşünen insanların birçoğundaki durum tıpkı benimki gibi evhamlıktan ibarettir aslında. Zaten fiziksel bir durum (iltihap, kulak içi basınç dengesizliği, kulak için pislilik) varsa bu doktor muayenizde görünür. Onun dışında işitme kaybınız varsa bu da çınlama yapabilir.

Fakat bu saydığım fiziksel durumlar yoksa ve doktorunuz size "temizsin" dediyse; bilin ki durumunuz tamamen psikolojik. 2014 yılında sevgilimde ayrıldığımda bu çınlamama tekrar kafayı takmıştım. O sene yaklaşık bir 6 ayım çöp olmuştu. Kısır döngüye girmiştim. Sonra psikolojim yavaş yavaş düzeldiğinde çınlamanın da gittiğini fark ettim. Şuan size bunları yazarken bile dikkatlice dinlediğimde, çınlamayı duyabiliyorum. Ancak tekrar etmem gerekirse, hayatında hiç tinnitusu duymamış birisi de şuan sessiz bir ortamda dinlese, o da duyar.

Özetle: doktora gidin, muayenenizi olun. Temiz çıkarsanız ki bilin tek tedavisi kafaya takmamak ve bu durumun geçici olduğunu bilin.
 

lider81

Öğrenci
Katılım
17 Ağustos 2012
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Vay be ben bu konuyu açalı 7.5 yıl olmuş. Yüzlerce mesaj gelmiş. Birçok insan derdini anlatmış.

O zaman geçirdiğim bu 7.5 yılı size kısaca özetleyeyim.

Bu rahatsızlık tamamen beynimizin ürettiği hayali bir rahatsızlık demiyorum. Ancak psikolojik durumumuzla ters orantılı olarak rahatsızlık ortaya çıkabiliyor. Konumda da belirttiğim gibi; sessizliğin sesi diye bir şey vardır ve bu sesi dikkatle dinleyen herkes duyabilir. Çınlama hastalığı olduğunu düşünen insanların birçoğundaki durum tıpkı benimki gibi evhamlıktan ibarettir aslında. Zaten fiziksel bir durum (iltihap, kulak içi basınç dengesizliği, kulak için pislilik) varsa bu doktor muayenizde görünür. Onun dışında işitme kaybınız varsa bu da çınlama yapabilir.

Fakat bu saydığım fiziksel durumlar yoksa ve doktorunuz size "temizsin" dediyse; bilin ki durumunuz tamamen psikolojik. 2014 yılında sevgilimde ayrıldığımda bu çınlamama tekrar kafayı takmıştım. O sene yaklaşık bir 6 ayım çöp olmuştu. Kısır döngüye girmiştim. Sonra psikolojim yavaş yavaş düzeldiğinde çınlamanın da gittiğini fark ettim. Şuan size bunları yazarken bile dikkatlice dinlediğimde, çınlamayı duyabiliyorum. Ancak tekrar etmem gerekirse, hayatında hiç tinnitusu duymamış birisi de şuan sessiz bir ortamda dinlese, o da duyar.

Özetle: doktora gidin, muayenenizi olun. Temiz çıkarsanız ki bilin tek tedavisi kafaya takmamak ve bu durumun geçici olduğunu bilin.
Merhaba, çınlamanız ne durum? Benimde yüksek sesten kaynaklandı. 19.gün ve hala geçmedi, benzer ilaçları kullanıyorum. En çok rahatsızlık veren durum; akşam uyuduktan sonra, geri uyandığımda çınlamadan dolayı uyuyamıyorum. Benim çınlamam kronik mi olmuştur sizce?
 

zutekno

Öğrenci
Katılım
3 Aralık 2021
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
21
Merhabalar arkadaşlar bende de 1 ay 10 gündür var bu illet 15 günden belli betaserc düzenli kullanıyorum ayrıca üzerine günde 3 defa vitamin ve içersinde gingko biloba özleri bulunduran vertoid plus ı kullanıyorum, düzenli besleniyorum hapları düzenli zamanda alıyorum ama birkaç doktora daha gitmeyi düşünüyorum ne dersiniz ?
Knk iyileşti mi çok önemli cevap verirmisin
 

Son mesajlar

Üst