Kulağım Çok Çınlıyor ve Hiç Geçmiyor

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar merhaba.Bugün bir gece kulübünde konsere gittim.Etkinlik 4 saat sürdü ve ben sahne dibindeydim ayrıca kolonlara çok yakındım.(arada bir kulak zarımın titrediğini hissettim,hani birisi kulağınızın içine bağırırda bir titreşim hissedersiniz ya o his ).Mekan kapalı mekandı ayrıca açıkcası gürültülü bir konser için pekte uygun değildi.Daha çok akustik bir mekandı ama konser metal müzik konseriydi.Etkinlik 4 saat sürdü ancak 4 saat boyunca sürekli şarkı çalınmadı.Her şarkı arası ortalama 4-5 dk mola verildi.

Şimdi arkadaşlar böyle bir sorunla daha önce karşılaşan var mı ? Sorunum nedir ? Ayrıca yarın geçmezse hastaneye gitmek istiyorum ancak randevum yok yarına ve şuan randevular dolu.Eğer acile gidersem acilin kulak/burun/boğaz servisi var mı ayrıca sonuçta ölümcül bir durumum yok beni kabul ederler mi ?

Yardımlarınızı bekliyorum iyi forumlar

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Aşırı yüksek sesten dolayı kulak zarlarında yıpranma olmuş olabilir.
Yarına kadar geçmezse acilen bir doktora görünmeni tavsiye ederim.
Geçmiş Olsun.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Aşırı yüksek sesten dolayı kulak zarlarında yıpranma olmuş olabilir.
Yarına kadar geçmezse acilen bir doktora görünmeni tavsiye ederim.
Geçmiş Olsun.

teşekkür ederim. Peki eğer yıpranma varsa bu ciddi bir durum mu ? Kulağımın genel sağlığını nasıl etkiler ?

forumstar

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kulagin cinlamsi normal yuksek sesden dolayi. Yat kalk gecer buyuk ihtimal. Turkcesi tam olarak ney bilmiyorum ama yukses sesli ortamlarda kulak tipasi takin. Bende de oluyo genelde disco ve barlardaki yuksek seslerden .

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
kulak zari kendi kendini tedavi eder ayrıca burunu tutup nefesini vermeye calıs tık diye bir ses gelebilir oda rahatlatabilir :)

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Kulağınızda pislik birikmişte olabilir,kiminin kulağı pisliği atıyor ama kimisininde atmıyor.
Mesela benim şuan sağ kulağım dolmuş pislik yine ve çınlama yapıyor arada bir fena şekilde.

Doktor oksijenli su yazmıştı onu damlatıyordum yumaşıyıp akıp gidiyordu kir.

Yani belki sorunun buda olabilir diye yazdım.

KBB eder tabi neden etmesin işleri bu,siz derdinizi anlatın yeter doktora.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Kulağınızda pislik birikmişte olabilir,kiminin kulağı pisliği atıyor ama kimisininde atmıyor.
Mesela benim şuan sağ kulağım dolmuş pislik yine ve çınlama yapıyor arada bir fena şekilde.

evet, benim de bazen bu şekilde olabiliyor. Doktorlar kendiniz temizlemeyin diyorlar kulaklarınızı. Kbb ye çıksan fena olmaz :)

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Kulagin cinlamsi normal yuksek sesden dolayi. Yat kalk gecer buyuk ihtimal. Turkcesi tam olarak ney bilmiyorum ama yukses sesli ortamlarda kulak tipasi takin. Bende de oluyo genelde disco ve barlardaki yuksek seslerden .

hocam siz disko bara gittiğinizde kulağınız çınladı mı hiç yani benimki kadar uzun süreli oldumu ? konser 8.15 de bitti saat oldu 23.15 daha geçmedi.Afedersiniz , takıntılı bir insanımdır :) Kulağıma bir şey olmasından korkuyorum .

eve gelir gelmez ilk yaptığım şey buydu.Ancak zaten normalde kulağımı sürekli zarar vermeden hafiften temizlerim.Yani kulağım pis değil.cevap için teşekkürler.

kulak zari kendi kendini tedavi eder ayrıca burunu tutup nefesini vermeye calıs tık diye bir ses gelebilir oda rahatlatabilir :)

Denedim teşekkürler.Ancak çınlama devam ediyor.Sizin dediğiniz yöntem bunu çözmek için değil. Daha çok " hani sarsıntılı bir otobüste sehayat edersiniz ve kulağınızın duyumu azalır ya " genelde onu düzeltmek içindir.Ama benimki sanki kulağımın dibinde bomba patlamış gibi çınlıyor.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar sabah oldu ve çinlama devam ediyor kafayi yiyeceğim bu nasil bir şeydir.doktora gideceğim ancak en yakin randevu yarin akşam saatlerine var.acil servise gitsem ilgilenirler mi ?

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
evet, benim de bazen bu şekilde olabiliyor. Doktorlar kendiniz temizlemeyin diyorlar kulaklarınızı. Kbb ye çıksan fena olmaz :)

Doktor bana dedi ev de kullan 3 hafta sonra gel,gittim temizledi yani : )

Sonra 1 2 defa yine tıkandı suyu damlattım doktora gitmeden,kir kendi yumuaşadı aktı gitti :D

Haaa siz siz okun kendiniz kulak çöpü ile temizlemeyin,kulak içi ve zarı acıyor.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
arkadaşım ben çok çektim kulaktan en iyisi erken henüz hemen hazırlan kalk git doktora , hiç ihmale gelmez.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
arkadaşım ben çok çektim kulaktan en iyisi erken henüz hemen hazırlan kalk git doktora , hiç ihmale gelmez.
dostum aklımdan geçti bu ancak randevum yarın akşam saatine.Hatta iptal edilmiş bir randevu buldum 11 e aldım.Bugün gitmeyi düşünüyorum ancak randevusuz milyar bassan almıyor bizim hastane.Acil servis bakar mı , gideyim mi ?

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
dostum aklımdan geçti bu ancak randevum yarın akşam saatine.Hatta iptal edilmiş bir randevu buldum 11 e aldım.Bugün gitmeyi düşünüyorum ancak randevusuz milyar bassan almıyor bizim hastane.Acil servis bakar mı , gideyim mi ?
acil de sanmıyorum sağlam bir kbb ye görünmen gerek

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
acil de sanmıyorum sağlam bir kbb ye görünmen gerek
dediğim gibi ancak yarına Eyüp Dev.Has. buldum bir tane.Normalde Haseki'ye giderdim ancak ayın 6 sından önce hiç yok.Yeni randevu sistemine geçilmiş ve çok saçma olmuş.Acile gitsem , bir kaç günden önce randevu bulamadım ve acil bakılması gerekiyor desem kabul ederler mi acaba ?

evet ben gidene kadar devamını merak ettim :)

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
dediğim gibi ancak yarına Eyüp Dev.Has. buldum bir tane.Normalde Haseki'ye giderdim ancak ayın 6 sından önce hiç yok.Yeni randevu sistemine geçilmiş ve çok saçma olmuş.Acile gitsem , bir kaç günden önce randevu bulamadım ve acil bakılması gerekiyor desem kabul ederler mi acaba ?
sırada bekleyenler olacağından kbb de yer yoksa deneme derim.
ancak su kaçırmamaya bak kulağına yine de.
sadece sesten dolayı da olabilir.duyamama gibi problem yok dimi ?

forumstar

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bence rahat ol, sebebi belli yüksek ses,
redonun dedigi gibi kirde toplanmis olabilir su veya zeytin yagi ile kücük islem yapilabilir.
sen yinede en yakin zamana randevunu al hemde kulaklarini kontrol ettirmis olursun ;),

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
bence rahat ol, sebebi belli yüksek ses,
redonun dedigi gibi kirde toplanmis olabilir su veya zeytin yagi ile kücük islem yapilabilir.
sen yinede en yakin zamana randevunu al hemde kulaklarini kontrol ettirmis olursun ;),
sağolun hocam iyiki varsınız moral veriyorsunuz valla :) umarım dediğiniz gibidir geçicidir.Çünkü şuan kulağımdaki bu çınlama resmen intihar sebebi Allah düşmanımın başına vermesi.Böcek dolu havuza düşşem şimdiye çoktan alışmıştım.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
nerede otruyorsun buludugun yerde ea hastaneleri yokmu varsa oralarin acılınde mutlaka kbb doktoru vardir.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
nerede otruyorsun buludugun yerde ea hastaneleri yokmu varsa oralarin acılınde mutlaka kbb doktoru vardir.
evet hasekiye gideceğim mutlaka vardır .Fatihte oturuyorum.

@buroodriver; öncelikle geçmiş olsun... anatomica gayrettepe hastanesine gidebilirsin... acil kısmı var...
kulak çınlaması ile ilgili detaylı bilgi vermişler... istersen bir oku...

http://www.anatomica.com.tr/kulak-burun-bogaz/kulak/kulak-cinlamasi/

teşekkürler dostum.Verdiğin sitedeki yazıları okudum.""
Çocuklarını bu tür gürültülere maruz kalabilecekleri ortamlara sürekli olarak götürmemeli, götürdüklerinde ise hoparlörden mümkün olduğunca uzakta tutmaya gayret etmelidirler."" yazıyor.Ben ise tam tersi , kolonların dibindeydim.Ama ilk defa bu kadar sesli bir ortalama girdim.Ayrıca sonuçta sahne alan kişilen kolanlara benden daha yakındı onlara neden bir şey olmadı ?

Ve en korkutucu açıklama "
Gürültüye Bağlı Çınlama:
Ani veya uzun süreli yüksek gürültü sonrası iç kulaktaki işitme hücrelerindeki zedelenmeye bağlı olarak ortaya çıkar. Çınlama ani olarak ortaya çıkmışsa, zaman kaybetmeden bir Kulak-Burun-Boğaz uzmanına başvurup tedavi olmak gerekir. Sorunun tedavi ile kısmen de olsa düzelme şansı olabilir. Uzun süreli gürültüye maruz kalmaya bağlı olan çınlamalarda ise tedavi şansı ne yazık ki düşüktür."

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=258856]buroodriver[/MENTION]; arkadaşım bunları okuyup moralini bozma... biran önce git hastaneye ki için rahatlasın... şimdi bu sorunu kafana taktığın için daha kötü hissediyorsun kendini..

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
@buroodriver; arkadaşım bunları okuyup moralini bozma... biran önce git hastaneye ki için rahatlasın... şimdi bu sorunu kafana taktığın için daha kötü hissediyorsun kendini..
Evet dostum birazdan acile gidip şansımı deneyeceğim.İnşallah geçer çünkü inanılmaz sinir bozucu bir ses bu.İyileşmeyecek hissi ile birleşince de çok kötü oluyorum.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
evet hasekiye gideceğim mutlaka vardır .Fatihte oturuyorum.

teşekkürler dostum.Verdiğin sitedeki yazıları okudum.""
Çocuklarını bu tür gürültülere maruz kalabilecekleri ortamlara sürekli olarak götürmemeli, götürdüklerinde ise hoparlörden mümkün olduğunca uzakta tutmaya gayret etmelidirler."" yazıyor.Ben ise tam tersi , kolonların dibindeydim.Ama ilk defa bu kadar sesli bir ortalama girdim.Ayrıca sonuçta sahne alan kişilen kolanlara benden daha yakındı onlara neden bir şey olmadı ?

Ve en korkutucu açıklama "
Gürültüye Bağlı Çınlama:
Ani veya uzun süreli yüksek gürültü sonrası iç kulaktaki işitme hücrelerindeki zedelenmeye bağlı olarak ortaya çıkar. Çınlama ani olarak ortaya çıkmışsa, zaman kaybetmeden bir Kulak-Burun-Boğaz uzmanına başvurup tedavi olmak gerekir. Sorunun tedavi ile kısmen de olsa düzelme şansı olabilir. Uzun süreli gürültüye maruz kalmaya bağlı olan çınlamalarda ise tedavi şansı ne yazık ki düşüktür."

tam yerinde otruyorsun doktora gitmiyorsun hade kalk git

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
ben askerden kulağım çınlayarak döndüm ve gittiğin ilk hastanede kulak zarımın aşırı yıprandığını, tedavisi olmadığını, ömür boyu o çınlamayı duyacağımı söylediler. alıştığımdan dolayı gün içinde neredeyse hiç etkilemiyor ama sessiz ortamda hiç susmuyor. 3 senedir dinliyorum :(

not: beşiktaş sait çiftçi hasanesinde bu durum için küçük bir oda yapmışlar ve sıfır sessiz bu odada farklı ses frekansları dinletip durumu tespit ediyorlar. şişli etfalde bile o sistem yok ve beni oraya göndermişti. bilgin olsun

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
kafani oraya buraya bakarak daha fazlada karamsar duruma sokma

ben askerden kulağım çınlayarak döndüm ve gittiğin ilk hastanede kulak zarımın aşırı yıprandığını, tedavisi olmadığını, ömür boyu o çınlamayı duyacağımı söylediler. alıştığımdan dolayı gün içinde neredeyse hiç etkilemiyor ama sessiz ortamda hiç susmuyor. 3 senedir dinliyorum :(

benimde askerde kulak zarım delınmıstı aşırı silah sesi top atısı vs.. sebebiyle ama düzeldi eskısı kadar rahatsiz etmiyo

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18

sende yani... denilecek şey mi şimdi bu?
geçmiş olsun bu arada...

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
geçmiş olsun, müzikten dolayı çınlama var ise ortalama bir iki günde geçmesi lazım, geçmezse doktora gitmenizi tavsiye ederim. ne zaman başımı yastığa koysam bende de çınlama başlıyor, sorun yastıkta mı kulağımda mı anlayamadım :)

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Teşekkürler ardakaşlar birazdan çıkacağım . Şimdi son bir sorum var diyelim ki bunun çaresi yok . Zamanla azalır yada geçer mi ? Çünkü dün konserine gittiğim abiye ulaştım ona sordum ilk defa böyle bir ortamda bulunduysan normaldir dedi ama tabi sonuçta o doktor değil. ayrıca kulağında duymada problem yoktur dedi ve bildi.Kulağımda duyumda hiç bir eksiklik yok sadece çınlayan kulakta sanki kulaklık takılıymş gibi bir his var o kadar. [MENTION=51495]trnc[/MENTION] [MENTION=74929]korpe[/MENTION] [MENTION=158637]angel75[/MENTION]