Küçük Esnaf Batmak İstiyor (!)

TeknoLocks

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
332
Burada bahsettiğim şey tüm küçük esnaflara yönelik değildir..
bugün sabah haberlerinde küçük esnaf kan ağlıyor diye manşet gördüm neden kan ağladıklarını bi kaç yerde yaşadığım sorunu bir yaşadığım olayla anlatacağım
-yanımda nakit yok sadece kart vardı bakkala girdim 3 su aldım 4.5 tuttu adam 5 lira altını çekmem diyor 5 lira altını çekmezsen 5 lira üstünü senden almam (almazsan batacak mı diyor olabilirsiniz bizim aile min ayda 1k alışveriş yapıyordu artık zincir market dediği marketlerden alış veriş yapıyoruz) sonra devlete pazar günleri zincir marketleri kapatın diye tutuşuyorsunuz (pazar günü olması da fark etmiyor cumartesi alacağımızı alıyoruz)..
kısacası sayın küçük esnaflar asıl anlamadığınız şey şu sizi zincir marketler değil bizzat şahsınız batırıyor..

DDLAO

Asistan
Reaksiyon puanı
247
Hocam POS cihazının 5 lira altını çekebildiğinden emin misiniz?

TeknoLocks

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
332
Hocam POS cihazının 5 lira altını çekebildiğinden emin misiniz?
evet eminim çünkü daha öncesinde oğlu duruyordu kasada çekmişti .. arkadaşımın bir tanesi bakkal sebebini sordum diğer ayın başında toplu şekilde ödeniyormuş karttan çekilenler bir de komisyon veriyorlarmış karttan çekince , çekmeyen bakkala da neden diye sormuştum 5 liraya değmez demişti bak yine sinirlendim 5 lira üstüne de sen değmezsin

DDLAO

Asistan
Reaksiyon puanı
247
evet eminim çünkü daha öncesinde oğlu duruyordu kasada çekmişti .. arkadaşımın bir tanesi bakkal sebebini sordum diğer ayın başında toplu şekilde ödeniyormuş karttan çekilenler bir de komisyon veriyorlarmış karttan çekince yani çekmeyen bakkala da neden diye sormuştum 5 liraya değmez demişti bak yine sinirlendim 5 lira üstüne de sen değmezsin
Hocam öyle düşünüyorsa manyaktır. Ama tek bir kişi böyle sorumsuzca davranıyor diye tüm kitleyi suçlamak doğru bir davranış değildir. Siz manyağına denk gelmişsinizdir, o kadar.

TeknoLocks

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
332
Hocam öyle düşünüyorsa manyaktır. Ama tek bir kişi böyle sorumsuzca davranıyor diye tüm kitleyi suçlamak doğru bir davranış değildir. Siz manyağına denk gelmişsinizdir, o kadar.
hocam zaten en başında hepsini kapsamıyor diye belirttim ancak bu olayı bir kez yaşamadım bi keresinde de tekel bayisi aynısını yapmıştı bu tarz mahalle arası esnafın egosunu anlamak mümkün değil sanırsın amerikan başkanı ile konuşuyorsun

DDLAO

Asistan
Reaksiyon puanı
247
hocam zaten en başında hepsini kapsamıyor diye belirttim ancak bu olayı bir kez yaşamadım bi keresinde de tekel bayisi aynısını yapmıştı bu tarz mahalle arası esnafın egosunu anlamak mümkün değil sanırsın amerikan başkanı ile konuşuyorsun
Cümle alem fıttırdı yeğenim bu çağda kimseye güvenilmez. :D