Merhabalar, en fazla 30 bine aşağıdaki kriterlerde bir laptop arıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Öncelikle bilgisayarı tasarım, içerik üretimi ve oyun alanında kullanıyorum. Bu nedenle:
Öncelikle bilgisayarı tasarım, içerik üretimi ve oyun alanında kullanıyorum. Bu nedenle:
- Adobe uygulamalarını kaldırsın. (Tasarım ve çizim yaptığım için ekranın kalitesi de benim için çok önemli. TN ekran olmamalı.)
- Video renderını zorlanmadan alsın.
- 3D modelleme uygulamalarını (blender, C4D) sıkıntı çekmeden kullandırsın.
- Kronik sorunu olmasın. (Aslında foruma yazma sebebim biraz da bu, tam güzel bir şey buldum derken araştırınca listeler dolusu şikayet buluyorum. Buna rağmen öneren de çok şiddetli bir şekilde öneriyor o yüzden çok arada kalmalar yaşadım.)
- Çoğu oyunu kaldırsın. (Her şeyi yüksek ayarda oynamalıyım gibi bir talebim yok. Bu madde biraz daha opsiyonel ama diğer kriterleri düşününce bu da olacaktır diye tahmin ediyorum.)
- Mümkünse kasası sağlam malzemeden olsun.
- Uzun ömürlü olsun. (Hor kullanan bir insan değilim. Bakımlarını yaptırdığım, düzgün kullandığım sürece beni uzun süre götürebilecek bir şey arıyorum. Kronik sorun aslında en çok burada beni düşündürüyor.)