Arkadaşlar merhaba kirada oturuyorum ve almayı düşünüyorum. Amacım kiradan ve özellikle ev sahibimden kurtulmak. Şuan oturduğum muhitte kiralar 7.500'den başlıyor. Ben ise kira olarak 2.500 TL veriyorum. Ev sahibimin her kira artırımında evi yıkılıyor 50 bahane üreterek emsal kiralarda artış yapmak istiyor. Sözleşme gereği hakkı yok ama diyorumki tek geçim kaynağı insaniyet orta yolu bulalım. Huzursuz olmayalım geçinip gidelim. Kiramı 2.5'tan 6'ya çıkarsa kabul edeceğim. Tutturmuş etrafta kiralar 8-9 bin lira o yüzden gemileri yakıp ev alacağım. Ev aradığım semtte filtre yapıp evlere baktığımda 1+1 yüksek girişler 1.300'den başlıyor. Yeni evliyim 1+1 olsada ev alacağız ama cesaretimi bir türlü toplayamıyorum. İşten çıkarırlar ödeyemeyiz birde kredi işine çok bulaşmadığımdan bir türlü cesaret edemiyorum. Diyeceksiniz ki ulan aylık kaç para ödeyeceksin cesaret edemiyorsun. 300 bin kredi + 50 bin'de elden borçlanıp alabiliyorum. Aylık ödemesi ise 10 yıllık kredinin 4.900 liraya denk geliyor. Yazın ev sahibi çıkaracak oğlunu oturtacak. Oturduğum muhitte kiralar en kötü 8 olacak. Bulduğum ev şuanki evimin 20 dakka yürüme mesafesinde 2.katta 1+1 13 yaşında 50m2 bir ev kutu gibi. 5 bin lira ödemiş olacağım. ve bu hiç artmayacak ama ekonomi nasıl olur işten çıkarırlar mı hep aklımdaki soru şuan eve giren miktar 19bin lira bu temmuzda en az 26 bin lira olacak. Kredi ile ev alan arkadaşlar nasıl cesaret ettiler sormak istiyorum.