KPSS'ye girdiniz mi? Nasıl Geçti? İşte Merak Edilen Sorular ve Yanıtları!

Bu konuyu okuyanlar

by efsane

Müdavim
Cezalı
Emektar
Katılım
10 Aralık 2008
Mesajlar
14,680
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113
Sınavın ardından en çok aranan soru Vatandaşlık sınavında çıkan “15 Temmuz Darbe Girişimi” sorusu oldu. Darbe girişiminden sonra “Kahraman” olan ilçe hangisidir sorusunun cevabı “Kahraman Kazan” ilçesi.

Vatandaşlık sınavında dikkat çeken bir soruda “Kıbrıs Harekatı” sırasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanın kim olduğu sorusuydu. Sorunun cevabı: Bülent Ecevit!

Çernobil faciası hangi ülkende yaşanmıştır sorusunun cevabı “Ukrayna”

Türkçede “yazım yanlışı” olarak bir soru dikkat çekti: Aksesuvar, obje, stratejik, arkeolog kelimelerinde hangisi yanlış yazılmıştır sorusunun cevabı: Aksesuvar. (Doğrusu aksesuar)

Aklınıza gelen başka soru var mı arkadaşlar?
 

Bilgili99

Müdavim
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
2,108
Reaksiyon puanı
252
Puanları
63
Hamili kart olmadan hiçbir işe yaramıyor hamili kartta kpss'sizde iş yapıyor zaten. Bu durumda gereksiz ve oara toplama amaçlı bir sınav artık bence.
 

penguin

Müdavim
Katılım
11 Haziran 2009
Mesajlar
3,494
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63
Bende kpss'nin işsiz gençlerden para toplama sınavı olduğuna inananlardanım. Bir taraflarınızı da yırtsanız, bir yerlerde dayınız yoksa devlet personeli felan olmayı pek beklemeyin. Bence emek ve umut sömürüsü yapıp ahiretlerini yakmamaları için, sadece yakınlarımızı devlet personeli yapıyoruz diye açıkça belirtseler daha iyi olur. Hem sınava gerek kalmaz hem de millet başka yolları dener.
 

Son mesajlar

Üst