KPSS'de 'kopya uğruna cinsel ilişkiye girdim' itirafı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Polisin KPSS skandalı öncesi başlattığı teknik takip, çetenin nasıl çalıştığını ortaya koydu. Bir kadın adayın, şebekeyle temasını sağlayacak kişi ile birlikte olduğuna ilişkin sözleri de dosyaya girdi.

400110104341.jpg

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) ortaya çıkan kopya skandalının ardından tutuklanan şebekeye yapılan teknik takipte şüphelilerin soruları sızdırdıkları adayları cinsel ilişkiye zorladıkları ortaya çıktı. Beden eğitimi öğretmeni adayı G.Ç'nin telefonda arkadaşına yaptığı itiraf kayıtlara takıldı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) gerçekleştirdiği 6 sınavda kopya çekildiğine dair iddialar üzerine başlatılan soruşturma sonucu üniversidede öğretim görevlisi olan Oruç A.U. ile Ö.F, Z.B ve S.G. tutuklanmıştı. Oruç A.U'nun liderliğini yaptığı öne sürülen şebekenin Ankarapolisinin takibine 2009'da kopya iddiaları üzerine iptal edilen Polis Meslek Yüksekokulu Sınavı'nın ardından girdiği ortaya çıkmıştı. İşte bu dönemde şebekeye yönelik 6 ay süren teknik takipte şüphelileri yakacak görüşmeler gerçekleştiği ortaya çıktı. Öğretmen ataması için çabalayan G.Ç. sınavı kazanma uğruna cinsel ilişkiye dahi girmiş. G.Ç'nin yaşadıklarını anlattığı o detaylar dinlemelere şöyle yansıdı:

G.Ç.: Gittim adamı buldum (Şebekeyi tanıyan şahıs) görüştüm adam tamam dedi. Sonradan da bu işi pisliğe vurdu. 'Benim de zaaflarım var' falan, dedi.
D.G: Sen de bana bunları yapcaksın diyo.
G.Ç: Ben de o zaman sen hallet demiştim. O da 'yok' dedi 'önce sen' dedi. Ondan sonra böyle başladı bizimkisi taaa düşün bir yıldır da böyle devam ediyo.
D.G.: Bence senin bu işin olduktan sonra bi daha o adamla görüşme.
G.Ç: Kendimi şey yapmışım acı çeke çeke de olsa yani 'adamın altına yattım' resmen.

'GÖREV AŞKIYLA TUTUŞUYOK'

Dinlemelere zanlıların cevapların dağıtılması karşılığında paylarına düşen parayı bölüşmeleri de yansıdı:

Oruç A.U:
Orda kuruşun kuruşu eksik olursa hepinizi topa tutarım.
Y.A.: Şimdi 100 milyon Necati'ye verdik işte yazık ufak diye. 720 milyon kalıyor onu da üçe, 240'ar düşüyo. 240, 240 bölüşüyoz işte. Hakkını helal et.
Oruç A.U: ee
Y.A.: Sağol abi Allah razı olsun büyüksün, bidahaki organizasyonda bidaha bekliyok yani görev alma aşkıyla yanıp tutuşuyok.
Oruç A. U.: Orda en kıdemliniz kim, komutanınız kim?
Y.A.: En kıdemlimiz Memet abi ona 300 veriyom.

ŞİFRE: ANTRENMANSIZDIN

Çetenin lideri olduğu öne sürülen öğretim görevlisi Oruç A.U ile KPDS'ye (Kamu Personeli Dil Sınavı) girecek olan M.H.Ç arasında yapılan görüşmede 'şifreli konuşmalar' da dikkati çekiyor:

M.H.Ç.: Aman abi dediğim gibi yani sağlam olsun gözünü seveyim ya, bak aman.
Oruç A.U: Bizde herhangi bir şey yok. Bunda da olmazsa artık git atla diyorum. Emir Dağı'na mı çıkarsın neye çıkarsın.
M.H.Ç.: Valla bilimiyorum yani madara duruma düştükte onu diyorum ya.
Oruç A.U.: Yani hayır en son maçta tamam bizimkiler faul yapmış olabilir ama ondan öncekilerde hep sen antrenmansızdın ya.

CEVAPLARI ALAN ÖKSÜRÜYOR

Oruç A.U. ile cevapları para karşılığı dağıtan örgüt üyesi M.İ.'nin konuşmaları ise cevapların nasıl dağıtıldığını gösteriyor:

Oruç A.U.: Şimdi üç dört ne olmuş üç dört. (3. ve 4. kişi)
M.İ.: Üç dörde verdik dolu dolu verdik, bir iki açmadı. Eee onun dışındakine verdik birine daha verdik, jöleye verdik.
Oruç A.U.: Jöle alamadım diyo.
M.İ.: Jöleye 60 taneden fazla şey verdi he Yavuz alp verdi çok da yani düzgün verdi hepsini.
Oruç A.U.: Hııı... yok problem yoksa öksür dedik öksürmedi mi. Yavuz alp arka taraftan öksürdü öksürdü yoksa okur dedim öksürdü dedi. Jöle aldı abi, jöle aldı da öbür çocuk alamadı, en altaki iki tane var ya.

Malatya'da herkes kopyayla geçmiş!

Öğretmen G.Ç. bir başka konuşmasında arkadaşına sınavlardaki kopya olayıyla ilgili ilginç bilgiler veriyor:

G.Ç.: Buradakilerin hepsi bu sistemle geçmişler zamanında. O yüzden sana dedim uzun kollu falan giyiliyomu. Benim kabloyu felan kamufle etmem lazım.
D.G.: Giyiliyo daha çok sıcak olmadı.
G.Ç.: Malatya'da da zaten herkes biliyo bu sistemi. Kulağına yerleştirdiğin şey de o kadar küçük ki saçın etrafına bırakıyosun, hiç bişey görünmüyo. Denemesini falan yapacağız senle orda.
D.G.: Hııı..
G.Ç.: Telefonu da nası sokacam. Kış olsa botun içine koydum ben orda. Burdada ancak sutyenimin içine falan koyacam telefonu.

Kopya aleti kredi kartıyla 500 TL

BEDENeğitimi öğretmen adayı bayan G.Ç. arkadaşı ile yaptığı bir telefon konuşmasında kopya düzeneklerini şöyle anlatıyor:

G.Ç.: Ben ingilizce sınavında şeye gittim Diyarbakır'a gittim. Heryere cebir (jammer) koymuşlar o telefonu engelliyo gelmiyo cevaplar. Alet aldık Ankara'dan. Kulağına yerleştiriyorsun çip gibi. Ondan sonra kablosu, kordonu var. Onu da Blutut'tan yapıyosun. Aleti bayağı bi pahalıya aldık.
D.G: Sen mi aldın.
G.Ç: Ben aldım, annemin kredi kartıynan ödüyorum onu 500 milyon. Ablam zannediyo ki ben İzmir'e toplantıya gidiyorum.

SABAH

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Soruları satan bayan ise ben de aynı şeyi yapardım.Maalesef..(!)

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
daha neler duyacağız bakalım :)

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
KPSS davası uzaar gider artık

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Cevaba bak: Görev aşkıyla tutuşuyok. :D

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
adamlar bide hakkını helal et diyo...ne kadar dindar insanlar!!! binlerce kişinin hakkını, çoluk çocuğunun rızkını çaldınız...bu dünyada ortaya çıkmıyorsunuz ama ahirette işiniz çok zor :@

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Para vereni anlarım
Namusunu vereni anlamam...

O adamın altına yatmasa gidip başkasının altına yatacak...
daha doğrusu hayatta önüne çıkan her engeli bu şekilde aşmaya çalışır...

Hatta Üniversitede dersleri bu şekilde geçmiş dahi olabilir!!!

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Bence misyonerler, din değiştirip hıristiyan olmayı kabul edeceklere YGS, LYS, TUS, KPSS vs. soru ve cevaplarını vereceğini söylese, görünen o ki her yıl sayısız hıristiyan kazanacaklar. Aman aramızda kalsın, kulaklarına gitmesin.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Hatta Üniversitede dersleri bu şekilde geçmiş dahi olabilir!!!
Malesef oluyor böyle örnekler... Hocalarla anlaşıp topluca kopya çekilen memleketler var olduğuna göre böyle olaylara şaşmamak lazım..

Aslına bakarsanız son günlerde okuduğum ve duyduğum hemen hiç bir olaya şaşırmıyorum. Bunlar iyi günlerimiz.

soner23

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Daha neler duyacağız bakalım