Kpss Iptal Edilmeli Mi?

Size KPSS Sınavı iptal edilmeli mi?

  • Evet, İptal edilmeli.

    Kullanılan: 69 61.6%
  • Hayır, iptal edilmemeli

    Kullanılan: 4 3.6%
  • Sadece kopya çeken adayların sınavı iptal edilmeli

    Kullanılan: 39 34.8%

  • Kullanılan toplam oy
    112

Bu konuyu okuyanlar

eray045

Rektör
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
yöneticilerden bi ses çıkmaması , bazı medyanın bu işlerden hiç bahsetmemesi veya geçiştirmesi
polis okulundaki işindeki pis işlerin kaynağını işaret ediyor





[SDNTV3]http://video.ak.fbcdn.net/cfs-ak-ash2/48284/14/431218898465_47912.mp4[/SDNTV3]
 

Mai Nai

Guru
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
Olay sınav iptaline dönerse piyasada geçerli sınav kalmaz.
 

zootechnist

Doçent
Katılım
29 Mayıs 2009
Mesajlar
837
Reaksiyon puanı
22
Puanları
18
Yeni bir önerim var KPSS'de düşük puan alıp, itiraz edenler istedikleri puanı alana kadar her ay KPSS yapılsın.
 

penguin

Profesör
Katılım
11 Haziran 2009
Mesajlar
3,494
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63
Çok kaba ve katı konuşmalar var; fakat çok az kişi sistemin nasıl işlediğini biliyor. Birçok kişi sadece eleştirme yanlısı; doğru ya da yanlış önemli değil.

KPSS'de bir kaç karı kocanın tüm soruları doğru bilmesi (ki sanırım hala doğrulanmış değil?) şüpheli bir durum doğru; fakat olaya LYS'yi karıştırıp şu kadar aday Matematik testini doğru yapmış bu kadar aday Fizik testini doğru yapmış demek çok anlamsız ve hatta kötü niyetli bir yaklaşım.

Zira zaten yıllardır bu testleri teker teker tam doğru çözen binlerce aday vardı, birilerinin yeni mi geldi aklına? Ben bile çok ders çalışmamama rağmen bir kaç defa bazı testleri tam çözmüştüm.

Sistemin nasıl işlediği de çok basit; soruları hazırlayanlar melek değil, yüzlerce profesör var, bir iki tanesinini fire vermesi mümkündür. Fakat kitlesel bir şey varsa bir kişiye öfke kusmak sonucu değiştirmez; sadece eleştirmek bağırıp çağırmakla da bir sonuca varılmaz. Herkesi birden üniversiteye sokmak veya işe almak bir çözüm değil.

Örneğin penguin kardeş konuyu açan bravehearth.fb'ye çok haksız ve ağır bir yorum yaparak "ilk sizin gibilerin incelenmesi lazım" demiş, muhtemelen ben de bazı testleri geçmiş yıllarda tam doğru çözdüğümü söylediğim için bana da aynı yakıştırmayı yapacak; fakat ben görüyorum ki sınavlar konusunda en çok yaygarayı koparanlar genelde üç beş netten fazla yapamayanlar oluyor. Başta senin gibilerin incelenmesi gerekir diyen kişilere de böyle bir durumda ancak senin bu işten bir çıkarın mı var denilir.

Bir örneğini forumda mı nerede okumuştum hatırlamıyorum. Genç bir kızımız arkadaşıyla konuşuyor 5 defa ÖSS'ye girmiş her seferinde 10-15 net yapmış, haliyle bir yere yerleşemeyince arkadaşına şöyle demiş; "sonunda gidip Amerika'da okuyacağım, böyle böyle oluyor işte beyin göçü". Genelde sınavlardan şikayet edenlerin durumu böyle.

Birisi çıkıp eğitim sistemimizin sorunlarını konuşsa ve bir şeyler yapsa keşke. Üzerinde durulması gereken bunlar, siyasilerin zorlanması ve eleştirilmesi gereken bunlar varken üç tane soru çözemediği için gücenip de soruları çözebilene laf atmak çok çocukça. Daha önce de ÖSS sınavında soruların çalındığı tespit edilmiş ve sınav da iptal edilmişti. Hak yemek isteyenler maalesef oluyor her zaman, sınavlarda da oluyor, işe alımlarda da oluyor, birçok yerde oluyor. Ama bir konudaki yanlışı başka konularda kendine menfaat sağlamak için kullanmaya çalışmak hiç iyi niyet değildir.

Kısacası toplumsal yanlışların çözümlenmesi lazım; fakat ortada mevzu bahis yanlış olmasa bile bir başarı sahibi olmayacak olduğu halde kendi başarısızlıklarını bu yanlışlara yüklemeye kalkışan bazı kişilere de pabuç bırakmamak lazım.

Hadi falan kurum işe alırken mülakatta torpil yapıyor, buna engel olamıyoruz şimdilik, fakat milyonlarca insanın girdiği sınavlarda hemen hemen her şey o anki hükümet istemese bile şeffaftır. Deyim yerindeyse herhangi bir hükümet "sıkıysa" ÖSS'de torpil yapsın; size çok kolaymış gibi geliyor, fakat herkesin çözdüğü sorular ve aldığı puanlar itibarıyla yerleştirmeler "mecburen" şeffaf olmak zorunda olduğu için bir hükümetin kalkıp böyle bir sınavda torpil yapmaya kalkışması tabiri caizse "biraz sıkar".

KPSS konusu da aynı, torpil olması bu nedenle imkansıza yakın; ancak soruların (ve cevapların) çalınmış veya çaldırılmış olması mümkün, işte o da çözümlenmesi gereken bir durumdur.

Bana hedeflediğim kuruma girebilmek için 94 küsür puan gerekiyordu ancak 8-9 puan kadar altında kaldım. Keşke dediğin gibi sıfır çekipte şikayet etseydim. Zaten sıfır çekmişim der daha az üzülürdüm. Kaldı ki ben bu sınavdan 100 almış olsam, bu haksızlığa göz yumacağımı ve sesimi çıkarmayacağımı mı düşünüyorsunuz yoksa? Eğer öyle düşünüyorsanız inanın beni tanımıyorsunuz. Ayrıca verdiğin örnek çok uç bir örnek, 5 kere ÖSS'ye giripte kazanamayan bir öğrencinin ABD'ye göç etmek istemesi ve bu durumu beyin göçüyle ilişkilendirmesi. ÖSS sınavında torpil yapılamaz demen bence yaşadığın ülkeyi hiç tanımadığını gösteriyor. Üniversite okumadan tıp doktorluğu, diş hekimliği, eczacılık diplomasına bile sahip olabiliyorsun. Haberler de ara sıra bu tip şeylere denk gelmiyor değiliz. Eğer insanlar ortaya konan ve delil niteliği taşıyabilecek kadar sağlam mantıksal ilişkilere sahip olan şeyleri görmeyip ısrarla herhangi bir hatanın olmadığından bahsediyorsa, benim de o kişilerde bir sorun aramam gayet doğaldır. Bu sende olabilirsin bir başkası da. Bu şüphecilik insan olmanın doğasında vardır. Acelem olduğu için yanıtım özet oldu. Umarım düşüncelerimi ifade edebilmişimdir.
 

erenberk

Rektör
Katılım
10 Mayıs 2010
Mesajlar
10,637
Reaksiyon puanı
101
Puanları
48
iptal etsinler bence 4 karıkoca mı ne varmış... bi de hepsi aynı bölümde full çekiyor işe bak :)
 

sdmh

Profesör
Katılım
22 Ağustos 2008
Mesajlar
1,108
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Atamalardan önce iptal olmalı yoksa atamalar yapıldıktan sonra mahkeme kararı ile iptal olursa daha büyük kaos olur. Hak kaybı olur. Bu sefer davalar birbirini izler.
 

braveheart.fb

Profesör
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
1,985
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
Ben mini bir uyarıda bulunayım: İnternet üzerinden TC kimlik No’su paylaşılan ve şaibeli kabul edilen kişiler kendi kimlik bilgilerini internet sitelerinde paylaşanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuş. Yorum yaparken dikkatli olmanızda fayda var.

Haberi BURARDAN okuyabilirisiniz.
 

muratveb

Profesör
Katılım
23 Temmuz 2009
Mesajlar
2,197
Reaksiyon puanı
56
Puanları
48
Sadece kopya çekenlerinkinin tespit edilip sınavlarının iptal edilmesi daha doğru olur düşüncesindeyim. Çünkü bu sınav sadece kopya çekenlerden değil, tanıdığım onlarca insanın dershanelerde emekler harcayıp gecelerini gündüzlerine takıp ders çalışıp girenlerdende ibaret. Yani iptal etmek demek belkide o emeği verip bi şekilde iyi bir puan alıp, iptal edildiği takdirde bir dahaki sınavda kötü alması durumunda ki bu gayet normal bişeydir büyük bir haksızlık ve kul hakkı yemek gibi bişey olur.

Sadece kopya çekenler için iptal işlemi gerçekleştirilmeli nacizane görüşüm .
 

tarumoloji

Profesör
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
1,255
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
Branş Sıralamaları Gösterdi Ki Kopyanın Tilahını Okumuşlar

Bazı bölümlerdeki 90 üstü puan alanlara bakın ne demek istediğimi anlarsınız...
 

braveheart.fb

Profesör
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
1,985
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
Milli Eğitim Bakanlığı, soruşturmanın bitmesini beklemeden atamaların yapılacağını duyurdu. Bence soruşturma bittikten sonra atamaların yapılmasında fayda var. Aksi bir durum hem onlarca davanın açılmasına neden olcak hem de içinden çıkılması zor bir süreci başlatacaktır.

Kaldıki bir oldu bittiye geleceği için kuruma olan itibarda biraz daha düşecektir.
 

tarumoloji

Profesör
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
1,255
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
Atamalar olsun sonra kopya çekildiği kesinleşsin bak gör sen Ösym MEB' e açılacak davaları 50-60 bin liralık maddi manevi tazminat davaları, hakkın geri alınması davaları...

Böyle bir şey olmaması için olayı örtbas etmeye çalışacaklar...
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Yine bizi katı bir devlet yüzü bekliyor sanırım. Kardeşim, diyelim ki sende hata olmadığını söylüyorsun peki, ama en azından başkalarının sabotaj yapmış olma ihtimalini düşün. Nasıl bu kadar emin olup soruşturma sonucunu beklemeyeceğiz diye kesin konuşuyorsun ki?

@penguin kardeşim, senin düşük notlar aldığını, sınavlarda çok başarısız olduğunu ima etmeye çalışmadım, genel bir yargıyı söyledim. Sen de sınavlardan şikayet edenleri benim gibi incelersen aynı şeyi göreceksin. Nitekim her yıl sınavın içeriği ve niteliği ne olursa olsun aynı cümleleri kurarak şikayet edenlerin sayısı binlerle ifade edilebilir. "Çok uç bir örnek" demişsin ama her yıl sınava 1.5 milyondan fazla adayın girdiğini ve bunların sınav sonrası muhabbetlerini bilmiyor gibisin? Sistemde sorunlar çok, fakat sınavlar konusu kendi içinde değerlendirildiğinde en çok şikayet edenler en başarısız olanlar oluyor.

Torpil her yerde var, belki de bundan en çok şikayet edenlerden biri benim bu ülkede, bazı özel sebeplerden ötürü. O açıdan yaşadığımız ülkeyi senden çok daha iyi tanıdığımı sanıyorum; devlet tarafından bazı konularda birden çok dosyayla fişlendiğim için. (Sanırım en hafif tabirle böyle denir.) Ama bu konu farklı; ÖSS gibi sınavlarda torpil yapılmasının teknik olarak neden zor olduğunu anlatmaya çalıştım. Bir kurum kendi içinde yaptığı sınavda tonla torpil yapabilir bu mümkün; ama ÖSS gibi merkezi sınavlarda bir kimse sorulara ve cevaplara sahip olmadıkça torpil çok zor. Belki de benim demek istediğimi "ÖSS'de haksızlık olmaz" şeklinde algılamış olabilirsin; hayır ÖSS'de de istense çok haksızlık yapılabilir ve tahminimce geçmiş yıllarda mutlaka ufak tefek sızmalar olmuştur, birileri soruları bilerek sızdırabilir veya benzeri olabilir; benim demek istediğim doğrudan "devlet büyüklerince" bir torpilin imkansıza yakın oluşu. Çünkü bu tür sınavlar mecburen birçok anlamda şeffaf olduğu için en küçük bir "hamili kart" vakası hükümetin düşmesine kadar ciddi sonuçlara yol açabilir. O yüzden sabotaj mümkün, hırsızlık, sızdırma, üniversite okumadan diploma alma vb mümkün fakat sınavda torpil, yani "bizim yeğene iyi not verin" gibi şeyler çok zor.

Ayrıca sorun araman gayet doğal hepimiz aynı koşullardayız, dolayısıyla hepimiz adaleti talep ederiz ve hiçbirimiz haksızlık olmasını istemeyiz. Ben sadece senin yaptığın yakıştırmanın yakışıksızlığına ve bu tavırla aynı yakıştırmanın sana da yapılabileceğine dikkat çekmek istedim. Yoksa ben bu sınava girmemiş olmama rağmen, insani vazife gereği elimden bir şey gelirse sınavda hakkı zayi olanlara yardımcı olabilmek adına gereken bir şey varsa müdahil de olurum müdafi de.

@tarumoloji, böyle bir şey ispatlanırsa davalar da patlak verirse örtbas edilmesi imkansız. Böyle bir durumda ancak bunun faturası yine bir devlet vurdumduymazlığıyla millete kesilir.
 

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63
kopya çekildiyse iptal edilmeli ama hemen sonuçlanmalı bu araştırma
 

michuozawa

Guru
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
493
Puanları
83
son olaydan sonra şu 20 kişilik akrabalar olayın finaliydi bence.
İptal edilmeli.
 

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63
az önce bir haber okudum derece yapan çiftlerden biri savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. çalışarak aldıklarını söylüyor. basına tc. kimliklerini verenleride savcılaya verecekmiş
 

sazan06

Asistan
Katılım
4 Haziran 2008
Mesajlar
253
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
KPSS sınavı sonucunda başarılı olup atanan kişiler hemen para kazanmaya (maaş) başlıyorlar. KPSS=PARA (kazanmak için her yol deneniyor.) Hatta itiraz etmek bile parayla!!! ben lüx 4X4 aracı ile KPSS'ye giren kişileri gördüm. alacakları maaş arabanın ne vergisini karşılar ne benzinini... (yani bir koltuğa oturduktan sonra memuriyet dışında başka işler yapıyorlar.) sonuçta KPSS 'inek seçme sınavı' olmuşken şimdi parayı veren düdüğü çalıyor...
 

korsan12

Doçent
Katılım
15 Ocak 2008
Mesajlar
506
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
delinin teki kuyuya bi taş attı olan oldu ortada ne fol var ne yumurta mahelle dedikodusu gibi bi yayıldı iptal etmeye kadar geldi. gazetenin birinde gördüm demişki adam 3 yıl önce matematikten çok az yapmış 3 yıl sonra full yapmış. bu ne saçmalıktır bu resmen deli zırvası adam 3 yıl içinde çalışmış olamazmı millet sıfır çekerken dershaneye bi giriyor adam full çekiyor. ha bide karı koca beraber full çekmişler işte bunlar kopya çekti yaw kardeşim onların sınav yerleri bile aynı değil o insanlar beraber çalışmış olamazlarmı bu kadar del zırvası ankete baktım iptal edilsin diyen çok iptal edilsin diyenler büyük ihtimalle düşük almış olanlardır ama bence yinede iptal edilsin kısa süre içinde tekrar yapılsın sınav
 

tarumoloji

Profesör
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
1,255
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
fullcü çift konuşmuş.
adam günde 3 saat çalıştım full yaptım diyor
adam zeki beyler
deli gibi dersanelerde gezmeye gerek yok ozaman :)
İşte KPSS rekortmeni karı koca!


Savunmaya geçen karı-koca

"Ben MEB’e başvurmayı düşünmüyordum. Çünkü özel sektörde daha fazla kazanıyorum. Ama kıskananlara karşı eşimle birlikte MEB’e başvurup daha az maaşla öğretmen olmaya çalışacağım." Demiş.

Sayın Hocamlarım bu cümle benim için yeterlidir adam kpss ye yıllarca girmemiş atama ihtiyacı duymuyor ve atanmaya başvuru yapmayacağını söylüyor bir gün bir şimşek çakıyor sınava girmeye karar veriyor verirkende atamaya ihtiyaç duymuyor atamlaara başvurmayı düşünmüyor ama nasıl oluyorsa günde 3 saat kpss çalışıyor ilk girişinde E.B. de 120 de 120 çıkarıyor yetmiyor eşide çıkarıyor... Cümlelerdeki karmaşayı çarpıklığı görümüyor musunuz? Şimdi benim bu şahsın söylediklerine inanmamı beklemeyin arkadaşlar... Düpedüz savunma stratejisi... Birde kopya olayı nasıl kanıtlanmasını bekliyorsunuz anlayabilmiş değilim sınav yapılalı 10 günler oldu, yani sizin beklentiniz bir itirafsa asla olmayacak bir olay, sorarım nasıl bir kanıt arıyorsunuz daha...
 

POWER

Rektör
Katılım
5 Ekim 2009
Mesajlar
10,275
Reaksiyon puanı
161
Puanları
0
46465_432665804059_216711769059_4851457_4696381_s.jpg
 
Katılım
11 Ağustos 2010
Mesajlar
5,807
Reaksiyon puanı
66
Puanları
48
full çekenlerin beyni bedava:D:D
atmışlar hafızalarına full çekmişler abartmayın:D:D
 

LaWa

Profesör
Katılım
22 Şubat 2009
Mesajlar
3,119
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
Hala sonuç yok bekliyorum merakla.
Merak ettiğim iptali falan deği,olayın nasıl geliştiği.
 

onlinemovies

Asistan
Katılım
15 Aralık 2007
Mesajlar
169
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Ya bilip bilmeden konuşmak kolay. Lys yi karıştırmayın işe bari. Lys de o kadar full çeken olması normal inanın bu kadar kolay bi sınav görmedim ben. Matematik bende de full geometri 1 yanlıştı. yani aşırı kolaydı lütfen yapmayalım...
 
Üst