KPIC Virüs olayı hakkında!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Bir kendini benim yerine koy ve düşün insanlar senden nefret ediyor sen bir yazılım yapıp bir yerlere erişmeye çalışıyorsun ve yazılıma virüs koyup insanlara zarar vermek ne kadar saçma değil mi? Sen olsan yapar mıydın böyle birşeyi?
Olumsuzunu da düşününce hiç de saçma değil. Niyeti kötü olan her türlü yapar. Yanlış anlamayın ben burada size bir ithamda bulunmuyorum. Sizin niyetiniz gerçekten iyi olabilir belki. Ancak bunu kesinleştiremediğimizden ve ortada bu kadar belirsizlik varken ben bu forumun bir yetkilisi olarak bu dosyaya ait linklerin paylaşılmasına daha da müsaade etmeyeceğim. Bilginize.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
Konu sanırım iyice iki tarafın düşüncelerini birbirine dikte etmesi ile devam edecek, bari ben araya gireyim. Kullanıcıların güvenini kazanmak ve bu programda virüs gibi bir şeyin olmadığına inandırmanız için size çok kolay bir yöntem söyleyeceğim. Kaynak kodları paylaşın, ne olup ne bittiği sistemde belli olsun, biz de inceleriz. En azından insanların aklındaki şüpheleri ortadan kaldırırsınız. :)

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,518
Bir kendini benim yerine koy ve düşün insanlar senden nefret ediyor sen bir yazılım yapıp bir yerlere erişmeye çalışıyorsun ve yazılıma virüs koyup insanlara zarar vermek ne kadar saçma değil mi? Sen olsan yapar mıydın böyle birşeyi?
Ben senden nefret etmiyorum ya ona bak. Ayrıca Techo'daki, popüler bilime inanan ve popüler kültür ile hareket cahil çocuk sürüsü, bırak senden nefret etsin kanka. İyi ki orada değilim.

Ben yine destekleyeceğimi söylüyorum ve yazdığının farkında olmadığını belirtiyorum. Üstüne gittiğimin de farkındayım. O yüzden daha kararlı ve güzelce yazabilir. Ben yine desteklerim.

Zaten bundan öncede Tester'ı bendim. Şimdi de ben olurum.

ArdaKC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Konu sanırım iyice iki tarafın düşüncelerini birbirine dikte etmesi ile devam edecek, bari ben araya gireyim. Kullanıcıların güvenini kazanmak ve bu programda virüs gibi bir şeyin olmadığına inandırmanız için size çok kolay bir yöntem söyleyeceğim. Kaynak kodları paylaşın, ne olup ne bittiği sistemde belli olsun, biz de inceleriz. En azından insanların aklındaki şüpheleri ortadan kaldırırsınız. :)
Furkish atmıştı zaten kaynak kodlarını.

ArdaKC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Olumsuzunu da düşününce hiç de saçma değil. Niyeti kötü olan her türlü yapar. Yanlış anlamayın ben burada size bir ithamda bulunmuyorum. Sizin niyetiniz gerçekten iyi olabilir belki. Ancak bunu kesinleştiremediğimizden ve ortada bu kadar belirsizlik varken ben bu forumun bir yetkilisi olarak bu dosyaya ait linklerin paylaşılmasına daha da müsaade etmeyeceğim. Bilginize.
Daha sonra elime ne geçicek ? bir sürü nefret eden insan sürüsü ve güvenmeyen insanlar buna değer mi? hayır.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Daha sonra elime ne geçicek ? bir sürü nefret eden insan sürüsü ve güvenmeyen insanlar buna değer mi? hayır.
Diyorum ya bu sizin için geçerli olmayabilir. Ben sizi de anlıyorum ve sizden de anlayış bekliyorum. Umarım çalışmanızı geliştirir ve daha iyi noktalara getirebilirsiniz.

ArdaKC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Peki ben görebilir miyim acaba? Anlayabildiğim kadarıyla sistemi incelerim en azından. :)
Tabiki görebilirsiniz. Şimdi diyeceksiniz kodları niye şifreledik çünkü kötü niyetli bu yazılımın kodlarını almak ve kullanmak isteyen insanlar da olacak orası bariz ve net.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diyorum ya bu sizin için geçerli olmayabilir. Ben sizi de anlıyorum ve sizden de anlayış bekliyorum. Umarım çalışmanızı geliştirir ve daha iyi noktalara getirebilirsiniz.
Amacımız programın işlevini göstermekdi yani daha icon bile yapmadık programa ne görsel bir tasarım nede birşey amaç işlevi tanıtmak.

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,518
Sanırım olayı çözdüm ben.
Şimdi bu .Net tabanlı programları şifreleyen Smart Assembly adlı bir program var.

Lakin paralı bir program ama Defender veya farklı bir virüs karşıtı yazılımlar kullanmayan @Furkish gibi developerlar, bu programı ufaktan korsan kullanınca, crack toolları, bilgisayarını etkiledi ve sanırsam yaptığı yazılımlar bundan etkilendi.

Başka bir açıklaması olamaz.
Ben olayı abarttım o kadar.

ArdaKC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Sanırım olayı çözdüm ben.
Şimdi bu .Net tabanlı programları şifreleyen Smart Assembly adlı bir program var.

Lakin paralı bir program ama Defender veya farklı bir virüs karşıtı yazılımlar kullanmayan @Furkish gibi developerlar, bu programı ufaktan korsan kullanınca, crack toolları, bilgisayarını etkiledi ve sanırsam yaptığı yazılımlar bundan etkilendi.

Başka bir açıklaması olamaz.
Yani aklı başında bir insan bir yazılıma zaten virüs koyup sonra forumlarda şahşahlı bir şekilde tanıtmaz çünkü eline birşey geçmez insanların güvenini kırmakdan başka bir işe yaramaz bir zararlı yazılım.

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,518
Yani aklı başında bir insan bir yazılıma zaten virüs koyup sonra forumlarda şahşahlı bir şekilde tanıtmaz çünkü eline birşey geçmez insanların güvenini kırmakdan başka bir işe yaramaz bir zararlı yazılım.
Doğru. Ben abarttım vallaha özür dilerim.

Ama niye abarttım söyleyeyim. Beni salak yerine koymaya çalıştığını düşündüm. Çok sinirlendim. Çünkü test ediyordum ben. Bunu mu yapacaktı bana? dedim.

ArdaKC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Doğru. Ben abarttım vallaha özür dilerim.

Ama niye abarttım söyleyeyim. Beni salak yerine koymaya çalıştığını düşündüm. Çok sinirlendim. Çünkü test ediyordum ben. Bunu yapacaktı bana.
Sen testerlik yapmıştın bizim yazılıma zaten bir zarar vermiş miydi? Sanırım hayır çünkü zarar verseydi büyük ihtimal şimdi bizimle böyle konuşmuyordunuz.

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,518
Sen testerlik yapmıştın bizim yazılıma zaten bir zarar vermiş miydi? Sanırım hayır çünkü zarar verseydi büyük ihtimal şimdi bizimle böyle konuşmuyordunuz.
Anladım ama bana virüs attığını düşündüm. Gerçekten sinir oldum ben.

Yok arka kapıcı virüsler olduğu için kullanmadım bu virüsü. Kasıtlı yapılan bir şey yok eminim.
Diğer programı temizdi.

ArdaKC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Anladım ama bana virüs attığını düşündüm. Gerçekten sinir oldum ben.
Bunu yapmaya çalışan bir şahısı tımarhaneye yatırmak lazım başka bir açıklaması yok zaten ki yapan var mı ben forumlar da görmedim varsa da evini adresini bulsunlar tımarheneye yatırsınlar çünkü bu bir delilik.

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,518
Bunu yapmaya çalışan bir şahısı tımarhaneye yatırmak lazım başka bir açıklaması yok zaten ki yapan var mı ben forumlar da görmedim varsa da evini adresini bulsunlar tımarheneye yatırsınlar çünkü bu bir delilik.
Bilgi toplamak için olabilir diye düşünürüm ben. Benim kıymetli olduğunu düşündüğüm şifreler falan var.
Herkesin evinde vardır ve bunlar değerlidir.

Bilgi paradır. Bunu yapmak delilik değil, akıl karı bir şeydir.
Benim Steam hesabım, LoL hesabım falan değerlidir.

ArdaKC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Bilgi toplamak için olabilir diye düşünürüm ben. Benim kıymetli olduğunu düşündüğüm şifreler falan var.

Comodo Firewall Veya Zonealarm Free Firewall indirip internete bağlanıp bağlanmadığını kontrol edebilirsin ki bağlanmıyor internete falan.

Ben bu olaydan smart assemblyden baya şüphelendim yani bende şaşırtım neden virüs algıladığını smart assembly basmadan bir taratıcam şimdi bakalım ondanmıymış ki büyük ihtimal ondandır smart assembly hata oluştuğun da veya bir sorun çıktığın da bize uyarı gösteriyordu.

İsterseniz discord gelin birlik'de yapalım.

Reaksiyon puanı
193
Sa.

KFED(KCS File Encryption/Decryption) Kullanarak şifrelerinizi şifreleyebilirsiniz.
Bu da şifrelerinizi istenmeyen yazılımlara karşi AES-256 Korur.

Ben de Smart Assembly den şüpheleniyorum.

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,518
Comodo Firewall Veya Zonealarm Free Firewall indirip internete bağlanıp bağlanmadığını kontrol edebilirsin ki bağlanmıyor internete falan.

Ben bu olaydan smart assemblyden baya şüphelendim yani bende şaşırtım neden virüs algıladığını smart assembly basmadan bir taratıcam şimdi bakalım ondanmıymış ki büyük ihtimal ondandır smart assembly hata oluştuğun da veya bir sorun çıktığın da bize uyarı gösteriyordu.

İsterseniz discord gelin birlik'de yapalım.
Bende ondan şüpheleniyorum artık. Çünkü açıkçası developerlar, virüs karşıtı yazılımlar kullanmazlar ve internetteki crack toollarını, zararsız görebilirler.

Ama crack tool, Smart Assembly'i kırmakla kalmamış ve sisteme trojanlar yüklemiş.

Reaksiyon puanı
193
Bir karara varamadınız mı arkadaşlar? :D ahahdhha
Ya ben işten çıktım eve gidiyom sabahtan anlaşamadınız dosya temizmidir virüslümüdür :D

Abi baya meraklandım haa :D Dosya ne işe yarıyor nedir şu işin sihiri?
Program sistem bilgilerini görmeye yarıyor.

Açıkcası o kadar kanit attik videolu. Hiç birinde sisteme zarar vermedı.

@Ram_kafasi Kodlari görmek mi istiyorsun? DM Geç Discord vereyım.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...