Kotlin'de anlamadığım sorun

Bu konuyu okuyanlar

Kotlin

Öğrenci
Katılım
9 Şubat 2021
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
33
Merhaba, Kotlin'de aşağıda görüldüğü gibi bir değişken oluşturdum fakat sonradan değeri değiştirince şu hatayı alıyorum: "The value '18' assigned to 'var age: Short defined in com.vedoso.ilkuygulamam.MainActivity.onCreate' is never used"

Kod:
package com.vedoso.ilkuygulamam

import androidx.appcompat.app.AppCompatActivity
import android.os.Bundle

class MainActivity : AppCompatActivity() {
    override fun onCreate(savedInstanceState: Bundle?) {
        super.onCreate(savedInstanceState)
        setContentView(R.layout.activity_main)


        var age : Short = 15

        println(age)

        age = 18
    }
}
Mesaj otomatik birleştirildi:

 
Son düzenleme:

ProgramBoy

Asistan
Katılım
2 Şubat 2021
Mesajlar
183
Reaksiyon puanı
119
Puanları
43
Yaş
48
O hatadan cok tipik bir compiler warning mesajına benziyor. Bir süredir Android app yapmadım fakat bu mesaj app'in build sürecini durduruyor ise, şu anda kafadan sallıyorum, "ignore warnings" / "uyarıları görmezden gel" gibi bi seçenek varsa o seçilip devam edilebilmesi gerekli cunku sözkonusu uyarı app'n build sürecine engel değil.
 

Olive34

Asistan
Katılım
29 Mayıs 2021
Mesajlar
229
Reaksiyon puanı
133
Puanları
43
Anlatacağım ne kadar doğru olacak bilmiyorum ama age değişkenine sonradan tanımladığınız 18 değeri hiçbir yerde kullanılmadığı için derleyici uyarı veriyor. Öncesinde age değişkenine 15 değerini vermişsiniz ve bu değeri println() fonksiyonu ile konsola yazdırmışsınız. Yani değişkendeki değeri herhangi bir fonksiyon ile kullanmışsınız. Sonradan bu değişkene 18 değerini atamışsınız ve 18 değeri havada kalmış oluyor. Bunu herhangi bir yerde kullanmanız gerekiyor.

Programın çalışmasına engel değildir. Derleyicinin uyarıları görmezden gel gibi ayarını aktif etmek gerekecek diye düşünüyorum.
 
Üst