Korona virüsünü niye bu kadar abarttılar?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan drocco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
İlk mesajı yazan kardeş burda mı? ?

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Yerin 7 kat altına gitsekte en korunaklı yerde kilitleseler kendilerini virüs ulaşmasa bile o korku onu yer bitirir zaten ruhen ölü olan fiziken ölmüş olsa bile fark etmeyecektir.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Peki millet bu kadar süre camiye gitmeyince ya sonra unutup hiç gitmezse n'olcek o zaman?! :D
İmam zarara uğrar malum namaz sonu para rantı dönüyor ortalık iyi hoş papazlarda aynısını burada da yapıyorlar bir de utanmadan, karınlarını ateş ile dolduruyorlar.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Muratçım sana katılıyorum, latifeydi sadece. De, ben asıl bir şeyi merak etmeye başladım. Şu meşhur Kuzey KORE! Mesela güneyinde bi sürü vaka olmuş, kıvrım kıvrım kıvrandığını duymuştum. Da, bu bizim meşhur Kim aga adeta meydan okurcasına caka satıyor ortalıkta. Ya bu zırtaboz haber mi saklıyor, yoksa gerçekten bunlara hiç bulaşmadı mı?

Ekli dosyayı görüntüle 89730
Gelecek hakkında net konuşup gaybı biliyorum havası verme hadsizliğine girmek istemiyorum. Olacak ifadeleri yüksek ihtimalli tahmin olarak anlayın.
Kuzey kore halkının en az %25i ölecek. Görünmeyen kısmında inanılmaz fakirlik var. Yardım bile isteyebilirler.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Muratçım sana katılıyorum, latifeydi sadece. De, ben asıl bir şeyi merak etmeye başladım. Şu meşhur Kuzey KORE! Mesela güneyinde bi sürü vaka olmuş, kıvrım kıvrım kıvrandığını duymuştum. Da, bu bizim meşhur Kim aga adeta meydan okurcasına caka satıyor ortalıkta. Ya bu zırtaboz haber mi saklıyor, yoksa gerçekten bunlara hiç bulaşmadı mı?

Ekli dosyayı görüntüle 89730
Mesaj otomatik birleştirildi:

Einştayn bak bu olmadı kardeşcağız, hemi de heç olmadı. Çok fena bir bühtanda bulundun. Genelleme yaptın, kul hakkı terettüp ettin. Bir imam'ın camiden haftada en fazla iki kez topladığı paranın tamamı Ya camisinin eksikleri, faturası vs. için, yahut Diyanet vakfı'nın cami yapımları vs. gibi hizmetleri için, yahut deprem, yurtdışı felaketler durumu vb. gibi genel olarak toplanan yardımlarıdır. Sanki bir imam toplanan parayı kendi cebine atıyormuş gibi bir algı oluşturuyorsun ve bu cidden büyük bir vebaldir kardeşim. Unutma ki aşağıladığın o hocalardır en başta sana dinini öğreten, ananı, babanı okutup cümle millete rehberlik eden.

Yahudi medyasının gazına gelip de senin gibi bir iman sahibi kardeşim de eğer bu denli ağır bir bühtanda bulunuyorsa bu millet gerçekten çok şey kaybetmiş demektir. Fitne ateşine attığınız odunlar dönüp bir gün sizi yakabilir kardeşim.
Allah şahidim olsun ki gelmiş geçmiş tüm peygamberlere ve inen tüm kitap ve ümmetlere yemin olsun ki, Allah için yanmaya razıyım, peki sizler razımısınız?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Aslında insanların yaşadığı bu denli bir açlık coronavirüsten çok daha ölümcül ve tehlikeli. Ben bu ülkenin insanlarına gerçekten çok acıyorum. Hiçbir haber alma imkanının imkansız olduğu bir korku cehennemi burası. Kimbilir nasıl bir dram yaşanıyorda insanoğlunun bundan haberi olmuyor.
İyiler güçlü olmazsa zalimler başa çıkar.

Reaksiyon puanı
10,327
Allah şahidim olsun ki gelmiş geçmiş tüm peygamberlere ve inen tüm kitap ve ümmetlere yemin olsun ki, Allah için yanmaya razıyım, peki sizler razımısınız?

Bak güzel kardeşim, bir kere kurduğun şu cümlede kaç tane yanlış var biliyor musun? Eğer fıkıh ve akait bilebilmiş olsaydın böyle bir cümleyi asla kurmazdın, kuramazdın. Keşke yazdıklarımı bir kez daha doğru bir şekilde okumuş olsaydın. Çok gereksiz bu tartışmayı da ayrıca sürdürmek istemiyorum.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827
Corona konusunda açıkçası erkenden önlemlerin alınması beni mutlu etti, zirâ yaşadığım şehir zaten kalabalık. Bu yüzden risk daha da artıyor.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkede herkesin en az bir kez koronavirüsüne enfekte olacağını değerlendiriyoruz" dedi.

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
Domuz gribi
Kuş gribi
Deli dana hastalığı
Kırım Kongo Kanamalı Hastalığı
Verem
Kanser
Tifo
Zature
Grip
Veba
Su çiçeği
Kolera
Şimdide Korona...

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
'Ventilli maske kullanımı virüsü yayabilir' uyarısı
İş Güvenliği Uzmanı ve Fizik Mühendisi Öymez, "Ventil, filtreli maskelerde tek taraflı çalışır. Hasta ya da hasta olma ihtimali olan kişinin ventilli maske kullanması durumunda, kendisinden çıkan virüs dışarı yayılıyor demektir." uyarısında bulundu.
Ömer Olcay | 16.03.2020

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Yasemin Öymez, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede, hasta kişilerin kullanması önerilen maskelerin seçiminin büyük önem taşıdığını belirterek, "Ventil adını verdiğimiz kısım, filtreli maskelerde tek taraflı çalışan, havayı olduğu gibi dışarı çıkaran parçalardır. Hasta ya da hasta olma ihtimali olan kişinin ventilli maske kullanması durumunda, kendisinden çıkan virüs olduğu gibi dışarı yayılıyor demektir." dedi.

Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) Uzmanı olarak 15 yıldır çalışmalarda bulunan Fizik Mühendisi Öymez, AA muhabirine, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsten korunmak için gündemde olan maskelerin kullanımıyla ilgili bilgi verdi.
Maske kullanımının halihazırda, "hastalık tanısı konulmuş kişiler, teşhis konulan hastalara müdahalede bulunacak sağlık personelleri ve günlük hayatta korunma amacıyla kullanan sağlıklı vatandaşlar" olmak üzere 3 grubu kapsadığını söyledi.
Hastalık tanısı konulan kişilerin ve yurt dışından gelen şüphelilerin kullanacağı maske tipinin hayati öneme sahip olduğunun altını çizen Öymez, "Eğer hasta isek mutlaka ama mutlaka tıbbi cihaz direktifine göre 'CE işareti almış tıbbi maske' diye tarif edilen maskeyi kullanmamız gerekiyor. Bunlarla alakalı mevzu, hastadan dışarıya, dışarıdan da içeriye herhangi bir şekilde virüsü taşıyan sıvı damlacıkları tutuyor olması ve çapraz bulaşmayı engelliyor olmasıdır. İnsanların filtreli maske diye bildiği maskeyi, sadece sağlık çalışanlarının takması önerilir." diye konuştu.
"Dışarıdaki sağlıklı vatandaşın maske kullanmasına gerek yok"
Sağlıklı vatandaşların Kovid-19'dan korunması için yüksek fiyatla 2 ve 3 panelli katlanabilir maskelerin de satışa sunulmasına tepki gösteren Öymez, sözlerine şöyle devam etti:
"Küresel pandemi olarak ilan edilmiş olan koronavirüs, ülkemizde sadece hastalık tespiti durumundadır. Yani şu anda salgın bile değildir. Dolayısıyla şu dönemde dışarıdaki sağlıklı vatandaşlarımızın maske kullanmasına gerek yok. Bu tarz maskelere yüksek ücretlerin ödenmesine de gerek yok.
Filtreli maske diye tabir edilen maskeler, temelde Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) regülasyonuna göre CE işareti almış ürünlerdir. Bu maskelerin üzerindeki işaretler, özel yapılan birtakım testlere göre belgelendirilir. Bu ürünler sadece sağlık çalışanları için ve hastaya yakın temasta bulunacak olan kişiler için gerekli maskelerdir. Dışarıdaki normal vatandaşımızın kullanmasına gerek yok."
"Filtreli maskeler üzerindeki ventil adını verdiğimiz kısım tek taraflı çalışır"
Çin'de koronavirüsün yayılmasında, hatalı maske kullanımının büyük rol oynadığını öne süren Öymez, üzerinde "ventil" adı verilen plastik parçaları bulunan, filtreli diye isimlendirilen maskelerin toplum sağlığını tehdit ettiğini kaydetti.
Ventilli ve ventilsiz filtreli maskelerin arasındaki farkları anlatan Öymez, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ventil adını verdiğimiz o plastik kısım, filtreli maskelerde tek taraflı çalışan, havayı olduğu gibi dışarı çıkaran parçalardır. Maskenin geri kalanının tamamı filtredir. Ventil filtreleme işi yapmaz. Şimdi siz bu maskeyi taktınız, nefesinizi verdiğinizde nefesiniz maskenin içerisinde kalmasın çabucak dışarı çıksın ve sizi rahatsız etmesin diye hiç filtrelenmeden doğrudan doğruya dışarıya çıkmasını sağlar. Bu ne demek? Eğer bir hasta ya da hasta olma ihtimali olan kişi bunu kullanıyorsa kendisinden çıkan virüs olduğu gibi dışarı yayılıyor demektir.
Ne sağlık çalışanlarında ne de hastada hiçbir surette ventilli maske kullanılmaması gerekiyor. Yani üzerinde bu plastik parçası olan ventil kullanılmayacak. Aynı ürünün aynı koruma sınıfında ventilsiz olanı var. Üzerinde aynı işaretlere sahip ama ventil olmayanlar bütün üreticilerde bulunur. "
"Maskelerin hepsinin kullanım ömrü var"
Türkiye'nin maske olarak, AB ülkelerinin kabul ettiği CE sertifikalı TS EN 149 standardına sahip koruyucu maskelerin üretimine, kullanımına ve ithal edilmesine onay verdiğinin bilgisini veren Öymez, N 95, N 99 ve N 100 standardındaki maskeler ABD'de üretildiği için bunların CE sertifikasyonuna sahip olmadığını ifade etti.
Mevzuat gereği AB ülkelerinde ve Türkiye'de CE sertifikasyonuna sahip olmayan kişisel koruyucu donanımların satışının yasak olduğuna dikkati çeken Öymez, " Ülkemizde geçerli olan TS EN 149 standardına ait FFP1, FFP2 ve FFP3 koruma seviyesi olan maskelerdir. Sağlık için de minimum FFP2 ya da FFP3 koruma seviyesindeki maskenin kullanması gerekir. Ventilsiz olmasına çok dikkat edelim. Aslında bu tarz maskelere ihtiyacımız yok. Biz bu maskelerle kendimizi korumaya çalışmamalıyız. Çünkü bu maskelerin hepsinin de bir kullanım ömrü var. Herhangi bir bulaşma ihtimaline karşı maskeyi hemen değiştirmeniz gerekir." ifadelerini kullandı.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Birisi sağlıklıysa ventilli ffp3 maske,sağlıklı değilse veya olmadığından şüpheleniyorsa cerrahi maske kullanması gerekir.

Ters bir şekilde kullanmak(sağlıklı birisinin cerrahi,hasta birisinin respiratör kullanması) her şeyi daha kötüye çevirir

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Birisi sağlıklıysa ventilli ffp3 maske,sağlıklı değilse veya olmadığından şüpheleniyorsa cerrahi maske kullanması gerekir.

Ters bir şekilde kullanmak(sağlıklı birisinin cerrahi,hasta birisinin respiratör kullanması) her şeyi daha kötüye çevirir

Ben de öyle anladım. Ventilli maske siparişim daha gelmedi. Gelince deneyeceğim rahat mı, değil mi diye.

Kararsız23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,124
Arkadaşlar durum gittikçe ciddileşiyor. Dün öğlenden beri yaklaşık 1500 kişi öldü. Yaklaşık 30 saatte. Toplam ölümlerin neredeyse üçte biri son iki günde gerçekleşti. Virüs daha hızlı bulaşmaya ve daha hızlı öldürmeye başladı.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Abarttılar?
Tedavisi olmayan ve iyileşmenin tek yolunun bağışıklık sisteminin o hastalığı vücuttan atabilmesine bağlı olan bir hastalık, çok hızlı üreyebilen bir virüs.
Ben bizim devlet adamlarını yine takdir ediyorum, özellikle Avrupa hükümetleri halka çok negatif yönde açıklama yaparken bizim hükümetimiz daha olumlu ve iyiye dönük açıklama yapıyor, ne kadar fikirlerim ters olsa da takdire şaya ve içinde yalan bile (ki önceden saklamışlarsa bile şuan açık oynuyorlar) olsa halkın moralinin düşüşünden kaynaklanan bağışıklık kaybının da önüne geçmiş oluyorlar.

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
Bu soruyu sormaz olaydım ya.