Korona virüsünü niye bu kadar abarttılar?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan drocco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Şundan aldım (2) tane. Yıkanabiliyormuş. Gece tükenmişti. 1-2 saat önce tekrar stoğa girmiş. Hemen aldım. İnşallah işe yarar bir şeydir.

Nasıl yıkanıyor? Filtreye sıvı temas etse kullanılmaz hale geliyor diye biliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok tipsiz duruyor, burnuna sütyen takmışın gibi.
Birileri de bunu demişti ben alıntı yapayım. “Bu tip maskeyle ya havalı görünürsün,ya da bir aptal gibi görünürsün”

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Nasıl yıkanıyor? Filtreye sıvı temas etse kullanılmaz hale geliyor diye biliyorum.

Yıkama talimatında yazıyor:

n95-krutt-ffp3-korumali-virus-ve-bakteri-maskesi-modelsf3-siyah__1505067106965923.jpg

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,108
Abarti yok keske demektense dikkat daha iyi
83b0883f8807636b52d9f68b545201c2.jpg

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
İlginç. Dediğim gibi filtre kullıkamaz hale geliyor diye biliyorum. Yalnız inaktif virüs ile ölü virüs maalesef aynı şey değil :(

Ben de tam bilmiyorum açıkçası. Aslında bu maskeyi tekrardan kullanılabilir olduğu için aldım. Diğer maskeler tek kullanımlıktı, 8-10 saatlik kullanım süreleri vardı.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Ben de tam bilmiyorum açıkçası. Aslında bu maskeyi tekrardan kullanılabilir olduğu için aldım. Diğer maskeler tek kullanımlıktı, 8-10 saatlik kullanım süreleri vardı.
O tür maskeler sadece partikül filtresinden ibaret olduğu için bildiğin nefes alamayana kadar kullanabilirsin

Reaksiyon puanı
10,327
Reaksiyon puanı
10,327
Gün içerisinde bir kaç defa tükenip tekrar stoğa girmişti fiyatı değişmeden. Bundan sonra da tekrar stoğa girebilir belki. Ben de dün öğleyin aldım. Dün akşama doğru kargoya verilmişti. Bakalım gelince bakacağım.
Öylesine merakımdan bakmıştım, herhangi bir telaşem falan yok şükür. Biraz kaderciyim herhal, pek umur ettiğim yok. :)

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Allah'tan bu kadar çekinip korkmadılar buna da korumona derler sıkmayın canınızı. ((=

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Okulları bile tatil etmeye başladılar.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Sanayicilerde ffp3 maskeler tükenmiş bile :(

Anca ffp1 seviyesinde olanları alabildim. O da virüsü büyük ihtimalle korumaz ama hiçten iyidir. Yinede tanesi 5₺ olduğu için pek şikayetçi değilim. Güzel toz maskesi olurlar

Reaksiyon puanı
10,327
Okulları bile tatil etmeye başladılar.

Öyle bişey yok. Okulların tatil edileceğini zannetmiyorum. Ülkemize şükür ki ölüm vakası yaşanmadı, sadece iyileşme ihtimali yüksek virüslü bir hastaya rastlandı, bütün ailesi ve görüştükleriyle beraber alayı karantinada. Başka da bişey yok.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
Abartılmaması gibi bir durum elden gelmez..

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Okullar tatil edildi bence doğru karar. Bir İtalya olduktan sonra tatil etselerdi neye yarayacaktı

Cem Varlı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Ben abartıldığını düşünmüyorum. Ekonomilerin nasıl etkilendiği ortada. Bu virüs yüzünden insanlar ölüyor. Özellikle bebeklere ve yaşlılara dikkat etmemiz lazım.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,386
COVID-19 salgını hakkında paylaşılan sayılar ne kadar şeffaf olarak paylaşılıyor olursa olsun, biz bu virüsün gerçek tahribat gücünü şu an için hesaplayamıyoruz. Şu bilgileri de konuya eklemiş olalım, gerisini siz düşünün.

Vaka ölüm oranı (case fatality rate, kısaca CFR) bir hastalıktan gelen toplam ölüm sayısının onaylanmış vaka sayısına bölünmesiyle hesaplanır. Yüzde olarak ifade edilir ve hastalık şiddetinin bir ölçüsü olarak kullanılır. Kilit zorluklardan biri, teyit edilen vaka sayısının genellikle toplam vaka sayısından daha az olmasıdır. Sorun şu ki çoğu zaman bir hastalığın pek çok vakasına asla tanı koyulmamasıdır. Bunun nedeni, hafif semptomları olan vakaların sıklıkla test edilmemesi veya hasta olan herkesin bu tür vakaların teşhis edilebileceği bir hastaneye gitmemesi veya test olanaklarının sınırlı olması olabilir.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,108
şimdi bu haber zamanında çıkmıştı belki bilenler bilir simpsonlar cizgi dizide ki gelecek le ilgili resimler ha diyeceksiniz bunun konu ile alakası ne?
728xauto.jpg

ABD Başkanı Donald Trump ile Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro geçtiğimiz hafta bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmenin ardından dün ajanslar tarafından Brezilya Devlet Başkanı’nın corona virüsüne yakalandığı iddiaları ortaya atılmıştı. Bugün gelen son dakika haberine göre Bolsonaro’nun testlerinin pozitif çıktığı belirtildi. Bu gelişmeler üzerine Beyaz Saray acil toplanma kararı aldı. Donald Trump Türkiye saat ile 22.00’da açıklama yapacak.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Şundan aldım (2) tane. Yıkanabiliyormuş. Gece tükenmişti. 1-2 saat önce tekrar stoğa girmiş. Hemen aldım. İnşallah işe yarar bir şeydir.

Krutt marka maske aldığımı daha önce paylaşmıştım. Bugün siparişim bana ulaştı.

Yalnız maskeyi takınca nefes alıp vermek çok güçleşiyor. İnsanı acayip bunaltıyor. 1dk taktım ama acayip bunaldım. Daha da uzun süre nasıl takılır, bilemiyorum.

Bir de aşağıdaki FFP3 Maskeden sipariş etmiştim. O daha gelmedi. Gelince onu da takıp karşılaştıracağım:

Ayrıca hastanelerde doktorların taktığı klasik cerrahi maskelerden de takıp denedim. Cerrahi maske çok rahat. Yani hiç bunaltmıyor. Normal maskesiz gibi rahat nefes alıp verebiliyor insan.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Krutt marka maske aldığımı daha önce paylaşmıştım. Bugün siparişim bana ulaştı.

Yalnız maskeyi takınca nefes alıp vermek çok güçleşiyor. İnsanı acayip bunaltıyor. 1dk taktım ama acayip bunaldım. Daha da uzun süre nasıl takılır, bilemiyorum.

Bir de aşağıdaki FFP3 Maskeden sipariş etmiştim. O daha gelmedi. Gelince onu da takıp karşılaştıracağım:

Ayrıca hastanelerde doktorların taktığı klasik cerrahi maskelerden de takıp denedim. Cerrahi maske çok rahat. Yani hiç bunaltmıyor. Normal maskesiz gibi rahat nefes alıp verebiliyor insan.
Ffp3 maskesi ne bekliyordun :) havadaki partiküllerin %99’unun girmesini engelliyor. Az nefes alıyorsan maskeyi doğru takmışsın

Reaksiyon puanı
10,327
Ben bir tıp adamı değilim, bilemem ama... Televizyonlarda dinlediğim birkaç uzman hekim maskelerin bizi değil, karşıdakini koruduğunu söylediler. Bunu birçok ünlü hekimden dinledim. Dışarıdan hava yoluyla gelen bir virüsten hiçbir maskenin korumadığını, ama sizden dışarıya çıkacak bir virüsü önleyebileceğini anlatmışlardı. Bu konu hakkında kesin bilgisi olan var mı peki?

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Ben bir tıp adamı değilim, bilemem ama... Televizyonlarda dinlediğim birkaç uzman hekim maskelerin bizi değil, karşıdakini koruduğunu söylediler. Bunu birçok ünlü hekimden dinledim. Dışarıdan hava yoluyla gelen bir virüsten hiçbir maskenin korumadığını, ama sizden dışarıya çıkacak bir virüsü önleyebileceğini anlatmışlardı. Bu konu hakkında kesin bilgisi olan var mı peki?

Bilmiyorum ama eğer öyle olsa korona şüphesi olanlara sağlık personeli müdahale ederken o kadar tulum, gözlük ve maske kullanmazdı. Bir de Çin Devlet Başkanı bile takmıştı maskeyi. ?

Gerçek şu: maske tek başına yeterli korumayı sağlamaz. Ama maske koruma sağlamaz, demek yanlış olur.

Benim görüşüm maskeye talep patlaması olmaması için faydası olmuyor gibi bir algı oluşturuyor olabilirler. Yoksa hiç maske bulamazdık.

Aslında toplu ortamlarda herkese maske takma zorunluluğu getirilebilir. Sonuçta kimse virüslü olduğunu bildiği halde gezmiyor. İnsanlar bu virüsü bilmeden yayıyor. Herkes maske taksa en azından bilmeden virüsün yayılması da belli ölçüde engellenebilir.

Reaksiyon puanı
6,381
Bu kadar abartacak ne var? Ortada hiçbir şey yok niye insanları tedirgin etmeye çalışıyorlar?
Eğer abartılmasaydı senin bir sevdiğin biri veya sen virüse yakalanabilirdin. O zamanda Sen " Niye önlem alınmadı?" diyecektin.

Son düzenleme:

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Onun dedikleri maske cerrahi/ameliyat maskeleri. O tip maskeler seni hiç korumaz ama diğerlerine bulaştırmanı azaltır/önler.

N95/ffp2/p2 maskeler(yada respiratörler) ise virüs/bakteri koruyacak seviyede ama ben corona için ne olur ne olmaz N100/ffp3/p3 maskesi kullanırdım.

Küçük not:
N95= havadaki partiküllerin %95’ini engeller
Ffp2/P2= havadaki partiküllerin %94’ünü engeller
N100/Ffp3/P3= havadaki partiküllerin %99’undan biraz daha fazlasını engeller