vursace5438
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 27
Korona pozitif çıktı karantina süresi bitti şimdi ne yapmak gerek
Yeniden hastaneye gidip test yaptırcam mı diyoruz yoksa ayrı bir işlem mi oalcak..Konu ile ilgili ne bir arayan var ne de soran..Aradığımız yerlere de ulaşamıyoruzSize test yapmıyorlar.Kan tahlili alıyorlar ama siz yinede test yaptırın
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu arada geçmiş olsun
Ben de atlattım. 14 gün sonra belirti göstermiyorsanız evden çıkabilirsiniz. Hastanede zaten 2. testi yapmıyorlar. Belirti yoksa yakalanmadan önceki hale dönebilirsiniz. Maske + sosyal mesafe + temizlik.Korona pozitif çıktı karantina süresi bitti şimdi ne yapmak gerek
Sizden kan tahlili almaları lazım.Test yapımıyorlar ama siz dikatlice gidip yinede siz özel bir hastanede yaptırın testYeniden hastaneye gidip test yaptırcam mı diyoruz yoksa ayrı bir işlem mi oalcak..Konu ile ilgili ne bir arayan var ne de soran..Aradığımız yerlere de ulaşamıyoruz
Belirti göstermeden de pozitif vakalar var kimsenin hayatını tehlikeye sokmamak adına test yaptırmak en iyisi.Ben de atlattım. 14 gün sonra belirti göstermiyorsanız evden çıkabilirsiniz. Hastanede zaten 2. testi yapmıyorlar. Belirti yoksa yakalanmadan önceki hale dönebilirsiniz. Maske + sosyal mesafe + temizlik.
Pozitif çıkmış ve 14 gün geçmiş.Belirti göstermeden de pozitif vakalar var kimsenin hayatını tehlikeye sokmamak adına test yaptırmak en iyisi.
Demek istediğim, 14 gün sonrasında test yaptırıp tekrar pozitif çıkan var, pozitif çıktığı halde bulaştırıcılığı kalmıyor mu?Pozitif çıkmış ve 14 gün geçmiş.
Zaten 12 gün sonra bulaştırıcılığı kalmıyor. Negatife dönüyor. Bu yüzden hastane test yapma ihtiyacı duymuyor. Bunu kafamdan söylemiyorum. Bana doktorlar bunları söyledi.
Ben 14 gün sonra hastaneye gittiğimde bana test yapmadılar. Belirti yoksa atlatmışsındır, negatiftir dediler. Benden sert atlatan annem hemşire olduğu için ona test yaptılar 14 gün sonra 2 kez ama onun da negatif çıktı.Demek istediğim, 14 gün sonrasında test yaptırıp tekrar pozitif çıkan var, pozitif çıktığı halde bulaştırıcılığı kalmıyor mu?
Annemin öksürüğü de baya uzun sürdü.Ben de biraqz daha öksürük devam ediyor bununla ilgili neler söylüyorsunuz peki
Nasıl bir yol izlediniz pekiBen 14 gün sonra hastaneye gittiğimde bana test yapmadılar. Belirti yoksa atlatmışsındır, negatiftir dediler. Benden sert atlatan annem hemşire olduğu için ona test yaptılar 14 gün sonra 2 kez ama onun da negatif çıktı.
Annemin öksürüğü de baya uzun sürdü.
Devlet hastanesinde zaten yapmıyorlar test, o yüzden özelde test yaptırmak en doğrusu pahalı değil zaten.Ben 14 gün sonra hastaneye gittiğimde bana test yapmadılar. Belirti yoksa atlatmışsındır, negatiftir dediler. Benden sert atlatan annem hemşire olduğu için ona test yaptılar 14 gün sonra 2 kez ama onun da negatif çıktı.
Annemin öksürüğü de baya uzun sürdü.
Devlet hastanesinde test yapıyolar hatta ilk testide orada yaptım zatenDevlet hastanesinde zaten yapmıyorlar test, o yüzden özelde test yaptırmak en doğrusu pahalı değil zaten.
14. gün pazardı. Pazartesi günü dershane vardı. Doktora sordum gideyim mi diye. O da gidebilirsin sıkıntı olmaz dedi ve gittim. Annem de hastanede işe gitti aynı gün.Nasıl bir yol izlediniz peki
İlk testi yapıyorlar ikinci testi bildiğim kadarıyla yapmıyorlar, ilaçlar ve karantina süresi bittiyse yapmıyorlar diye biliyorum.Devlet hastanesinde test yapıyolar hatta ilk testide orada yaptım zaten
Üniversite hastanesi. İlk pcr testini yaptılar ama 14 gün sonrakinde belirti yoksa teste gerek duyulmuyor.Devlet hastanesinde zaten yapmıyorlar test, o yüzden özelde test yaptırmak en doğrusu pahalı değil zaten.
Öyle tabi de ,ben de biraz daha öksürük devam ediyor.Çevreme her ne kadar süre bitti desem de öksürünce direkt olarak bir korku oluşabilir..Tekrar test olup negatif sonucu almam gerek gibime geliyor14. gün pazardı. Pazartesi günü dershane vardı. Doktora sordum gideyim mi diye. O da gidebilirsin sıkıntı olmaz dedi ve gittim. Annem de hastanede işe gitti aynı gün.
Değişik birşey, haber sayfasında okumuştum Ronaldo ilk test pozitif karantinası vs bitince belirti kalmamış fakat test yaptırmış yinede pozitif çıkmış.Üniversite hastanesi. İlk pcr testini yaptılar ama 14 gün sonrakinde belirti yoksa teste gerek duyulmuyor.
Evet öksürükten tedirgin olabilirler. Ama haberiniz olsun öksürük hemen geçmeyebilir. Annem hala ara sıra öksürüyor. 2 ay olacak neredeyse.Öyle tabi de ,ben de biraz daha öksürük devam ediyor.Çevreme her ne kadar süre bitti desem de öksürünce direkt olarak bir korku oluşabilir..Tekrar test olup negatif sonucu almam gerek gibime geliyor
Teşekkür ederimBenimki de pozitif ama hiç bir belirti yok karantina sürecindeyim hala, geçmiş olsun size de.
Geçmiş olsun, en kısa zamanda atlatman dileği ile, pozitif olduğunu nasıl anladın belirti falan göstermeden?Benimki de pozitif ama hiç bir belirti yok karantina sürecindeyim hala, geçmiş olsun size de.
Teşekkürler, test yaptırdık ailecek pozitif çıktık ama atlattık gibi görünüyor şu an.Geçmiş olsun, en kısa zamanda atlatman dileği ile, pozitif olduğunu nasıl anladın belirti falan göstermeden?
En merak ettiğim şey, testi nasıl yapıyorlar? Burundan ağızdan çubuk sokuyorlar acısı çok mu oluyor? Ne kadar sürüyor bir test yapılması?Teşekkürler, test yaptırdık ailecek pozitif çıktık ama atlattık gibi görünüyor şu an.
3 saniye sürüyor maksimum.En merak ettiğim şey, testi nasıl yapıyorlar? Burundan ağızdan çubuk sokuyorlar acısı çok mu oluyor? Ne kadar sürüyor bir test yapılması?
yani azizim o kadar tuhaf şeyler var ki,hiç olumlu izlenim vermedi bana..Devlet hastanelerinin işine akıl sır etmiyor.
Ben de geçen halsizlik için hastaneye gittim ve Covid'ten muayene ettiler. Kan alıp röntgen çektiler. Sonrada Koronavirüs ile Temaslı Formu imzalatmak istediler. Bu formda 10 gün karantinaya alındığın tebliğ ediliyor. Benim Covidli ile temasım olmadı. Covid testi yapılmadan ve pozitif çıkmadan niye 10 gün karantinaya gireceğim dedim. Bunu imzalamadan sürüntü örneği almayız yani covid testi yapmayız, dediler. Ben de imzalamadığım için test yapmadılar.
Yani öyle saçma bir şey ki karantinaya alıp ondan sonra test yapıyor ve test negatif olsa bile 10 gün karantinada kalıyorsun. Bir taraftan da bakıyorsun ki pozitif çıkan birisi var. 10-14 gün karantina süresi doluyor ve negatife dönmüş mü diye test yapan yok ve semptom falan yoksa işe başlaman gerekiyor. Devlet saçmalıkta çığır açacak bu gidişle.