Korkumu nasıl yenicem bi yardım edin lütfen

Ka-Shar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar size biraz tuhaf gelecek ama antalyada yaşıyorum ve denize bol bol giriyorum özellikle arkadaşlarımla.Ancak denizanasından çok çok korkuyorum değidiği gibi istemsiz olarak çıtrpınıyorum batacak gibi oluyorum normalde çok iyi yüzerim ama nerdeyse çığlık atacak duruma geliyorum babam felan kaç yaşına geldin erkek adam böyle şeyden korkmaz o senden korksun diyor olmuyo ama çok korkuyorum nasıl yeneceğim bu korkumu?

ÖznesiYok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş Korkunla Yüzleş Desem Yanlış Olur Ne Desem Bilemedim.Genelde Bende Korkarım Poşeti Denizanası filan Sanıyom Bazen Çırpınıyom ,Sağa Sola Koşuyom.Yani Normal Bişe Denizanasından Korkman.Herkes Korkar.Ama Bu Korku Yüzmene Engel Olacak Kadar Büyüdüyse Bilmem

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Yüzleşek bir şey değil bu. Gördüğünde uzaklaşacaksın. Tehlikeli olabiliyorlar.

Reaksiyon puanı
1
Morumsu mavimsi kahverengimsi olanlari gorunce kac da seffaf olanlari sallama hic koy tokati ucsunlar

15963210

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
14 Yaşındayım İyi Yüzerim Ama Deniz Anası Gördügüm Zaman Bende Kaçıyorum Veya Suyun Altına Gözlük İle Baktışımda Balıklardan Gördüğüm Zaman Sudan Çıkıyorum. Balıklardan Korkmuyorum Çok Tiksindirici Geliyor Deniz Anası İse Korkutucu Geliyor :(

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Aynı sorunu bende yaşadım.

Dibini görmediğim denizden korkuyordum balıklardan bile korkuyordum avucum kadar olanlardan bile, deniz anaları vb bu yüzden denize giremiyordum ama bunu aşmanın yolunu buldum.

Yurt dışında tatildeyken dalgıçlar vardı bir miktar ücret ödüyorsun tüpü kıyafeti hocayı falan veriyor 10 kişilik bir gurup ilemi ne dalıyoruz.

Öyle yerlere daldık ki o etrafımda olan 10 kişinin verdiği güven ile birlikte en büyük balıkların yanına ben gitmek istedim ve o günden sonra asla denizden balıktan korkmadım.

tugrul_27

Doçent
Reaksiyon puanı
116
Deniz anasından korkulurmu yahu deniz anası o anne de saril bi kucakla seni bağrına basacaktır

Deutsch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hiç umurunda olmasın yüz gitsin bak ben hala yüzemiyorum :(

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben yüzerken genelde denize salıyorum kimse yokta değil deniz anası, köpek balıpı bile geldiğine geleceğine bin pişman olup kaçıyor :D

FideLity

Doçent
Reaksiyon puanı
418
Deniz anaları elektromanyetik bir alana sahipler.Tam bir bilgim yok ama 1 tane şeffaf denizanasının sana vereceği elektrik anca verdiği bölgenin uyuşmasına yol açar.Ne yazık ki kahverengi, mor gibi kapalı renk olanlar zehirli olabiliyor.

Fakat gel gelelim herkezin yüzdüğü denizde denizanasının seni bulma olasılığı azdır hatta yoktur çünki kalabalık bir toplumun denizde olması hayvancazları kışkırtacaktır.Bi nevi yuva işgali gibi.Kaçarlar gelmezler.

Ha sen bir kaç ailenin yüzdüğü sığ yerlerde yüzüyorsan başka ama korkmana gerek yok bence yüz gitsin.

15963210

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Deniz anaları elektromanyetik bir alana sahipler.Tam bir bilgim yok ama 1 tane şeffaf denizanasının sana vereceği elektrik anca verdiği bölgenin uyuşmasına yol açar.Ne yazık ki kahverengi, mor gibi kapalı renk olanlar zehirli olabiliyor.

Fakat gel gelelim herkezin yüzdüğü denizde denizanasının seni bulma olasılığı azdır hatta yoktur çünki kalabalık bir toplumun denizde olması hayvancazları kışkırtacaktır.Bi nevi yuva işgali gibi.Kaçarlar gelmezler.

Ha sen bir kaç ailenin yüzdüğü sığ yerlerde yüzüyorsan başka ama korkmana gerek yok bence yüz gitsin.

Az oluyo ama oluyo ya deniz anası bizim gittiğimiz Deniz'de baya bi aile vardı ama yinede 2 - 3 deniz anası oluyo

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Çok takma kafana bende eskiden tiksinirdim onlardan ama artık umrumda bile değiller. Hatta ara sıra elime alıp oynuyorum onlarla merakımdan sonra denize atıyorum :D Sende deneyebilirsin belki korkunu yenmede yardımcı olur :)

byarslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Ka-Shar Baktın tek başına üstüne gidemiyorsun. Git bir psikologla görüş bir iki seansta korkunu yenmiş olursun.

Alcyone

Asistan
Reaksiyon puanı
1
morumsu mavimsi kahverengimsi olanlari gorunce kac da seffaf olanlari sallama hic koy tokati ucsunlar
emoji1.png
emoji1.png
emoji1.png

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Denizde sanırım sadece yosunlardan korkuyorum. O ayağına dolanması, o sürtünmesi. Geçenlerde yosunun bir üst versiyonu yani daha sert birazda keskinimsi olanı yani yaprağa benzetebiliriz ayağıma değmesin mi? Aman Tanrım dedim. Denizi bırakalım ben böceklerin her türünden korkarım. Böcek olması yeterli :) ve görebildiğim değil göremediğim örümcekten korkarım. Deniz analarını salla kardeşim. En kolay korkunu yenme yöntemi sanırım tokat tekme atmaktır o hayvancağıza :) Çakmakların içinden çıkan elektrik mekanizması (fazla mı bilimsel oldu) ile eline elektrik çarparken korkmadığın zaman deniz anasından da korkmazsın büyük ihtimal :)

LydiaDemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Valla ben de gelmişim 19 yaşına ama 12 yaşımdan beri Deniz anasından korkarım biz genelde tatil için Tekirdağ taraflarını tercih ederdik ev tutardık Deniz durgun olunca başlarlardı çıkmaya Deniz anaları. Ben hala elimle de ittiremem ki zaten değdiği an mahvolurum Deniz yerine havuz tercih etmek de istemedim Deniz'in zevki bir başka be abi :)
Ve daha sabahtan kahvaltıdan önce annemle teyzemle babamla pazarlığa girişirdim "eğer Deniz anası varsa ben girmem ama plaja gelirim." Derdim ben ama şu son iki yıldır kız kıza tatil yapınca korkumu yendim gibi eğleniyoruz falan denizde :cool:

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Korkunla yüzleş, bir deniz anasını eline al ve incele. Türlerini tanımaya çalış. İnternetten araştır. İnsanlar tanımadığı şeylerden korkarlar. Tehlikeli olduğunu bildikleri şeylerden ise kendilerini sakınırlar.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Konu Cööööeeee olmuş.. :D

Charmander1903

Doçent
Reaksiyon puanı
160
Dün İftardan sonra gece vakti denize girdim ama ışıklı bir yerdi su net gözüküyordu berraktı gözlüğü taktım daldım suya baya bir açıldım sonra bir derine indim deniz anaları hep üstteydi şeffaf olanlar çok hoşuma giden bir hali var deniz anasının sonra baya bir derine daldım kum çıkarayım felan diye ne kadar derin bakayım diye daldığımda kahverengi deniz anası gördüm ama uzunluğu 1-1.5mt di onu görmemle arkamı döndüm uzaklaşacaktım etrafım onlarla sarılmış bir taneisnin o ip gibi olan ayaklarımı neresi bilmiyorum oraya sürttüm bacağımı huylandım bir şey yoktu su üstüne çıkmamla sağ bacağım tutmuyordu hissetmiyordum nolduğunu anlayamadım herhalde elektrik çarptı uyuştu dedim basmaya çalıştım hiç his yok korktum çıktım denizden sonra hafif bir his geldi bastım bacağım kıpkırmızı olmuş o sürttüğüm nokta ise mosmordu çok korkunç gözüküyordu hiç bir şey yapmadım doktora gidecektim 5km felan otobüse bindikk tam gidecez diye düzelmiş vazgeçtim gitmekten korkulacak bir şey yok :) dikkat et yeter.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Arkadaşlar size biraz tuhaf gelecek ama antalyada yaşıyorum ve denize bol bol giriyorum özellikle arkadaşlarımla.Ancak denizanasından çok çok korkuyorum değidiği gibi istemsiz olarak çıtrpınıyorum batacak gibi oluyorum normalde çok iyi yüzerim ama nerdeyse çığlık atacak duruma geliyorum babam felan kaç yaşına geldin erkek adam böyle şeyden korkmaz o senden korksun diyor olmuyo ama çok korkuyorum nasıl yeneceğim bu korkumu?

Vallahi bende yok o tarz bir sorun küçükken yakalayıp beraber denize girdiğim arkadaşlara falan fırlatırdım. Ama yapmamak gerekiyormuş işte neticede tehlikeli olabiliyorlar. Bunu korku, ödleklik, tırsaklık olarak adlandırmamak lazım. Keşke baban da öyle yaklaşabilseymiş olaya umarım yaşın çok küçük değildir de iz bırakmaz sende. Ama görünce uzaklaş, eğer bir şekilde bacağına yada koluna falan değerse ilk önce görmeye çalış, koluna yada bacağına değen hayvanın ne olduğunu idrak et, ardından yavaş yavaş uzaklaş oradan. Tek diyebileceğim bu

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Bir anımı anlatayım . Aydın'da daha 8 yaşındayken denizdeydik kuzenler ben falan . Bir anda ablam ile ayağımızda (ayağımızın üst bölgesi) bir yanma hissettik. Ama nasıl acıyor . Denizden çıktım ordam en az derimden 5 cm kabarmıştı . Zar zor zeytinyağı falan sürdüler hastahane çok uzaktı . 1 Gün sonra damarlarım falan gözükmeye başladı . Deniz anası ısırmıştı . Niye anlattım bilmiyorum ama :D . Neyse bundan korkma kardeş denize girdiğiniz yer ıssız değilse sorun olmaz .