Köpek Beslenen Eve Melek Girmez mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan F1kan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Reaksiyon puanı
16,128
sakin olalım onu bunu bırakın köpekler alıp onları tavuk kümesi gibi kafeslere koyup onları pislik içinde bırakıp sözde köpek seviyor olduğunu sanan insanlar var onlara ne demeli?bahçesi olan beslesin bakmasını bilen sahip çıkabilenler beslemeli...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Yaradılanı severim, Yaradandan ötürü. Seviyorum diye koynuma sokacak değilim. Saçma sapan örnekler vermeyin..

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Bütün köpeklerin atası kurttur. ama şimdi bakıyorsun fare kadar köpekler var. genetiğiyle oynaya oynaya yakında böcek kadar yapacaklar. bir belgeselde duymuştum, 50 yıl kadar önce bugünki köpek cinslerinin 10 da 1'i kadar köpek cinsi varmış. neredeyse her gün yeni bir cins peydah oluyor.

hayvanları doğal ortamında öyle bir kopardılar ki, ta genlerinden söktü aldılar sokaktan. şimdi o hayvanı sokağa bıraksan 1 gün yaşayamaz. bildiğin ev süsü olmuş. sonra da yine bu tipler çıkıp hayvan haklarından bahsediyorlar. hayvandan aşağı mahluklar.

sonerooz

Doçent
Reaksiyon puanı
216
Hayvanları beslemek isteyen besler, istemeyen beslemez. Kimseye fetva verecek değilim, şahsen ben besleyemeyeceğim için beslemem, necis gördüğüm için değil. Fakat eve melek girmez gibi bir algının da, köpeğe gösterilen sevgi biçminin de abartılmasından da taraf değilim. Kesinlikle, bilinçli şekilde evcil hayvan beslemiyoruz.

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Bütün köpeklerin atası kurttur. ama şimdi bakıyorsun fare kadar köpekler var. genetiğiyle oynaya oynaya yakında böcek kadar yapacaklar. bir belgeselde duymuştum, 50 yıl kadar önce bugünki köpek cinslerinin 10 da 1'i kadar köpek cinsi varmış. neredeyse her gün yeni bir cins peydah oluyor.

hayvanları doğal ortamında öyle bir kopardılar ki, ta genlerinden söktü aldılar sokaktan. şimdi o hayvanı sokağa bıraksan 1 gün yaşayamaz. bildiğin ev süsü olmuş. sonra da yine bu tipler çıkıp hayvan haklarından bahsediyorlar. hayvandan aşağı mahluklar.
Sonuna kadar haklı.

rucar07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Allahım ya... Gülsem mi ağlasam mı bilemedim, nasıl bir memletteyim ben vahu [emoji23][emoji23][emoji23]

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Dinledim, düşüncem değişmedi. Kelime oyunu yaparak meşrulaştırmaya çalışıyor. Alakasız örnekler veriyor. Nefsinize hoş gelecek şeyler söylüyor sadece. Onun Prof. Dr. ünvanına sahip olması, %100 doğru konuştuğu anlamına gelmez benim için. Lakin burada ben ne desem de siz gidip Prof. Dr. ünvanına sahip kişileri dikkate alacağınız için kendimi yormayacağım.

Bak arkadaş, ben sözlerimi belli bir kitleye söylemedim. Belli bir düşünceyi savunan kişilere de söylemedim. Benim sözlerimin adresi belli. Sen benim daha neyi savunduğumu ve neyi eleştirdiğimi çözememişsin. Git başımdan..
Hocam orda bizim Diyanet Başkanımızın kitabında yazdıklarınıda belirtiyor yalnız keşke orayıda net bir şekilde dinleseydiniz

unsur

Asistan
Reaksiyon puanı
106

Buna tamamen katılıyorum, " çocuğu sevinsin diye hayvan al, sonra 3-5 gün geçince at gitsin." kesinlikle haklısınız, ancak yaşam alanlarını, doğal ortamlarını insanlar olarak işgal ediyoruz, dolayısıyla onlarda mecburen hayatta kalmak için çöplerde vs. gibi yerlerde yiyecek arıyorlar. Keşke devasa doğal koruma parkları olsa ve özgürce yaşayasalarda çoğu insanın oyuncağı olmasalar. Ben 8 yıldır benimle olan kedimi, 2 aylık bile olmadan yavruya insafsızca işkence etmişler, her yerini yolmuşken bitkin düşmüş vaziyette eve getirdim, baktım. Hala diğer insanlara karşı inanılmaz bir korku ve saldırganlık var, 8 yıl geçti hala benden bile arada korkuyor. İnsan doğal alanlarını işgal ettikçe onların yaşam alanı kısıtlanıyor.

Can kurtarmak temel amaç olmalı, bunu ya devasa koruma parkları inşa edip, hayvanseverleri oraya yönlendirmeli ve orada sevmeleri ya da doğal alanlarını işgal edip, onları ölüme terk etmemeli. Şimdi sırf süs olsun diye birçok kişi tatmin olma arzusuyla besliyor, onlara bende karşıyım.
--- Gönderi Güncellendi ---
Hocam orda bizim Diyanet Başkanımızın kitabında yazdıklarınıda belirtiyor yalnız keşke orayıda net bir şekilde dinleseydiniz
F1kan Diyanet İşleri Başkanı ne bilsin bak bu forumda çok daha alim adamlar var, sende yani örnekler falan verme boş yere ;)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Köpekler yüzünden melekler eve girmiyorsa, yeryüzüne de inmez gibi saçma sapan bir benzetme yapılmış. Değinmek istediğin nokta buysa, bu kısıma sadece güldüm..

Konuşan Prof. Dr. 'un da bilgisizliği, "zannetmiyorum" kelimesini kullanmasından belli.. Varsayımlarla, kafasına göre mantık yürüterek fetva verilmez..

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Konuyu başından beri takip etmekteyim değerli arkadaşlarım kardeşlerim gerekli açıklamaları yapmışlar ALLAH Razı olsun.

Gerekli hadislerle aydınlatıcı yol gösterici olmaya çalılarak içşnden çıkılması güç durumdan çıkarmak ğzre kaynakta belirtmişlerdir.

Gerek dinden uzak gerek dini bilgisi olmayan gerek dalga geçen vs vs bunlar ve bilhassa Herşey kuranımkerimde dir safsatasıyla akılları bulandırmak şsteuen sözde aydın görünümlü fetva vermenin basit olduğu ve vebalinin hiç olmayacağı düşüncesiyle yazılıp çizilenlere atfen aşağıda bir takım ayeti kerimelerden örnekler yazmış bulunmaktayım zira uzun uzadıya çokça böylesi ayetler var.

Ki herşeyin Kur'an-ı Kerim de yazıldığını düşünen varsa yanılıyor çünkü yazıldığı kadar yazılmayanı Cenab-ı ALLAH Resulüyle pekiştirip tamamlatmıştır islam dinini.

Hala ısrarla mğnafık edip yükselcilik oynayacak varsa ALLAH Ateşini arttırsın
Bu ve bunlar gibi olan tüm münafıklar ve tüm zalimler için yaşasın cehennem diyorum.

Okuması olan varsa Ayetler aşağıdadır.

“Nitekim kendi içinizden, size ayetlerimizi okuyan, sizi temizleyen, size Kitap ve hikmeti öğreten, bilmediklerinizi bildiren bir Resul gönderdik.” (Bakara, 151)

“De ki: ‘Allah’a ve Peygambere itaat edin. Eğer yüz çevirirlerse şüphesiz ki Allah da o kafirleri sevmez.” (Al-i İmran, 32)

“Artık sana (Ya Muhammed) ilim geldikten sonra, kim seninle onun hakkında çekişirse de ki: ‘Gelin, oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarımızı ve kadınlarınızı, kendimiz ve kendinizi çağıralım. Sonra (hepimiz bir arada olarak) dua ve niyaz edelim de Allah’ın lanetini yalancıların üstünü okuyalım. (Al-i İmran, 61)

“Allah , peygamberlerden şöyle söz almıştı. Andolsun ki size kitap ve hikmet verdim. Sonradan yanınızda bulunan (Kitap ve hikmeti) doğrulayıcı bir peygamber geldiğinde; ‘Ona mutlaka inanacak ve yardım edeceksiniz! Bunu kabul ettiniz mi? Ve bu hususta ağır ahdimi üzerinize aldınız mı?’ Demişti. ‘Kabul ettik’ dediler. ‘O halde şahit olun, ben de sizlerle beraber şahit olanlardanım.” dedi.” (Al-i İmran-81)

“Allah’a ve Peygambere itaat edin. Ta ki rahmete kavuşturulasınız.” (Al-i İmran, 132)

“Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Peygambere ve sizden olan emir sahiplerine de itaat edin. Eğer bir şey hakkında çekişirseniz, onu Allah’a ve Peygambere götürün, döndürün.” (Nisa, 59)

unsur

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Konuyu başından beri takip etmekteyim değerli arkadaşlarım kardeşlerim gerekli açıklamaları yapmışlar ALLAH Razı olsun.

Gerekli hadislerle aydınlatıcı yol gösterici olmaya çalılarak içşnden çıkılması güç durumdan çıkarmak ğzre kaynakta belirtmişlerdir.

Gerek dinden uzak gerek dini bilgisi olmayan gerek dalga geçen vs vs bunlar ve bilhassa Herşey kuranımkerimde dir safsatasıyla akılları bulandırmak şsteuen sözde aydın görünümlü fetva vermenin basit olduğu ve vebalinin hiç olmayacağı düşüncesiyle yazılıp çizilenlere atfen aşağıda bir takım ayeti kerimelerden örnekler yazmış bulunmaktayım zira uzun uzadıya çokça böylesi ayetler var.

Ki herşeyin Kur'an-ı Kerim de yazıldığını düşünen varsa yanılıyor çünkü yazıldığı kadar yazılmayanı Cenab-ı ALLAH Resulüyle pekiştirip tamamlatmıştır islam dinini.

Hala ısrarla mğnafık edip yükselcilik oynayacak varsa ALLAH Ateşini arttırsın
Bu ve bunlar gibi olan tüm münafıklar ve tüm zalimler için yaşasın cehennem diyorum.

Okuması olan varsa Ayetler aşağıdadır.

“Nitekim kendi içinizden, size ayetlerimizi okuyan, sizi temizleyen, size Kitap ve hikmeti öğreten, bilmediklerinizi bildiren bir Resul gönderdik.” (Bakara, 151)

“De ki: ‘Allah’a ve Peygambere itaat edin. Eğer yüz çevirirlerse şüphesiz ki Allah da o kafirleri sevmez.” (Al-i İmran, 32)

“Artık sana (Ya Muhammed) ilim geldikten sonra, kim seninle onun hakkında çekişirse de ki: ‘Gelin, oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarımızı ve kadınlarınızı, kendimiz ve kendinizi çağıralım. Sonra (hepimiz bir arada olarak) dua ve niyaz edelim de Allah’ın lanetini yalancıların üstünü okuyalım. (Al-i İmran, 61)

“Allah , peygamberlerden şöyle söz almıştı. Andolsun ki size kitap ve hikmet verdim. Sonradan yanınızda bulunan (Kitap ve hikmeti) doğrulayıcı bir peygamber geldiğinde; ‘Ona mutlaka inanacak ve yardım edeceksiniz! Bunu kabul ettiniz mi? Ve bu hususta ağır ahdimi üzerinize aldınız mı?’ Demişti. ‘Kabul ettik’ dediler. ‘O halde şahit olun, ben de sizlerle beraber şahit olanlardanım.” dedi.” (Al-i İmran-81)

“Allah’a ve Peygambere itaat edin. Ta ki rahmete kavuşturulasınız.” (Al-i İmran, 132)

“Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Peygambere ve sizden olan emir sahiplerine de itaat edin. Eğer bir şey hakkında çekişirseniz, onu Allah’a ve Peygambere götürün, döndürün.” (Nisa, 59)

Hocam olayı din odaklı ayet paylaşmaya çevirdiniz, yani birşeyler söyleyince tek ayete bakma genele bak diye avaz avaz bağırıyorsunuz.
Olay çok basit siz tiksinirsiniz, din odaklı beslemezsiniz, biz besleriz haram yeriz. Ne siz beslemeyince cennet kapıları size sonuna kadar açılır, ne de biz besleyince cehenneme odun ateşi oluruz, bunu Allah'tan başka hele bir insanoğlu bilemez. o yüzden siz kendi yolunuzda selametle ilerleyin.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sanki size, evinizdeki köpekleri öldürün diyen oldu.
Sanki size, evinizde köpek besliyorsanız kesin cehenneme gideceksiniz diyen oldu.
Sanki sizin köpek beslemenize karışan oldu.
Lakin,
Dinin kuralları sizin keyfinize göre değişmez efendiler.. Burada konuşulan konu, köpeğin olduğu eve melek girer mi, girmez mi? Aslında soru da yanlış. Soru, Köpeğin olduğu eve (sokağa, caddeye, bağa, bahçeye değil), rahmet melekleri girer mi?
İşi öyle bir şaklabanlığa döktünüz ki;
Yok efendim öyleyse azrail de gelmez, yüzlerce yıl yaşarız;
Yok efendim, o zaman melekler yer yüzüne de inmez;
Yok efendim, omzumuzdaki melekler de gelmez, ne yaptığımızı yazamaz gibi abuk subuk örneklerle milleti kandırma peşindesiniz. Amacınızı ben bilmem ancak yaptığınız yanlışın karşısında dururum. Biz, Mü'minler olarak safımızı daima rahmetten yana seçeriz, siz köpekten yana seçersiniz, o sizin bileceğiniz iş. Orası bizi bağlamaz ancak gelip de yaptığınızı meşrulaştıramazsınız, gelip de yaptığınıza İslamî kılıf uyduramazsınız..
Bu demek değildir ki, köpek beslemek günahdır, haramdır. Köpeği bahçende beslersin, sokağında beslersin bunda bir sıkıntı yok. Kapının önüne yemek koyarsın, dilersen bütün sokak köpeklerini yedir, içir. Kimse bunlar günahtır, köpekleri aç bırakın, susuz bırakın, gebersinler demiyor! Ben sokağa yemek bırakırım, her hayvana özel yemek bırakırım üstelik. Burada belki boş lakırdı edenlerin çoğu, benim kadar hayvan yedirmemiştir..
Biz sadece diyoruz ki, evinde beslersen, evine sokarsan, Allah(Celle Celalühü)'ın rahmet meleklerinin şahitliğinden mahrum kalırsın, Allah(Celle Celalühü)'ın rahmetinden evin sınırları içerisinde mahrum kalırsın.. Sebebini de, ahirette gittiğinde sorarsın.. Bizim rehberimiz, Kur'an, sünnetler ve hadislerdir.. Biz, bize vasiyet edilen bu 3 rehbere göre yaşamaya çalışırız.. Siz gidin, kime göre yaşıyorsanız yaşayın.. Haydi bakın işinize..

Selçuk Uçar

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Küçüklüğümden bu yana köpek besleyen biriyim. Fakat evimizin bahçesinde beslıyordum. Şuan apartman dairesinde oturuyorum ve Amerikan Stafford teriyer sahibiyim. 35 günlük olduğu için çabucak temel eğitimleri verdim. Ailemde köpeği ilk gördükleri andan itibaren kanları ısındı ve çok sevdiler. Fakat benim dünyalar güzeli annem ve anneannem dairede köpek besleme konusunda bir kaç şey söylediler. Melek girmez şu olmaz bu olmaz diye. Tabi hemen cevap vermedim saygısızlık olmasın diye. Ben bunu iyice bir araştırayım dedim. Baya bir araştırma yaptım.
Sonucu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bazı kalıplaşmış fikirlerimizi biraz daha gerçek bilgilerle aydınlatmak için.
Öncelikle asıl konuya girmeden önce bir hayvan bakıldığında ne olursa olsun onun bir canlı olduğunu ve insanlar gibi dışarda oyun oynamasını, diğer hayvanlarla sosyalleşmesini ve onlarada sevgiyle yaklaşılması gerektiğini ve onların Allahın sessiz kulları olduğunu bilmemiz gerekiyor.
Araştırmalarım sonucu: Bazı din hocalarımızın çeşitli yorumları ile karşılaştım.
Bunlar köpek beslemek Uhud dağı kadar bizlerden bazı şeylerın eksileceğini iddia eden (Cübbeli Ahmet hoca) namı değer santranç oynayanlara ''İnsanların en yalancısıdr, ölürken Şehadet nasip olmayabilir'' diye hadisler okuyan biri.
Nihat Hatip Oğlu:Köpek beslemek onun karnını doyurmak ona bakmak ona yardım etmek bir ibadettir
Köpek olan evde namaz kılınmasında bir sakınca gözükmez. Köpeğin girmediği bir odada kılınır. Ve bir çok buna benzer anlatımları olmuştur.
Zekariya Beyaz: Eğer köpek giren eve Melek girmezse Cebrailde bir Melek, Azrailde bir Melek o zaman 250 yıl garantı yaşariz diyen bir espiri hocamız :)
Diğer kaynaklardan bulduğum şeyler ise Peygamber efendimizin (Sav) zamanında mescidde köpeklerin olduğu hadislerde geçmektedir.
Bir videoda da burda var sadece yazmak istemiyorum birazda kanıt olarak video paylaşmak istiyorum.
Benim bu konuyu açma sebebim bazı büyüklerimizin veya kardeşlerimizin bildiği şey söylemiyorum. Sadece büyüklerimizden duydugumuz şeyleri net bir şekilde sağlıklı bir şekilde araştırılması gerekıyor. Çünkü bazı konular ciddidir. Ve net bir şekilde Allahın bize verdiği en büyük nimetlerleden biri olan beynimizle bunu araştırıp en doğrusunu öğrenmemiz gerekir.
Değerli arkadaşlar,
köpek beslenen eve rahmet melekleri girmez.
Şu linkte geniş bir izahat var.
Evde hayvan beslemek - Dinimiz İslam

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Ya herşeyi bir kenara bırakında ufacık konular bile müslümanları bu hale getiriyor. Yani çokta bir şey demenin manası yok artık.
Lütfen şu saatten sonra yorum yazmayın ve birbirinizi daha fazla kırmayın. Gerçekten araştırıp bilgi edinip paylaştığım için pişman ettiniz.
Bazıları araştırmasın sadece önüne konulan şeylerle yaşasın, bazılarıda araştırsın Allahın verdiğini beyni kullanıp yaşasın.
Harbiden bize ayıp ya. Utanmasak ufacık konular için birbirimizin kalbını kırmaktan çekinmeyecek hale geldik. Helal olsun valla.
Güya dinimizde Hoşgörü var. Ne güzelde dinimizi yaşıyoruz. MAŞALLAH

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Biz de araştırıyoruz merak etme. Allah(Celle Celalühü)'a şükür beynimizi başkalarının beyinlerinin kuklası haline getirmedik. Birileri rahatsız oluyor diye doğruyu söylemekten de geri duracak değiliz..
Laf sokup hoşgörüden bahsetme. Soktuğun lafların hepsinin farkındayım, sevgili araştırmacı(!) genç.. Bir daha ki sefere araştırırken, adam akıllı ve sahih kaynaklar seçmeni tavsiye ederim. Her önüne geleni de hoca zannetmeyesin. Bu devirde fasık hocalar epeyce türedi.. Dininizin de işine geldiği kısmını alıp, işinize gelmeyen taraflarını kılıfına uydurmaya çalışmayın mümkünse..

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Biz de araştırıyoruz merak etme. Allah(Celle Celalühü)'a şükür beynimizi başkalarının beyinlerinin kuklası haline getirmedik. Birileri rahatsız oluyor diye doğruyu söylemekten de geri duracak değiliz..
Laf sokup hoşgörüden bahsetme. Soktuğun lafların hepsinin farkındayım, sevgili araştırmacı(!) genç.. Bir daha ki sefere araştırırken, adam akıllı ve sahih kaynaklar seçmeni tavsiye ederim. Her önüne geleni de hoca zannetmeyesin. Bu devirde fasık hocalar epeyce türedi.. Dininizin de işine geldiği kısmını alıp, işinize gelmeyen taraflarını kılıfına uydurmaya çalışmayın mümkünse..
Eyvallah hocam ne diyim. Kimseye laf attığım laf soktuğumda yok varsın senın için öyle olsun sıkıntıda yok. Hayırlı aksamlar sana

sonerooz

Doçent
Reaksiyon puanı
216
Ya herşeyi bir kenara bırakında ufacık konular bile müslümanları bu hale getiriyor. Yani çokta bir şey demenin manası yok artık.
Lütfen şu saatten sonra yorum yazmayın ve birbirinizi daha fazla kırmayın. Gerçekten araştırıp bilgi edinip paylaştığım için pişman ettiniz.
Bazıları araştırmasın sadece önüne konulan şeylerle yaşasın, bazılarıda araştırsın Allahın verdiğini beyni kullanıp yaşasın.
Harbiden bize ayıp ya. Utanmasak ufacık konular için birbirimizin kalbını kırmaktan çekinmeyecek hale geldik. Helal olsun valla.
Güya dinimizde Hoşgörü var. Ne güzelde dinimizi yaşıyoruz. MAŞALLAH

Kardeşim selam üzerine olsun, tebrik ettim. Şu gözlem taktir edilesi...

Sen doğru bildiğin yoldan yürümeye devam et. Aklını kullanmayı da kendine ayıp görme. Elbette ki, yanlışı doğruyu ayırt etmek için aklımızı kullanacağız. Burada kimsenin aklına laf söylüyor değilim, ve fakat herkes kendi doğrusunu tartışmasız doğru sayılmasını istiyor. Bizim sorunumuz burada, yoksa buradaki fikir beyan eden kardeşlerimizin hepsi zeki insanlar, bunda şüphe yok.
Mesele birbirimizi kırmadan, tekfir etmeden, birbirimizi dinleyebilmek.

Olabildiğince araştır, her kesimi dinle, takımcılık yapma aklını kullan ve nihayet kendi fikrini oluştur :)

İlham olabilmesi adına ufak bir tavsiye mehmet hocamdan :

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Hocam olayı din odaklı ayet paylaşmaya çevirdiniz, yani birşeyler söyleyince tek ayete bakma genele bak diye avaz avaz bağırıyorsunuz.
Olay çok basit siz tiksinirsiniz, din odaklı beslemezsiniz, biz besleriz haram yeriz. Ne siz beslemeyince cennet kapıları size sonuna kadar açılır, ne de biz besleyince cehenneme odun ateşi oluruz, bunu Allah'tan başka hele bir insanoğlu bilemez. o yüzden siz kendi yolunuzda selametle ilerleyin.

Ya konu başlığını okumadın,
Ya yazılanları anlamadın,
Ya tümüyle okumadın,
Ya yazdığımı anlamadın,
Ya da yanlış yerdesin.

1 Başlık zaten dini bir konu üzre sorulagelmiş bir durum sorusu.

2 Bir konuda dini bir hüküm çıkarabilicek otoriteye (yeterli derecede bilgiye) sahip olmalıdır zki zaten böyle bir kişi zaten tek ayetle hüküm vermez. Her önğne grlen cevaz verseydi kş verdiği için bunun mücadelesini yapıyoruz, ortalık sahtekarların hurafe bilgileriyle islamla uzaktan yakından alakası olmayan bir yığın küfran olurdu.

3 Ben tiksinmiyorum aksine beslemek dahi isterdim ama besleme tarzıma göre dinim bana bu konuda uyarı veriyor haram diyor ve bende buna uyuyorum. Başkasının haramına karıştığımız yok haram olduğunu belirtiriz kişi kendi nefsi ve günahıyla başbaşa kalır. Buradaki amaç her müslğmanın üstüne düşen Hakk ile batıl ayrımını ortaya koymak farziyetidir.

4 Elbette ve amenna kimin cennete kimin cehenneme gideceğini ALLAH bilir. Şüphesiz içte (kalpte) ve dışta (zahir yani açıkta) olanı en gizli yönlerine kadar bilir ki biz buna ve tüm islami akaide iman etmişiz.
Lakin bir kişinin müslüman olup olmadığını, münafık olup olmadığını, kafir olup olmadığını bilme yeti'sine sahibiz ki sayılan ve diğer sınıflarda dahil olmak üzre hepsinin alameti işareti halleri bellidir. Böylece kişinin hangi zümrede olduğu ortaya çıkar buna göre gideceği yer (tövbe edip bir daha aynı günaha ve günahlara düşmezse) bellidir ki bunu zaten Cenab-ı Azimüşşan bize bildiriyor.

5 Konuda bahsi geçen kişi veya kişiler zaten kendini biliyor. Bu kişiler hadisi reddetmekte olan tiplerdir. Arkadaşlarımızın hadisler ışığında kaynak belirtip ışık tuttuğu konuları es geçtiği yetmediği gibi sanki yazan arkadaş o kanunları koymuşcasına ve yine açık açık ben yaparım yok şu hurafe bu hurafe söylemlerine karşı ayetlerle gözlerine soktuğum ıspat ve bu zümrede olanları tövbe etmezse gidecekleri yer olan Cehennemde ateşlerinin bol olması duasını yaptım.
Ne siz nede başka birine hoş görünmek gibi bir derdimiz yok, çok şükür yazdıklarımız Hakk olan islam dini kitabının ve kitabın verilip insanlara rehberlik edecek Resulün (Hazreti Muhammet Sallallahu Aleyhi Vessellem) dusturlarıdır.
Bu dusturlara ters düşenin de uygulayanında gideceği yer veya günah veya sevab bellidir vesselam ...

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Kardeşim selam üzerine olsun, tebrik ettim. Şu gözlem taktir edilesi...

Sen doğru bildiğin yoldan yürümeye devam et. Aklını kullanmayı da kendine ayıp görme. Elbette ki, yanlışı doğruyu ayırt etmek için aklımızı kullanacağız. Burada kimsenin aklına laf söylüyor değilim, ve fakat herkes kendi doğrusunu tartışmasız doğru sayılmasını istiyor. Bizim sorunumuz burada, yoksa buradaki fikir beyan eden kardeşlerimizin hepsi zeki insanlar, bunda şüphe yok.
Mesele birbirimizi kırmadan, tekfir etmeden, birbirimizi dinleyebilmek.

Olabildiğince araştır, her kesimi dinle, takımcılık yapma aklını kullan ve nihayet kendi fikrini oluştur :)

İlham olabilmesi adına ufak bir tavsiye mehmet hocamdan :

Aleyküm selam. Eyvallah kardeşim. İnşallah Allah cennetine kabul eder yolundan şaşmayanlarımızı İnşallahta o yoldan da hiçbirimiz şaşmaz

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Allah(Azze ve Celle), mü'minleri gaflet uykusundan uyandırsın, Allah(Celle Celalühü), mü'minleri hidayetten ayırmasın..
Allah(Celle Celalühü), mü'minlere oyun kuranların oyunlarını bozsun..
Allah(Azze ve Celle), mü'minlerin arasına fitne sokmak isteyenlerin, münafıklık edenlerin, nifak tohumu ekenlerin azabını artırsın, kurdukları oyunları başlarına çevirsin, dünyada ve ahirette de rezil etsin..

Reaksiyon puanı
16,128
aslında şuda var köpeğin olduğu eve misafir gelir mi? yemeğe kalır mı? olmalı ki bazı insanlar evde köpek varsa uğramaz bile...

conqerant

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hatta keyfi köpek besleyen kişinin amelleri boşa çıkar diye duyduydum.ama iyi olmadığına eminim.

Reaksiyon puanı
16,128
balkonda beslemeye kalkanlar var ki biri komşumuz oluyor köpek sürekli isyan halinde...

tuncayekincii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Köpeği bilmem de, kedinin yediğinden yenir, içtiğinden içilir.

4. vuruşta öldürürsen mansiyon ödülü var. [emoji14]
Bunlar, İslâm düşmanı cübbeli hocaların uydurmaları.
Kedi temizdir fakat kedinin de yediğinden yenmeyebilir. Fıkha göre kedi daha önceden necis olan "fare" gibi bir haşereyi yeme ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekir. Malum fıkıhta dışarıdan bakıldığında sade ama incelendiğinde çok derin konulara vakıf olmak mümkündür. Misal abdest almak dışarıdan bakıldığında nasıl alınacağı bellidir ama fıkha girdiğiniz de alınacak sulara ve necasete kadar vesaire uzar gider..

Reaksiyon puanı
16,128
kediye hastalık bulaşması riski var yada ondan bulaşma riski var insan hastalığı kedinin ölümüne neden olabilir o yüzden yediğini yemek yada senin yediğini ona vermek doğru değil hastayken özellikle.