Köpek Beslenen Eve Melek Girmez mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan F1kan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Reaksiyon puanı
16,128
bizim eve kedi giremiyor köpek çok zor giremez hatta annem korkuyor çünkübahçeli evin bahçesinde uygun bir kulubede bakılması daha iyi olur köpekler kapalı yerlerden pek hoşlanmıyor sanki...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Mü'min, takva gereği, helal olmasından şüphe duyduğu her şeyden, her işten uzak durur.

Neyse, ben söyleyeceğimi söyledim. Ahirette herkes kendi hesabını verir..

Reaksiyon puanı
16,128
onu bunu bırakın da eve girmesi şart mı? çalıştığım yerde köpekler güvenlik noktasının kapısından adım atmazlar dışarda takılıyorlar öyle daha mutlular.

Yasinalan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Köpekleri çok severim bütün hayvanları severim fakat hayvanların esir edilmesine karşıyım, kuş da olsa balık da olsa her hayvanın doğal habitatında yaşaması gerektiğini savunuyorum. Bazı hayvanların insanlar ile karşılıklı ilişkileri vardır mesela çoban köpekleri yada av köpekleri gibi hatta dünyanın farklı yerlerinde insanlar diğer hayvanlarla işbirliği yapmaktadır yunuslar gibi. Bir köpeğin evde bakılmasına gelince; arkadaşlar köpek sokakta ne olsa yer ki buna insan dışkısı da dahil " it bok yemeye tövbe eder mi" atasözü dahi var; gelmek istediğim yer burası değil tabi bir hayvan aç kalmaz, Kuran'da rızkı verenin kendisi olduğunu söylüyor Allah, lakin insanlık sefalet içinde perişan haldeyken hayvanları mamalar ile beslemek, açıkçası vicdan deyip durduğumuz yer; hiç yoktan bendeki buna müsade etmiyor. Caizmiş değilmiş fetva verecek mercii diyanet işleridir, yani en yasal olan yer orası ...

Genzo W.

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Sayın alim(!), engin bilginizden faydalanmak isteriz. Bu konu hakkında, Kur'an bize ne demektedir? Anlatırsanız, biz de bilgilenelim.

yazılan mesajlara bakarsak kimin alim gibi davrandığı belli arkadaşım hadisleri rivayetleri uzun uzun konuşurum senle lakin burası yeri değil ben fikrimi söylerim diğeri söyler sende söylersin soran arkadaş kafasına yatan cevabı alır fikrini söyleyenlere sataşıp da burda 3. seviye tartışma programı havası yaratmayalım

Reaksiyon puanı
16,128
ne yani bahçede kedi beslemeyelim?
2015-07-18 16.16.43.jpg
2016-09-17 17.49.39.jpg
2016-09-17 17.49.04.jpg

bunlar beslenmez mi?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Kediler hakkinda bir beis yok zaten, istedigin yerde istedigin kadar besle :D

unsur

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Hocam hayvanlar sokakta mutlu. Her canlının doğal bir ortamı var. Hayvanların yerleri evler değil. Bu bir kenara Müslümanın yaşadığı yer ve ortam temiz olmak zorunda. Evinde köpek varken ne kadar temiz yaşayabilirsin ve melekler gelir mi gelmez mi orasına sen karar ver.
hayvanın yeri sokak değil, ormandır, doğadır. Sen onun yaşam alanını daha iyi yaşayım diye işgal ederken, bu davranış onların yaşamına neden oluyor. Onlar evcilleşmiş hayvan olarak çöpte ve başka yerde yaşamı için gerekli besin arar. Eğer onları evde beslersen zaten 1 hafta içinde kedi kendi kendini temizler, köpeği sen yıkayabilirsin ve dışarı çıkarıyorsan parazit aşıları ile sana insandan daha dost olur. Karşılıksız sever, yalnız sağlık için kesinlikle kedi, köpeğinizi öpmeyin zira sizden mikrop kapar, çünkü insan ağzı evcil hayvan kabul edilen kedi ve köpekten daha pistir. Bir müslümanın yaşadığı yer temiz olmalı, diğerleri bizi ilgilendirmez demek gibi birşey. Sen zaten besleme eğer böyle düşüncedeysen, sevme bile, Allah korusun müslümanlığın zarar görür. :mad::rage:

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882

unsur

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem), köpeğin necisliği hususunda da ısrar eder. Öyle ki, köpeğin herhangi bir kaba değmesi halinde, kabın yedi ayrı su ile iyice yıkanıp, sonunda da toprakla ovulmadan temiz addedilemeyeceğini belirtir.
"Köpek sizden birinize ait bir kabı yalayacak olursa, o kimse o kabı yedi defa yıkasın. Sekizincisini ise toprağa bulayarak yıkayın ." (Müslim, Ebu Davud , Nesai, İbn Mace)
Buradan hareket eden fakihler köpeğin salyasından, herhangi bir kuyuya tek damla dahi düşecek olsa kuyunun pis addedilmesi gerektiği, binaenaleyh bu kuyunun kullanılabilmesi için, suyunun tamamen boşaltılması icab ettiği hükmünü getirirler. Köpeğin salya ve tüyleri etrafa bulaşacağından ibadetlere ve sağlığa zarar verme ihtimali de vardır. (Kütüb-i Sitte)
Bu arada kişiler değil İSLAM dini kusursuzdur. Örnek olarak deaş, tarikatların bazıları, zamane hacıları verebilirim. Onları boşver örnek olarak Hazreti Muhammed yeter, Hazreti Ebu Bekir yeter, Hazreti Osman yeter, Hazreti Ali yeter.
Merak ediyorum hadislerde penguen, koala gibi hayvanlar için herhangi bir şey yok, o zaman onlar sıkıntı değil. zaten islam emrettiği için iyilik yapıyorsunuz, istemeye istemeye Allah rızası kazanmak adına yaptığınız zamanda aynı şey geçerli mi? Din, inanç tamam ama İslam iyi insan olmayı gerektirmese, kötülük için sıraya girecekmiş gibi konuşuyorsunuz.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bu dünya imtihan dünyasıdır. Her şeyde bir imtihan vardır. İnsan da yanlışı ayırt edip, doğruyu bulmak için çalışmalıdır.

unsur

Asistan
Reaksiyon puanı
106
hurafeden başka birşey değil...uydurma hikayelere kendinizi fazla kaptırmayın yok falanca hocanın dediğine göre yok filanca alimin dediği hadise göre vs. kuranı okuduysanız zaten mantığınız size doğru cevabı verecektir.
Çevremizde onlarca insan var kedi köpekten korkan, tamam korkabilirsiniz ama hele bunlar çevrelerinde dini olarak alim kabul edilen kişilerse, her türlü şeyi söyler, tabi onu takip eden insanlarda "hoca efendi böyle dedi mutlak bir bildiği vardır" diyerek hareket eden adamlar. zamanla da gerçekliği doğru olmayan büyük sözüymüş gibi hareket edilmeye başlanıyor, bu da neticede islama zarar veriyor, çünkü insanlar dinimiz hakkında mantık dışılık bulmaya çalışıyor.
--- Gönderi Güncellendi ---
Konu hakkında bir takım paylaşımlarınıza baktım, özellikle dini açıdan bir takım sözlerle evcil hayvan beslenmesinin caiz olmadığı hakkında bir takım görüşler paylaşılmış. Şimdi bir kişiyi, bir canlıyı veya bir hayvanı hele ki bize muhtaç olan hayvanları, neye göre seveceğiz, insan olarak merhametli değilsek zaten isterseniz, dünyanın en alim adamı olun neye yarar. Bir hayvanı dahi sevmediğimiz halde istemeye istemeye Allah'ın Rızasını kazanmak için homurdanarak yaparsak, sonunda da Allah Rızasını kazanmak için demek doğru mu?

Ben daha önceden ırkı belli safkan bir köpek isterdim zamanında, henüz 2 aylık olmayan sokakta çok eziyet görmüş ve çok korkmuş bir kedi yavrusunu eve getirdim ve 8 yıldır benimle kıyamadım sokağa atmaya, şimdi diyorum ki ne safkanı kedim izin verse sokaktan CAN KURTARMAK İÇİN bir kedi hatta köpek daha sahiplenmek ve yuva vermek istiyorum, zamanında bana dini bilgisi yüksek! zatlarda evde beslememem gerektiği konusunda telkinde bulundu, nereye salıyım yine eziyet görmesi için sokağa mı bırakayım, din yönünden sakıncalı diye, nerede meşhur dini merhamet, Allah'ın yarattığı derdini bile anlatamayan masum canlı mı kötü, pis olduğu için evde beslenemez? Eğer böyle düşenen varsa Yazık size! :rage:

Giyaseddin sözüm sana değil, genele yazarken yanlışlıkla aynı yazı altına yazıldı, bu yazdığımın seninle alakası yok.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Bu sacmaligi uyduranin cehennemdeki atesi bol olur insallah. Sanki köpegin siyah veya beyaz olmasi kendi iradesine bagliymis gibi sacma sapan hadisler uydurmuslar.
siyah köpek değilde belkide saldırgan köpekleri kastetmişlerdir.bende bunu ilk defa öğreniyorum.kaynak falan gösterince inanasım geldi.benimde köpek siyah çoğunlukta ama bacaklarında falan beyazlık var.komşumuzun daha önceleri siyah kurt köpeği vardı.gayet uysaldı hatta yanına gidip sevmiştim onu.yani hiçbirşey yapmamıştı

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Merak ediyorum hadislerde penguen, koala gibi hayvanlar için herhangi bir şey yok, o zaman onlar sıkıntı değil. zaten islam emrettiği için iyilik yapıyorsunuz, istemeye istemeye Allah rızası kazanmak adına yaptığınız zamanda aynı şey geçerli mi? Din, inanç tamam ama İslam iyi insan olmayı gerektirmese, kötülük için sıraya girecekmiş gibi konuşuyorsunuz.
Aynen öyle.
Misal bu benim aklıma gelmemişti.
Aklını çalıştıran insan için delil çok.
Dinde apaçık belli birtakım kısıtlamalar hariç böyle kısıtlamalar yok.
Kuranda yazdığı gibi birtakım insanlar Allah'ın helal kıldığını haram, haram kıldığını helal kılma çabası içerisindeler.
Yine Kuran-ı Kerim'de kitabın tamamlandığını söylemesine rağmen, apaçık iftiralarla Allah tamamını anlatmadı diyenler var.

http://3.bp.blogspot.com/-Kkfmm7g9A...3MbkS7fBk/s1600/dog-saves-newborn-baby-ft.jpg
Çöpe atılan bir bebeği, çöp kutusundan çıkartıp hastaneye götüren ve kurtulmasını sağlayan bir köpek. +18
Bu da haberi;
Viral: Dog saves abandoned baby's life

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bazı arkadaşlar, Allah(Celle Celalühü)'ın helal kıldığını haram, haram kıldığını helal kılma çabası içerisindeler.

Hatta daha ileri gidip Kudsî Hadisleri de inkar etmekteler.. Ve bunları da süslü laflarla gizlemekteler..

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Ben Dini sohbetlere katıldığımda "Peygamber efendimiz Köpek pistir keyfiye bakayım diye alırsanız evinize melek girmez demiş,fakat kedi temizdir kedi besleyebilirsiniz demiş.) ben böyle bir kaç kere duydum fakat duruma göre değişir yine de diyorlar mesela hasta ,aç veya ölmek üzere veya bakılması zorunlu olan durumlarda bakabilirsiniz bir sorunu yok diyor Hocalar yine bunu hadislere dayayarak diyorlar tabi.Ben onların yalancısıyım açıkçası evimde hayvan beslemiyorum...

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Hurafe. Hayvan bakmak en büyük sevaplardandır. Ama gel de bazılarına anlat:confused:
Senin için bu gün din hocama soracağım;)

sonerooz

Doçent
Reaksiyon puanı
216
Caner Taslaman Fan'ı bulduk burada :) Tüm kitapları vardır rafımda, keza Emre Dorman :) Sevilesi insanlardır, takip edin :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Kore diyanet işleri de fetvayı verdiğine göre hadi hepimiz evimize kedi köpek doldurup besleyelim. Büyük sevapmış..

Ne de olsa bizim yegane yaşama gayemiz, Allah(Celle Celalühü) rızası kazanmak ve sevap işlemek.. Madem büyük sevapmış, hepimizin evinin bir köşesinde kedi köpek beslenmeli(!)..

Gençler kendinize gelin. Fetva vermek öyle basit bir şey değil! Ettiğiniz lafın altından kalkamazsınız.. Nefsinize hoş gelecek şekilde konuşuyorsunuz, nefsinize hoş geleni doğru belliyorsunuz.. Nefsinize hoş gelecek şekilde konuşanları doğruluyor ve inanıyorsunuz.. Yapmayın!..

unsur

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Bazı arkadaşlar, Allah(Celle Celalühü)'ın helal kıldığını haram, haram kıldığını helal kılma çabası içerisindeler.

Hatta daha ileri gidip Kudsî Hadisleri de inkar etmekteler.. Ve bunları da süslü laflarla gizlemekteler..
Boşverin, takılmayın siz bizim laflarımıza, süslü yalan bizimkisi, aldanmayın bizim sözlerimize, hep inkarcıyız zaten, siz en iyisini bilirsiniz hep, size inşallah cennetin kapıları sonuna kadar açılır, tabi açılacaktırda, bizde pis hayvanları can kurtarmak uğruna işte haram işleyelim, varsın olsun bizim lokmalarda haram olsun. Siz en iyisini bilirsiniz, gerçi sizde evinizde beslemeyin hatta dışarıda sevmeyin, pis hayvandır onlar, siz dini duygulara dokunun, islamın ne kadar merhametli bir din olduğunu anlatın, ama pis mendebur köpeğe merhamet olmaz, beslersen Allah korusun iman sarsılır, işte biz savunanlarda süslü sözlerle insanları inkara yöneltiyoruz.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Boşverin, takılmayın siz bizim laflarımıza, süslü yalan bizimkisi, aldanmayın bizim sözlerimize, hep inkarcıyız zaten, siz en iyisini bilirsiniz hep, size inşallah cennetin kapıları sonuna kadar açılır, tabi açılacaktırda, bizde pis hayvanları can kurtarmak uğruna işte haram işleyelim, varsın olsun bizim lokmalarda haram olsun. Siz en iyisini bilirsiniz, gerçi sizde evinizde beslemeyin hatta dışarıda sevmeyin, pis hayvandır onlar, siz dini duygulara dokunun, islamın ne kadar merhametli bir din olduğunu anlatın, ama pis mendebur köpeğe merhamet olmaz, beslersen Allah korusun iman sarsılır, işte biz savunanlarda süslü sözlerle insanları inkara yöneltiyoruz.
Güzel demagoji yapmışsınız, lakin saçmalamışsınız. Laflarımı da çok alakasız yerlere bağlamışsınız. Sözlerim size değildi, boşuna gocunmuşsunuz..

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Kore diyanet işleri de fetvayı verdiğine göre hadi hepimiz evimize kedi köpek doldurup besleyelim. Büyük sevapmış..

Ne de olsa bizim yegane yaşama gayemiz, Allah(Celle Celalühü) rızası kazanmak ve sevap işlemek.. Madem büyük sevapmış, hepimizin evinin bir köşesinde kedi köpek beslenmeli(!)..

Gençler kendinize gelin. Fetva vermek öyle basit bir şey değil! Ettiğiniz lafın altından kalkamazsınız.. Nefsinize hoş gelecek şekilde konuşuyorsunuz, nefsinize hoş geleni doğru belliyorsunuz.. Nefsinize hoş gelecek şekilde konuşanları doğruluyor ve inanıyorsunuz.. Yapmayın!..
Hocam yanlış anlamanı istemem asla. Fakat şu konudaki videoyu bir izler misin ? Orda diyanet başkanı ile ilgili bir konuşma geçiyor. Rica ederim o konuşmayı bir dinler misin

unsur

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Güzel demagoji yapmışsınız, lakin saçmalamışsınız. Laflarımı da çok alakasız yerlere bağlamışsınız. Sözlerim size değildi, boşuna gocunmuşsunuz..
sözlerinizin bana olup olmaması önemli değil, sonuçta aynı şeyi bende savunuyorum. Siz demagoji dersiniz ben olması gereken derim, siz saçmalama dersiniz ben vicdan derim. Boşuna gocunma falan yok, sizin yazdığınız yazılar ortada benim cevabımda ortada, yani tutup boş yere kendi üzerime alınmadım. Laflarınızı alakasız yere de bağlamadım, saçmaladığımı da düşünmüyorum, bilakis sizin zihniyetiniz de ki insanların düşüncelerini söyledim. gereksiz polemiğe girmek istemem. Demagojinin en büyük silahı sizde.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hocam yanlış anlamanı istemem asla. Fakat şu konudaki videoyu bir izler misin ? Orda diyanet başkanı ile ilgili bir konuşma geçiyor. Rica ederim o konuşmayı bir dinler misin
Dinledim, düşüncem değişmedi. Kelime oyunu yaparak meşrulaştırmaya çalışıyor. Alakasız örnekler veriyor. Nefsinize hoş gelecek şeyler söylüyor sadece. Onun Prof. Dr. ünvanına sahip olması, %100 doğru konuştuğu anlamına gelmez benim için. Lakin burada ben ne desem de siz gidip Prof. Dr. ünvanına sahip kişileri dikkate alacağınız için kendimi yormayacağım.

sözlerinizin bana olup olmaması önemli değil, sonuçta aynı şeyi bende savunuyorum. Siz demagoji dersiniz ben olması gereken derim, siz saçmalama dersiniz ben vicdan derim. Boşuna gocunma falan yok, sizin yazdığınız yazılar ortada benim cevabımda ortada, yani tutup boş yere kendi üzerime alınmadım. Laflarınızı alakasız yere de bağlamadım, saçmaladığımı da düşünmüyorum, bilakis sizin zihniyetiniz de ki insanların düşüncelerini söyledim. gereksiz polemiğe girmek istemem. Demagojinin en büyük silahı sizde.
Bak arkadaş, ben sözlerimi belli bir kitleye söylemedim. Belli bir düşünceyi savunan kişilere de söylemedim. Benim sözlerimin adresi belli. Sen benim daha neyi savunduğumu ve neyi eleştirdiğimi çözememişsin. Git başımdan..

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Hayvanlara eziyet eden, onları sevmeyen kafalar geldi şimdi bizle dalga geçiyor.
sana tek sözüm şu:
HAYVAN SEVGİSİ OLMAYANIN İNSAN SEVGİSİ DE OLMAZ.