Konumuz : AŞK ...

Aşkınıza "ilan-ı aşk" ettiniz mi ?

• Kullanılan toplam oy
    35
Reaksiyon puanı
10,315

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
Aşk meşk sevgililik işleri hepsi boş. Eğer nasibinde kısmetinde bir kız veya erkek neyse varsa eninde sonunda onu bulursun o seni bulur. Eğer bir insan nasibinde yoksa istersen 4 sene sevgili ol gider başkasıyla evlenir nasibine gider

Reaksiyon puanı
768
İşte bu yüzden sevgiliniz olmuyo beyler kusura bakmayın da vay efendim şunu bilsin şu yeteneği olsun şöyle olsun böyle olsun insan arkadaş seçerken yalnızca bu tarz kriterler koymalı ayrıca çok ciddi düşünüyorsunuz bence baksanıza seçeneklerde bile sadece sözlendik nişanlandık tarzı seçenekler mevcut iki insan sadece ilişki yaşıyo olamaz mı, illaha nişanlanmalı veya sözlenmeli mi? Bence böyle saçma sapan yetenekler arıyacağınız kafa yapınızın uyuştuğu ve ten uyumu hissettiğiniz biriyle birlikte olmalısınız. Son olarak eğlenin abi karşı tarafla romantizm peşinde koşmayın.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
İşte bu yüzden sevgiliniz olmuyo beyler kusura bakmayın da vay efendim şunu bilsin şu yeteneği olsun şöyle olsun böyle olsun insan arkadaş seçerken yalnızca bu tarz kriterler koymalı ayrıca çok ciddi düşünüyorsunuz bence baksanıza seçeneklerde bile sadece sözlendik nişanlandık tarzı seçenekler mevcut iki insan sadece ilişki yaşıyo olamaz mı, illaha nişanlanmalı veya sözlenmeli mi? Bence böyle saçma sapan yetenekler arıyacağınız kafa yapınızın uyuştuğu ve ten uyumu hissettiğiniz biriyle birlikte olmalısınız. Son olarak eğlenin abi karşı tarafla romantizm peşinde koşmayın.
Görüşler farklı olabilir, ankette diğer seçeneği de mevcut, herkesin "aşk" tanımı farklı olabilmekte... Paylaşalım, doğrusu zaten kendini belli edecektir. Önemli olan birbirimize faydalı olabilmek.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Bu konumuzda AŞK nedir? Aşık olduk mu, kaç yaşında olduk, ilk ve tek aşkım dediğiniz kız/erkek için (istenirse ad/takma ad verilebilir) içinize sığmayan, gönlünüzden kopan her türlü güzel ifade, düşünce burda yazılabilir.

Uzman veya yeterli tecrübeye haiz olduğunu düşünenler birikimlerini paylaşabilirler...

Buradan aşkını ilan edenler dahi olabilir ??

Evlilik konusunda planlarınız ve Aşk'ınızla en güzel ve ilginç anılarınız olarak paylaşmayı uygun gördüğünüz değerli bilgiler...

En önemli meselelerden biri; Aşık olduğunuz kişi ile ilk tanışmanız nasıl oldu, sonuç olarak evlilik söz konusu olabildi mi? Tanışma veya evlilik tarihlerinizi ezbere bilir misiniz? Aşk konusunda en önemli hatanız ne oldu veya en gurur duyduğunuz başarınız ne idi?

Aşkınızla Lisede mi, Üniversitede mi yoksa iş hayatınızda mı tanıştınız? Yoksa geçmişi daha mı derine gitmekte ...? ?

Evlilikle taçlandırmış olanlarımız için kaç yıllık mutluluk yaşamış bulunuyoruz ve kaç çocuk sahibiyiz...?

Gibi gibi ilgin ve bir o kadar da besleyici, aşkı ve evliliği özendirici her türlü güzel anılarınızı paylaşmanız dileğiyle konuyu açmış bulunmaktayım. Dileyen daha farklı ama edep, adap yönünden dikkatli olmak şartıyla şeyler yazabilir veya bir cümlede olsa konuya katkıda bulunabilir.
Aşk benim için bugüne kadar hayalkırıklığı oldu.Aşkmış,evlilikmiş zerre umurumda değil.Bu saatten sonra aşık olan düşünsün.???

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Gençler korkmayın; aşık olun, evlenin, çocuk yapın.
Bu tavsiyenin formumuzun üst düzey yetkililerinden gelmesi ayrı bir güzel olmuş... Gönülden destekliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aşk benim için bugüne kadar hayalkırıklığı oldu.Aşkmış,evlilikmiş zerre umurumda değil.Bu saatten sonra aşık olan düşünsün.???
Korktuğu şey insanın başına gelirmiş, bir de kişi büyük lokma yesin ama büyük söz eylemesin demiş atalarımız :D Benden sölemesi...

Reaksiyon puanı
768
2. sınıfa gidiyordum o zamanlar sınıf arkadaşıma aşık olmuştum (Betül) (baya erken tanıştım aşkla), bir gün geldi ailem taşınma kararı aldı (şehir içinde) ben gitmek istemiyordum okulum değişecek diye. Taşındık, okulun ilk günü baktım ki sevdiğimde aynı yere taşınmış hem de aynı sınıftayız. 6. sınıfa kadar orda ikamet ettik hep aynı sınıftaydık çok iyi anlaşıyorduk. 6. sınıf sonunda Hatay'a taşındık (Hala Hatay'dayım) kendisine taşındıktan sonra açıldım ama beni engelledi ?. onu unutamadım şu an 19 yaşındayım. Abiler ne olursanız olun ama sakın aşık olmayın.
Aynı olay bana da olmuştu ilkokul aşkımdı 6. sınıfta falan açıldım aynı şekilde engelledi beni tabi daha sonra kız bizim liseye gelmişti ben artık kendimi geliştirmiş ve akıllanmıştım mizah kalitemi tavanlara yükseltmiştim sınıfın en havalı grubundaydım, ancak bizim lisede toplasan 20 tane falan kız var vallahi yalan olmasın bence aralarında en güzeli oydu, bizim sınıftaki herkes o kıza açılıp reddedilmişti bende hem arkadaşlarım hemde kendim için intikam zamanın geldiğini hissetmiştim. Biz bununla konuşmaya, flörtleşmeye başladık parkta cafede vesayre buluşuyoduk tabi ben etinden suyundan faydalanmaya başladım daha fazla açmıycam anlayan anladı .d bir gün iyice konuşmuşuk biz bununla 18 plus'a kaydı olay bana cinsel teklifte bulundu ben net bir cevap vermedim ertesi akşam kız bana açıldı ve reddettim ve iki gün sonra kavgalı olduğu kızla sevgili olup bunu çıldırttım kimse kusura bakmasın ama çok şımarıktı ona bu ayarı vermem gerekiyodu :D. Kısacası sen de kendini geliştirmeye bak gün gelir karşına biri çıkar ki çıkacak ben senin kalbinin saflığına inaniyorum ve sana onu unutturacak :)

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
Aslında kız çocuklarıni pek sevmem ben. Daha çok erkek çocuğu.
Erkek sanılmayacagimi bilsem kesinlikle erkek çocuğu koyarım profile ?

?
Çocukları çok severim ama yeğenlerim yetiyor bana. ? Yuva kurmak fln çok çok erken, daha 16 yeni bitti ya ? şuanki önceliklerim kendimi geliştirmek ve bilgi sahibi olmak, ve gayeme (kullukta hakikate ermeme) karşı attığım adımlar daha çok önemli benim için. Olacak olan olacak adı üstünde. Yeri, vakti, yaşı, bilinci gelmeden gönül eğlendirmek boş iş bana göre ? ilgilenmedigim ve bulasmadigim işler. Zor zamanlar geçiyor üzerimizden

Çok Teşekkür ederim şimdiki uzun süre böyle gülümseyecek hep sizlere ?
Ya sen neden ona takılıyorsun ki bence şu an kız çocuğu olmasıyla da seni kız sanmıyolar?Yani çocuğun sanıyolardır senide babası?? Boşver istediğini koy benim koyduğum anime karakterleride erkek ama sevdiğim için koyuyorum hiç o açıdan düşünmedim mesela kız koysam kesin daha çok erkek sanarlar??

Ha konuyla alakalı yorum yapmadım yapacak bir şey olmadığı için Allah hayırlı kısmetler versin isteyenlere:)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Konunun başında yazmayı unutmuşum; Hangi tür kişiliklerden, karakterlerden hoşlanırsınız?

Savaşçı, inatçı, hatta hatta erkeğinin yanlışını görünce adam olsun diye sürüm sürüm süründüren güçlü karaktere sahip, ilmi ve merhameti ile, aynı zamanda güzelliği ile de hoş bir sevgili benim Aşk'ımı ifade eder mesela :P

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Hayatımda 1 kez oldu benim sanırım 5 6yıl önceydi.
O zamanlar köy oyunu oynuyordum bu tarz oyunlar çok oynadım çok fazla kız vardı konuştuklarım da vardı ama hiçbiri ile bişey gelişmedi ama birgün nicki ile dalga geçtiğim daha sonra klanımıza aldığım bir kız vardı.Çok sıcak kanlı cana yakın bir yapısı vardı herşeyi anlardı ilk defa aşık olmuştum o zaman line vardı kızlar için orda grup kurardık oraya onu da ekledik tek kız oydu.Birini beğenince bizden birini sinirlerim bozulurdu en ufak iltifat etse bile.Yemek bile yiyemez olmuştum doğru düzgün daha sonra özele ekledim kanka olduk küçük profil fotosundan gördüğüm kadarıyla kıvırcık saçlıydı boyu da vardı.Ben bu iş inşallah olur diye dua ederken o aşka inanmadığını söyledi erkeklerle sadece arkadaş oluyorum ilerisi yok dedi.Unutmak için sildim engelledim kendisine de aynısını yapmasını söyledim peki dedi.Sonra zaten oyunu da bıraktım 3 yıl sürdü unutması.Bir daha kimseye karşı böyle duygular beslemedim.En son hayırsızın birisini sevdim buluştuk da sonra ayrıldık ama o normal sevgiydi demek ki aşk gerçekten 1 kez geliyormuş insanın başına bizimki de karşılık bulmadı bulsa şaşardım zaten.
İstediğim kız modeli öncelikle kafa dengi biri olmalı anlayışlı olmalı ızdırap olmamalı gerisi de halledilir ben onu spora falan da başlatırım hatta beraber yaparız ?

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
Hayatımda 1 kez oldu benim sanırım 5 6yıl önceydi.
O zamanlar köy oyunu oynuyordum bu tarz oyunlar çok oynadım çok fazla kız vardı konuştuklarım da vardı ama hiçbiri ile bişey gelişmedi ama birgün nicki ile dalga geçtiğim daha sonra klanımıza aldığım bir kız vardı.Çok sıcak kanlı cana yakın bir yapısı vardı herşeyi anlardı ilk defa aşık olmuştum o zaman line vardı kızlar için orda grup kurardık oraya onu da ekledik tek kız oydu.Birini beğenince bizden birini sinirlerim bozulurdu en ufak iltifat etse bile.Yemek bile yiyemez olmuştum doğru düzgün daha sonra özele ekledim kanka olduk küçük profil fotosundan gördüğüm kadarıyla kıvırcık saçlıydı boyu da vardı.Ben bu iş inşallah olur diye dua ederken o aşka inanmadığını söyledi erkeklerle sadece arkadaş oluyorum ilerisi yok dedi.Unutmak için sildim engelledim kendisine de aynısını yapmasını söyledim peki dedi.Sonra zaten oyunu da bıraktım 3 yıl sürdü unutması.Bir daha kimseye karşı böyle duygular beslemedim.En son hayırsızın birisini sevdim buluştuk da sonra ayrıldık ama o normal sevgiydi demek ki aşk gerçekten 1 kez geliyormuş insanın başına bizimki de karşılık bulmadı bulsa şaşardım zaten.
İstediğim kız modeli öncelikle kafa dengi biri olmalı anlayışlı olmalı ızdırap olmamalı gerisi de halledilir ben onu spora falan da başlatırım hatta beraber yaparız ?
Vay be sanalda da öyle oluyormuş demek:) Benim ortaokul zamanında moderatörlük yaptığım sitede iki arkadaşım vardı onlarda sevgili olmuştu hiç görmemişler birbirlerini ve çok saçma gelmişti sürmedi zatende.Sanal alem yanıltıcı olabiliyor? Birinin yürüyüşünü,konuşmasını,oturup kalkışını,ilgi alanlarını,çevreye karşı tavrını mimiklerini görmeden her şey aldatmaca olarak kalır bence.Çünkü aşk dediğiniz şey bence ilk olarak bunlara aşık olmaktır.Sevgi ise öyle değil görücü usulü birisini görüp ilk anda aşık olamayabilirsiniz ama bir büyüğümden dinlediğime göre zamanla ona karşı içinizde bir sevgi oluşabilir :) Tabi başka örneklerle de olabilir ama her aşık olduğunuzu sever misiniz bilemem ama aşık olmadan da sevilebiliyormuş galiba.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Vay be sanalda da öyle oluyormuş demek:) Benim ortaokul zamanında moderatörlük yaptığım sitede iki arkadaşım vardı onlarda sevgili olmuştu hiç görmemişler birbirlerini ve çok saçma gelmişti sürmedi zatende.Sanal alem yanıltıcı olabiliyor? Birinin yürüyüşünü,konuşmasını,oturup kalkışını,ilgi alanlarını,çevreye karşı tavrını mimiklerini görmeden her şey aldatmaca olarak kalır bence.Çünkü aşk dediğiniz şey bence ilk olarak bunlara aşık olmaktır.Sevgi ise öyle değil görücü usulü birisini görüp ilk anda aşık olamayabilirsiniz ama bir büyüğümden dinlediğime göre zamanla ona karşı içinizde bir sevgi oluşabilir :) Tabi başka örneklerle de olabilir ama her aşık olduğunuzu sever misiniz bilemem ama aşık olmadan da sevilebiliyormuş galiba.
Yaş epey ilerledi 2 ay sonra tam 30 oluyor.Artık mantık giriyor işin içine sevgiden ziyade.Bakıyorsun diyorsun ki bununla ömür geçer mi geçmez mi tüm olay bu.Şu aşamada kimseyi sevmiyor olmam bir şans çünkü sağlam işim bile yok.Ancak hayatta herşey hesapladığımız gibi olmuyor mesela belki de sevseydim birini sırf onun için iş bulup çalışıp kendimi zorlayıp belki de evlenirdim kötü ev sahibi kiracıya ev aldırır hesabı ?

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
Yaş epey ilerledi 2 ay sonra tam 30 oluyor.Artık mantık giriyor işin içine sevgiden ziyade.Bakıyorsun diyorsun ki bununla ömür geçer mi geçmez mi tüm olay bu.Şu aşamada kimseyi sevmiyor olmam bir şans çünkü sağlam işim bile yok.Ancak hayatta herşey hesapladığımız gibi olmuyor mesela belki de sevseydim birini sırf onun için iş bulup çalışıp kendimi zorlayıp belki de evlenirdim kötü ev sahibi kiracıya ev aldırır hesabı ?
Doğru bu işler hesaplamayla ilerlemiyor:) Zamanı geldiğinde varsa nasibiniz bulacaksınızdır?

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,767
En iyisi yanlız (yazım yanlışı yapmış olabilirim) yaşamak. İnsanlar evleniyor da ne oluyor? Hemen boşanıyorlar. En iyisi yanlız yaşa, kendi yağında kavrul.
Yanılmak kelimesinden yanlış yalın kelimesinden yalnız böyle ezberlersen bi daha yazım yanlışı yapmazsın.

Ayrıca bugüne kadar denedim sonu hep hüsran. Bir tanesi hariç diğerlerinin karakterleri tam değildi. O bir kişi ise Türkmenistan vatandaşıydı ve ülkemizle olan çifte vatandaşlık yıllar öncesinde kaldırıldığı için bitirmek zorunda kalmıştık.

İsimyok08

Profesör
Reaksiyon puanı
6,233
İlk 8. Sınıfta birini sevmiştim. Ve bi ger.. ze...lı kızın önünde birden pat diye. "Bu seni seviyo dedi." Orda aşırı sinirlenmiştim. Çocuğun ağzını burnunu kırarım gelmişti. Fakat öyle bir utanmıştımki. Birde sınıf doluydu. Hiçbirşey yapamadım. Olum oyun bitti falan diyodum. Oyundan dolayıymış gibi. Fakat bu a**l hayla davar gibi "Ne oyunu seviyon sen bunu." Diyordu Kız dediki ben seni kardeşim gibi görüyorum dedi :(
Ve o günden sonra dahada kimseyi sevmedim. Zaten daha önümde çok yıllar var.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
10,315
eğlenin abi karşı tarafla romantizm peşinde koşmayın.
Eğlenin derken yeni nesil için galiba normal karşılanan bir durum. Da, benim gibi eski kafalı biri için çok acaip! Sanki eğlendiğin şeyin bir ananın, babanın sevgiyle, umutla koca bir çeyrek asır emek verdiği yavrucağı değil de, sıradan basit bir nesneymiş gibi geliyor. Neyse, dediğim gibi bizim zamanlar da, değerlerimiz de artık sadece nostaljik bir hatıra olarak geçmişin tozlu raflarında kaldı.

Lakin, şöyle bir sorun var ki canımızı sıkabilir, lütfen, ama lütfen kızmayın, darılmayın benim güzel kardeşlerim. Eğlenmekten bahsettik ya, iyi de bir başkası da bizim kız kardeşimiz veya sevdiğimiz bir yakınımızla falan eğlenmekten bahsederse tavrımızın ne olacağını merak ederim. :)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Allah için birbirini sevenler asla aşkı eğlence olarak göremezler, yaratılışımıza aykırı... Bu aslında bir ilim, bir irfan bir karakter veya şuur meselesi; AŞK meselesi, o duyguyu acılar içinde yaşayanlar çok daha iyi bilir.

Livia sas Junius

Profesör
Reaksiyon puanı
1,561
haberler iyi, aşk varmış. biz yedi yıllık ilişkimizi nikahla sonuçlandırma kararı aldık.

Reaksiyon puanı
10,315
Allah için birbirini sevenler asla aşkı eğlence olarak göremezler, yaratılışımıza aykırı... Bu aslında bir ilim, bir irfan bir karakter veya şuur meselesi; AŞK meselesi, o duyguyu acılar içinde yaşayanlar çok daha iyi bilir.
Aşk acısını çekmeye talip olmak bile fedakârlık ister, asalet ister. Herkesin harcı değil abicim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

haberler iyi, aşk varmış. biz yedi yıllık ilişkimizi nikahla sonuçlandırma kararı aldık.
Kusura bakma da yedi yıl süren bir ilişkiden aşk çıkmaz. Evlilik çıkar, belki biraz birbirine alışmış olmaktan kaynaklanan bir sevgi ve saygı çıkar da, aşk çıkmaz kardeşim.

Aşk'ın tanımını bir daha okumanı, anlamanı tavsiye ederim. :)

Reaksiyon puanı
768
Eğlenin derken yeni nesil için galiba normal karşılanan bir durum. Da, benim gibi eski kafalı biri için çok acaip! Sanki eğlendiğin şeyin bir ananın, babanın sevgiyle, umutla koca bir çeyrek asır emek verdiği yavrucağı değil de, sıradan basit bir nesneymiş gibi geliyor. Neyse, dediğim gibi bizim zamanlar da, değerlerimiz de artık sadece nostaljik bir hatıra olarak geçmişin tozlu raflarında kaldı.

Lakin, şöyle bir sorun var ki canımızı sıkabilir, lütfen, ama lütfen kızmayın, darılmayın benim güzel kardeşlerim. Eğlenmekten bahsettik ya, iyi de bir başkası da bizim kız kardeşimiz veya sevdiğimiz bir yakınımızla falan eğlenmekten bahsederse tavrımızın ne olacağını merak ederim. :)
Burda eğlenceden kasıtı yanlış anlamayın beraber takılmak, bir yerlere gitmek diğer arkadaşlarla olduğundan daha samimi olmak daha değişik duygular beslemek her arkadaşınızla yapamayacağınız bir aktiviteyi onunla yapabilmek manasında söyledim. Konu benim kız kardeşime gelince zaten iki kız kardeşim evli diğeride yarın öbür gün sözlenicek hepsi 18 yaşından büyük ben karışamam eğer benim sorumluluğum altında bir kız kardeşim olsa sınırlar aşılmıycak bir şekilde erkek arkadaşı olabilir.

Ayrıca siz geri kafalı değilsiniz yeni nesilin yetiştirilme ve eğitilme tarzına göre şekilleniyor bazı şeyler.

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
Hiç aşık olmadım bundan sonra olucak gibide değil aşka uzağız...Sevgili mevgili işler antin kuntin işler tek gerçek olan pazartesi sabah kalk işe git aşk maşk yok biz gariban adamlarız...

Reaksiyon puanı
10,315
Hiç aşık olmadım bundan sonra olucak gibide değil aşka uzağız...Sevgili mevgili işler antin kuntin işler tek gerçek olan pazartesi sabah kalk işe git aşk maşk yok biz gariban adamlarız...
SiberOptik hoşgeldin, yoktur epeydir. Bu konuda fazla iddialı konuşma, gün gelir biri bir füze gönderir, kalbinin tam ortasından tutuşturur, fitil gibi, çıra gibi yakar adamı. :D

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
SiberOptik hoşgeldin, yoktur epeydir. Bu konuda fazla iddialı konuşma, gün gelir biri bir füze gönderir, kalbinin tam ortasından tutuşturur, fitil gibi, çıra gibi yakar adamı. :D

Sağolun teşekkür ederim hoşbulduk. Bazen gerçekten sevdiğim kız oluyor fakat ben istemiyorum aile kurmak bana göre değil.Kendini ilme adamış insanlar var ya ha işte bende onlardan olmak istiyorum.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
66
çoğumuz, gördüğümüz karşı cinsin albenisinden etkileniriz.bu aşk değil hayranlıktır.ancak bunu bize kimse anlatmadığı ve karşı cins ile sağlıklı ilişkiler kurmamız engellendiği için duygularımızı çözümleyemiyoruz.nice güzel kızlar gördüm.hatta çapkın arkadaşımın nefesini kesildi.ancak sevmek böyle değil.tanımadığınız kişilerden nefret edemez yada sevemezsiniz.aşık oldum dediğim kızlardan bazılarını tanıdıkça, huylarını gördükçe daha beter soğudum.sadece yüzleri güzel.

aynı çatıya girmeden kimseyi tanıyamazsınız.maalesef bu çok doğru.örneğin ben eşime aslında evlendikten sonra aşık oldum.o tatlı huylarının hiç birini bilmiyordum.buluşulan kısıtlı zamanlarda sadece eğlenmek bi süre sonra ilişkinin aslında balon olduğunu gösteriyor.her türlü duyguyu yaşamak gerekli.kavga sevinç üzüntü hırs kırılganlık... hem kız hem erkeklere önerim özellikle evlilik gibi konularda hemen aksiyon almayın.özellikle günümüzde herkes bencil.